Home     Facebook   
Bestemmingen Inspiratie Promoties Mijn reis Over Gallia Reisadvies
Autorondreis Magie en mysterie met Harry Potter - foto 1
Autorondreis Magie en mysterie met Harry Potter - foto 2
Autorondreis Magie en mysterie met Harry Potter - foto 3
Autorondreis Magie en mysterie met Harry Potter - foto 4
Autorondreis Magie en mysterie met Harry Potter - foto 5
Autorondreis Magie en mysterie met Harry Potter - foto 6
Autorondreis Magie en mysterie met Harry Potter - foto 7
Autorondreis Magie en mysterie met Harry Potter - foto 8
Autorondreis Magie en mysterie met Harry Potter - foto 9
Autorondreis Magie en mysterie met Harry Potter - foto 10
Autorondreis Magie en mysterie met Harry Potter - foto 11

Autorondreis Magie en mysterie met Harry Potter


 

 vanaf € 566,50 p.p. voor de rondreis
8 dagen/7 nachten
Wie kent niet de meeslepende boeken en films van Harry Potter. Bent u ook een fan en wilt u wel eens zien waar Harry zijn avonturen beleefde ? Deze autorondreis door Engeland brengt u aan de hand van een aantal filmlocaties langs een greep uit Engelands mooiste landschappen en historische plaatsjes.

Dag 1: Londen
Londen is een van de meest fascinerende steden van Europa met uitnodigende winkelstraten, tientallen interessante musea, mooie parken en schitterende gebouwen.
Daarnaast wordt Londen regelmatig gebruikt als decor voor de verschillende Harry Potter films. Een van de eerste en misschien wel de meest bekende scènes is wanneer Harry voor het eerst de Zweinstein Express moet nemen en deze scène speelt zich af in Kings Cross station. Het perron in de film is 9 ¾ en u kan dit perron bezoeken en er een foto nemen. Het echte perron van waar de trein vertrok is eigenlijk perron 4. Voor de buitenkant van het Harry Potter station is dan weer St. Pancras station gebruikt in plaats van Kings Cross station. U kan tevens de Millenium brug, een passagiersbrug over de Theems, oversteken. Deze werd door Doodrijders vernietigd in de film De Halfbloedprins. Overnachting in het BW Palm Hotel aan de buitenrand van Londen, 20 min. rijden van het centrum van Londen. Parking aan het hotel en goede directe busverbinding met het centrum van Londen.

Dag 2: Londen - Warner Bros Studios
Vanmorgen staat een topattractie op het programma. U rijdt van uw hotel naar de Warner Bross Studio voor een bezoek aan ´The making of Harry Potter´. Voor de echte fans is dit onvergetelijk ! U kan er niet alleen binnenstappen in het kantoor van Albus Perkamentus en zijn verborgen schatten ontdekken of er over de kasseien van de Wegisweg wandelen, u krijgt er ook een beeld van hoe de verschillende creaturen uit de film met special effects tot leven zijn gewekt. Maar dat is niet alles. Ook een bezoek aan de leerlingenkamer van Griffoendor, de jongensslaapzaal, de hut van Hagrid en het kantoor van Dorothea Omber in het ministerie van Toverkunst maken deel uit van de tour. Namiddag kan u nog andere filmdecors in Londen bezoeken zoals het Australia House aan de Strand. Deze deed dienst als de Gringott/Goudgrijp Bank, de bank van de tovenaars die door goblins uitgebaat wordt. Deze is spijtig genoeg niet gans het jaar open om te bezichtigen.  Dan is er ook nog Leadenhall Market en Lime street die dienst doen als decor van de “Leaky Cauldron” /”De Lekke Ketel”en Diagon Alley/Wegisweg uit de film De Steen der Wijzen. De toegang tot “The Leaky Cauldron” was eerst een leegstaande winkel en is nu een optiekzaak: The Glass House, 42 Bullis Head Passage. Overnachting in Londen.

Dag 3: Londen – Marlborough - Swindon (145 km)
U verlaat Londen en rijdt naar Martins Heron, een deelgemeente van Winkfield, op 35 km ten westen van Londen. Hier kan u Dursley´s House nr.4, de woonplaats van Harry, vinden. Het echte adres van dit gewone huis is 12 Picket Post Close te Martins Heron. In Marlborough moet u zeker Lacock Abbey bezoeken. Deze abdij uit de 13de eeuw doet ook dienst als interieur van Zweinstein. Natuurlijk verkent u ook het Middeleeuwse stadje Lacock want er is veel meer te zien dan enkel de abdij.  Overnachting in Swindon.

Dag 4: Swindon - Oxford (50 km)
Vandaag naar Oxford. In deze stad bent u even zoet met alle plaatsen en gebouwen die hier gebruikt werden voor de films. De Divinity School en de Duke Humfrey bibliotheek doen dienst als interieur van de bibliotheek van Zweinstein. Dan is er ook nog het Christchurch College. Hier vindt u de grote hall en de trappen die in de film dienst deden als diner ruimte in alle films. Christchurch college is ook waar actrice Emma Watson school liep. Natuurlijk zijn er in Oxford nog tal van andere bezienswaardigheden waar u zeker ook de tijd moet voor nemen. Overnachting in Oxford.

Dag 5: Oxford – Gloucester - Stratford-upon-Avon (150 km)
Van Oxford rijdt u naar Gloucester waar u weer in het decor van de filmen wordt geprojecteerd . Hier is het de kathedraal die u zal herkennen. Deze kathedraal en zijn klooster worden gebruikt om de gangen van Zweinstein/Hogwarts te filmen. Ook alle geesten scènes en de scènes met de pratende schilderijen werden hier opgenomen. Vervolgens naar Stratford-upon-Avon. Deze stad is vooral gekend als geboorteplaats van Shakespeare en meer dan een bezoek waard. Ook het Anne Hathaway’s Cottage (zij was de vrouw van Shakespeare) is de moeite waard voor een bezoekje. Overnachting in Stratford-upon-Avon.

Dag 6: Stratford-upon-Avon – York (240 km)
Mooie tocht door het hart van Engeland. Neem zeker eens de tijd om van de snelweg af te rijden om te genieten van de prachtige landschappen. Onderweg kan u een stop inlassen in Nottingham en een terrasje doen op de Old Market Square. In York kan u de voetgangersbrug in het station gaan bekijken want hier geeft Hagrid Harry’s ticket voor de Zweinsteinexpress. Overnachting in de omgeving van York.

Dag 7: York-Goathland-York (130 km)
Wenst u Hogsmeade station te bezichtigen dan onderneemt u vandaag een uitstap naar Goathland in de North Yorkshire Moors, een schitterend natuurgebied waar u ook mooie wandelingen kan maken, fietsen of paardrijden. Overnachting in de omgeving van York.

Dag 8: York – Hull
Vandaag nog even vertoeven in York of Hull en dan terug met de boot naar Zeebrugge of u kan uw doorreizen naar Schotland.


TRANSPORT
Deze rondreis kan gecombineerd worden met P&O Ferries overtochten naar Calais-Dover en Hull-Zeebrugge uit ons aanbod en uw eigen wagen.
Overzicht Ferries & Eurotunnel

Accommodatie
Logement met Best Western Hotels. De hotels kunnen tot 20 km van de aangeduide stad liggen. Indien onderstaande hotels volzet zijn wordt u een alternatief aangeboden.
Londen - BW Palm Hotel - 2 nachten
Swindon - BW Blunsdon House Hotel - 1 nacht
Oxford - BW Linton Lodge Hotel - 1 nacht
Stratford-upon-Avon - BW Grosvenor Hotel - 1 nacht
York - BW Monkbar Hotel - 2 nachten

 

Beste bezoeker,
Spijtig genoeg is deze mooie reis voor de zomermaanden volledig volzet.
Wenst u Engeland deze zomer toch nog te bezoeken ? Dan kunnen wij u eventueel nog een maatreis maken op voorwaarde dat u op zoek bent naar 1 of meerdere tweepersoonskamers. Een volledige reis in single, triple of vierpersoonskamers is quasi onmogelijk geworden.
Voor vertrek vanaf 15 september kunnen wij u de reis op deze pagina nog aanbieden maar hou dan wel rekening met de koersverhoging van 10% die wij op 7/6 noodgedwongen moesten doorvoeren. Wenst u een voorstel ? Ga dan snel even naar een reisagent bij u in de buurt of stel uw vraag op Reisadvies
Het Gallia team

Prijs per persoon, voor 7 nachten   GBHP001
Kamer en ontbijtDubbelTripleSinglekind 4-12j.(*)
A: 28/3-10/11/15566,50463,00968,5040,00
(*)Prijs kind bij de ouders op de kamer. Eventuele maaltijden (ook ontbijt) voor de kinderen ter plaatse in het hotel te betalen.
Inbegrepen: 7 overnachtingen in kamer en ontbijt, ticket voor Warner Bross Studios tour, een reisgids ´Engeland´ per dossier, de bijdrage Garantiefonds, een documentatiemap en BTW.
 
Zoek en boek          Geen reservatiekosten
Betalingsinfo
 Veelgestelde vragen over online reserveren
 
Opslaan in Mijn reis
Persoonlijk reisadvies?
Klik hier
Gerelateerde
reizen:

Devon en Cornwall - 10 dagen - eigen wagen
vanaf € 513,50 p.p. voor de rondreis

Beauty of the Cotswolds - 6 dagen - eigen wagen
vanaf € 484,50 p.p. voor de rondreis

The Good Old England - 9 dagen - eigen wagen
vanaf € 637 p.p. voor de rondreis

Yorkshire Dales en het Lake District - 7 dagen - eigen wagen
vanaf € 431,25 p.p. voor de rondreis

 

Tophotel
Remich-Luxemburg
Hotel Saint-Nicolas****
Topbestemming
Winters Lapland
Gallia nieuwsbrief
Boordevol tips en aanbiedingen!
Quality control
Geef uw mening over uw reis
Wedstrijd
Win een uitje voor twee personen
Waardebon
Geef een vakantiebon kado
Wegbeschrijving
Plan uw reis via onze routeplanner
 
Home  -  Over Gallia  -  Boek online  -  Vacatures  -  Info & weetjes  -  Pers  -  Links  -  Voorwaarden  -  Partnerprogramma
Home
Laatste update: 08-10-2015. 
© Copyright 1993-2015 Gallia bvba | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR