Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15
(c)Tourism Ireland - Chris Hill

Autorondreis Het onstuimige westen en de Connemara

   
8 dagen/7 nachten
vanaf € 421 per persoon
De Connemara, de meest westelijk gelegen streek van Ierland, is een unieke regio met een ruwe kustlijn, prachtige heuvels en ontelbare meren en rivieren. Hier is het nog aangenaam rijden over smalle, rustige wegen die meanderen door het landschap. Een streek rijk aan tradities. 's Avonds moet je beslist eens een pub bezoeken met live muziek. 

INBEGREPEN: bezoek Cliffs of Moher, Burren belevenis, Kylemore Abbey, Trim Castle, een reisgids 'Ierland' per dossier en een documentatiemap

Dag 1: Dublin - Limerick (200 km)
Transport naar Ierland naar keuze. Aankomst in Ierland. Vervolgens naar Limerick, de stad van King John. Overnachting in Limerick.

Dag 2: Limerick - Cliffs of Moher - The Burren - Oughterard(190 km)
Via Shannon en Ennis naar de 'Cliffs of Moher' waar de kust 200 meter loodrecht boven de oceaan uitsteekt. Bij goed weer kan u, voor de kust, de Aran eilanden zien. Namiddag verder naar The Burren, een vreemd plateau met een ongewone en contrasterende arctische en alpine flora. Hier wacht u een exclusieve beleving van de Burren. U bezoekt een authentieke boerderij en gaat met de boer(in) op stap over zijn unieke landerijen die uitgestrekt zijn over de Burren en zelfs een heuse berg omvatten. Deze uitstap is een combinatie van een rit met een 4x4 voertuig en een wandeling door het karstlandschap. Onderweg vertelt de boer(in) alles over het landschap, de fauna en flora, het leven op de boerderij waardoor u echt ondergedompeld wordt in dit ongewone landschap en het leven van de echte Ieren. Overnachting in de omgeving van Oughterard.

Dag 3: Ougterard - Galway - Spiddal - Clifden(120 km)
Gebruik de voormiddag voor een bezoek aan Galway. 's Namiddags rijdt u, via de kustweg met zicht op Galway Bay en de Aran Islands, naar Spiddal met zijn kleine haven en uitgestrekt strand. Dan landinwaarts via Maam Cross en Recess naar Clifden. Overnachting in de omgeving van Clifden.

Dag 4: Clifden 
Vandaag kan u opteren voor een rustdag in Clifden, de hoofdstad van de Connemara. Het is een mooi stadje met hellende en ronde straten. U heeft hier een prachtig zicht op de smalle Clifden Bay en enkele toppen van de Twelve Bens. Indien u toch zin heeft in een uitstapje, dan neemt u een kijkje bij de Owenglin waterval of rijdt u naar Derrygimla's White Strand enkele kilometers buiten Clifden. Een andere aanrader is de 'Sky Road', een toeristische route met vertrek- en aankomst in Clifden. Overnachting in de omgeving van Clifden.

Dag 5: Clifden - Westport(80 km)
Vertrek in de richting van de bossen van Letterfrack en dan naar Kylemore Abbey. Deze inbegrepen bezienswaardigheid is één van de meest romantische kastelen van Ierland, het kasteel en zijn Victoriaanse ommuurde tuin bieden u naast een fascinerende geschiedenis ook unieke  fotografische mogelijkheden. Maak daarna misschien eens een wandeling in het 'Connemara National Park'. Geniet onderweg  van het uitzicht op de twaalf kegelvormige toppen van de Twelve Bens, het ruige maar prachtige landschap. Via Leenane en dan rijdt u in Glennagevlagh het Murrisk Peninsula op. Via de Mweelread Mountains over de Doo Lough Pass naar Cregganbaun en Louisburg. Dan verder langs de kust van Clew Bay naar Westport, een gezellig stadje met verschillende goede restaurants nabij de haven. Overnachting in de omgeving van Westport. 

Dag 6: Westport - Achill Island - Westport (130 km)
Vandaag gaat u op daguitstap naar het prachtige Achill Island. Achill Island is door een brug bij Achill Sound verbonden met het schiereiland Corraun Peninsula. Op het eiland ligt de hoogste klif van Ierland: 650 meter hoog. Heeft u tijd dan kan u met een boot vanuit Doogort naar de Seal Caves of de robbengrotten iets ten noordwesten van het dorp. Overnachting in de omgeving van Westport.

Dag 7: Westport - Trim (220 km)
U doorkruist Ierland van west naar oost door het schitterende binnenland richting Trim. In Trim staat een bezoek aan de machtige kasteelruïne, Trim Castle, en gedenkzuil voor de Duke of Wellington op het programma. Overnachting in de omgeving van Trim.

Dag 8: Trim - Dublin (50 km)
Transport naar keuze naar België.

Transport
U kan deze reis combineren met Aer Lingus vluchten en een huurwagen of overtochten van Irish Ferries Vraag een offerte

Overnachtingen
Gallia biedt deze reis aan in 2 versies: verblijf in B&B's of in hotels
B&B Ierland: U verblijft bij particulieren, leden van de B&B Ireland Association, op basis van kamer met bad of douche en Iers ontbijt. Ideaal om wat van de Ierse sfeer te proeven. De B&B's kunnen tot 20 km buiten de aangeduide plaats liggen.
Hotels: U verblijft in goede drie/viersterrenhotels zoals bv Ross Lake Hotel, Clifden Station House, Westport Coast, Trim Castle Hotel of gelijkaardig
Mix: U verblijft 3 nachten in een B&B en 4 nachten in een goed 3* hotel.
 
Slow option
Is deze rondreis wat u zoekt maar zou u liever wat langer reizen, onderweg een dagje rust houden of een of meer dagen voorzien voor langere wandelingen of fietstochten ? Dat is perfect mogelijk! Vraag gewoon even  een offerte 
 

Prijs per persoon voor de rondreis in een dubbel  IERRTC04/MI04/HO04
Kamer en ontbijtBBMixHotels
A: 1/4-23/4/22421,00604,00751,00
B: 24/4-23/5/22421,00619,00803,00
C: 24/5-23/6/22456,00634,00803,00
D: 24/6-31/8/22460,00718,00923,00
D: 1/9-30/9/22456,00629,00800,00
E: 1/10-31/10/22421,00570,00717,00
Max. 1 kind 2-12j. op de kamer van de ouders240,00196,00187,00
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer, een triple kamer of een single ? Vraag een offerte

Inbegrepen: 7 overnachtingen in de door u gekozen verblijfsformule in een standaard kamer met ontbijt, toegangsticket voor de Cliffs of Moher, de Burren beleving, Kylemore Abbey, Trim Castle, een reisgids 'Ierland' per dossier, een documentatiemap, de bijdrage Garantiefonds Reizen en BTW.
Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde inkomgelden, niet-vermelde maaltijden, drankjes, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.

Gerelateerde reizen

Active Ireland - 8 dagen
Active Ireland - 8 dagen
Autorondreis "The Wild Atlantic Way" - 12 dagen
Autorondreis "The Wild Atlantic Way" - 12 dagen
Autorondreis "Wonders of Ancient East" - 8 dagen
Autorondreis "Wonders of Ancient East" - 8 dagen
Autorondreis "Het kleurrijke zuidwesten" - 8 dagen
Autorondreis "Het kleurrijke zuidwesten" - 8 dagen
Autorondreis "Ronde van Ierland" - 14 dagen
Autorondreis "Ronde van Ierland" - 14 dagen
Autorondreis 'Causeway Coastal Route & Donegal' - 11 dagen
Autorondreis 'Causeway Coastal Route & Donegal' - 11 dagen
Autorondreis "The Best of the South" - 8 dagen
Autorondreis "The Best of the South" - 8 dagen
Autorondreis 'De wilde schoonheid van Ierland' - 10 dagen
Autorondreis 'De wilde schoonheid van Ierland' - 10 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

Inspiratie


In de kijker


Begeleide reizen


Laatste update: 20-05-2022 | Trade 
© 1993-2022 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR