Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16Gallia foto 17Gallia foto 18

Start het jaar in Ivalo

   
3/1-7/1/22 - 5 dagen/4 nachten
€ 2009 per persoon
Ivalo ligt in noordelijk Lapland, boven de Arctic Circle, in de Inari-Saariselkä regio. De omgeving van Ivalo staat vooral bekend om zijn schitterende natuur: bevroren rivieren, sneeuwvlaktes en heuvels omringen de stad.

Dag 1: Maandag 3 januari 2022: Aurora Village
Lijnvluchten Brussel-Helsinki 11u40-15u15 en Helsinki-Ivalo 16u20-18u00. In Ivalo wacht u een transfer naar het onovertroffen Aurora Village gebracht waar u uw intrek neemt in een unieke chalet met glazen dak. In de chalet wachten een VIP-mand met een piccolo flesje bubbels, snoep en fruit. Aurora Village is een klein authentiek geheel waar u nog kan genieten van de pure witte sneeuw, de zuivere poollucht en waar u van kortbij kan kennismaken met de rendieren die aan de Village wonen. U kan ze voederen en foto's nemen. Na het diner bij de open haard kan u in uw chalet genieten van de sterrenhemel. Met wat geluk krijgt u ook het magische spektakel van het noorderlicht te zien. 

Dag 2: Dinsdag 4 januari 2022: Geniet van het heerlijke ontbijt in Aurora Village. Nadat u heeft uitgecheckt kan u nog genieten van de omgeving of een fatbike huren aan de receptie of u gaat op wandel met de sneeuwschoenen die voor u klaar staan aan uw cabin. Maak plezier met de gratis tobogans waarmee u gezwind de heuvel afglijdt.  Tegen de middag wacht de transfer naar Hotel Ivalo. Lunch in Hotel Ivalo, check-in en vrije tijd om de omgeving te verkennen. Diner en overnachting in het hotel. 

Dag 3: Woensdag 5 januari 2022: Sneeuwscootertocht en ijsvissen
Na het Fins ontbijt volgt een korte opleiding voor het besturen van een sneeuwscooter en de veiligheidsvoorschriften. Daarna vertrekt u voor een opwindende sneeuwscootertocht waarbij u de prachtige Lapse natuur ontdekt. U rijdt door besneeuwde landschappen en langs of op bevroren rivieren. Onderweg probeert u uw geluk met ijsvissen en geniet u van een warm drankje bij het kampvuur. Daarna rijdt u weer verder door schitterende landschappen waar u een hert of rendier kan tegenkomen. Kijk goed uit naar andere dieren die op zoek zijn naar voedsel. De ritten zijn afhankelijk van de weersomstandigheden, deze kunnen variëren van koude windstormen, warme zonnige dagen of heldere sneeuwmomenten. Tijdens de vrije namiddag kan u gratis gebruik maken van het wintermateriaal van het hotel: langlaufski's, sneeuwschoenen, schaatsen, kicksledes en gewone sledes of u kan relaxen in de sauna. Lunch en diner en overnachting in het hotel.
 
Dag 4: Donderdag 6 januari 2022: Husky's
Ontbijt in het hotel.  Vandaag maakt u kennis met de heerlijke viervoeters die niets liever doen dan rennen, de husky's. De musher vertelt u alles over zijn leven en zijn husky's, het verzorgen van deze mooie dieren en hoe ze getraind worden. Misschien ziet u zelfs kleine husky puppies. Voordat de huskytocht begint krijgt u uitleg en instructies over het sturen van de slee waarop u met zijn tweeën plaatsneemt voor een tocht van 1 uur met de husky's. Zo krijgt u een gevoel van de kracht van de husky's.  Lunch in het hotel. Namiddag heeft u tijd om te shoppen of te relaxen in de sauna. Liever wat actiever ? Leen dan gratis een paar langlaufski's, schaatsen, een trapslede of sneeuwschoenen van het hotel. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 5: Vrijdag 7 januari 2022: Afscheid van Lapland
Geniet rustig van uw ontbijt en daarna is het tijd om afscheid te nemen van Lapland. Een privé transfer brengt u om 12u15 terug naar de luchthaven voor vlucht Ivalo-Helsinki 13u55-15u25 en Helsinki-Brussel 16u40-18u20.

Optionele activiteiten (+10 jaar)voor tijdens uw verblijf in hotel Ivalo. Deze activiteiten zijn op aanvraag omdat er steeds min. 6 deelnemers moeten zijn.
U kan er voor opteren om volgende activiteiten extra te reserveren tijdens de vrije momenten.
Deze zijn echter niet geschikt voor kinderen jongeren dan 10 jaar omdat het te vermoeiend zou zijn.
Deze activiteiten worden ter plaatse in uw programma ingevoegd vermits er steeds min. 6 deelnemers moeten zijn.
Optie 1: sneeuwschoenwandeling met gids
Deze excursie gaat door in de omgeving van het hotel en langs de rivier. Met wat geluk ziet u de voetstappen van wilde dieren en misschien zelfs de dieren zelf. De Engelstalige gids vertelt over Lapland en de natuur.
Duur: 1,5-2u afhankelijk van het weer en de sneeuwtoestand.
Prijs per persoon: 82,50
Optie 2: Op zoek naar het noorderlicht op sneeuwschoenen
Sneeuwschoenenwandeling met een gids in de omgeving van het hotel, langs en over de rivier de Ivalo. Met wat geluk krijgt u het Noorderlicht te zien. Onderweg wordt er gestopt aan een open vuur in een Lapse Kota. Hier worden warme dranken geserveerd.
Duur: 1,5 - 2,5 uur
Prijs per persoon: € 94


Hotel Ivalo***

Ligging: Aan de Ivalo rivier en de E75 kort bij Ivalo centrum. De luchthaven van Ivalo ligt op 10 minuten rijden en Saariselkä op 30 kilometer. Er is een bushalte op 50 m van het hotel.
Faciliteiten: Dit familiehotel biedt zijn gasten een lobbybar met open haard, een gezellig restaurant en de Lapin Tupa karaoke bar die open is op vrijdag en zaterdagvond. Daarnaast beschikt het hotel over een saunazwembad en 3 sauna's en hot tubs. Er is een speelruimte voor kinderen en een internet computer en draadloos internet in de lobby.
Kamers: 94 fijne, niet-rokers, kamers met TV, radio, telefoon, minibar, draadloos internet en badkamer met douche of bad, wc en haardroger.
Type A: standaard kamer(max. 2 volwassenen)
Type B: standaard kamer (max. 2 volwassenen + 1 kind -12j.)
Type C: standaard familiekamer (max. 2 volw. + 2 kinderen -12j.), voldoende ruime kamers.

Aurora Village

Ligging: Aurora Village ligt zeer rustig, op 12 km van de luchthaven van Ivalo, 3 km van het centrum van Ivalo en 1,5 km te voet van Hotel Ivalo en 4 km met de wagen.
Faciliteiten: Aurora Village is een kleinschalig logement met veel aandacht voor zijn gasten. Naast het hoofdgebouw met receptie en supergezellig restaurant, ontspanningsruimte biedt het een saunahuisje met buiten bubbelbad. Maak zeker ook eens een wandeling op de sneeuwschoenen die aan elk huisje hangen en bezoek de rendieren die Aurora Village in de winter hun thuis noemen.  
Logies: 26 gezellige, unieke aurora chalets met 180 graden glazen dak, een koelkastje, een espresso machine, gratis wifi en badkamer met toilet en douche. Een VIP-mand met 1 piccolo flesje bubbels, water, thee, koffie en snoep wachten op u bij aankomst.
Type A: standaard tweepersoons cabin(max. 3 pers.)met bijzetbed.
Type B: familie cabin(max. 2 volw. + 2 kinderen -12j.) met bijzetbedden.

Prijzen per persoon, per arrangement 2021-FINANYIV
Per volwassene in een hotelkamer/aurora cabin2009,00
Max. 2 kind -12j. in een hotelkamer type B/aurora cabin bij de ouders1349,00
Max 2 kind -12j. in de hotelkamer type C/aurora cabin bij de ouders1333,00

Zoek en boek
Inbegrepen:
- Lijnvluchten met Finnair Brussel - Ivalo - Brussel 
- Luchthaventaksen (€ 160 p/p zoals bekend op 19/7/21)
- transfer van de luchthaven van Ivalo naar Aurora Village
- 1 overnachting met ontbijt in Aurora Village
- 1 x diner in Aurora Village
- transfer van Aurora Village naar  hotel Ivalo
- 3 overnachtingen met ontbijt in Hotel Ivalo
- 3 x half pension diner in hotel Ivalo
- 3 lunches in hotel Ivalo
- vrij gebruik van de sauna en het saunazwembad(fris) van hotel Ivalo
- de excursies zoals beschreven met steeds 2 volwassenen per scooter/slede.
- thermische kledij tijdens het volledige verblijf (overall, laarzen en handschoenen)
- Vrij gebruik van langlauf ski's, sneeuwschoenen, ijsschaatsen, kick sledes en tobogans in Hotel Ivalo en sneeuwschoenen en tobogans in Aurora Village. Altijd volgens beschikbaarheid.
- Engelstalige gids tijdens de uitstappen en activiteiten.
- BTW, taksen en bijdrage Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen:
• transfer van de luchthaven naar hotel Ivalo
• persoonlijke uitgaven
• niet-vermelde lunch(laatste dag)
• dranken bij de maaltijden
• facultatieve excursies

Opmerkingen:
* uurregelingen van de vluchten zijn steeds onder voorbehoud
*Alle vluchtprijzen zijn onder voorbehoud van eventueel bijkomende brandstoftoeslagen of verhoging van de taksen.
*De chauffeur van de sneeuwscooter blijft aansprakelijk voor de eerste € 1000 aan schade in geval van een ongeval. Vanaf € 1001 betaalt de verzekering van de sneeuwscooter.
*Het programma kan afhankelijk van de weersomstandigheden steeds gewijzigd worden om alle activiteiten in de best mogelijke omstandigheden te laten plaatsvinden.
*Kinderen onder 4 jaar worden niet geaccepteerd omwille van de weersomstandigheden. Kinderen -12j. zitten tijdens de sneeuwscootersafari in een slede getrokken door een sneeuwscooter en niet op de sneeuwscooter bij de ouders.
*De chauffeur van de sneeuwscooter moet minstens 18 jaar zijn en in het bezit van een geldig rijbewijs.
*De safari's zijn niet aangeraden voor zwangere vrouwen
*Hou er bij uw keuze steeds rekening mee dat in Lapland Kerstmis en Nieuwjaar niet uitbundig gevierd worden met overvloedig eten en drinken zoals bij ons. Het gaat er eerder rustig aan toe.
--------------------------------------------------------------------------------
Omwille van de wereldwijde zeer sterke vraag naar de Kerst- en Nieuwjaarsperiode in Lapland gelden voor deze reis uitzonderlijke annuleringsvoorwaarden.
Indien er echter door een nieuwe uitbraak van Covid-19 weer reisrestricties ingevoerd worden in Finland/België wordt er net zoals voor kerstperiode 2020 gekeken naar een soepele oplossing voor een annulering of wijziging van deze reizen.
Onderstaande annuleringsvoorwaarden zijn van toepassing indien u zelf wenst te annuleren omwille van ziekte, ongeval, werkomstandigheden en andere oorzaken die perfect dekbaar zijn met een annuleringsverzekering. Deze annuleringsverzekering geldt ook indien u zelf of uw reisgenoten Covid hebben waardoor een vertrek onmogelijk wordt. Covid is gelijkgesteld aan eender welke andere ziekte die het reizen onmogelijk maakt. 

Bij annulering van uw reis betaalt u steeds onderstaande annuleringskosten.
-          Annulering voor 20/7/2021 : 25% van de totale reissom
-          Annulering tussen 21/7 en 9/9/2021: 50% van de totale reissom
-          Annulering tussen 10/9/21 en afreisdatum: 100% van de totale reissom
Het is daarom aangeraden een annuleringsverzekering van 6.3% van uw reissom af te sluiten bij de reservering van uw reis. Ook een pakketverzekering met annulerings- en bijstandsverzekering aan 7,5 % van de reissom, behoort tot de mogelijkheden.
 
Ligging

Gerelateerde reizen

VOLZET - Start het jaar in Arctic Circle Wilderness Lodge 2/1-6/1/22
VOLZET - Start het jaar in Arctic Circle Wilderness Lodge 2/1-6/1/22
VOLZET - Nieuwjaar in Wilderness Hotel Inari 31/12/21-3/1/22
VOLZET - Nieuwjaar in Wilderness Hotel Inari 31/12/21-3/1/22
VOLZET - Start het jaar in Wilderness Hotel Inari - 3/1-7/1/22
VOLZET - Start het jaar in Wilderness Hotel Inari - 3/1-7/1/22
VOLZET - Tussen Kerst en Nieuwjaar in Apukka Resort 26/12-30/12/21
VOLZET - Tussen Kerst en Nieuwjaar in Apukka Resort 26/12-30/12/21
VOLZET - Start het jaar in Apukka Resort 2/1-6/1/22
VOLZET - Start het jaar in Apukka Resort 2/1-6/1/22
VOLZET - Tussen Kerst en Nieuwjaar in Arctic Wilderness Lodge 26/12-30/12/21
VOLZET - Tussen Kerst en Nieuwjaar in Arctic Wilderness Lodge 26/12-30/12/21
VOLZET - Kerst in Rovaniemi 23/12-26/12/21
VOLZET - Kerst in Rovaniemi 23/12-26/12/21
VOLZET - Unieke start met verblijf in Arctic Circle Iglo 2/1-6/1/22
VOLZET - Unieke start met verblijf in Arctic Circle Iglo 2/1-6/1/22
VOLZET - Nieuwjaar in Rovaniemi 30/12/21-2/1/22
VOLZET - Nieuwjaar in Rovaniemi 30/12/21-2/1/22
VOLZET - Kerstmis in Apukka Aurora Resort 23/12-26/12/21
VOLZET - Kerstmis in Apukka Aurora Resort 23/12-26/12/21
VOLZET - Tussen Kerst en Nieuwjaar combi Rovaniemi city en Santa's Arctic Iglo 26/12-30/12/21
VOLZET - Tussen Kerst en Nieuwjaar combi Rovaniemi city en Santa's Arctic Iglo 26/12-30/12/21
VOLZET - Nieuwjaar in Saariselkä 31/12/21-3/1/22
VOLZET - Nieuwjaar in Saariselkä 31/12/21-3/1/22
VOLZET - Start het jaar in Saariselkä 3/1-7/1/22
VOLZET - Start het jaar in Saariselkä 3/1-7/1/22
VOLZET - Start het jaar in Rovaniemi 2/1-6/1/22
VOLZET - Start het jaar in Rovaniemi 2/1-6/1/22
VOLZET - Tussen Kerst en Nieuwjaar in Rovaniemi 26/12-30/12/21
VOLZET - Tussen Kerst en Nieuwjaar in Rovaniemi 26/12-30/12/21
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

Inspiratie


In de kijker


Begeleide reizen

Home - Info & weetjes - Voorwaarden - Privacy - Vacatures

Laatste update: 16-01-2022 | Trade 
© 1993-2022 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR