Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16Gallia foto 17Gallia foto 18Gallia foto 19Gallia foto 20Gallia foto 21Gallia foto 22Gallia foto 23Gallia foto 24
(c)Jan Ove Iversen - overpari.no, Jan Miko, Dhoxax, Urilux, Andersen Oystein, Johan Bergen_Innovation Norway

Autorondreis Het land van de Vikingen

   
10 dagen/9 nachten of 14 dagen/13 nachten
vanaf € 801 per persoon
Een unieke reis langs de imposante kust van Noorwegen tussen Trondheim en Tromsø met een mogelijkheid tot een verlenging naar Lofoten en Vesterålen, de beroemde eilandengroepen even ten noorden van de poolcirkel. Op de standaardrondreis kan u al genieten van het grillige landschap van de kust van de provincie Nordland. Onderweg passeert u de Svartisen gletsjer en ook de Saltstraumen maalstroom, de sterkste maalstroom ter wereld. Uw reis eindigt met overnachtingen in Tromsø, de grootste stad van Noord-Noorwegen. 

INBEGREPEN:een walvissafari(Lofoten), een reisgids 'Noorwegen' en een documentatiemap

Dag 1: Aankomst Trondheim
Maak vanavond al eens een wandeling door het gezellige Trondheim, de voormalige hoofdstad van Noorwegen. Geniet van de fijne sfeer aan het water of op één van de vele terrassen.

Dag 2: Trondheim
Trondheim werd in 997 gesticht door de Vikingkoning Olav Tryggvason onder de naam Nidaros. Bezienswaardigheid nummer 1 is de Nidaros Domkerk, waarvan de bouw in 1070 startte, maar die  in de periode 1130-1300 verder werd uitgebouwd. Het gebouw is 101 meter lang en 50 meter breed en is het grootste gotische gebouw in Scandinavië. De heilige St. Olav ligt hier begraven en talloze pelgrims liepen naar Trondheim om het graf te bezoeken. Andere bezienswaardigheden zijn het Ringve Muziekmuseum, de Munkholmen vesting en het Trøndelag openluchtmuseum.

Dag 3: Trondheim - Namsos (ca. 195 km)
U verlaat Trondheim in noordelijke richting naar Hommelvik en Steinkjer. In Stiklestad bij Verdal vond op 29 juli 1030 de Slag bij Stiklestad plaats. In de geschiedenis van Noorwegen is dit één van de belangrijkste veldslagen geweest. Tijdens deze slag verloor koning Olav II Haraldszn. (de heilige Olav) het leven. In Steinkjer buigt u af en rijdt u naar het plaatsje Namsos. Namsos ligt in een baai ongeveer 20 km van de zee, aan de monding van de rivier Namsen. Namsos werd in 1845 gesticht en er staat het 'Trønderrock' museum - gewijdt aan de rockmuziek uit de provincie Trøndelag.

Dag 4: Namsos - Sandnessjøen (ca. 290 km)
Vandaag rijdt u de beroemde rijksweg 17 op. U volgt deze van zuid naar Noord, omdat u dan de zon in de rug heeft en alles het beste kan zien. Er staat u de volgende dagen schitterende natuur te wachten. De grillige kust wordt gevormd door honderden bergtoppen en inhammen. De route is een afwisseling van mooie autoritjes en ferryboten. U start met een stukje door het binnenland en dan rijdt u via de 17 naar Holm waar u de veerboot naar Vennesund neemt. Daarna rijdt u door naar Anndalsvåg en daar scheept u in op de veerboot naar Horn. Onderweg komt u langs Torghatten - een berg met een gat er in. Geologisten menen dat het gat in het ijzeren tijdperk is ontstaan. Uiteraard zijn er diverse legendes. De berg is 160 meter lang en 35 meter hoog. Het gat heeft een diameter van 15 meter. U ziet het vanaf de rijksweg aan uw linkerhand.
U passert Brønnøysund aan de noordzijde van de stad en op weg naar het noorden passeert u Hildurs Urterarium, een kleine botanische tuin met een café dat alleen in de zomermaanden geopend is. Tenslotte neemt u de veerboot van Tjøtta naar Forvik. Na aankomst rijdt u over het eiland naar de brug naar het vasteland. Op weg naar Sandnessjøen komt u langs het Petter Dass Museum. Dit was een bekende Noorse geestelijke en dichter, die van 1647 tot 1707 leefde. Het nieuwe museum heeft een prachtige ligging en architectuur. Op het laatste gedeelte van de route naar Sandnessjøen passeert u de zeven bergen, die bekend staan als 'de syv søstre' (de zeven zusters).

Dag 5: Sandnessjøen - Bodø (355 km)
Vandaag 'springt' u verder van eiland naar eiland. De reis start met een ritje over de imposante Helgeland rug, met een lengte van 1065 meter. Deze werd in 2010 tot de mooiste brug van Noorwegen gekozen. Dan volgen twee overtochten met veerbootjes, één van Levang en één van Kilboghamn. Langs deze kust liggen diverse fishfarms, waar vis wordt gekweekt. Ook kunt u eens een duik in één van de fjorden nemen. Op Lovund, een klein eiland voor de kust viert men ieder jaar de 'Puffin Arrival Day' (14 april), waarbij de terugkeer van de papegaaiduiker wordt gevierd. Dit is de nationale vogel van Noorwegen. U rijdt nu het gewest Salten binnen en de eerste grote gemeente is Meløy, waar de één na grootste gletsjer van het land ligt: Engenbre (Svartisen). Meløy is omgeven door stijle bergen langs de kusten en bestaat uit honderden eilanden, die vrijwel allemaal bereikbaar zijn. Svartisen/Engenbreen is de laagst liggende gletsjer op het Europese vasteland en is ongeveer 370 km2 groot. Er gaat een geregelde dienst (veerboot) over het meer Holand Fjord naar de voet van de gletsjer. Vandaag staat er nog een hoogtepunt op het programma: de maalstroom Saltstraumen. De maalstroom is een nauwe doorgang van 150 meter breed en 3 kilometer lang tussen twee fjorden, die als het eb of vloed wordt een enorme stroming veroorzaakt. Het water kolkt er dan om de 6 uur doorheen. De dag eindigt in Bodø, prachtig gelegen aan de monding van het Saltfjord.

Dag 6: Bodø - Narvik (ca. 295 km)
De dag start met de rit naar Fauske vanwaar de route naar het noorden gaat. U rijdt via een aantal lange tunnels (w.o. de Daumannsviktunnel, de Løkthaugentunnel, de Aspfjordtunnel, de Kalviktunnel en Berrflogettunnel, de Rauhammarentunnel en de Kobbskarettunnel) naar Innhavet en Bognes. Hier scheept u in op de veerboot naar Skarberget. U steekt nu het Tysfjord over. Via Ballangen rijdt u naar Narvik aan het Ofotfjord. 

Dag 7: Narvik
Vanaf de Narvikfjell-berg heeft u een prachtig uitzicht over Narvik en kunt u in de verte bij mooi weer de Lofoten-eilanden zien liggen. Op deze vrije dag kunt u een excursie naar de Lofoteneilanden maken. Tussen 1/6 en 31/8 zou u in Skutvik de veerboot naar Svolvær kunnen nemen (beperkt vaarschema en best vooraf reserveren), u rijdt dan terug over land. Of u kunt heen en terug over land en Svolvær en Henningsvær bezoeken.

Dag 8: Narvik - Tromsø (ca. 250 km)
Na het ontbijt rijdt u naar Bjerkvik en door een schitterende natuur het Bardudal in. In Setermoen kan u de Polar Zoo dierentuin bezoeken. Vanaf Nordkjosbotn vervolgt u uw weg naar Tromsø.

Dag 9-10: Tromsø
Tromsø is de poort tot de Noordelijke IJszee en houdt haar geschiedenis als centrum van noordpoolexpedities in ere. Het is heden ten dage een uitdijende, levendige jonge stad waar u een schat aan kennis en ervaring kunt vinden. De oude houten architectuur van Tromsø staat in schril contrast tot de moderne technologie en de technobeat van het nachtleven van de stad. Van de attracties en bezienswaardigheden noemen wij het Polaria, een wetenschappelijk avonturencentrum met thema's die betrekking hebben op de arctische regio's en de Barents-regio. Spitsbergen-videorama, artische wandelexpedities, aquarium en exposities. Verder het museum van Tromsø en het universiteitsmuseum. Het is een veelzijdig museum met wetenschappelijke exposities op het gebied van geologie, soölogie, archeologie, Sami-etnografie en de cultuurgeschiedenis van het recente verleden. De kabelbaan Fjellheisen kunt u nemen om de middernachtzon volop te beleven. Ze biedt een fantastisch uitzicht over Tromsø en de omgeving. Het mooiste gebouw in Tromsø is waarschijnlijk de Arctische Kathedraal, een schitterende kerk met prachtige glas-in-lood ramen, die ook als Ishavskatedral bekend staat. Vanuit Tromsø kan u ook talloze excursies naar de grote regio rond Tromsø ondernemen.

Dag 10: vertrek uit Tromsø

Optionele verlenging Lofoten & Vesterålen

Dag 6: Bodø - Lofoten (ca. 130 km)

's Ochtends neemt u eerste de veerboot van Bodø naar Moskenes. Dit is een lange, mooie overtocht. Na aankomst rijdt u over de eilanden die de Lofoten-eilanden uitmaken, naar Leknes. Hier stellen we een bezoek aan het Lofotr Vikingmuseum voor. 

Dag 7: Lofoten
Op deze vrije dag heeft u de gelegenheid bijvoorbeeld Svolvær of Henningsvær te bezoeken. Nusfjord is ook een leuk vissersplaatsje aan de zuidzijde van de eilanden.

Dag 8: Lofoten - Andenes (ca. 185 km)
's Morgens nog een beetje rusten en dan volgt een rit vol natuurplaatsjes naar de Vesterålen-eilanden. Deze minder bekende, maar zeker niet minder spectaculaire eilandengroep, biedt u een verlaten landschap. Op het eiland Andøya is zelfs een raketbasis waar testraketten worden afgevuurd. U overnacht in Andrikken.

Dag 9: Andrikken - Harstad (ca. 170 km)
's Morgens start u een walvissafari, die begint met een bezoek aan het walvismuseum, waar ook informatie over de excursie wordt gegeven. Het schip maakt een tocht van ca. 3 uur naar de gebieden waar de walvissen te vinden zijn. Na terugkomst rijdt u terug richting Sortland en van daar naar Harstad.

Dag 10: Harstad - Narvik (ca. 120 km)
Gebruikt u de ochtend voor een bezoek aan het Adolfkanon om vervolgens in de namiddag de laatste kilometers naar Narvik te rijden. Daar verblijft u weer twee nachten zoals voorzien in het basisprogramma.

Dag 10-12 in Narvik
Dag 12-14 in Tromsø


Transport
Deze rondreis kan gecombineerd worden met vluchten op Trondheim/terug uit Tromso en een huurwagen Vraag een offertePrijs per persoon voor de rondreis
Kamer en ontbijtNORR027ANORR027B
1/6-31/8/1910d/9n14d/13n
Tweepersoonskamer801,001463,75
Single kamer1470,002357,50
Max. 1 kind 2-11j. op de kamer v/d ouders391,25722,50
3de bed in dubbel kamer625,001155,00
Kind -2j. op de kamer v/d ouders/geen babybed:gratis.
Ferry Skutvik-Svolvaer: € 112,50(wagen + 2 personen,enkele richting, 1/6-31/8).
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerteInbegrepen: 9/13 overnachtingen in goede 3* hotels in kamer en ontbijt, ferryovertochten Bodo-Moskenes(verlenging) en Fiskebol-Melbu(verlenging), walvissafari Andenes(verlenging), een reisgids 'Noorwegen' per dossier, een documentatiemap en de bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: vervoer België/Noorwegen/België, huurwagen en toeslag enkelrichting verhuur, ferryovertochten Holm-Vennesund, Anndalsvag-Horn, Tjotta-Forvik, Levang-Nesna, Kilboghamn-Jetvik, Agskardet-Foroy, Bognes-Skarberget, niet-vermelde maaltijden, drankjes, inkomgelden en verzekeringen.

Reserveren voor de 10-daagse reis

Zoek en boek          Geen reservatiekosten
Betalingsinfo
Veelgestelde vragen over online reserveren

Reserveren voor de 14-daagse reis

Zoek en boek          Geen reservatiekosten
Betalingsinfo
Veelgestelde vragen over online reserveren

Gerelateerde reizen

Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 10 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 10 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Eco rondreis 'Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen' - 9 dagen
Eco rondreis 'Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen' - 9 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
Eco rondreis 'Langs de ruige kust van Noorwegen' - 8 dagen
Eco rondreis 'Langs de ruige kust van Noorwegen' - 8 dagen
Autorondreis Lofoten & Noordkaap - 11 dagen
Autorondreis Lofoten & Noordkaap - 11 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
Autorondreis 'Trio Scandinavië' - 16 dagen
Autorondreis 'Trio Scandinavië' - 16 dagen
Nieuwsbrief
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Quality Control
Geef uw mening!

Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising Frankrijk - Ierland

Inspiratie


In de kijker


Begeleide reizen


Laatste update: 25-08-2019 | Trade 
© Copyright 1993-2019 Gallia bvba | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR