Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 15Gallia foto 16Gallia foto 17Gallia foto 18Gallia foto 19
(c) Johan Wildhagen-Innovasjon Norge, Frithjof Fure_Innovation Norway, Jens Henrik Nybo-Innovasjon Norge

Autorondreis Lofoten & Noordkaap

   
11 dagen/10 nachten
vanaf € 1242 per persoon
Het uiterste noorden van Noorwegen is met de Noordkaap één van die mytische plaatsen die op veel bucketlists staat. Het is dan ook een enig gevoel om daar boven op die kaap te staan met niets dan water tot de Noordpool. Maar ook de legendarische Lofoten eilanden spreken tot de verbeelding. Wie kent niet de foto's van de hoge bergen die uit de oceaan lijken omhoog te schieten, omzoomd met kleurrijke huisjes veelal op palen in het water. Fotogeniek is deze reis zeker!

INBEGREPEN EXTRA'S: inkom Noordkaap, cruise Trollfjord, 3 ferryovertochten, een reisgids Noorwegen en een documentatiemap

Dag 1: Brussel - Tromsö 
Overnachting in Tromsö.

Dag 2: Tromsö-Alta (310km)
Op weg naar Alta neemt u tweemaal een korte ferry: Breivikeidet-Svendsby en Lyngseidet-Olderdalen. Daarna liggen op uw weg naar Alta ten oosten van de Europaweg gedurende een paar uur de Lyngenalpen, enkele van de machtigste bergen van Noorwegen met toppen tot 1800 meter. Dan volgt de beklimming van de prachtige Kvaenangsfjell bergpas, waar u een adembenemend uitzicht op de Kvaenangenfjord heeft. Het hoogste punt van de weg ligt op 402 meter. Overnachting in Alta.

Dag 3: Alta - Honningsvag (180km)
Breng een bezoek aan het door UNESCO beschermde Alta museum met zijn rotstekeningen. 5000 jaar geleden woonden hier reeds mensen. Een groot veld met rotstekeningen ligt direct bij het museum. UNESCO heeft deze rotstekeningen sinds 1982 op de Werelderfgoedlijst staan. Nadien rijdt u noordwaarts door de Finnmark provincie en de Fatima tunnel (toltunnel) die u op korte tijd op het schiereiland Mageroy brengt. U geniet op de Noordkaap van het adembenemende uitzicht. Via een kronkelweg tussen kale heuvels en met water gevulde kraters wandelt u tot aan de rand van dit steile plateau, 307 meter boven de bruisende wateren. Daar, op het uiterste puntje van de wereld staan en in het niets naar het Noorden staren, wetend dat daar alleen nog maar de Noordpool is, is een onvergetelijk gevoel. Overnachting in Honningsvag.

Dag 4: Honningsvag - Kautokeino (311km) 
Het wordt een lange, maar zeker indrukwekkende dag. U rijdt zuidwaarts verder. 's middags stopt u in Karasjok, de officiële hoofdstad van de Sami. Hier kan u een bezoek brengen aan het Sampi, een cultureel park gewijd aan deze mensen en hun cultuur. Daarna rijdt u verder naar Kautokeino, een andere Samische nederzetting. Overnachting in Kautokeino.

Dag 5: Kautokeino - Kilpisjarvi (253km)
Vandaag steekt u de Noors-Finse grens over, waar het één uur later is, en rijdt u via Enontekio naar Kilpisjärvi. In Enontekio ontspringen zo maar even 4 rivieren die telkens heel wat zijarmen hebben. Een waterrijk gebied dus. De natuur in deze omgeving, nabij de Zweedse grens, is onbeschrijfelijk mooi. Overnachting in Kilpisjarvi.

Dag 6: Kilpisjarvi - Narvik (270km)
U rijdt terug Noorwegen in en vervolgt de weg naar de Lyngenfjord. Hier rijdt u zuidwaarts in de richting van Narvik. Deze stad werd tijdens de Tweede Wereldoorlog volledig verwoest. Narvik is de exporthaven voor het Zweedse ijzererts uit Gällivarne en Kiruna. Eens was het een kleine onbeduidende vissershaven, maar toen een Engels-Zweedse mijnmaatschappij een spoorlijn bouwde, startte de groei van de stad. Overnachting in Narvik.

Dag 7: Narvik - Svolvaer (240km)
Vandaag raden wij u aan vroeg op te staan. Volg de Europaweg 6 zuidwaarts langs de oevers van de Vestfjord. Via twee schitterende ferry-overtochten (Skardbergen - Bognes en de twee uur durende overtocht Bognes - Lodingen) komt u aan op de Lofoten. De rest van de namiddag kan u optimaal van de Lofoten genieten. De Lofoten hebben een rijke vissersgeschiedenis en vissen is nog steeds de voornaamste bron van inkomsten voor de eilandbewoners. De grootsheid van de landschappen, de vriendelijkheid van de bewoners, de ongelofelijke pracht van de fjorden, de wonderlijke kleuren van het water, de uitgestrektheid van de stranden en de gemoedelijkheid van de vissershutjes op palen maken dit tot een uitzonderlijke bestemming. De eilanden hebben een groot aantal bijzondere bezienswaardigheden zoals het Viking museum, het Lofoten Aquarium en een bijzondere collectie van kunst in Henningsvaer. Overnachting in  Svolvaer.

Dag 8: Svolvaer
Geniet van deze onvergetelijke plaats, maak een wandeling over het eiland en langs de waterkant waar u op talloze plaatsen de typische stokvis te drogen ziet hangen. 's Namiddags scheept u in voor een cruise naar het nauwe Trollfjord en genieten van de Lofoten in hun volle glorie. Onderweg kijkt u uit naar een van de koningen van de regio: de majestueuze zeearend. Overnachting in Svolvaer.

Dag 9: Svolvaer - Sortland (90km)
Van Svolvaer rijdt u naar Fiskebol voor de overtocht naar Melbu en dan van Stokmarknes naar Sortland. In Stokmarknes kan u een bezoek brengen aan het Hurtigruten museum waar u alles leert over de meer dan 100 jaar oude Noorse kustexpress, de veer- en transportdienst langs de kust. Sortland ligt op het eiland Langoya. Overnachting in Sortland.

Dag 10: Sortland - Tromsö (378km)
Vervolg de Europaweg 6 noordwaarts, langs de Balfjord en u komt in Tromsö. Tromsö is de grootste Noorse stad ten noorden van de poolcirkel en wordt ook wel 'Parijs van het Noorden' genoemd. Tromsö is in de zomermaanden een geweldige plaats om te vertoeven, zeker om te kunnen genieten van de middernachtzon en het bruisende uitgaansleven. Bezoek zeker de Arctische kathedraal en Polaria. Overnachting in Tromsö.

Dag 11: Tromsö
Ontbijt in het hotel 

Transport
Deze rondreis kan gecombineerd worden met vluchten Brussel-Tromso-Brussel en een huurwagen. Vraag een offerte



Prijs per persoon voor de rondreis NORR007
Kamer en ontbijt1/5-30/9/19
Tweepersoonskamer1242,00
3de persoon in single kamer1770,00
Kind -2j. op de kamer v/d ouders/geen babybedgratis
Max. 1 kind 2-11j. op de kamer v/d ouders644,50
3de bed in dubbel kamer978,75
Toeslag halfpension: € 243,75(6 nachten, niet in Tromso, Alta en Kilpisjärvi)
Babybedjes: ca. 150 NOK/nacht, ter plaatse te betalen.
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte
Inbegrepen: 10 overnachtingen in toeristen klasse hotels met kamer en ontbijt, inkomticket voor de Noordkaap + certificaat, cruise Trollfjord, ferryovertochten Skarberget-Borgnes, Bognes-Lodingen,Fiskebol-Melbu, een reisgids 'Noorwegen' per dossier, een documentatiemap en de bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde maaltijden, drankjes, niet-vermelde inkomgelden en verzekeringen.

Zoek en boek          Geen reservatiekosten
Betalingsinfo
Veelgestelde vragen over online reserveren

Gerelateerde reizen

Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 10 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 10 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 10 of 14 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 10 of 14 dagen
Eco rondreis 'Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen' - 9 dagen
Eco rondreis 'Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen' - 9 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
Eco rondreis 'Langs de ruige kust van Noorwegen' - 8 dagen
Eco rondreis 'Langs de ruige kust van Noorwegen' - 8 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
Autorondreis 'Trio Scandinavië' - 16 dagen
Autorondreis 'Trio Scandinavië' - 16 dagen
Nieuwsbrief
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Quality Control
Geef uw mening!

Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising Frankrijk - Ierland

Inspiratie


In de kijker


Begeleide reizen


Laatste update: 25-08-2019 | Trade 
© Copyright 1993-2019 Gallia bvba | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR