Home     Facebook   
Bestemmingen Inspiratie Promoties Mijn reis Over Gallia Reisadvies
Autorondreis Devon en Cornwall - foto 1
Autorondreis Devon en Cornwall - foto 2
Autorondreis Devon en Cornwall - foto 3
Autorondreis Devon en Cornwall - foto 4
Autorondreis Devon en Cornwall - foto 5
Autorondreis Devon en Cornwall - foto 6
Autorondreis Devon en Cornwall - foto 7
Autorondreis Devon en Cornwall - foto 8
Autorondreis Devon en Cornwall - foto 9
Autorondreis Devon en Cornwall - foto 10
Autorondreis Devon en Cornwall - foto 11
Autorondreis Devon en Cornwall - foto 12

Autorondreis Devon en Cornwall


 

 vanaf € 513,50 p.p. voor de rondreis
10 dagen/9 nachten
In het zuiden en het westen van Engeland, de "West Country", vind je nog vredige, schilderachtige haventjes vol vissersbootjes en zeiljachtjes tegen een achtergrond van witgepleisterde huisjes en viskraampjes. Het zijn deze kleine dorpjes die ooit bewoond werden door smokkelaars en zeerovers. Ter afwisseling heb je de grotere, mondainere badplaatsen zoals Bournemouth, Portsmouth of Torquay, of de historische steden waaronder Exeter en Salisbury en natuurlijk ook de nodige burchten en landhuizen.

Dag 1: Dover-Brighton (170 km)
Vanuit Dover neemt u de kustweg richting Hastings. Het vissersplaatsje Rye is een aanrader om een stop te maken. Bezoek zeker ook Battle waar the slag om Hastings plaatsvond in 1066. Zin in een mooie wandeling ? Stop dan zeker tussen Eastbourne en Seaford in Birgling Gap of aan de Seven Sisters met de schitterende kalksteen kliffen. Overnachting in de buurt van Brighton.

Dag 2: Brighton
Een ontspannende dag om Brighton te ontdekken. De stad is een mengelmoes van erfgoed uit de Regency-tijd, speciaalzaken, levendige kunst & cultuur en evenementen het hele jaar door, en dan hebben we het nog niet gehad over het koninklijk paleis, het exotische Royal Pavilion. Een bezoekje aan het Royal Pavilion mag u zeker niet missen. Het is één van de meest exotische paleizen van Europa en een mix van stijlen: Indisch van uiterlijk maar met een uniek Chinees interieur. Overnachting in de buurt van Brighton.

Dag 3: Somerset en Devon (310 km)
Verder richting Portsmouth. De voornaamste bezienswaardigheden hier zijn het geboortehuis van Charles Dickens, Admiraal Nelson’s vlaggenschip The Victory en het Southsea Castle. Eventueel kan u via Salisbury rijden met de vele historische huizen, kerken en een prachtige kathedraal. Ook kan u een omweg maken via het mysterieuze Stonehenge. Doorheen het lieflijke Somerset naar Exeter, een stad die al in de Romeinse tijd belangrijk was. Mooi is de kathedraal. Overnachting in de buurt van de mondaine badplaats Torquay (het Saint-Tropez van het noorden).

Dag 4: Torquay, Totnes en Dartmouth (60 km)
Geniet vandaag van een rustigere dag met een wandeling door Torquay en eventueel een daguitstap naar Totnes en Dartmouth. Totnes is één van de juweeltjes van Devon, met veel kleur en karakter dat voortvloeit uit een rijk cultureel, historisch en archeologisch verleden. De stad is een architecturaal feest voor iedereen die geïnteresseerd is in historische gebouwen. Dartmouth ligt in het district South Hams in het graafschap Devon. Het is een toeristische bestemming aan de monding van de rivier de Dart. Vlak bij Dartmouth aan het estuarium vindt u Dartmouth Castle, een vesting uit de middeleeuwen. Overnachting in de buurt van Torquay.

Dag 5: English Riviera (160 km)

Verder langs het Dartmoor National Park en via Plymouth, van waaruit ooit de Pilgrim Fathers naar Amerika vertrokken, naar Falmouth. Falmouth is een populaire vakantiebestemming met 5 grote stranden naast Pendennis Castle. Falmouth heeft ook een interessant Maritiem Museum dat in 2003 de deuren opende. Overnachting in de omgeving van Falmouth.

Dag 6: Falmouth - Land’s End – Falmouth (120 km)
Bezoek vanuit uw verblijfplaats het uiterste westen van Cornwall, met onder meer Land’s End, The Lizard, Saint Ives, enz. Overnachting in de omgeving van Falmouth.

Dag 7: Falmouth – Minehead (220 km)
Langs de noordkust van Cornwall richting Padstow en Bude. Onderweg zijn er talloze zijwegen die naar mooie uitzichtpunten leiden en naar kleine schilderachtige dorpjes die vroeger bewoond werden door smokkelaars en zeerovers (bijv. Polperro). Langs de kliffenkust van Devon (bezoek zeker het schilderachtige Clovelly) en doorheen het mooie Exmoor Nationaal Park. Overnachting in de omgeving van Minehead(hotel) of Lynmouth of Dulverton (B&B).

Dag 8: Minehead – Bath (110 km)
Verder langs de kust en dan door een heel mooi stukje van Somerset, de Mendip Hills. Het Westelijke gedeelte van de Mendip Hills is uitgeoepen tot ‘Area of Outstanding Natural Beauty’ en indien u wat meer wilt te weten komen kan dat in het Charterhouse Centre bij Blagdon. Overnachting in de omgeving van Bath.

Dag 9: Bath
Rustige dag om Bath te ontdekken voor u de terugreis aanvangt. In Bath vind je nog overblijfselen van de Romeinse baden en de mooie abdij uit de 15de eeuw. Vooral de stadswandeling is heel interessant. Overnachting in de omgeving van Bath

Dag 10: Bath-Dover (320 km)
Via Reading en de ring M25 terug naar Dover.

 

Transport
Deze rondreis kan gecombineerd worden met ferryovertochten naar Dover
Overzicht Ferries & Eurotunnel

Accommodatie
Verblijf bij particulieren:
U verblijft 9 nachten bij particulieren in B&B’s op basis van kamer met bad of douche en Engels ontbijt. De B&B’s liggen tot 30 km van de vermelde overnachtingsplaatsen.

Logementmix:
Volgende The Circle hotels, Inns en B&B’s worden door ons voorzien, kleine prijswijzigingen zijn mogelijk indien de vermelde hotels niet beschikbaar zijn. De hotels en Inns liggen niet altijd in het centrum van de aangeduide plaats en indien u laat boekt en er moet een alternatief gezocht worden kan dit zelfs tot op 30 km van de vermelde overnachtingsplaats.
Brighton, The Granville - 2 nachten
Torquay, B&B Bentley House of Ashwood Grange B&B - 2 nachten
Falmouth, Broadmead Hotel - 2 nachten
Minehead, Yarn Market Hotel - 1 nacht
Bath, Woolpack Hotel of Clevedon, Highcliffe Hotel - 2 nachten

Prijzen per persoon voor de rondreis (9/6/15) GBDC001
BenBVolwassenenVolwassenenKind (1)
Kamer en ontbijtDubbel/TripleSingle0-14j.  
A: 1/1-23/3/15, 1/11-22/12/15513,50777,00198,00
B: 24/3-31/10/15550,50814,00198,00
(1) Max 2 kinderen, kamer te delen met 2 volwassen.
Inbegrepen: 9 overnachtingen bij particulieren met ontbijt, een reisgids ´Engeland´ per dossier, een documentatiemap, BTW en bijdrage Garantiefonds.
 
Zoek en boek          Geen reservatiekosten
Betalingsinfo
 Veelgestelde vragen over online reserveren

Prijzen per persoon voor de rondreis (9/6/15) GBDC002
The Circle mixVolwassenenVolwassenenKind (1)
Kamer en ontbijtDubbel/TripleSingle0-14j.
A: 1/1-23/3/15, 1/11-22/12/15697,50961,00198,00
B: 24/3-31/10/15745,25997,75198,00
(1) Max 2 kinderen, kamer te delen met 2 volwassen.
Inbegrepen: 9 overnachtingen bij particulieren of in hotels/inns met ontbijt, een reisgids ´Engeland´ per dossier, een documentatiemap, BTW en bijdrage Garantiefonds.

Zoek en boek          Geen reservatiekosten
Betalingsinfo
 Veelgestelde vragen over online reserveren
 
Opslaan in Mijn reis
Persoonlijk reisadvies?
Klik hier
Gerelateerde
reizen:

Beauty of the Cotswolds - 6 dagen - eigen wagen
vanaf € 484,50 p.p. voor de rondreis

Magie & Mysterie met Harry Potter - 8 dagen - eigen wagen
vanaf € 566,50 p.p. voor de rondreis

The Good Old England - 9 dagen - eigen wagen
vanaf € 637 p.p. voor de rondreis

Yorkshire Dales en het Lake District - 7 dagen - eigen wagen
vanaf € 431,25 p.p. voor de rondreis

 

Tophotel
Remich-Luxemburg
Hotel Saint-Nicolas****
Topbestemming
Yorkshire Dales & Lake District
Gallia nieuwsbrief
Boordevol tips en aanbiedingen!
Quality control
Geef uw mening over uw reis
Wedstrijd
Win een uitje voor twee personen
Waardebon
Geef een vakantiebon kado
Wegbeschrijving
Plan uw reis via onze routeplanner
 
Home  -  Over Gallia  -  Boek online  -  Vacatures  -  Info & weetjes  -  Pers  -  Links  -  Voorwaarden  -  Partnerprogramma
Home
Laatste update: 27-08-2015. 
© Copyright 1993-2015 Gallia bvba | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR