Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Instagram Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12
(c)Visit Saariselk, Lapland safaris, M.Libens

Arctic Experience

   
5 dagen/4 nachten
 
Tijdens dit 5-daags programma in Saariselkä stroomt de adrenaline regelmatig op hoog tempo door de buitengewone ervaringen die je te wachten staan. Maak kennis met de husky's, rijd op een sneeuwscooter door de prachtige natuur van Noord-Lapland en geniet !

Dag 1: aankomst
Neem bij aankomst in Ivalo de luchthaven bus naar Saariselkä. Na de check-in in het hotel kan je alvast een eerste verkenning van Saariselkä te voet doen. 's Avonds wacht je een diner in het hotel.

Dag 2-3-4: 
Tijdens deze 3 dagen worden volgende uitzonderlijke safari's ingepland. De vrije tijd kan je opvullen met relaxen aan het tropisch zwembad van de Holiday Club of in de sauna of je neemt de skibus naar het skigebied van Saariselkä en waagt je aan enkele afdalingen. Skimateriaal kan je ter plaatse huren. 
Elke avond wacht je een lekker diner in het hotel. 

Rendierssafari  
In lang vervlogen tijden waren de rendiersledes de enige mogelijkheid van vervoer voor de Lappen. Er werden tot 25-30 rendieren in een span ingespannen. Je ontdekt deze traditionele en vredige manier van vervoer door sneeuwlandschappen waar het zachte glijden van de rendiersledes het enige is wat je hoort. Onderweg wordt er gestopt voor wat warme drankjes. Vervoer van en naar het hotel per minibus.
Het noorderlicht
Een avond staat er een uitzonderlijke activiteit gepland. Deze safari brengt je per bus naar de beste plaatsen om naar de hemel te kijken. Met wat geluk zie je als de hemel open is, de maan, de sterren en misschien zelfs het noorderlicht. Onderweg vertelt de gids over het leven in Lapland en het noorderlicht. 
Scenic Safari on snowmobile 
Tijdens deze sneeuwscootersafari geniet je volop van de prachtige natuur van Fjell Lapland. Er wordt op een gezapig tempo gereden zodat je tijd hebt om van de omgeving te genieten. De route brengt je naar de top van een van de heuvels rond Saariselka waar je een ongelofelijk zicht krijgt op het omringende landschap. Vergeet zeker je fototoestel niet want tijdens de rit wordt er regelmatig gestopt om foto's te nemen. Onderweg wordt een warm drankje geserveerd.
Winterse safaritocht met Husky trekhonden 10 km
Als je op zoek bent naar een onvergetelijke ervaring met je familie, kijk dan niet verder, een sportieve huskysafari is het gewoon! Deze avontuurlijke safari neemt je mee op een fijne trip door de Lapse wildernis en dit in het gezelschap van de vriendelijke husky's die het heerlijk vinden om eens goed te kunnen rennen.  Bij het startpunt begroeten de enthousiaste honden je. Voor de reis begint krijg je uitleg over het sturen van de slee die met 2 personen per slee gereden wordt en veiligheidsinstructies. Halverwege de tocht heb je de gelegenheid om van bestuurder te verwisselen. Bij het eindpunt vertelt de leider van het huskyteam je over het leven en het trainen van deze arctische dieren en je hebt dan ook de mogelijkheid om goede foto's te maken.  Warme drankjes zijn voorzien bij het kampvuur.

Dag 5: terug naar huis
Na een rustig ontbijt is het stilaan tijd om naar huis terug te keren. Je kan weer met de luchthaven bus terug naar de luchthaven van Ivalo.

Holiday Club Saariselkä
Kamers: 140 kamers verdeeld in 3 types maar alle met telefoon, TV, radio en badkamer met douche of bad/wc en haardroger en badjassen.
Type A: standaard twin kamer(max. 2 volwassenen + 1 kind -14j)22m², met sofabed.
Type B: suite kamer(max. 2 volwassenen + 2 kinderen -14j.)40m², met sofabed.
Type C: single kamer met tweepersoonsbed, 18m² 
Bekijk hier de volledige beschrijving van Holiday Club Saariselkä

Transport
Deze reis kan gecombineerd worden met vluchten naar Ivalo. De lijnvluchten van Finnair zijn steeds aan dagprijzen. Vraag een offerte met vluchten inbegrepen.

Prijs per persoon voor het arrangement FISAAR01
PeriodeType AType BType CKind 4-13j.
A:1/12-16/12/24€ 1253€ 1433€ 1507€ 836
B:6/1-30/3/25€ 1253€ 1433€ 1507€ 725
Inbegrepen: 4 overnachtingen in Holiday Club Saariselkä met half pension, vrij gebruik van het zwembad van het hotel, excursies zoals vermeld in het programma, thermische kledij tijdens de excursies, BTW, documentatie en bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: vluchten, lunches, dranken bij het diner, persoonlijke uitgaven, luchthavenbus, skibus en huur skimateriaal.

Zoek en boek


Extra info
In de safari's is steeds de nodige thermische kledij, het nodige materiaal en een Engelstalige gids inbegrepen.
Voor de sneeuwscootersafari is ook inbegrepen: benzine, de huur van de scooter en omniumverzekering met max. franchise van € 980 per scooter.
De franchise kan verminderd worden indien je ter plaatse een verzekering afsluit van € 20/persoon. Je vermindert de franchise dan naar € 150/schadegeval. 
Minimum leeftijd voor het besturen van een sneeuwscooter is 18 jaar. Een geldig rijbewijs voor een voertuig min. 125cc is steeds verplicht.
Kinderen -14 jaar nemen tijdens de sneeuwscootersafari plaats op een slede die getrokken wordt door de gids.
Omwille van de trillingen wordt het zwangere vrouwen afgeraden om een sneeuwscootersafari te ondernemen
Indien de weersomstandigheden of de veiligheid van de deelnemers het vereisen kan het programma altijd aangepast worden.
 
Ligging

 

Gerelateerde reizen

Muotka Autumn Aurora Adventure
Muotka Autumn Aurora Adventure
Wilderness Hotel Muotka
Wilderness Hotel Muotka
Overzicht wintersafari's
Overzicht wintersafari's
Holiday Club Saariselka
Holiday Club Saariselka
Northern Lights Village & arrangementen
Northern Lights Village & arrangementen
Northern Lights Village & safari's
Northern Lights Village & safari's
Santa's Hotel Tunturi
Santa's Hotel Tunturi
Star Arctic Hotel
Star Arctic Hotel
Unique Villa Saariselkä
Unique Villa Saariselkä
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 19-07-2024 · Trade