Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 11Gallia foto 12

Jeris Essence of Lapland

   
8 dagen/7 nachten 1/1-15/4/2022
vanaf € 1555 per persoon
Authentieke kennismaking met Lapland. Dompel uzelf onder in de Lapse natuur en cultuur.

Afwisseling en plezier tijdens een actieve vakantie in de sneeuw. Ontmoet in de prachtige Lapse natuur schattige husky's, spring op een slede getrokken door een rendier, ervaar een opwindende sneeuwscootertocht, neem deel aan de zoektocht naar het Noorderlicht. En geniet.
Hotel Jeris ligt slechts 45 minuten van de luchthaven van Kittilä. Het is een zeer comfortabel hotel met mogelijkheid om te verblijven in hotelkamers of blokhutten. De Jeris Arctic Sauna World met verschillende sauna's en een natuurlijk ijszwembad wachten op u.

Dag 1: aankomst
Aankomst op de luchthaven van Kittilä en transfer naar Hotel Jeris. Diner en overnachting in het hotel of in de gezellige blokhutten met douche, WC en sauna vlak bij Hotel Jeris.

Dag 2: Torassieppi Winter Village en rendieren & noorderlicht workshop
Na het ontbijt volgt een busrit van 10 minuten naar de rendierboerderij bij het Torasieppi Winter Village. U bezoekt het 100 jaar oude Lapse huis van een rendierhoeder die u alles vertelt over het leven van een rendier. U kan ook uw handigheid in het lassowerpen proberen en een ritje maken (3km) op een rendierslede nabij het Pallas-Ylläs nationaal park. Dan bezoekt u het verbazingwekkende Winter Village met zijn ijsrestaurant en bar en de indrukwekkende ijssculpturen. In het ijsrestaurant gebruikt u de lunch(als het weer het toestaat).
Na de lunch vertelt de gids u meer over het fascinerend natuurfenomeen: de aurora borealis en de wetenschap en de mythes rond dit verschijnsel (inclusief lokale drank en snack). Diner in het restaurant van het hotel.

Dag 3: Husky avontuur en diner bij de open haard met Joiku.
Geniet van het mooie ontbijt voor uw vertrek naar de huskyboerderij. Daar kunt u kennis maken met de honden en krijgt u een korte rondleiding door de boerderij. Daarna maakt u een sledetocht van een 15 km met de honden (2 volwassenen per slede, kinderen in de slede van de gids). Lunch in het restaurant. Namiddag vrije tijd. Het diner wordt geserveerd in het restaurant met open haard. Daar krijgt u het gezelschap van een lokale Sami zanger die ook uitleg geeft bij de liederen. Ook aandacht voor de traditionele Sami kleding en hun betekenis.

Dag 4: Sneeuwscooters en ijsvissen
Na het ontbijt is het tijd voor een sneeuwscootersafari. Met 2 personen per sneeuwscooter volgt u de gids ongeveer 35 km door de mooie natuur met besneeuwde wouden tot aan een meer waar de oude technieken van het netvissen worden aangeleerd. Lunch bij het kampvuur. Terug in het hotel kan u opwarmen en relaxen in de sauna. Diner in het restaurant van het hotel.

Dag 5: Vrije dag en Aurora snow train
Plan vandaag uw eigen activiteiten in. Alle maaltijden worden voorzien in het hotel. U kan ook kiezen om een lunchpakket mee te nemen. Vanavond gaat u op uitstap met de Aurora Snow Train. U gaat op zoek naar het noorderlicht terwijl u rondrijdt in een verwarmde slede, onderweg wordt er gestopt voor warme drankjes en een snack bij het kampvuur.

Dag 6: Sneeuwschoenen en Arctic Sauna World
Ontbijt in het hotelrestaurant. Vertrek met minibus naar de adembenemend mooie Pallas regio. In het natuurcentrum leert u meer over deze regio. Op sneeuwschoenen maakt u kennis met de directe omgeving. Sneeuwschoenen zijn één van de oudste transportmiddelen van Lapland. Na terugkeer wordt de lunch geserveerd in het restaurant van het hotel. Namiddag vrije tijd. Het diner wordt gevolgd door gevolgd door activiteiten in de Arctic Sauna World: ervaar 4 verschillende sauna's en leer bij over de geschiedenis en de gebruiken. Een shaman roept tijdens een ceremonie de krachten van de 4 elementen op.

Dag 7: Vrije dag met typisch Laps diner
Ontbijt en lunch in het restaurant van het hotel. U kan ontspannen in het hotel of gebruik maken van de Arctic Spa en de rooksauna of er op uit trekken met de sneeuwschoenen of langlaufski's. 's Avonds wacht u, in het hotel, een diner met Lapse specialiteiten.

Dag 8: Afscheid
Ontbijt en dan is het tijd voor de transfer naar de luchthaven van Kittilä.

Accommodatie
Ontdek hier Hotel Jeris

Transport
Deze reis kan gecombineerd worden met vluchten naar Kittilâ. De lijnvluchten van Finnair zijn steeds aan dagprijzen. Vraag een offerte met vluchten inbegrepen.JERIS
Duur: 8 dagen / 7 nachten  FIHAEX70
Vertrekdata: Elke zaterdag en zondag tussen 1/1 en 15/4/2022
Grootte groep: 2-22 personen.
Prijs per persoon
1/1-18/3/22: € 1765
19/3-15/4/22: € 1555 
Verblijf in een chalet type A(2-3 pers.): € 245/chalet, type B(3-4 pers.): € 175, type B(5 pers.): geen toeslag. Type C(4-5 pers.): € 140 en type C(6-7 pers.): geen toeslag. 
Single in hotelkamer: € 420
Upgrade 1ste of laatste nacht
naar een sneeuwiglo: € 60 per persoon
naar een aurora dome: € 120 per persoon(min. 2 pers.)
naar Arctic Firefox lodge: € 255 per persoon(min. 2 pers.)
Upgrade naar Wilderness plus diners: € 16 pppn( 4-gangendiners aan tafel opgediend)
Kinderkorting: kind 5-11j.: -40% in de kamer met 2 volw. -25% in de kamer met 1 volw. Kinderkorting is niet van toepassing op de toeslagen voor verblijf in blokhut.

Zoek en boek

Inbegrepen in de prijs: luchthaventransfers Kittilä in aansluiting op lijnvluchten Finnair, 7 overnachtingen in vol pension, thermische kledij, bezoek Arctic Sauna World, Husky safari +- 15 km, sneeuwscooter safari met netvissen, bezoek rendieren boerderij met rendiersafari (3km) en bezoek met lunch aan het "Winter Village", sneeuwschoenentocht in het National Park, Joiku avond, Aurora Snow Train, Engelstalige gids,traditioneel diner, avondmaal met Lapse specialiteiten, warme draken (thee, koffie) tijdens de dag, BTW en de bijdrage Garantiefonds Reizen.

Algemene informatie
- In de safari's is steeds de nodige thermische kledij(warme overall, kousen, laarzen, handschoenen, muts en eventuele slaapzak)inbegrepen.
- Voor de sneeuwscootersafari is ook inbegrepen: omniumverzekering met max. franchise van € 800 per scooter, benzine, de huur van de scooter 550cc.
- U kan een extra verzekering nemen van € 20/persoon om dit te verminderen naar € 400/sneeuwscooter/ongeval.
- Minimum leeftijd voor het besturen van een sneeuwscooter is 18 jaar. Geldig rijbewijs voor voertuigen min. 125 cc. is vereist.
- Kind -14j. zit tijdens de safari's in een slede die getrokken wordt door de gids.
- Kind +140 cm mag plaatsnemen op de sneeuwscooter bij een volwassene maar betaalt dan wel de volwassene prijs.
- Engelstalige gids tijdens de safari's
- Indien de weersomstandigheden het vereisen kan het programma altijd aangepast worden.
- Sneeuwscootersafari's worden niet aangeraden bij rugproblemen of in geval van zwangerschap.

Gerelateerde reizen

Spirit of Lapland Torasieppi - 8 dagen/7 nachten
Spirit of Lapland Torasieppi - 8 dagen/7 nachten
Best of Lapland - Adults only - 8 dagen/7 nachten
Best of Lapland - Adults only - 8 dagen/7 nachten
Best of Northern Lights - 8 dagen/7 nachten
Best of Northern Lights - 8 dagen/7 nachten
Discover the wilderness - 7 dagen/6 nachten
Discover the wilderness - 7 dagen/6 nachten
Howl with the Husky's - 2 dagen/1 nacht
Howl with the Husky's - 2 dagen/1 nacht
Festive Jeris Highlights of Lapland - 8 dagen/7 nachten
Festive Jeris Highlights of Lapland - 8 dagen/7 nachten
Northern Lights weekend - 4 dagen/3 nachten
Northern Lights weekend - 4 dagen/3 nachten
Powder Pro - 5 dagen/4 nachten
Powder Pro - 5 dagen/4 nachten
Summit Adventure - 7 dagen/6 nachten
Summit Adventure - 7 dagen/6 nachten
Taste of Lapland - 5 dagen/4 nachten
Taste of Lapland - 5 dagen/4 nachten
Taste of Lapland - 4 dagen/3 nachten
Taste of Lapland - 4 dagen/3 nachten
Time out short break - 5 dagen/4 nachten
Time out short break - 5 dagen/4 nachten
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

Inspiratie


In de kijker


Begeleide reizen


Laatste update: 02-12-2021 | Trade 
© 1993-2021 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR