Home     Facebook   
Bestemmingen Inspiratie Promoties Mijn reis Over Gallia Reisadvies
Autorondreis Magie en mysterie met Harry Potter  - foto 1
Autorondreis Magie en mysterie met Harry Potter  - foto 2
Autorondreis Magie en mysterie met Harry Potter  - foto 3
Autorondreis Magie en mysterie met Harry Potter  - foto 4
Autorondreis Magie en mysterie met Harry Potter  - foto 5
Autorondreis Magie en mysterie met Harry Potter  - foto 6
Autorondreis Magie en mysterie met Harry Potter  - foto 7

Autorondreis Magie en mysterie met Harry Potter


 

 vanaf € 442,00 p.p. voor de rondreis
8 dagen/7 nachten of 12 dagen/11 nachten
Wie kent niet de meeslepende boeken en films van Harry Potter. Bent u ook een fan en wilt u wel eens zien waar Harry zijn avonturen beleefde ? Deze autorondreis door Engeland brengt u aan de hand van een aantal filmlocaties langs een greep uit Engelands mooiste landschappen en historische plaatsjes.

Dag 1: Londen
Londen is een van de meest fascinerende steden van Europa met uitnodigende winkelstraten, tientallen interessante musea, mooie parken en schitterende gebouwen.
Daarnaast wordt Londen regelmatig gebruikt als decor voor de verschillende Harry Potter films. Een van de eerste en misschien wel de meest bekende scènes is wanneer Harry voor het eerst de Zweinstein Express moet nemen en deze scène speelt zich af in Kings Cross station. Het perron in de film is 9 ¾ en u kan dit perron bezoeken en er een foto nemen. Het echte perron van waar de trein vertrek is eigenlijk perron 4. Voor de buitenkant van het Harry Potter station is dan weer St. Pancras station gebruikt in plaats van Kings Cross station. U kan tevens de Millenium brug, een passagiersbrug over de Theems, oversteken. Deze werd door Doodrijders vernietigd in de film De Halfbloedprins. Overnachting in het BW Palm Hotel aan de buitenrand van Londen, 20 min. rijden van het centrum van Londen. Parking aan het hotel en goede directe busverbinding met het centrum van Londen.

Dag 2: Londen
Nog andere te bezoeken filmdecors zijn het Australia House aan de Strand. Deze deed dienst als de Gringott/Goudgrijp Bank, de bank van de tovenaars die door goblins uitgebaat wordt. Deze is spijtig genoeg niet gans het jaar open om te bezichtigen. Ook de zoo van Londen is het bezoeken waard en Harry laat hier een slang ontsnappen en natuurlijk is de zoo een leuke plek om te bezoeken. Dan is er ook nog Leadenhall Market en Lime street die dienst doen als decor van de “Leaky Cauldron” /”De Lekke Ketel”en Diagon Alley/Wegisweg uit de film De Steen der Wijzen. De toegang tot “The Leaky Cauldron” was eerst een leegstaande winkel en is nu een optiekzaak: The Glass House, 42 Bullis Head Passage. Uit Londen kan u ook een uitstap ondernemen naar de studio´s waar een deel van de Harry Potter films opgenomen werd. Overnachting in londen.

Dag 3: Londen – Marlborough (130 km)
U verlaat Londen en rijdt langs Martins Heron. Martins Heron is een deelgemeente van Winkfield, tegen Bracknell op 35 km ten westen van Londen. Hier kan u Dursley’s House nr.4, de woonplaats van Harry, vinden. Het echte adres van dit gewone huis is 12 Picket Post Close te Martins Heron. In Marlborough moet u zeker Lacock Abbey bezoeken. Deze abdij uit de 13de eeuw doet ook dienst als interieur van Zweinstein. Natuurlijk verkent u ook het Middeleeuwse stadje Lacock want er is veel meer te zien dan enkel de abdij. Niet zo ver ten oosten van Lacock vindt u Stonehenge(35 km van Marlborough). Deze komt niet voor in de films maar is toch wel een van de meest tot de verbeelding sprekende sites van Engeland en dus zeker een aanrader. Overnachting in Marlborough.

Dag 4: Marlborough - Oxford (70 km)
Vandaag naar Oxford. In deze stad bent u even zoet met alle plaatsen en gebouwen die hier gebruikt werden voor de films. De Divinity School en de Duke Humfrey bibliotheek doen dienst als interieur van de bibliotheek van Zweinstein. Dan is er ook nog het Christchurch College. Hier vindt u de grote hall en de trappen die in de film dienst deden als diner ruimte in alle films. Christchurch collega is ook waar actrice Emma Watson school liep. Natuurlijk zijn er in Oxford nog tal van andere bezienswaardigheden waar u zeker ook de tijd moet voor nemen. Overnachting in Oxford.

Dag 5: Oxford – Gloucester - Stratford-upon-Avon (150 km)
Van Oxford rijdt u naar Gloucester waar u weer in het decor van de filmen wordt geprojecteerd . Hier is het de kathedraal die u zal herkennen. Deze kathedraal en zijn klooster worden gebruikt om de gangen van Zweinstein/Hogwarts te filmen. Ook alle geesten scènes en de scènes met de pratende schilderijen werden hier opgenomen. Vervolgens naar Stratford-upon-Avon. Deze stad is vooral gekend als geboorteplaats van Shakespeare en meer dan een bezoek waard. Ook het Anne Hathaway’s Cottage (zij was de vrouw van Shakespeare) is de moeite waard voor een bezoekje. Overnachting in Stratford-upon-Avon.

Dag 6: Stratford-upon-Avon – York (240 km)
Mooie tocht door het hart van Engeland. Neem zeker eens de tijd om van de snelweg af te rijden om te genieten van de prachtige landschappen. Onderweg kan u een stop inlassen in Nottingham en een terrasje doen op de Old Market Square. In York kan u de voetgangersbrug in het station gaan bekijken want hier geeft Hagrid Harry’s ticket voor de Zweinsteinexpress. Overnachting in de omgeving van York.

Dag 7: York-Goathland-York (130 km)
Wenst u Hogsmeade station te bezichtigen dan onderneemt u vandaag een uitstap naar Goathland in de North Yorkshire Moors, een schitterend natuurgebied waar u ook mooie wandelingen kan maken, fietsen of paardrijden. Overnachting in de omgeving van York.

Dag 8: York – Hull
Vandaag nog even vertoeven in York of Hull en dan terug met de boot naar Zeebrugge of u kan uw doorreizen naar Schotland.

Eventuele verlenging:
Dag 8: York – Edinburgh (342 km)
Vandaag rijdt u noordwaarts naar Alnwick waar u het kasteel kan bewonderen. De buitenzijde van dit kasteel werd gebruikt voor de buitenopnames van Hogwarts/Zweinstein. Hier werden ook de Zwerkbal /Quidditch opnames gedaan en de meest memorabele scène hier is wanneer de vliegende auto in het dak van de school/Alnwick Castle terecht komt.
Edinburgh is de hoofdstad van Schotland en een van de mooiste steden van het Verenigd Koninkrijk met een levendig centrum en tal van bezienswaardigheden. Hier geen Harry Potter scènes maar dat maakt de stad niet minder interessant. Toch zin in wat filmlocaties bezoek dan zeker Roslyn Chapel uit de Da Vinci Code. Overnachting in de omgeving van Edinburgh.

Dag 9: Edinburgh – Fort William (216 km)
In de buurt van Fort William zijn er zeer veel buitenopnames gemaakt. Glen Nevis werd gebruikt als achtergrond van de Zwerkbal wedstrijden. Aan de voet van de bergen bevindt zich de Steall watervallen en deze deden dienst als achtergrond voor het gevecht tussen Harry en de draak uit Harry Potter en de Vuurbeker. Niet zo ver hier vandaan bevindt zich Glencoe waar verschillende buitenopnames zijn gemaakt voor Harry Potter en de gevangene van Azkaban. Overnachting in Fort William.

Dag 10: Fort William
Vandaag kan u een treinrit maken van Fort William naar Mallaig. Tijdens deze reis rijdt u over de Glenfinnan viaduct. Deze viaduct is te zien tijdens de scène met de vliegende wagen. Mocht u de treinreis niet zien zitten dan kan u er steeds naartoe rijden en via een wandelpad tot de viaduct geraken. Overnachting in Fort William.

Dag 11: Fort William – Durham (445 km)
Omdat de terugrit van Fort William naar Hull zeer lang is hebben we nog een overnachting voorzien in Durham. Hier vindt u de 12de eeuwse kathedraal welke dienst doet als klas van Zweinstein. Overnachting in Durham.

Dag 12: Durham – Hull (205 km)
Einde van de reis.

TRANSPORT
Deze rondreis kan gecombineerd worden met P&O Ferries overtochten naar Calais-Dover en Hull-Zeebrugge uit ons aanbod en uw eigen wagen.
Overzicht Ferries & Eurotunnel

Accommodatie
Logementmix met Circle hotels en inns en Best Western Hotels. De inns/hotels kunnen tot 30 km van de aangeduide stad liggen. Indien onderstaande hotels volzet zijn wordt u een alternatief aangeboden.
Londen - BW Palm Hotel(*) - 2 nachten
Marlborough - The Pelican Inn - 1 nacht
Oxford - The Dog House Hotel - 1 nacht
Stratford-upon-Avon - Henley Hotel of BW Grosvenor Hotel - 1 nacht
York - BW Monkbar Hotel(*) - 2 nachten
Verlenging
Edinburgh - BW Braid Hills(*) - 1 nacht
Fort William - Stronlossit Inn of Inseagan House - 2 nachten
Durham 15 km - BW Beamish Hall Hotel(*) - 1 nacht

 

Prijs per persoon, voor 7 nachten   GBHP001
Kamer en ontbijtDubbelTripleSinglekind 0-14j.(*)
A: 28/3-10/11/14487,00442,00773,0058,50
(*) Kinderen verblijven gratis in logies in de Best Western Hotels, eventuele maaltijden(ook ontbijt) moeten ter plaatse betaald worden.
Inbegrepen: 7 overnachtingen in kamer en ontbijt, bijdrage Garantiefonds, documentatie en BTW.
 
Zoek en boek          Geen reservatiekosten
Betalingsinfo
 Veelgestelde vragen over online reserveren
 
Prijs per persoon, voor 11 nachten  GBHP002
Kamer en ontbijtDubbelTripleSinglekind 0-14j.*
A: 28/3-10/11/14766,00704,001210,0097,50
(*) Kinderen verblijven gratis in logies in de Best Western Hotels, eventuele maaltijden(ook ontbijt) moeten ter plaatse betaald worden.
Inbegrepen: 11 overnachtingen in kamer en ontbijt, bijdrage Garantiefonds, documentatie en BTW.


Zoek en boek          Geen reservatiekosten
Betalingsinfo
 Veelgestelde vragen over online reserveren
 
Opslaan in Mijn reis
Persoonlijk reisadvies?
Klik hier
Gerelateerde
reizen:

Devon en Cornwall - 10 dagen - eigen wagen
vanaf € 432 p.p. voor de rondreis

The Good Old England - 9 dagen - eigen wagen
vanaf € 551,25 p.p. voor de rondreis

Yorkshire Dales en het Lake District - 7 dagen - eigen wagen
vanaf € 410,40 p.p. voor de rondreis

 

Tophotel
As-Limburg
Hostellerie Mardaga
Topbestemming
Winter Noorderlicht Exploratiereis
Gallia nieuwsbrief
Boordevol promoties en reistips
Quality control
Geef uw mening over uw reis
Wedstrijd
Win een uitje voor twee personen
Waardebon
Geef een vakantiebon kado
Wegbeschrijving
Plan uw reis via onze routeplanner
 
Home  -  Over Gallia  -  Boek online  -  Vacatures  -  Info & weetjes  -  Pers  -  Links  -  Voorwaarden  -  Partnerprogramma
Home
Laatste update: 24-10-2014. 
© Copyright 1993-2014 Gallia bvba | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR