Home     Facebook   
Bestemmingen Inspiratie Mijn reis Over Gallia Reisadvies
Extreme adventure week - foto 1
Extreme adventure week - foto 2
Extreme adventure week - foto 3
Extreme adventure week - foto 4
Extreme adventure week - foto 5
Extreme adventure week - foto 6
Extreme adventure week - foto 7
Extreme adventure week - foto 8
Extreme adventure week - foto 9
Extreme adventure week - foto 10
Extreme adventure week - foto 11

Extreme adventure week

 Prijs vanaf € 2505 pp
Sneeuwscooter en husky
7 dagen/6 nachten


Was u al ooit in Lapland ? Ondernam u al allerlei dagsafari’s ? Bent u nog altijd hongerig naar nieuwe ervaringen temidden van het Lapse landschap ? Dan is dit zeker het programma voor u ! Met de sneeuwscooter rijdt u helemaal tot in Kilpisjärvi in het Noorden. Daar wisselt u van transportmiddel naar een huskyslede en verkent u de omgeving rond Kilpisjarvi met de husky. U verblijft onderweg in een wildernishut. Als afsluiter rijdt u langs een andere weg weer terug naar Harriniva.

Dag 1: aankomst
Aankomst op de luchthaven van Kittilä, transfer naar Muonio. Diner in Harriniva en overnachting in de nabijgelegen hutten van 4-6 personen met douche en WC (of eventueel in het hotel zelf).

Dag 2: Sneeuwscootersafari naar Galdotieva
Na het ontbijt krijgt U de safari-uitrusting en instructies voor de sneeuwscooter (1 persoon per scooter) van de gids. We rijden vandaag een 110 kilometer noordwaarts, met onderweg enkele haltes om te picknicken of te genieten van de magnifieke natuur. In de namiddag komen we aan in Galdotieva Fell Center, vlakbij de Noorse grens. Diner in het restaurant en overnachting in gezellige hutten of appartementen voor 4-6 personen met douche en WC.

Dag 3: sneeuwscootersafari naar Kilpisjärvi
Na het ontbijt hervatten we de safari. De gids leidt ons over boomloze bergtoppen door een uitzonderlijk mooi sneeuwlandschap. Na een 150 kilometer komen we aan in het dorp Kilpisjärvi. Sauna, diner en overnachting in appartementen voor 2-4 personen met douche en WC.

Dag 4: husky safari in de bergen
Na het ontbijt vertrekken we op een totaal andere soort safari. Iedereen krijgt een eigen husky team van 4-5 honden voor de komende twee dagen. De huskygids zal uitleggen hoe U de slede moet besturen en dan nemen we een vliegende start, aangezien de honden dolenthousiast zullen zijn om te kunnen vertrekken! Eenmaal onderweg worden ze wel rustiger, zodat U enkel hun stappen op de sneeuw hoort terwijl U geniet van het voorbijglijdende landschap. Lunch bij een open kampvuur. Na 30-40 kilometer maken we ons klaar voor de nacht. Diner en overnachting in een tent of wilderness hut.

Dag 5: husky safari naar Kilpisjärvi
’s Morgens zetten we onze safari verder. We leggen terug zo’n 30-40 kilometer af naar Kilpisjärvi. Picknick lunch tijdens de rit. We nemen afscheid van de husky’s en genieten van een welverdiende sauna. Diner en overnachting in hutten voor 4-6 personen met douche en WC.

Dag 6: Sneeuwscootersafari naar Harriniva
Na een hartig ontbijt vertrekken we voor een lange rit met de sneeuwscooter! We leggen 200 kilometer af over de Victoria Trail langs de Zweedse grens tot in Harriniva. Diner en overnachting in gezellige hutten voor 4-6 personen met douche en WC (of eventueel in het hotel).

Dag 7: vertrek
Ontbijt en transfer naar de luchthaven van Kittilä.

Vertrekdata: 25/3 en 1/4/18
Duur: 7 dagen/6 nachten waarvan 3 dagen sneeuwscootersafari en 2 dagen huskysafari
Prijs per persoon: € 2505/solo
 
Zoek en boek          Geen reservatiekosten
Betalingsinfo
 Veelgestelde vragen over online reserveren

Inbegrepen in de prijs: transfers luchthaven Kittilä, alle vernoemde transfers, 6 overnachtingen volgens het programma, vol pension, noodzakelijke uitrusting (warme sneeuwscooter broek en jas, sokken, handschoenen, muts, bril, laarzen, helm), een ervaren engelstalige gids. 1 persoon per scooter tijdens alle ritten. Afstanden kunnen variëren naargelang het weer en de rijvaardigheden van de deelnemers. Verzekering voor de sneeuwscooter met eigen aansprakelijkheid van max € 800 per sneeuwscooter.
Belangrijke informatie voor de safari’s: De bestuurder van de scooter moet minstens 18 jaar oud zijn en een geldig rijbewijs bezitten (voor voertuigen van minstens 125 cc). Een ondertekende afdruk van uw kredietkaart moet als garantie achtergelaten worden aan de receptie. Deze safari is niet voor kinderen. Op deze safari gebruiken we sneeuwscooters met minstens 600 cc.

Alle info en reserveringen ook mogelijk via uw vertrouwd reisbureau.U boekt deze safari best in combinatie met een verblijf in Harriniva Holiday Center of Hotel Jeris
 
Ligging
 
Opslaan in Mijn reis
Persoonlijk reisadvies?
Klik hier
Gerelateerde
reizen:

Arctic Mini Break - 4 dagen/3 nachten
Vanaf € 680 per persoon

Howl with the Husky´s - 2 dagen/1 nacht
vanaf € 595 per persoon

Lapland Short Break - 5 dagen/4 nachten
Vanaf € 715 per persoon

 

Tophotel
Hotel Beau Sejour*** Nassogne
Topbestemming
Winter in Lapland
Gallia nieuwsbrief
Boordevol tips en aanbiedingen!
Quality control
Geef uw mening over uw reis
Wedstrijd
Win een uitje voor twee personen
Waardebon
Geef een vakantiebon kado
Wegbeschrijving
Plan uw reis via onze routeplanner
 
Home
Laatste update: 14-08-2018. 
© Copyright 1993-2018 Gallia bvba | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR