Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16Gallia foto 17Gallia foto 18Gallia foto 19
(c)Manuela Libens, Krych, Chalabala, Gordon Bell Photography, Visit Britain-David Shepherd & Simon Winnall, Daniel Bosworth-britainonview.com

Autorondreis Devon en Cornwall

   
11 dagen/10 nachten
vanaf € 990 per persoon
In het zuiden en het westen van Engeland, de "West Country", vindt u nog vredige, schilderachtige haventjes vol vissersbootjes en zeiljachtjes tegen een achtergrond van witgepleisterde huisjes en viskraampjes. Het zijn deze kleine dorpjes die ooit bewoond werden door smokkelaars en zeerovers. Ter afwisseling zijn er de grotere, mondainere badplaatsen zoals Bournemouth, Portsmouth of Torquay, of de historische steden waaronder Exeter en Salisbury en natuurlijk ook de nodige burchten en landhuizen.

INBEGREPEN: bezoek aan Battle of Hastings, Stonehenge, Old Sarum, Totnes Castle, Dartmouth Castle, Tintagel Castle, Pendennis Castle, een reisgids 'Engeland' per dossier en een documentatiepakket

Dag 1: Dover-Eastbourne/Brighton (150-170 km)
Vanuit Dover neemt u de kustweg richting Hastings. Het vissersplaatsje Rye is een aanrader om een stop te maken. Bezoek zeker ook Battle waar de slag om Hastings plaatsvond in 1066. Zin in een mooie wandeling ? Stop dan zeker tussen Eastbourne en Seaford in Birling Gap of maak een wandeling naar de Seven Sisters met de schitterende kalksteen kliffen. Overnachting in de omgeving van Eastbourne/Brighton.

Dag 2: Brighton
Een ontspannende dag om Brighton te ontdekken. De stad is een mengelmoes van erfgoed uit de Regency-tijd, speciaalzaken, levendige kunst & cultuur en evenementen het hele jaar door, en dan hebben we het nog niet gehad over het koninklijk paleis, het exotische Royal Pavilion. Een bezoekje aan het Royal Pavilion mag u zeker niet missen. Het is één van de meest eigenaardige paleizen van Europa en een mix van stijlen: Indisch van uiterlijk maar met een uniek Chinees interieur. Overnachting in de omgeving van Eastbourne/Brighton.

Dag 3: Eastbourne/Brighton - Stonehenge - Salisbury (200-235 km)
Via Portsmouth en Southampton rijdt u het binnenland in, richting Salisbury. Deze mooie stad biedt veel historische huizen, kerken en een prachtige kathedraal waar u de Magna Carta kan bewonderen. Daarna brengt u een bezoek aan het mysterieuze Stonehenge. Dicht tegen Salisbury vindt u Old Sarum, hier bevond zich Salisbury in de steentijd. Overnachting in de omgeving van Salisbury.

Dag 4: Salisbury - Dorchester - Torquay (185 km)
Doorheen de mooie Cranborne Chase en Dorset (Area's of Outstanding Natural Beauty) naar Exeter, een stad die al in de Romeinse tijd belangrijk was. Mooi is de kathedraal. Overnachting in de buurt van de mondaine badplaats Torquay, ook wel het Saint-Tropez van het noorden genoemd. Overnachting in de regio Torquay/Dartmoor.

Dag 5: Torquay, Totnes en Dartmouth (60 km)
Daguitstap naar Totnes en Dartmouth. Totnes is één van de juweeltjes van Devon, met veel kleur en karakter dat voortvloeit uit een rijk cultureel, historisch en archeologisch verleden. De stad is een architecturaal feest voor iedereen die geïnteresseerd is in historische gebouwen zoals Totnes Castle. Dartmouth ligt in het district South Hams in het graafschap Devon. Het is een toeristische bestemming aan de monding van de rivier de Dart. Aan de kaaien ligt Bayard's Cove Fort. Vlak bij Dartmouth aan het estuarium vindt u Dartmouth Castle, een vesting uit de middeleeuwen. Overnachting in de regio Torquay/Dartmoor.

Dag 6: Torquay - English Riviera - Falmouth - Penzance/Helston(ca. 180-200 km)

Verder langs het Dartmoor National Park en via Plymouth, van waaruit ooit de Pilgrim Fathers naar Amerika vertrokken, naar Falmouth. Falmouth is een populaire vakantiebestemming met 5 grote stranden naast Pendennis Castle. Falmouth heeft ook een interessant Maritiem Museum dat in 2003 de deuren opende. Overnachting in de omgeving van Penzance/Helston.

Dag 7: Penzance/Helston - Land's End - Penzance/Helston(ca. 45-85 km)
Bezoek vanuit uw verblijfplaats het uiterste westen van Cornwall, met onder meer Land's End, The Lizard en het schilderachtige Saint Ives, enz. Overnachting in de omgeving van Penzance/Helston.

Dag 8: Penzance/Helston - Bideford/Minehead (ca. 240-260 km)
Vertrek richting Padstow en Tintagel, waar u de ruïnes van Tintagel Castle kan bezoeken. Deze zijn hoog op de ruige kliffen gelegen en bieden een dramatisch zicht op de omgeving. Langs de noordkust van Cornwall zijn er talloze zijwegen die naar mooie uitzichtpunten leiden en naar kleine schilderachtige dorpjes die vroeger bewoond werden door smokkelaars en zeerovers (bijv. Polperro). Langs de kliffenkust van Devon (bezoek zeker het schilderachtige Clovelly) en doorheen het mooie Exmoor Nationaal Park. Overnachting in de regio Bideford/Minehead.

Dag 9: Bideford/Minehead - Bath (ca. 130 km)
Verder langs de kust en dan door een heel mooi stukje van Somerset, de Mendip Hills. Het westelijke gedeelte van de Mendip Hills is uitgeroepen tot 'Area of Outstanding Natural Beauty' en indien u wat meer wilt te weten komen kan dat in het Charterhouse Centre bij Blagdon. Overnachting in de omgeving van Bath.

Dag 10: Bath
Rustige dag om Bath te ontdekken voor u de terugreis aanvangt. In Bath vindt u nog overblijfselen van de Romeinse baden en de mooie abdij uit de 15de eeuw. Vooral de stadswandeling is heel interessant. Overnachting in de omgeving van Bath

Dag 11: Bath-Dover (320 km)
Via Reading en de ring M25 terug naar Dover.Transport
Deze rondreis kan gecombineerd worden met ferryovertochten naar Dover of Eurotunnel. Vraag een offerte

Overnachtingen
Verblijf bij particulieren:
U verblijft 10 nachten bij particulieren in B&B's op basis van kamer met bad of douche en Engels ontbijt. De B&B's liggen tot 20 km van de vermelde overnachtingsplaatsen. Enkele voorbeelden: Bay Lodge Guesthouse, Beach Front Guesthouse, Burcombe Manor, Crown Lodge, Yarn Market cottage in Minehead, Meadow Park Bideford, Devonshire House in Bath of gelijkaardig.
Hotels:
U verblijft in mooie 3 of 4* hotels zoals Red Brighton Blue Hotel, Shore View Hotel Easbourne, Millford Hall in Salisbury, Dartmoor Lodge, Yarn Market Hotel Minehead, Old Mill of The Black Fox in Bath of gelijkaardig. De hotels liggen niet altijd in het centrum van de aangeduide plaats en indien u laat boekt en er moet een alternatief gezocht worden, kan dit zelfs tot op 30 km van de vermelde overnachtingsplaats.

Prijzen per persoon voor de rondreis in B&B  GBDC001
Kamer en ontbijtDubbelSingle
1/4-31/10/22990,001645,00
1ste kind 0-14j.: € 288 , 2de kind 0-14j.: € 276(beperkt aantal kamers)

Zoek en boek


Prijzen per persoon voor de rondreis in hotels  GBDC002
Kamer en ontbijtDubbelSingle
1/4-31/10/221200,001758,00
1ste kind 0-14j.: € 288 , 2de kind 0-14j.: € 276(beperkt aantal kamers)

Zoek en boek


Inbegrepen: 10 overnachtingen bij particulieren of in hotels met ontbijt, toegangsticket voor Battle of Hastings, Stonehenge, Old Sarum, Totnes Castle, Dartmouth Castle, Tintagel Castle, Pendennis Castle, een reisgids 'Engeland' per dossier, een documentatiemap en bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde inkomgelden en maaltijden, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.
Opgelet: Sinds 1/10/21 is een internationaal paspoort vereist voor alle reizigers die naar het Verenigd Koninkrijk reizen. 

Gerelateerde reizen

Beauty of the Cotswolds - 6 dagen
Beauty of the Cotswolds - 6 dagen
Kastelen, landhuizen en overweldigende natuur in Wales - 7 dagen
Kastelen, landhuizen en overweldigende natuur in Wales - 7 dagen
Wales in a week - 8 dagen
Wales in a week - 8 dagen
Familievakantie in Engeland - 8 dagen
Familievakantie in Engeland - 8 dagen
Canterbury - 3 dagen
Canterbury - 3 dagen
In the footsteps of Barnaby, Lewis en Miss Marple - 7 dagen
In the footsteps of Barnaby, Lewis en Miss Marple - 7 dagen
Magie & Mysterie met Harry Potter - 8 dagen
Magie & Mysterie met Harry Potter - 8 dagen
The Good Old England - 9 dagen
The Good Old England - 9 dagen
Yorkshire Dales en het Lake District - 8 dagen
Yorkshire Dales en het Lake District - 8 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

Inspiratie


In de kijker


Begeleide reizen


Laatste update: 24-06-2022 | Trade 
© 1993-2022 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR