Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9
(c) Bob Krist, Bach, Cees van Roeden

Autorondreis Het land van kastelen en sprookjes

   
7 dagen/6 nachten
vanaf € 615 per persoon
Tijdens deze rondreis ontdekt u een pracht aan kastelen en leert u alles over de sprookjes van Hans Christian Andersen. Verblijven doet u in charmante, goed gekozen hotelletjes.

INBEGREPEN: reisgids 'Denemarken' per dossier en een documentatiepakket

Dag 1: Aankomst Tønder
Via de Duitse autosnelwegen rijdt u naar Hamburg en door het lieflijke lanschap van Sleeswijk-Holstein bereikt u de Deense grens en het kleine plaatsje Tønder. U verblijft 2 nachten in de Schackenborg Slotkro, een traditioneel hotel. Het hotel heeft 25 kamers die allen individueel ingericht zijn. Ze zijn naar Deense kastelen genoemd. De kamers liggen in drie afzonderlijke gebouwen die allen onder monumentenzorg vallen. Uw kamer heeft altijd een heerlijk bed, TV, telefoon, föhn, kluisje en badkamer met douche en toilet.

Dag 2: Sønderborg
Op de vrije dag in Tønder kan u een dagexcursie naar Sønderborg en het Sønderborg Slot ondernemen. Dit slot telt drie verdiepingen met cultuurhistorische en historische tentoonstellingen. Het plaatsje Sønderborg biedt u diverse restaurantjes en cafeetjes waar u wat kan eten en drinken. Ook raden we een bezoek aan Dybbøl Mølle aan.  Dit is een molen waar in de 19e eeuw zware gevechten tussen Deense en Duitse troepen plaats vonden.

Dag 3: Tønder - Fåborg
Vandaag gaat u van het vasteland naar Fyn, één van de grotere eilanden in Denemarken. De grootste stad is hier Odense. Dit is de stad waar de beroemde schrijver Hans Christian Andersen vandaan komt. Zijn huis en eigen museum kan u nog bezoeken. Ook kunt u samen met hem op de foto. Zijn standbeeld staat bij het Radisson Blu Hotel H C Andersen en hij zit daar 24 uur per dag op een bankje. U overnacht echter in het zuiden van het eiland aan de Fåborg fjord.

Dag 4: Egeskov Slot
Op de vrije dag raden we u een bezoek aan Egeskov Slot aan. Hier moet u echt een hele dag voor uittrekken. Het is in prive-bezit en biedt u, behalve een prachtige tuin, een aantal musea aan. Zo vindt u er een automobielmuseum, een motormuseum, een reddingsmuseum, een paard-en-wagen museum, een poppenmuseum, een smederij en een ouderwets kruidenierswinkeltje. Maar u kunt ook het slot en de tuin bezoeken. Het museum opent op 30 april weer haar deuren. 
 
Dag 5: Fåborg - Holte (bij Kopenhagen)
Vandaag rijdt u via de Sorebeltbrug (tol) naar het eiland Sjaelland. Onderweg kunt u het Vikingmuseum in Roskilde gaan bezoeken. In het noorden van Sjaelland vindt u overigens drie mooie kastelen: Frederiksborg Slot, Kronborg Slot (in Helsingør) en het Fredensborg Slot. Deze drie kastelen behoren tot de mooiste in Denemarken. Niet alle kastelen kunnen van binnen worden bekeken, maar de tuinen er om heen mogen er ook wezen. Het Kronborg Slot is een slot waar de Deense tol betaald moest worden. Het had dus een militaire functie. Het Fredensborg Slot en Frederiksborg Slot zijn (voormalige) koninklijke kastelen. Op de websites vindt u informatie over de openingstijden van deze kastelen. 2 overnachtingen in Holte, even ten noorden van de hoofdstad Kopenhagen.

Dag 6: Kopenhagen
Deze vrije dag kan u in Kopenhagen doorbrengen. Daar staat o.a. het Amalienborg Slot (koninklijke paleis) en het Rosenborg Kasteel met de Deense Kroonjuwelen. De stad Kopenhagen heeft een rijk verleden. Maakt u ook eens rondvaart door de kanalen en de haven van Kopenhagen.

Dag 7: Kopenhagen - Rodby(175 km) en Puttgarden-Brussel(750 km)
U kunt u reis verlengen met een overnachting in Kopenhagen of een extra nacht in Holte. Indien niet, rijdt u vandaag via de ferryovertocht Rodby-Puttgarden en Duitsland terug naar huis.

TRANSPORT
Deze rondreis is bedoeld om met uw eigen wagen te doen.Prijzen per persoon voor de rondreis met eigen wagen DERR001
Kamer en ontbijt in 3* of 4* hotels1/4-31/10/20
Dubbel615,00
Single met auto1092,50
Single zonder auto940,00
Prijs kind -2j.(zonder babybed) gratis
Max. 1 kind 2-11j. op de kamer van de ouders260,00
3de volw. in triple467,50
Half pension362,50
In Tonder bestaat het half pension uit een 2-gangendiner.
Toeslag voor een hotel in Kopenhagen centrum op dag 5+6:
€ 132 per persoon in een dubbel en € 163 per persoon in een single.
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte
Inbegrepen: 6 overnachtingen met ontbijt, ferryovertocht Rodby-Puttgarden met wagen, een reisgids "Denemarken" per dossier, een documentatiemap, bijdrage Garantiefonds Reizen en BTW.
Niet inbegrepen: vervoer, overige maaltijden, inkomgelden, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.

Zoek en boek          Geen reservatiekosten
Betalingsinfo
Veelgestelde vragen over online reserveren

Gerelateerde reizen

Autorondreis 'Active Denmark' - 9 dagen
Autorondreis 'Active Denmark' - 9 dagen
Autorondreis 'Dwars door Denemarken' - 9 dagen
Autorondreis 'Dwars door Denemarken' - 9 dagen
Nieuwsbrief
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Quality Control
Geef uw mening!

Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

InspiratieBegeleide reizen


Laatste update: 23-09-2020 | Trade 
© Copyright 1993-2020 Gallia bvba | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR