Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16Gallia foto 17Gallia foto 18Gallia foto 19Gallia foto 20

Wintersafari's in Kuusamo / Ruka

   
Tijdens uw verblijf in de Kuusamo/Ruka regio kan u inschrijven op een hele reeks aan opwindende, fijne wintersafari's gaande van sneeuwscootersafari's over huskytochten tot een buggy rally of een sauna tour. Aan u de keuze !

Santa Claus secret cottage  FIKUEX17
Beleef onvergetelijke momenten bij de Kerstman in zijn vakantiehuis. Tijdens het verblijf amuseert u zich samen met de helpers van de Kerstman tijdens buiten activiteiten en beleeft u speciale momenten met zowel de vrouw van de Kerstman als de Kerstman zelf. Een belevenis die zowel de kinderen als de ouders zal bijblijven !
Vertrek: zaterdag om 9u
Duur: ca. 4u (met transfer 40 min. enkel inbegrepen)
Prijs per persoon: € 99

Snowmobile introduction FIKUEX01
Met deze sneeuwscootersafari doet u ervaring op in het rijden met de sneeuwscooter. Voor de start geeft de gids u de nodige uitleg over veiligheid en praktische rijvaardigheden. Daarna gaat u op weg voor een tocht door de prachtige natuur. Met de safari rijdt u door ongelofelijke besneeuwde landschappen. Onderweg wordt er gestopt voor een warm drankje en zoetigheid.
Vertrek: Maandag, dinsdag, vrijdag en zaterdag om 10u 
Duur: 2,5-3 uur (20 km)  
Prijs per persoon: € 85/duo, € 110/solo en € 50/kind 5-11j.

Snowmobile safari to the reindeer farm FIKUEX02
Deze tocht leidt door prachtige bossen en over bevroren meren naar een traditionele rendierboerderij die baadt in een authentieke sfeer. Daar staat er eerst een kort rendier sledetocht op het programma gevolgd door het voederen van deze heerlijke pooldieren waarna de boer vertelt over het leven van de rendieren in het poolgebied. U ontvangt een heus rendierrijbewijs en geniet van koffie en koek.
Vertrek: woensdag om 10u
Duur: 4-5 uur (50 km)  
Prijs per persoon: € 155/duo, € 180/solo en € 90/kind 8-11j

Buggy Rally FIKUEX03
Maak plezier met een buggy en probeer uw rijvaardigheid op sneeuw en ijswegen. Tijdens de safari wordt er ook een wedstrijdje georganiseerd onder de deelnemers. Om warm te blijven wordt u een warm drankje aangeboden. U heeft een geldig rijbewijs nodig ! 
Vertrek: Dinsdag en zaterdag om 14u 
Duur: 2 uur  
Prijs per persoon: € 85/volw en € 45/kind 5-15j.

Border trip, snowmobiling to the Russian Border FIKUEX04
Tijdens deze sneeuwscootertocht gaat u naar het oostelijke deel van Kuusamo, tegen de grens met Rusland. U rijdt naar de top van de prachtige Kuntivaara heuvel die beroemd is voor zijn besneeuwde, bevroren bomen. Het adembenemende uitzicht over de poolwildernis creëert een herinnering die u nooit zal vergeten! Onderweg geniet u van een soep lunch en koffie in een gezellig wildernis restaurant. Voor deze safari heeft u een sneeuwscooter per persoon om maximum te genieten van uw safari. Voorafgaande ervaring met het rijden met een sneeuwscooter is aangeraden voor u deze trip aanvangt. De snowmobile introduction safari is een goede voorafgaande safari voor deze rit. Niet geschikt voor kinderen of indien u niet in een goede gezondheid verkeert.  
Vertrek: Woensdag en zaterdag om 10u 
Duur: 6 uur (100 km)  
Prijs per persoon: € 215/solo

The land of Northern Lights - avond sneeuwscootersafari in de taiga FIKUEX05
De safari start op het moment dat de natuur normaalgezien zijn magische gelaat laat zien. Tijdens de tour wordt er gestopt voor een kampvuur waar u kan genieten van geroosterde worstjes, zoetigheid en koffie en met een beetje geluk ziet u de magische Aurora Borealis aan de sterrenhemel verschijnen. Kinderen dienen voor deze safari min. 1,40 m groot te zijn. 
Vertrek: Woensdag en vrijdag om 19u 
Duur: 3 uur (30 km)  
Prijs per persoon: € 115/duo, € 140/solo en € 69/kind 8-11j

Search for the Northern Lights, snowshoe walking FIKUEX06
Tijdens een sneeuwschoenwandeling kan u pas het echte gevoel van een winternacht in een unieke omgeving leren kennen. U volgt de oude rendierpaden door de heuvels. Af en toe wordt er halt gehouden om de prachtige natuur te bewonderen. Bij open hemel staat u verstelt van de sterrenhemel en met wat geluk toont het noorderlicht zich in al zijn pracht. Tijdens de wandeling is er een stop voorzien voor een warm drankje en de gids vertelt u interessante verhalen over het noorderlicht en de natuur. De lengte van de wandeling is ongeveer 4 km.
Vertrek: Maandag tot zaterdag om 19u 
Duur: 3 uur   
Prijs per persoon: € 65/volw. en € 39/kind 5-11j

Starlight sledging to search for the Northern Lights FIKUEX07
Dit is een onvergetelijke ervaring voor de volledige familie. U zit op een slede die getrokken wordt door een sneeuwscooter en rijdt het bos in. De rit gaat door een gevarieerd landschap. Tijdens de tocht wordt er gestopt aan een wildernis kamp. Daar wordt samen met de gids een kampvuur gemaakt, koffie en thee gekookt en worstjes gegrilld. Met wat geluk houdt het noorderlicht u gezelschap. 
Vertrek: Woensdag en vrijdag om 19u 
Duur: 3 uur   
Prijs per persoon: € 70/volw. en € 42/kind 5-11j

Visit to a reindeer farm FIKUEX08
U gaat met de wagen naar een traditionele rendierboerderij met een authentieke atmosfeer. Eerst staat er een korte rit van 300 m met een rendierslede op het programma, daarna voedert u de dieren en vertelt de rendierboer u verhalen over het leven van het rendier in het poollandschap. Na de rendiertocht ontvangt u een rendier rijbewijs en geniet u van koffie en zoetigheden. 
Vertrek: Woensdag of vrijdag om 11u30 
Duur: 2-3 uur  
Prijs per persoon: € 85/volw en € 52/kind 3-11j.

Husky Safari's
Wanneer u aankomt aan de huskyboerderij maakt u kennis met de vriendelijke husky's die staan te trappelen om op weg te gaan. Na een instructie over hoe u met de slede moet omgaan gaat u met 2 in een slede op weg voor een tocht van 5,10 of 20 km. Na de tocht wachten u warme dranken en zoetigheden.
Husky Taster safari 5km FIKUEX09
Vertrek
: Maandag, woensdag en donderdag om 12u30 
Duur: 1,5-2 uur  
Prijs per persoon: € 147/volw en € 115/kind 3-11j.

Husky safari 10 km FIKUEX10
Vertrek: woensdag om 11u en vrijdag om 10u 
Duur: 2-3 uur  
Prijs per persoon: € 175/volw en € 135/kind 3-11j.

Husky safari 28 km FIKUEX11
Vertrek: Zaterdag en dinsdag om 10u 
Duur: 4,5-5 uur  
Prijs per persoon: € 235/volw en € 175/kind 3-11j.

Ice fishing FIKUEX12
Ijsvissen of pilkki zoals het in het Fins heet, is een hobby die de meeste Finnen beoefenen. Voor deze safari trekt u per auto naar de oevers van een mooi meer met een overschot aan vis. U gaat met sneeuwschoenen het bevroren meer op en zoekt een mooi plekje om te vissen. Nadat u een gat geboord hebt in het ijs kan u een vishaak uitgooien en misschien vangt u wel een mooie baars, een snoek of een vlagzalm. Als je het geluk hebt een vis te vangen zal de gids u tonen hoe je die klaarmaakt bij een open vuur. Tijdens uw vistochtje wordt er koffie of thee en zoetigheden geserveerd. 
Vertrek: Woensdag en zaterdag om 10u 
Duur: 3 uur  
Prijs per persoon: € 60/volw en € 36/kind 3-11j.

Snowshoehike to Oulanka National Park FIKUEX13
Deze sneeuwschoenwandeling neemt u mee naar het mooiste deel van Kuusamo. Daar ziet u het Oulanka National Park in al zijn winterse schoonheid. U wandelt langs de rivier de Kitka en ziet de oude molen Myllykoski. De pracht van het winterse landschap blaast u van uw sokken. Wandelafstand is ongeveer 4 km en er is een koffiebreak voorzien onderweg. 
Vertrek: Dinsdag om 10u 
Duur: ca. 5 uur  
Prijs per persoon: € 89/volw en € 53/kind 5-11j.

River Floating FIKUEX16
Een poolervaring in een lichtjes stromende rivier. Tijdens dit magisch avontuur houdt een speciaal drijfpak u warm. U draagt ook een reddingsvest en een helm. Na instructies over het drijven gaat u het water in en drijft u de rivier af over een mooi stukje, en dan nog eens terwijl u helemaal aan het drijven gewend bent. Daarna geniet u van warme drankje. Minimum lengte voor deze safari is 160 cm.
Vertrek: Maandag tot zaterdag om 11u
Duur: 2-3 uur
Prijs per persoon: € 80

Fatbike safari FIKUEX21
Samen met de gids daag je jezelf wat uit terwijl u naar de winter trails van Ruka rijdt met de fatbikes. Tijdens dit tochtje met de fatbike krijg je een mooi zicht op het gevarieerd landschap van Ruka. Onderweg wordt er gestopt voor een kampvuur en het grillen van wat worstjes. De afstand die er gereden wordt is 4-5 km. Een degelijke fysieke conditie is aangeraden.
Vertrek: donderdag en zaterdag om 11u
Duur: 2-3u
Prijs per persoon: € 69

Cross country ski FIKUEX22
Tijdens deze excursie leert u de basis van de nationale hobby van de Finnen: het langlauf skiën. De gids leert u de technieken van het skiën en daarna heeft u tijd om een korte tocht te maken op de officiële ski loipes.
Vertrek: maandag, woensdag en zaterdag om 15u
Duur: 1,5-2u
Prijs per persoon: € 55

Lappish Wild Food Dinner in Iisakki Village FIKUEX14
In een gezellige huis in Iisakki Village geniet u van een menu dat is samengesteld uit lokale wilde delicatessen zoals vis, wild en bessen en veel exotische smaken. De avond begint met een korte film over het magische noorderlicht in een rustieke setting. Daarna geniet u van het diner. Tijdens de avond is er ook de mogelijkheid om de andere huizen van het dorp en de sneeuwiglo's die er in de winter gebouwd worden te bezichtigen. 
Vertrek: Woensdag en vrijdag om 19u 
Duur: ca. 3 uur  
Prijs per persoon: € 65/volw en € 39/kind 3-11j.

Finnish sauna experience & wild food dinner FIKUEX15
Ervaar de traditionele Finse sauna in Iisakki's sauna aan het meer. Dat is een van de eerste sauna's die bekroond werd met het Authentic Finnish Sauna Experience label. Het label laat toe dat sauna liefhebbers de beste sauna's voor een kwalitatieve sauna ervaring kunnen herkennen. De uitstap wordt begeleid door een lokale sauna gids die u alles zal vertellen over de originele sauna cultuur en waarom dit zo belangrijk is voor de Finnen ! De sauna gids laat u ook in de sauna zien hoe het moet. Niemand is naakt tijdens deze ervaring, u kan uw badpak of een handdoek dragen in de sauna. U kan uw sauna net als de Finnen afwisselen met een duik in een ijsgat in het meer of in het warme buiten bubbelbad. Sauna is geschikt voor zowel de kleine kinderen als de grootouders. Tijdens de sauna ervaring wordt er warm bessensap, water en thee net als kleine snacks aangeboden. Na de sauna ervaring is het tijd voor een traditioneel Laps diner met vis, wild en bessen en veel smaak.
Vertrek: Woensdag en vrijdag om 16u30 
Duur: ca. 5-6 uur  
Prijs per persoon: € 120/volw en € 72/kind 3-11j.

INBEGREPEN
In de safari's zijn volgende diensten inbegrepen:
- thermische kledij bestaande uit overall, handschoenen, laarzen, wollen sokken, mutsen en helmen.
- transfers van de hotels(Sokos Kuusama 60 min. voor vertrekuur, HC Tropiikki 50 min.voor vertrekuur, Iisakki Village 15 min. voor vertrekuur) naar het vertrekpunt en terug
- in de sneeuwscooter- en buggy safari's is een omnium verzekering voor de voertuigen inbegrepen met een franchise van € 1000. Deze kan ter plaatse met een extra verzekering(€ 25/chauffeur/safari) verminderd worden tot € 150 per schadegeval.

MEER INFORMATIE
Om met een sneeuwscooter of buggy te rijden is de minimum leeftijd 18 jaar en dient u in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.
In Finland is er een nultolerantie ten op zichte van alcohol/drugs bij het rijden.
De safarimaatschappij heeft het recht om de inhoud en het programma van de safari's om te gooien indien de veiligheid dat vereist. Ook mag de maatschappij de safari stopzetten indien één van de deelnemers een gevaar vormt voor zichzelf of de andere deelnemers.
Sneeuwscooter of buggy safari's zijn niet aangeraden voor zwangere vrouwen.
De kinderprijzen zijn geldig voor kinderen 3-11 jaar. Bij de sneeuwscootersafari's is de minimum leeftijd 5j. en nemen kinderen -140 cm plaats in een slede achter de sneeuwscooter van de gids. Zijn ze groter dan kunnen ze achterop maar dan betalen ze de volwassenen prijs.
Nieuwsbrief
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Quality Control
Geef uw mening!

Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

InspiratieBegeleide reizen


Laatste update: 05-06-2020 | Trade 
© Copyright 1993-2020 Gallia bvba | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR