Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12
(c)Vita, Visit Finland

Nieuwjaar in Saariselka

   
31/12/23-4/1/24 - 5 dagen/4 nachten
 
Nieuwjaar vieren in het Hoge Noorden, in een regio die bekend staat om zijn prachtige natuur, goed gelegen voor het noorderlicht en de typische Lapse activiteiten zoals een husky safari, een mooi hotel met tropisch zwembad, kan het mooier ?

Dag 1: Zondag 31 december 2023
Lijnvluchten Brussel-Helsinki 11u20-15u00 en Helsinki-Ivalo 16u40-18u25. In Ivalo neem je het openbaar vervoer of een taxi naar Holiday Club Saariselkä. Bij aankomst wacht je het diner in het hotel. Overnachting in het hotel.

Dag 2-3-4: Maandag 1 januari tot woensdag 3 janauri 2024
Tijdens deze 3 dagen worden volgende uitzonderlijke safari's ingepland. De vrije tijd kan je opvullen met relaxen aan het tropisch zwembad van de Holiday Club of in de sauna of je neemt de skibus naar het skigebied van Saariselkä en waagt je aan enkele afdalingen. Skimateriaal kan je ter plaatse huren. 
Elke avond wacht je een lekker diner in het hotel. 
De iconische rendieren 
Je wordt naar de lokale rendierfarm gebracht. Hier wacht de Sami gastheer je op en introduceert je in de Sami cultuur en de rendier economie. Tijdens het bezoek leer je hoe je een Lapse lasso moet gooien en hoe je met een rendierslede kan rijden en daarna waag je je kans tijdens een ritje van 45 minuten. Voor de terugkeer naar Saariselkä word je koffie aangeboden.
Het noorderlicht
Na het diner staat er een uitzonderlijke activiteit gepland. Deze safari brengt je per bus naar de beste plaatsen om naar de hemel te kijken. Met wat geluk zie je als de hemel open is, de maan, de sterren en misschien zelfs het noorderlicht. Onderweg vertelt de gids over het leven in Lapland en het noorderlicht. Overnachting in het hotel. 
Ontdek de sneeuwscooter
Tijdens de sneeuwscootersafari geniet je volop van de prachtige natuur van Fell Lapland. Er wordt op een gezapig tempo gereden zodat je tijd hebt om van de omgeving te genieten. De route brengt je naar de top van een van de heuvels rond Saariselkä waar je een ongelofelijk zicht krijgt op het omringende landschap. Vergeet zeker je fototoestel niet want tijdens de rit wordt er regelmatig gestopt om foto's te nemen. Onderweg wordt een warm drankje geserveerd.
Maak kennis met de Arctische honden
Het is tijd voor een kennismaking met de husky's. Bij het startpunt begroeten deze enthousiaste honden je. Voordat de reis begint krijg je enige instructies betreffende het sturen van de slee die met 2 personen per slee gereden wordt. Halverwege de tocht heb je de gelegenheid om van bestuurder te verwisselen. De leider van het huskyteam vertelt je dan over het leven en het trainen van deze arctische dieren en je bent dan ook in de gelegenheid om mooie foto's te maken. Inclusief koffie bij het kampvuur.

Dag 5: Donderdag 4 januari 2024
Geniet rustig van je ontbijt in de Holiday Club en daarna is het tijd om afscheid te nemen van Lapland. Neem de luchthavenbus of een taxi terug naar de luchthaven voor vlucht Ivalo-Helsinki 13u50-15u25 en Helsinki-Brussel 16u40-18u25.

Holiday Club Saariselkä

Ligging: Midden in het centrum van Saariselkä. 1,5 km van de skipistes. In het hoogseizoen rijdt er een skibus.
Faciliteiten: Deze aangename hotelclub biedt zijn gasten 2 restaurants 'Revontuli' voor ontbijt en diner en Rakka gespecialiseerd in hamburgers en pizzas, de Lobbybar waar u terecht kan voor een drankje bij de open haard, de Holiday Club Spa met een tropisch zwembad, een bubbelbad, massage jets, schuifaf en kinderbad met waterspeeltuigen voor de kleinsten, een poolbar en Saunaworld met traditionele finse sauna's en een lounge met haardvuur. Tegen betaling: de Aurora Spa biedt een groot aanbod aan schoonheids- en wellnessbehandelingen en het Angry Birds Activity Park is 1300m² binnenruimte met plezier voor groot en klein. Gratis wifi.
Kamers: 140 recent gerenoveerde kamers verdeeld in 3 types maar alle met telefoon, TV, radio en badkamer met douche of bad/wc en haardroger en badjassen.
Type A: standaard twin kamer(max. 2 volwassenen + 1 kind -14j)22m², met sofabed.
Type B: suite kamer(max. 2 volwassenen + 2 kinderen -14j.)40m², met sofabed.

Prijzen per persoon, per arrangement 2023-24-FINYHC
Per volwassene in een standaard kamer type A€ 2170
Per volwassene in een suite kamer type B€ 2367
Kind 4-11j. in de hotelkamer bij de ouders€ 1576
Kind 12-13j. in de hotelkamer bij de ouders€ 1838
Wij maken met plezier een offerte voor uw reisgezelschap.

Zoek en boek


Inbegrepen:
-Lijnvluchten met Finnair Brussel - Ivalo - Brussel 
- Luchthaventaksen (€ 70 p/p zoals bekend op 22/3/23)
- 4 overnachtingen in Holiday Club Saariselkä
- 3 x half pension
- 1 x nieuwjaarsdiner
- vrij gebruik van het tropisch zwembad
- de excursies zoals beschreven met steeds 2 volwassenen per scooter/slede.
- thermische kledij tijdens het volledige verblijf (overall, laarzen, balaclava, handschoenen en sokken)
- Engelstalige gids tijdens de uitstappen en activiteiten.
- BTW, taksen en bijdrage Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen:
- transfers vv van de luchthaven naar het hotel in Saariselkä (luchthavenbus of taxi)
- persoonlijke uitgaven
- lunches
- dranken bij de maaltijden
- skibus en huur skimateriaal en skipas
- Annulering- en bijstandsverzekering (sterk aangeraden!)

Opmerkingen:
* uurregelingen van de vluchten zijn steeds onder voorbehoud
*Alle vluchtprijzen zijn onder voorbehoud van eventueel bijkomende brandstoftoeslagen of verhoging van de taksen.
*De chauffeur van de sneeuwscooter blijft aansprakelijk voor de eerste € 1000 aan schade in geval van een ongeval. Vanaf € 1001 betaalt de verzekering van de sneeuwscooter.
*Het programma kan afhankelijk van de weersomstandigheden steeds gewijzigd worden om alle activiteiten in de best mogelijke omstandigheden te laten plaatsvinden.
*Kinderen onder 4 jaar worden niet geaccepteerd omwille van de weersomstandigheden. Kinderen -12j. zitten tijdens de sneeuwscootersafari in een slede getrokken door een sneeuwscooter en niet op de sneeuwscooter bij de ouders.
*De chauffeur van de sneeuwscooter moet minstens 18 jaar zijn en in het bezit van een geldig rijbewijs.
*De safari's zijn niet aangeraden voor zwangere vrouwen
*Hou er bij uw keuze steeds rekening mee dat in Lapland Kerstmis en Nieuwjaar niet uitbundig gevierd worden met overvloedig eten en drinken zoals bij ons. Het gaat er eerder rustig aan toe.
--------------------------------------------------------------------------------
Omwille van de wereldwijde zeer sterke vraag naar de Kerst- en Nieuwjaarsperiode in Lapland gelden voor deze reis uitzonderlijke annuleringsvoorwaarden.

Onderstaande annuleringsvoorwaarden zijn van toepassing indien u zelf wenst te annuleren omwille van ziekte, ongeval, werkomstandigheden en andere oorzaken die perfect gedekt zijn met een annuleringsverzekering. Deze annuleringsverzekering geldt ook indien u zelf of uw reisgenoten Covid hebben waardoor een vertrek onmogelijk wordt. Covid is gelijkgesteld aan eender welke andere ziekte die het reizen onmogelijk maakt. 

U sluit best een volledige reisverzekering af om u in te dekken tegen de annuleringskosten maar ook tegen eventuele kosten ter plaatse wegens ziekte. 
Bij annulering van uw reis betaalt u steeds onderstaande annuleringskosten.
-          Annulering voor 20/7/2023 : 25% van de totale reissom
-          Annulering tussen 21/7 en 31/8/2023: 50% van de totale reissom
-          Annulering tussen 1/9/23 en afreisdatum: 100% van de totale reissom
Het is daarom aangeraden een annuleringsverzekering van 6,5  % van uw reissom af te sluiten bij de reservering van uw reis. Ook een pakketverzekering met annulerings- en bijstandsverzekering aan 7,9 % van de reissom, behoort tot de mogelijkheden.
 
Ligging

 
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 27-02-2024 · Trade