Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11
(c)Visit Saariselk, Lapland safaris, M.Libens

Arctic Experience

   
5 dagen/4 nachten
vanaf € 1085 per persoon
Tijdens dit 5-daags programma in Saariselkä stroomt de adrenaline regelmatig op hoog tempo door de buitengewone ervaringen die u te wachten staan. Maak kennis met de husky's, rijdt op een sneeuwscooter door de prachtige natuur van Noord-Lapland en geniet !

Vertrek op maandag, woensdag of vrijdag in periode 6 januari - 12 april 2020

Dag 1: aankomst
Neem bij aankomst in Ivalo de luchthavenbus naar Saariselkä. Na de check-in in het hotel kan u alvast een eerste verkenning van Saariselkä te voet doen. 's avonds wacht u een diner in het hotel.

Dag 2: ontdek de sneeuwscooter
Na het ontbijt in het hotel gaat u er op uit. Tijdens de sneeuwscootersafari geniet u volop van de prachtige natuur van Fell Lapland. Er wordt op een gezapig tempo gereden zodat u tijd heeft om van de omgeving te genieten. De route brengt u naar de top van een van de heuvels rond Saariselkä waar u een ongelofelijk zicht krijgt op het omringende landschap. Vergeet zeker uw fototoestel niet want tijdens de rit wordt er regelmatig gestopt om foto's te nemen. Onderweg wordt een warm drankje geserveerd.
Namiddag heeft u vrije tijd om te relaxen of u neemt de skibus naar het skigebied van Saariselkä en waagt u aan enkele afdalingen. Skimateriaal kan u ter plaatse huren. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 3: maak kennis met de Arctische honden
Ontbijt in het hotel. Daarna is het tijd voor een kennismaking met de husky's. Bij het startpunt begroeten deze enthousiaste honden u. Voordat de reis begint krijgt u enige instructies betreffende het sturen van de slee die met 2 personen per slee gereden wordt. Halverwege de tocht heeft u de gelegenheid om van bestuurder te verwisselen. De leider van het huskyteam vertelt u dan over het leven en het trainen van deze arctische dieren en u bent dan ook in de gelegenheid om mooie foto's te maken. Inclusief koffie bij het kampvuur.
Namiddag geniet u van het tropisch zwembad van uw hotel. 's avonds wacht u het diner waarna u een welverdiende rust kan genieten.

Dag 4: de iconische rendieren en het noorderlicht
Ontbijt in het hotel. Vanmorgen kan u het wat rustiger aan doen want vanavond wordt het wat later. 
Namiddag rijdt u met de sneeuwscooter naar de lokale rendierfarm. Hier wacht de Sami gastheer u op en introduceert u in de Sami cultuur en de rendier economie. Tijdens het bezoek leert u hoe u een Lapse lasso moet gooien en hoe u met een rendierslede kan rijden en daarna waagt u uw kans tijdens een kort ritje. Voor de terugkeer naar Saariselkä wordt u koffie aangeboden en hoort u meer over de Lapse cultuur en het rendier.
Na het diner staat er een uitzonderlijke activiteit gepland. Per minibus gaat u naar de locatie van de sneeuwiglo waar u de mogelijkheid heeft om een wandeling te maken en naar een Aurora Borealis voorstelling te kijken in De safari brengt u naar de site van de sneeuwiglo waar u de mogelijkheid heeft om een wandeling te maken en naar een Aurora Borealis voorstelling te kijken in een gigantische sneeuwiglo. Bewonder de mooie ijssculpturen in de Igloos, leer vanalles over de Lapse natuur via een verlicht pad buiten. Het Northern Light dinner wordt geserveerd in een traditionele Lapse kammi. In de kammi is ook een bar voorhanden(drankjes ter plaatse te betalen). Vergeet zeker uw fototoestel niet! Met een beetje geluk is de hemel open en krijgt u een mooi zicht op de maan, de sterren en misschien de Aurora Borealis. 

Dag 5: terug naar huis
Na een rustig ontbijt is het stilaan tijd om naar huis terug te keren. U kan weer met de luchthavenbus terug naar de luchthaven van Ivalo.

Holiday Club Saariselkä
Kamers: 140 kamers verdeeld in 3 types maar alle met telefoon, TV, radio en badkamer met douche of bad/wc en haardroger en badjassen.
Type A: standaard twin kamer(max. 2 volwassenen + 1 kind -14j)22m², met sofabed.
Type B: superior twin kamer(max. 2 volwassenen + 2 kinderen -14j.)40m², met sofabed.
Type C: single kamer met tweepersoonsbed, 18m² 
Bekijk hier de volledige beschrijving van Holiday Club Saariselkä

Transport
Deze reis kan gecombineerd worden met vluchten naar Ivalo. De lijnvluchten van Finnair zijn steeds aan dagprijzen. Vraag een offerte met vluchten inbegrepen.Prijs per persoon voor het arrangement FISAAR01
PeriodeType AType BType CKind 4-13j.
A:ma,woe,vrij 6/1-20/3/201085,001210,001235,00558,00
B:ma,woe,vrij 23/3-8/4/201025,001150,001175,00498,00
Inbegrepen: 4 overnachtingen in Holiday Club Saariselkä met ontbijt, 3 x half pension en 1 x traditioneel diner in kammi, excursies zoals vermeld in het programma, BTW, documentatie en bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: vluchten, lunches, dranken bij het diner, persoonlijke uitgaven, luchthavenbus, skibus en huur skimateriaal.

Zoek en boek          Geen reservatiekosten
Betalingsinfo
Veelgestelde vragen over online reserveren
 
Ligging

Gerelateerde reizen

Wilderness Hotel Muotka
Wilderness Hotel Muotka
Overzicht wintersafari's Holiday Club
Overzicht wintersafari's Holiday Club
Holiday Club Saariselka
Holiday Club Saariselka
Star Arctic Hotel
Star Arctic Hotel
Nieuwsbrief
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Quality Control
Geef uw mening!

Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

Inspiratie


Vaarvakanties

Lees meer
Een boot, een kanaal of rivier en enkele vrienden of familie aan boord. Meer hebt u niet nodig voor een geslaagde vakantie. Trossen los en u kan vertrekken. Na een halfuurtje varen is het alsof u nooit anders gedaan hebt. U legt aan waar u wil, in een pittoresk haventje of langs de oever, ver van alle drukte... 's Avonds gaat u uit eten in een gezellig restaurantje langs de oever of u kookt aan boord.

Begeleide reizen

Home - Info & weetjes - Voorwaarden - Privacy - Vacatures

Laatste update: 29-01-2020 | Trade 
© Copyright 1993-2020 Gallia bvba | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR