Home     Facebook   
Bestemmingen Inspiratie Mijn reis Over Gallia Reisadvies
Autorondreis Devon en Cornwall - foto 1
Autorondreis Devon en Cornwall - foto 2
Autorondreis Devon en Cornwall - foto 3
Autorondreis Devon en Cornwall - foto 4
Autorondreis Devon en Cornwall - foto 5
Autorondreis Devon en Cornwall - foto 6
Autorondreis Devon en Cornwall - foto 7
Autorondreis Devon en Cornwall - foto 8
Autorondreis Devon en Cornwall - foto 9
Autorondreis Devon en Cornwall - foto 10
Autorondreis Devon en Cornwall - foto 11
Autorondreis Devon en Cornwall - foto 12

Autorondreis Devon en Cornwall


 

 vanaf € 582,50 per persoon
11 dagen/10 nachten
In het zuiden en het westen van Engeland, de "West Country", vindt u nog vredige, schilderachtige haventjes vol vissersbootjes en zeiljachtjes tegen een achtergrond van witgepleisterde huisjes en viskraampjes. Het zijn deze kleine dorpjes die ooit bewoond werden door smokkelaars en zeerovers. Ter afwisseling zijn er de grotere, mondainere badplaatsen zoals Bournemouth, Portsmouth of Torquay, of de historische steden waaronder Exeter en Salisbury en natuurlijk ook de nodige burchten en landhuizen.

INBEGREPEN: bezoek aan Battle of Hastings, Stonehenge, Old Sarum, Totnes Castle, Dartmouth Castle, Tintagel Castle, Pendennis Castle, een reisgids ´Engeland´ en een documentatiepakket

Dag 1: Dover-Brighton (170 km)
Vanuit Dover neemt u de kustweg richting Hastings. Het vissersplaatsje Rye is een aanrader om een stop te maken. Bezoek zeker ook Battle waar the slag om Hastings plaatsvond in 1066. Zin in een mooie wandeling ? Stop dan zeker tussen Eastbourne en Seaford in Birgling Gap of maak een wandeling naar de Seven Sisters met de schitterende kalksteen kliffen. Overnachting in de buurt van Brighton.

Dag 2: Brighton
Een ontspannende dag om Brighton te ontdekken. De stad is een mengelmoes van erfgoed uit de Regency-tijd, speciaalzaken, levendige kunst & cultuur en evenementen het hele jaar door, en dan hebben we het nog niet gehad over het koninklijk paleis, het exotische Royal Pavilion. Een bezoekje aan het Royal Pavilion mag u zeker niet missen. Het is één van de meest exotische paleizen van Europa en een mix van stijlen: Indisch van uiterlijk maar met een uniek Chinees interieur. Overnachting in de buurt van Brighton.

Dag 3: Brighton - Stonehenge - Salisbury (200 km)
Via Portsmouth en Southampton rijdt u het binnenland in richting Salisbury. Deze mooie stad biedt veel historische huizen, kerken en een prachtige kathedraal waar u de Magna Carta kan bewonderen. Daarna brengt u een bezoek aan het mysterieuze Stonehenge. Dicht tegen Salisbury vindt u Old Sarum, hier bevond zich Salisbury in de steentijd. Overnachting in de omgeving van Salisbury.

Dag 4: Salisbury - Dorchester - Torquay (185 km)
Doorheen de mooie Cranborne Chase en Dorset Area´s of Natural Beauty naar Exeter, een stad die al in de Romeinse tijd belangrijk was. Mooi is de kathedraal. Overnachting in de buurt van de mondaine badplaats Torquay ook wel het Saint-Tropez van het noorden genoemd.

Dag 5: Torquay, Totnes en Dartmouth (60 km)
Daguitstap naar Totnes en Dartmouth. Totnes is één van de juweeltjes van Devon, met veel kleur en karakter dat voortvloeit uit een rijk cultureel, historisch en archeologisch verleden. De stad is een architecturaal feest voor iedereen die geďnteresseerd is in historische gebouwen zoals Totnes Castle. Dartmouth ligt in het district South Hams in het graafschap Devon. Het is een toeristische bestemming aan de monding van de rivier de Dart. Aan de kaaien ligt Bayard´s Cove Fort. Vlak bij Dartmouth aan het estuarium vindt u Dartmouth Castle, een vesting uit de middeleeuwen. Overnachting in de buurt van Torquay.

Dag 6: Torquay - English Riviera - Falmouth - Penzance(ca. 200 km)

Verder langs het Dartmoor National Park en via Plymouth, van waaruit ooit de Pilgrim Fathers naar Amerika vertrokken, naar Falmouth. Falmouth is een populaire vakantiebestemming met 5 grote stranden naast Pendennis Castle. Falmouth heeft ook een interessant Maritiem Museum dat in 2003 de deuren opende. Overnachting in de omgeving van Penzance.

Dag 7: Penzance - Land’s End – Penzance(ca. 45 km)
Bezoek vanuit uw verblijfplaats het uiterste westen van Cornwall, met onder meer Land’s End, The Lizard en het schilderachtige Saint Ives, enz. Overnachting in de omgeving van Penzance.

Dag 8: Penzance – Bideford/Minehead (ca. 240 km)
Vertrek richting Padstow en Tintagel, waar u de ruďnes van Tintagel Castle kan bezoeken. Deze zijn hoog op de ruige kliffen gelegen en bieden een dramatisch zicht op de omgeving. Langs de noordkust van Cornwall zijn er talloze zijwegen die naar mooie uitzichtpunten leiden en naar kleine schilderachtige dorpjes die vroeger bewoond werden door smokkelaars en zeerovers (bijv. Polperro). Langs de kliffenkust van Devon (bezoek zeker het schilderachtige Clovelly) en doorheen het mooie Exmoor Nationaal Park. Overnachting in de regio Bideford/Minehead.

Dag 9: Bideford/Minehead – Bath (ca. 130 km)
Verder langs de kust en dan door een heel mooi stukje van Somerset, de Mendip Hills. Het Westelijke gedeelte van de Mendip Hills is uitgeoepen tot ‘Area of Outstanding Natural Beauty’ en indien u wat meer wilt te weten komen kan dat in het Charterhouse Centre bij Blagdon. Overnachting in de omgeving van Bath.

Dag 10: Bath
Rustige dag om Bath te ontdekken voor u de terugreis aanvangt. In Bath vindt u nog overblijfselen van de Romeinse baden en de mooie abdij uit de 15de eeuw. Vooral de stadswandeling is heel interessant. Overnachting in de omgeving van Bath

Dag 11: Bath-Dover (320 km)
Via Reading en de ring M25 terug naar Dover.

 

Transport
Deze rondreis kan gecombineerd worden met ferryovertochten naar Dover
Overzicht Ferries & Eurotunnel

Accommodatie
Verblijf bij particulieren:
U verblijft 10 nachten bij particulieren in B&B’s op basis van kamer met bad of douche en Engels ontbijt. De B&B’s liggen tot 30 km van de vermelde overnachtingsplaatsen.

Logementmix:
Volgende Hotels, Inns en B&B’s worden door ons voorzien, kleine prijswijzigingen zijn mogelijk indien de vermelde hotels niet beschikbaar zijn. De hotels en Inns liggen niet altijd in het centrum van de aangeduide plaats en indien u laat boekt en er moet een alternatief gezocht worden kan dit zelfs tot op 30 km van de vermelde overnachtingsplaats.
Brighton, The Granville of Mercure Seafront - 2 nachten
Salisbury, Grassmere of Millford Hall - 1 nacht
Torquay, B&B Bentley House, Ashwood Grange B&B of Sandpiper GH - 2 nachten
Penzance, Old Succes Inn of Ship Inn - 2 nachten
Minehead, Yarn Market Hotel of Bideford, Hoops Inn - 1 nacht
Bath, Woolpack Hotel, BW Limpley Stoke of BW Leigh Park - 2 nachten

Prijzen per persoon voor de rondreis in B&B  GBDC001
Kamer en ontbijtDubbel/TripleSingle  
A: 1/4-31/10/17582,50837,00
1ste kind 0-14j.: € 221, 2de kind 0-14j.: € 215(beperkt aantal kamers)
 
Zoek en boek          Geen reservatiekosten
Betalingsinfo
 Veelgestelde vragen over online reserveren

Prijzen per persoon voor de rondreis in logementsmix  GBDC002
Kamer en ontbijtDubbel
A: 1/4-20/5/17, 1/7-20/8/17820,75
B: 21/5-30/6/17,21/8-31/10/17835,25
Toeslag vertrek op vrijdag/zaterdag in periode 1/4-28/4,1/8-31/8/17: € 24, in periode 29/4-31/7/17,1/9-31/10/17: € 77 
1ste kind 0-12j.: € 221, 2de kind 0-12j.: € 215(beperkt aantal kamers)
Prijs single en triple op aanvraag.

Zoek en boek          Geen reservatiekosten
Betalingsinfo
 Veelgestelde vragen over online reserveren

Inbegrepen: 10 overnachtingen bij particulieren of in hotels/inns met ontbijt, toegangsticket voor Battle of Hastings, Stonehenge, Old Sarum, Totnes Castle, Dartmouth Castle, Tintagel Castle, Pendennis Castle, een reisgids ´Engeland´ per dossier, een documentatiemap, BTW en bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde inkomgelden en maaltijden, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.
 
Opslaan in Mijn reis
Persoonlijk reisadvies?
Klik hier
Gerelateerde
reizen:

The Good Old England - 9 dagen - eigen wagen
vanaf € 442,50 per persoon

 

Tophotel
Hotel Moselschlösschen****
Topbestemming
Winters Lapland
Gallia nieuwsbrief
Boordevol tips en aanbiedingen!
Quality control
Geef uw mening over uw reis
Wedstrijd
Win een uitje voor twee personen
Waardebon
Geef een vakantiebon kado
Wegbeschrijving
Plan uw reis via onze routeplanner
 
Home  -  Over Gallia  -  Boek online  -  Vacatures  -  Info & weetjes  -  Pers  -  Links  -  Voorwaarden  -  Partnerprogramma
Home
Laatste update: 29-03-2017. 
© Copyright 1993-2017 Gallia bvba | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR