Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12
(c)Visit Saariselk, Lapland safaris, M.Libens

Arctic Experience

   
5 dagen/4 nachten - 1/12/23-30/3/24
 
Tijdens dit 5-daags programma in Saariselkä stroomt de adrenaline regelmatig op hoog tempo door de buitengewone ervaringen die je te wachten staan. Maak kennis met de husky's, rijdt op een sneeuwscooter door de prachtige natuur van Noord-Lapland en geniet !

Dag 1: aankomst
Neem bij aankomst in Ivalo de luchthaven bus naar Saariselkä. Na de check-in in het hotel kan je alvast een eerste verkenning van Saariselkä te voet doen. 's avonds wacht je een diner in het hotel.

Dag 2-3-4: 
Tijdens deze 3 dagen worden volgende uitzonderlijke safari's ingepland. De vrije tijd kan je opvullen met relaxen aan het tropisch zwembad van de Holiday Club of in de sauna of je neemt de skibus naar het skigebied van Saariselkä en waagt je aan enkele afdalingen. Skimateriaal kan je ter plaatse huren. 
Elke avond wacht je een lekker diner in het hotel. 

De iconische rendieren 
Je wordt naar de lokale rendierfarm gebracht. Hier wacht de Sami gastheer je op en introduceert je in de Sami cultuur en de rendier economie. Tijdens het bezoek leer je hoe je een Lapse lasso moet gooien en hoe je met een rendierslede kan rijden en daarna waag je je kans tijdens een ritje van 45 minuten. Voor de terugkeer naar Saariselkä word je koffie aangeboden.
Het noorderlicht
Een avond staat er een uitzonderlijke activiteit gepland. Deze safari brengt je per bus naar de beste plaatsen om naar de hemel te kijken. Met wat geluk zie je als de hemel open is, de maan, de sterren en misschien zelfs het noorderlicht. Onderweg vertelt de gids over het leven in Lapland en het noorderlicht. 
Ontdek de sneeuwscooter
Tijdens de sneeuwscootersafari geniet je volop van de prachtige natuur van Fell Lapland. Er wordt op een gezapig tempo gereden zodat je tijd hebt om van de omgeving te genieten. De route brengt je naar de top van een van de heuvels rond Saariselkä waar je een ongelofelijk zicht krijgt op het omringende landschap. Vergeet zeker je fototoestel niet want tijdens de rit wordt er regelmatig gestopt om foto's te nemen. Onderweg wordt een warm drankje geserveerd.
Maak kennis met de Arctische honden
Maak kennis met de husky's. Bij het startpunt begroeten deze enthousiaste honden je. Voordat de reis begint krijg je enige instructies betreffende het sturen van de slee die met 2 personen per slee gereden wordt. Halverwege de tocht heb je de gelegenheid om van bestuurder te verwisselen. De leider van het huskyteam vertelt je dan over het leven en het trainen van deze arctische dieren en je bent dan ook in de gelegenheid om mooie foto's te maken. Inclusief koffie bij het kampvuur.

Dag 5: terug naar huis
Na een rustig ontbijt is het stilaan tijd om naar huis terug te keren. Je kan weer met de luchthaven bus terug naar de luchthaven van Ivalo.

Holiday Club Saariselkä
Kamers: 140 kamers verdeeld in 3 types maar alle met telefoon, TV, radio en badkamer met douche of bad/wc en haardroger en badjassen.
Type A: standaard twin kamer(max. 2 volwassenen + 1 kind -14j)22m², met sofabed.
Type B: suite kamer(max. 2 volwassenen + 2 kinderen -14j.)40m², met sofabed.
Type C: single kamer met tweepersoonsbed, 18m² 
Bekijk hier de volledige beschrijving van Holiday Club Saariselkä

Transport
Deze reis kan gecombineerd worden met vluchten naar Ivalo. De lijnvluchten van Finnair zijn steeds aan dagprijzen. Vraag een offerte met vluchten inbegrepen.

Prijs per persoon voor het arrangement FISAAR01
PeriodeType AType BType CKind 4-13j.
A:1/12-18/12/23€ 1203€ 1395€ 1433€ 709
B:6/1-30/3/24€ 1203€ 1395€ 1433€ 607
Inbegrepen: 4 overnachtingen in Holiday Club Saariselkä met half pension, excursies zoals vermeld in het programma, BTW, documentatie en bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: vluchten, lunches, dranken bij het diner, persoonlijke uitgaven, luchthavenbus, skibus en huur skimateriaal.

Zoek en boek

Extra info
In de safari's is steeds de nodige thermische kledij, het nodige materiaal en een Engelstalige gids inbegrepen.
Voor de sneeuwscootersafari is ook inbegrepen: benzine, de huur van de scooter en omniumverzekering met max. franchise van € 980 per scooter.
De franchise kan verminderd worden indien je ter plaatse een verzekering afsluit van € 20/persoon. Je vermindert de franchise dan naar € 150/schadegeval. 
Minimum leeftijd voor het besturen van een sneeuwscooter is 18 jaar. Een geldig rijbewijs voor een voertuig min. 125cc is steeds verplicht.
Kinderen -14 jaar nemen tijdens de sneeuwscootersafari plaats op een slede die getrokken wordt door de gids.
Omwille van de trillingen wordt het zwangere vrouwen afgeraden om een sneeuwscootersafari te ondernemen
Indien de weersomstandigheden of de veiligheid van de deelnemers het vereisen kan het programma altijd aangepast worden.
 
Ligging

 

Gerelateerde reizen

Muotka Autumn Aurora Adventure
Muotka Autumn Aurora Adventure
Wilderness Hotel Muotka
Wilderness Hotel Muotka
Overzicht wintersafari's
Overzicht wintersafari's
Holiday Club Saariselka
Holiday Club Saariselka
Northern Lights Village & arrangementen
Northern Lights Village & arrangementen
Northern Lights Village & safari's
Northern Lights Village & safari's
Santa's Hotel Tunturi
Santa's Hotel Tunturi
Star Arctic Hotel
Star Arctic Hotel
Unique Villa Saariselkä
Unique Villa Saariselkä
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 27-02-2024 · Trade