Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13
(c)Visit Iceland, JackMac, Ronile

IJSLAND - Begeleide Nederlandstalige rondreis 'Klassiek IJsland'

   
8 dagen/7 nachten
vanaf € 1697 per persoon
Ontdek de grote verscheidenheid aan natuurelementen en de ongelofelijke landschappen die IJsland te bieden heeft tijdens deze 8-daagse rondreis langs de hoogtepunten van dit unieke eiland. Tijdens deze reis wordt een perfecte mix van natuur en cultuur aangeboden.

Dag 1: Aankomst
Neem facultatief de Flybus naar Reykjavik. Geniet van een wandeling door deze mooie noordelijke hoofdstad. Overnachting in Reykjavik.

Dag 2: Þingvellir - Geysir - Gullfoss - Hveragerði (235 km)
Na het vertrek uit Reykjavik rijdt u langs Nesjavellir naar het Þingvellir Nationaal Park waar de oude site terug te vinden is van het eerste parlement, aan de oevers van het grootste meer van IJsland. U ziet er hoe de Noord-Amerikaanse en de Europese tectonische platen uit elkaar drijven. Nadien gaat het verder naar Gullfoss, de Gouden Waterval, en de Geysir warmwaterbronnen. De Geysir, Strokkur en ontelbare andere warmwaterbronnen en modderpoelen zullen voor een onvergetelijke dag zorgen. De laatste etappe van de dag brengt u naar Hverageroi 'het bloemendorp' genoemd omwille van zijn vele serres die verwarmd worden met natuurlijk heet water. Diner en overnachting in het zuiden van IJsland.

Dag 3: Hella - Skógar - Dyrhólaey - Vík - Vatnajökull National Park (290 km)
Tijdens een rit langs de Zuidkust van IJsland stopt u eerst aan de de Seljalandsfoss en Skogafoss om de watervallen te bewonderen. Daarna rijdt u verder naar het Dyrholaey* natuurreservaat waar u talloze vogels kan bewonderen. Later op de dag bezoekt u het charmante dorpje Vik met zijn zwarte stranden en Eldhraun met zijn indrukwekkend lavagebied gevormd in 1783 als gevolg van de grootste vulkaanuitbarsting op het eiland. U sluit de dag af in Kirkjubæjarklaustur, de oude zetel van een katholiek klooster uit de 12de eeuw. U sluit de dag af met een rit door de woestijnachtige vlakte van Skeidararsandur om het Vatnajökull National Park te bereiken. Diner en overnachting in de Vatnajokull regio.
* Dyrholaey natuurreservaat is gesloten tijdens het broedseizoen (half mei tot 23 juni)

Dag 4: Skaftafell National Park - gletsjermeer van Jökulsárlón - Höfn - Egilsstaðir (360 km)
Via Skaftafell bereikt u het adembenemende gletsjermeer van Jokulsarlon met zijn drijvende ijsbergen. U zal zeker genieten van enkele mooie uitzichten over de machtige Vatnajökull gletsjer. Tijdens de rit via Djúpiogur en Breiðdalsvík naar Egilsstaðir heeft u een onvergetelijk zicht op de schitterende kustlijn. Diner en overnachting in Egilsstaðir. 

Dag 5: Egilsstaðir - Dettifoss - Mývatn meer - Akureyri (440 km)
Vandaag maakt u tijdens de rit naar Myvatn kennis met het woestijnachtige hooglandplateau van Möðrudalsöræfi. U maakt een stop aan de krachtige watervallen van Dettifoss en rijdt daarna verder naar de Namaskard pas met zijn veelkleurige modderpoelen. Later op de dag maakt u kennis met de schitterende natuur rond het Myvatn meer, de lavavelden van Dimmuborgir, de pseudokraters van Skútustaðir en de Laxa zalmrivier. De Myvatn regio gaat er prat op dat er nergens anders ter wereld zo veel soorten eenden en andere vogels terug te vinden zijn als aan hun meer. Tijdens de rit noordwaarts rijdt u langs de schitterende Godafoss waterval naar de havenstad  Akureyri. Deze stad heeft de mooiste houten woningen van IJsland. Deze werden allemaal in hun oorspronkelijke glorie hersteld en het is een must om deze te bewonderen en/of te fotograferen. Overnachting in Akureyri.

Dag 6: Skagafjörður - Blönduós - Borgarfjörður (320 km)
Majestueuze bergen en smalle bergpassen brengen ons naar Skagafjordur en Blönduós aan de oevers van de zalmrijke Blanda River. Na het bezoek steken we het Holtavorduheidi plateau over naar het mooie Borgarfjörður. Diner en overnachting.

Dag 7: Borgarfjörður - Reykjavík (150 km)
Na het ontbijt ontdekt u de vruchtbare regio rond Borgarfjörður, Deildartunguhver, de krachtigste geiser ter wereld en de Hraunfossar en de Barnafoss watervallen. In de namiddag terug naar Reykjavik waar u nog tijd heeft om de stad te verkennen. Overnachting.

Dag 8: Vertrek
Facultatieve transfer naar de luchthaven.Data Nederlandstalige tours 2020
27/5, 24/6, 8/7, 22/7, 19/8, 2/9/20

Optionele activiteiten (ter plaatse te betalen)
- Boottocht op het gletsjermeer van Jökulsárlón (4de dag) € 43 per persoon
- Avondlijke rit te paard in Borgarfjörður (6de dag) € 75 per persoon


Prijs per persoon voor de rondreis YSRR01
Afreisdatadubbelsingle
A:27/51697,002243,00
B:24/6, 8/7, 22/7, 19/81899,002588,00
C:2/91809,002459,00

Zoek en boek


Inbegrepen: 7 overnachtingen met ontbijt, 4 diners(niet in Reykjavik en Akureyri), Krauma Natural Geothermal Spa inkom en handdoek, 6 dagen Nederlandstalige begeleide rondreis met max. 36 deelnemers,documentatiemap, bijdrage Garantiefonds Reizen en BTW.
 
Niet inbegrepen: vluchten, transfers Flybus luchthaven-hotel-luchthaven, dranken, middagmalen, diners in Reykjavik en Akureyri, inkomgelden, facultatieve activiteiten, alle diensten die niet uitdrukkelijk in de inbegrepen lijst vermeld staan en verzekeringen.

Gerelateerde reizen

IERLAND - Begeleide Engelstalige rondreis 'Irish Adventure' - 8 dagen
IERLAND - Begeleide Engelstalige rondreis 'Irish Adventure' - 8 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

InspiratieBegeleide reizen


Laatste update: 16-06-2021 | Trade 
© 1993-2021 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR