Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16Gallia foto 17Gallia foto 18
(c)Tourism Ireland, Failte Ireland, Manuela Libens, Sharon Ang, Anne Goodall PXB

Autorondreis - Wonders of Ancient East

   
8 dagen/7 nachten
 
Dublin is een jonge en bruisende stad met tal van bezienswaardigheden, Trinity College en St Patricks Cathedral zijn klassiekers. Indrukwekkend is het nieuwe Guinness museum 'Guinness Hopstore', met bovenop het museum een rooftop bar met prachtig uitzicht over Dublin. Shoppen kan voluit in Grafton Street. In de Wicklow Mountains, ook wel eens de Tuin van Ierland genoemd, bezoek je Glendalough, een monastieke nederzetting uit de 6e eeuw. Verder staan het middeleeuwse stadje Kilkenny en de Rock of Cashel op het programma. 

INBEGREPEN: bezoek Guinness Storehouse, Mount Usher Gardens, Beyond the Trees experience en de Rock of Cashel, een reisgids 'Ierland' en een documentatiemap

Dag 1: Dublin

Transport naar Ierland naar keuze. Aankomst in Ierland. Vervolgens naar Dublin. Bezoek zeker Trinity College met het beroemde Book of Kells, St Patricks Cathedral en Christchurch Cathedral. In je reis zit een inkomticket voor het Guinness Storehouse dat niet mag ontbreken op jeprogramma. Shoppen kan volop in Grafton Street. In Temple Bar, zowat het Quartier Latin van Dublin, vind jegezellige restaurants en pubs. Overnachting in Dublin.

Dag 2: Dublin - Newgrange - Mellifort - Monasterboice - Dublin (145 km)
In het graafschap Louth, net ten noorden van Dublin, kan je in Newgrange opmerkelijke grafmonumenten, uit de bronstijd, bezoeken en de ruïne van Mellifont Abbey of het oude klooster van Monasterboice. Overnachting in Dublin.

Dag 3: Dublin - Glendalough - Mount Usher - Arklow(120 km)
Vertrek naar de Wicklow Mountains. Over de onvergetelijke Sally Gap naar Glendalough, de monastieke nederzetting van St. Kevin uit de 6de eeuw met een nog volledig intacte Ronde Toren. Daarna naar Ashford voor een mooie wandeling door de Mount Usher Gardens. Deze tuinen werden aangelegd in 1868 en leggen de nadruk op een informele indeling in harmonie met de natuurlijke omgeving. Je ziet er meer dan 5000 verschillende soorten planten van overal ter wereld. Overnachting in de omgeving van Arklow.Dag 4: Arklow- Wicklow - Avondale - Avoca - Arklow(60 km)
Rij vanmorgen naar Wicklow Town, de hoofdstad van county Wicklow. Geniet van dit grote dorp dat gesticht werd door de Vikingen en maak een wandeling in het Murrough natuurgebied. Nabij Rathdrum kan je Avondale House bezoeken, een Georgiaans landhuis met een museum gewijd aan Parnell en de strijd om de Home Rule. Het Avondale Forest park is een zalige plek om te vertoeven. Maak hier de wandeling door de boomtoppen naar de Beyond the Trees uitzichttoren. Deze unieke wandeling start met een plankier boven de Avonmore River vallei en brengt je alsmaar hoger waar je aan Lovers' Lookout een uitzicht krijgt over de volledige vallei. Op een gegeven moment loop je 23 meter boven de grond. Op deze wandeling ga je langs het Arboretum en zie je de collectie bomen van dichtbij. Aan het einde van het pad kom je terug gelijkvloers en bereik je de uitzichttoren via een kleine tunnel. Dan begin je aan de klim naar de top op 38 meter hoogte. Deze ingenieuze toren werd volledig uit hout gebouwd en heeft een spiraalvormig wandelpad dat je stilaan naar de top voert. De 6% stijging laat rolstoelen/buggy's toe en er zijn rustpunten op verschillende hoogtes. Na 10 rondes kom je op het platform en geniet je van 360° panoramische zichten over Avondale Forest, the Vale of Avoca en de Wicklow Mountains. Geen schrik van een reuze glijbaan ? Zoef dan via de spiraalvormige glijbaan terug naar beneden. Wandelen kan natuurlijk ook! Op de terugweg kan je stoppen aan Avoca Woolen Mills, een gratis rondleiding volgen door de weverij, een kijkje nemen in de prachtige winkel of een 'afternoon tea' genieten in het café. Een heerlijke afsluiter van een ontspannen dag ! Overnachting in de omgeving van Arklow.

Dag 5: Arklow - Tinahely - Kilkenny (100 km)
Vermits er niet zoveel goede grote wegen zijn in Ierland rijd je vandaag terug via Glendalough naar Carlow en Kilkenny. Je rijdt hiervoor over de Wicklow Gap en door de Wicklow Mountains naar Hollywood waar je aansluiting hebt op de weg naar Carlow. Bezoek aan Kilkenny City, een aangenaam stadje. In de buurt van Kilkenny vind je tal van interessante historische sites, kastelen en abdijen. In Kilkenny moet je beslist Kilkenny Castle en St Canice Cathedral bekijken. In Thomastown, nabij Kilkenny, kan je Jerpoint Abbey bezoeken en in Graignamanagh, Duiske Abbey, een vroege Cisterciënzer abdij. Overnachting in Kilkenny.

Dag 6: Kilkenny - Waterford - Cashel - Kilkenny (195 km)
Daguitstap naar Waterford met enkele monumenten uit het Viking Tijdperk zoals Reginald's Tower en St. Olaf's Church. Een bezoek aan de kristalfabriek is aan te bevelen of je kan naar Cashel rijden, waar de meest vermaarde ruïne van Ierland, de Rock of Cashel, kan bezocht worden. Overnachting in Kilkenny.


Rock of Cashel(c)Tourism Ireland

Dag 7: Kilkenny - Kildare - Dublin (145 km)
Via Portlaoise naar Kildare. In Tully, iets ten zuiden van Kildare kan je de Japanse tuinen en de Nationale Stoeterijen bezoeken. Verder naar Dublin en overnachting in Dublin.

Dag 8: Einde van de reis.
Transport naar België naar keuze.

Transport
Je kan deze reis combineren met vluchten en een huurwagen of met Irish Ferries overtochten Vraag een offerte

Overnachtingen

Gallia biedt deze reis aan in 2 versies: verblijf in B&B's of in hotels
B&B Ierland: Je verblijft bij particulieren, leden van de B&B Ireland Association, op basis van kamer met bad of douche en Iers ontbijt. Ideaal om wat van de Ierse sfeer te proeven. De B&B's kunnen tot 20 km buiten de aangeduide plaats liggen. In Dublin verblijf je in Egans guesthouse aan de rand van de stad, met goede verbinding met het openbaar vervoer naar het centrum.
Mix: Je verblijft in 4 nachten in goede drie/viersterrenhotels zoals bv Woodenbridge Hotel, Kilford Arms, Hotel Kilkenny en 3 nachten in het goede guesthouse Egans House of gelijkaardig

Slow option
Is deze rondreis wat je zoekt maar zou je liever wat langer reizen, onderweg een dagje rust houden of een of meer dagen voorzien voor langere wandelingen of fietstochten ? Dat is perfect mogelijk! Vraag gewoon even  een offerte 

Prijs per persoon voor de rondreis in een dubbel  IERRTC01/HO01
Kamer en ontbijtBBMix
A: 1/4-23/4/23€ 541€ 610
B: 24/4-23/5/23€ 601€ 680
C: 24/5-23/6/23€ 624€ 724
D: 24/6-31/8/23€ 626€ 724
E:1/9-30/9/23€ 624€ 714
F: 1/10-31/10/23€ 541€ 610
Max. 1 kind 2-5j. op de kamer van de ouders€ 209€ 327
Max. 1 kind 6-11j. op de kamer van de ouders€ 359€ 327
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte

Inbegrepen: 7 overnachtingen in de door jou gekozen verblijfsformule in een standaard kamer met ontbijt, toegangsticket voor de Guinness Storehouse, Mount Usher Gardens, Beyond the Trees experience en de Rock of Cashel, een reisgids en landkaart 'Ierland' per dossier, een documentatiemap, bijdrage Garantiefonds Reizen en BTW.
Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde inkomgelden, niet-vermelde maaltijden, drankjes, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.

Ik wil deze reis in Bed and Breakfast boeken 

Zoek en boek

Ik wil deze reis in Mix boeken

Zoek en boek
 

Gerelateerde reizen

Active Ireland - 8 dagen
Active Ireland - 8 dagen
Autorondreis "The Wild Atlantic Way" - 12 dagen
Autorondreis "The Wild Atlantic Way" - 12 dagen
Autorondreis "Het onstuimige westen en de Connemara " - 8 dagen
Autorondreis "Het onstuimige westen en de Connemara " - 8 dagen
Autorondreis "Het kleurrijke zuidwesten" - 8 dagen
Autorondreis "Het kleurrijke zuidwesten" - 8 dagen
Autorondreis "Ronde van Ierland" - 14 dagen
Autorondreis "Ronde van Ierland" - 14 dagen
Autorondreis 'Causeway Coastal Route & Donegal' - 11 dagen
Autorondreis 'Causeway Coastal Route & Donegal' - 11 dagen
Autorondreis "The Best of the South" - 8 dagen
Autorondreis "The Best of the South" - 8 dagen
Autorondreis 'De wilde schoonheid van Ierland' - 10 dagen
Autorondreis 'De wilde schoonheid van Ierland' - 10 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2023 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 25-09-2023 · Trade