Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15
(c)Tourism Ireland/Holger Leue - Tony Pleavin - Andrew Bradley

Autorondreis 'The Best of the South'

   
8 dagen/7 nachten
 
Bereid je voor op prachtige vergezichten en schitterende natuur in het inspirerende zuiden van Ierland! Je zal versteld staan van de overvloed aan bezienswaardigheden, bijzondere natuur, prachtige winkels en natuurlijk het fantastische eten! Het pittoreske zuiden van Ierland is beroemd om zijn rustige levensritme en buitengewoon mooie natuur.

INBEGREPEN: bezoek aan Blarney Castle, Muckross House & Gardens, een reisgids 'Ierland', een landkaart en een documentatiemap

Dag 1: Dublin - Waterford (180 km)
Rit van Dublin via Kilkenny naar Waterford, de oudste stad van Ierland. Ze werd in 914 door de Vikingen gesticht. Bezoek de boeiende tentoonstelling van hun kostbaarheden in de Reginald's Tower. In Waterfords Viking Triangle, een gedeelte van het oude stadscentrum, is ook het nieuwe Waterford Crystal Visitor Centre te vinden. Overnachting in Waterford.   

Dag 2: Waterford - Copper Coast - Midleton - Cobh - Cork (150 km)
Vertrek uit Waterford richting Tramore waar je de Copper Coast kustweg volgt naar Stradbally en Dungarvan. Deze rit voert je langs hoge rotsen, indrukwekkende baaien en prachtige zeezichten. Daarna rijdt je verder naar Midleton voor een bezoek aan The Jameson Experience in de Old Midleton Distillery. Midleton is ook een aangename shoppingstad. Na Midleton kan je nog een zijsprong voorzien naar Cobh waar je de in 2012 geopende Titanic Experience bezoekt. In de vroegere kantoren van de White Star Line, wordt het verhaal van de Titanic en zijn passagiers verteld aan de hand van innovatieve audiovisuele technologie om de personages tot leven te brengen. Overnachting in de omgeving van Cork.

Dag 3: Cork - Blarney - Cork (50 km)
Vanmorgen ontdek je het vermaarde Blarney Castle met zijn robuuste kasteeltoren en de 'steen der welbespraaktheid'. Het bijna 600 jaar oude kasteel wordt omringd door verschillende tuinen waar je best wat tijd voor uittrekt. Zo vind je er een typische Ierse tuin, een turftuin, een arboretum en Pinetum maar ook een Poison Garden met allerlei giftige planten, te betreden op eigen risico. Namiddag heb je tijd voor een bezoek aan Cork met zijn English Market en gezellige winkelstraten aan de River Lee. Overnachting in de omgeving van Cork.  

Dag 4: Cork - Kinsale - Cork
Vandaag kan je een rustig dagje inlassen in Kinsale of op verkenning uitgaan op de Old Head of Kinsale. Hier kan je een aangename wandeling van 6 km maken die je in een lus meeneemt over de kaap. De indrukwekkende kliffen en de zwart-wit gestreepte Old Head Lighthouse zijn zeker de moeite waard. Overnachting in de omgeving van Cork.Dag 5: Cork - Kinsale - Baltimore (85 km)
Voorzie tijdens deze mooie rit langs de kust een stop in Timoleague. De oude ruïnes van de abdij uit de 13de eeuw, gelegen aan Courtmacsherry Bay, vormen een prachtig zicht. Breng eventueel ook een bezoek aan Creagh Gardens, bij Skibbereen. Deze tuinen maken deel uit van de West Cork Garden Trail. Bij Baltimore krijg je een schitterend uitzicht over de Carbery's Hundred Isles. Dit zijn piepkleine eilandjes in de Roaring Bay. Overnachting in de omgeving van Baltimore.

Dag 6: Baltimore - Beara - Kenmare (180 km)
Het Beara schiereiland is doordrenkt van mythes en legenden. De bergen en valleien zijn rijk aan archeologische sites zoals steencirkels, graven en andere overblijfselen uit het verleden. Je vindt er prachtige meren omgeven door machtige bergen en een ruige kustlijn. Rij naar de het uiterste puntje van de Beara waar je een mooi zicht krijgt op Dursey Island. Overnachting in de omgeving van Kenmare.

Dag 7: Kenmare - Killarney - Cahir (160 km)
Vanmorgen rijd je via Molls Gap en Ladies View, met een prachtig zicht op de beide meren, naar Killarney. Hier bezoek je Muckross House and Gardens. Maak daarna een wandeling of verwen jezelf met een rit per koets door Killarney National Park. Namiddag rijd je richting Cahir. Overnachting in de omgeving van Cahir/Cashel.

Dag 8: Cahir - Dublin (190 km)
Vroeg vertrek voor een bezoek aan de Rock of Cashel met de overblijfselen van St Patricks Cathedral, Cormac's Chapel en een round tower. Ook het uitzicht van op deze 60 meter hoge rots over het omliggende landschap van Tipperary is de moeite. Verder naar Dublin.

Transport
Je kan deze reis combineren met vluchten en een huurwagen of met Irish Ferries overtochten en je eigen wagen Vraag een offerte

Overnachtingen
Gallia biedt deze reis aan in 2 versies: verblijf in B&B's of in hotels
B&B Ierland: Je verblijft bij particulieren, leden van de B&B Ireland Association, op basis van kamer met bad of douche en Iers ontbijt. Ideaal om wat van de Ierse sfeer te proeven. De B&B's kunnen tot 20 km buiten de aangeduide plaats liggen.
Hotels: Je verblijft in goede drie/viersterrenhotels zoals bv Granville Hotel, The Adress Cork, Caseys of Baltimore, Kenmare Bay Hotel of gelijkaardig 
Mix: Je verblijft 4 nachten in een B&B en 3 nachten in een goed 3* hotel.

Slow option
Is deze rondreis wat je zoekt maar zou je liever wat langer reizen, onderweg een dagje rust houden of een of meer dagen voorzien voor langere wandelingen of fietstochten ? Dat is perfect mogelijk! Vraag gewoon even  een offerte 
 

Prijs per persoon voor de rondreis in een dubbel  IERRTC08/MI08/HO08
Kamer en ontbijtBBMixHotel
A: 1/4-24/4/23€ 510€ 609€ 714
B: 25/4-24/5/23€ 510€ 645€ 785
C: 25/5-24/6/23€550€ 672€ 785
D: 25/6-30/9/23€ 555€ 672€ 785
D: 1/10-31/10/23€ 510€ 609€ 714
Max. 1 kind op de kamer van de ouders€ 322€ 280€ 223
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer, voor een triple of een single kamer ? Vraag een offerte

Inbegrepen: 7 overnachtingen in de door jou gekozen verblijfsformule in een standaard kamer met ontbijt, toegangsticket voor Blarney Castle, Muckross House & Gardens, een reisgids 'Ierland' en een landkaart per dossier, een documentatiemap, de bijdrage Garantiefonds Reizen en BTW.
Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde inkomgelden, niet-vermelde maaltijden, drankjes, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.

Ik wil deze reis in Bed and Breakfast boeken 

Zoek en boek

Ik wil deze reis in Mix boeken

Zoek en boek

Ik wil deze reis in Hotels boeken

Zoek en boek
 

Gerelateerde reizen

Active Ireland - 8 dagen
Active Ireland - 8 dagen
Autorondreis "The Wild Atlantic Way" - 12 dagen
Autorondreis "The Wild Atlantic Way" - 12 dagen
Autorondreis "Het onstuimige westen en de Connemara " - 8 dagen
Autorondreis "Het onstuimige westen en de Connemara " - 8 dagen
Autorondreis "Wonders of Ancient East" - 8 dagen
Autorondreis "Wonders of Ancient East" - 8 dagen
Autorondreis "Het kleurrijke zuidwesten" - 8 dagen
Autorondreis "Het kleurrijke zuidwesten" - 8 dagen
Autorondreis "Ronde van Ierland" - 14 dagen
Autorondreis "Ronde van Ierland" - 14 dagen
Autorondreis 'Causeway Coastal Route & Donegal' - 11 dagen
Autorondreis 'Causeway Coastal Route & Donegal' - 11 dagen
Autorondreis 'De wilde schoonheid van Ierland' - 10 dagen
Autorondreis 'De wilde schoonheid van Ierland' - 10 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2023 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 25-09-2023 · Trade