Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16
(c)Kemi Ltd, Lapland Safaris, Lapland Connection, M.Libens

Wintersafari's in Kemi

   
Geldig van 15 december 2018 tot 13 april 2019. 

SNEEUWSCOOTER SAFARI'S

Short and Easy FILAEX01
Tijdens de sneeuwscooter safari wordt u vertrouwd gemaakt met het gevoel van zo'n snelle rit over het besneeuwde landschap. De safari brengt u naar de glinsterende bevroren zee.
Dagelijks om 10u en 18u
Duur: 1 uur/max. 20 km
Prijs per persoon: € 84/duo, € 134/solo en € 50,50/kind 5-11j.
  
Snowmobile safari to reindeer farm FILAEX02
Na een kort ritje met de wagen vertrekt u met de sneeuwscooter naar de Botnische Golf en richting de rendierboerderij. Daar maakt u kennis met de rendieren en probeert u een kort ritje met een rendierslede. Als aandenken aan deze uitstap ontvangt u een rendierrijbewijs. In het rendierkamp worden koffie en bessensap aangeboden en verhalen verteld over het leven van de rendieren. Daarna wordt u met de wagen terug naar Kemi gebracht.
Dagelijks om 9u 
Duur 2,5 uur/max. 20 km
Prijs per persoon: € 154/duo, € 214/solo en € 92,50/kind 5-11j.

Two countries safari on the Gulf of Bothnia FIKEEX01
Opwindende tocht over de Bothnische bevroren zee die Finland en Zweden 's winters met elkaar verbindt. Onderweg bewondert u eilanden, uitgestrekte ijsvlaktes en toost u met warme drankjes op het passeren van de grens. Met wat geluk ziet u onderweg enkele pooldieren of misschien zelfs een zeehond die ligt te zonnen op het ijs. 
Alle dagen om 9u vanaf 28/12/19
Duur 3 uur
Prijs per persoon
A: 28/12/19-22/3/20: € 117/duo, € 162/solo en € 70/kind 4-14j.
B: 23/3-15/4/20: € 99/duo, € 144/solo en € 59/kind 4-14j.
  
Ice-fishing trip by snowmobiles FILAEX03
Met de sneeuwscooter trekt u naar de met ijs bedekte zee.  Een gids zal u de plaatsen aanduiden waar u de beste kans heeft om vis te vangen. Om te vissen boort u een gat in het ijs en laat u de vishaak zakken. Bij een kampvuur kan u zich opwarmen, genietend van een warm drankje.  Na een verrijkende ervaring keert u per sneeuwscooter terug naar Kemi.              
Dagelijks om 13u30 
Duur: 2 uur/max 20km
Prijs per persoon € 124/duo, € 184/solo en € 74,50/kind 5-11j.
    
Snowmobile safari by night FILAEX04
U beleeft de poolnacht terwijl u door  het ondergesneeuwde bos en over de ijsvlakte van de bevroren zee rijdt. Met een beetje geluk, bij heldere hemel, wijzen de maan en de sterren, misschien zelfs de Aurora Borealis - het noorderlicht - u de weg. Geniet van een warm drankje bij het kampvuur terwijl de gids vertelt over het noorderlicht en Lapland
Dagelijks om 20u
Duur: 2 uur/max. 30km
Prijs per persoon € 137/duo, € 197/solo en € 82,25/kind 5-11j.
  
Forest Experience  FILAEX22
U start de safari met een tocht met de sneeuwscooter over de bevroren zee en door het besneeuwde bos waar u het echte Lapland kan ervaren. Met een beetje geluk is de hemel klaar en schijnt de zon. U geniet van een worstje boven een kampvuurtje gegrild en een warm drankje terwijl u geniet van de geluiden van het bos rondom.
Dagelijks om 13u
Duur: 3,5 uur/max. 70 km
Prijs per persoon: € 230/duo, € 310/solo en € 138/kind 5-11j.

Wilderness Adventure Safari FILAEX23
Start van de sneeuwscootersafari met een rit over de Botnische Golf en dan verder naar een beschermd gebied in de bossen rond Kemi. Hier is er veel kans om de sporen van verschillende dieren te zien en misschien zelfs de dieren zelf. De route loopt door het besneeuwde bos en onderweg zijn er diverse stops om te genieten van de stilte en de schoonheid van de natuur. Onderweg ook een stop voor een typische snack.
Dagelijks om 12u
Duur: 5 uur(max. 100 km)
Prijs per persoon: € 320/solo
Geen duo mogelijkheid op de safari.

ANDERE SAFARI'S

Guided tour of the snowcastle FIKEEX02
Tijdens het bezoek aan het sneeuwkasteel wordt u uitgelegd hoe het kasteel jaarlijks gebouwd wordt, ziet u het volledige kasteel met alle verschillende onderdelen zoals de hotelkamers, de bar, het restaurant, het snowfun gedeelte enz. Tijdens de tour geniet u van een alcoholvrij drankje in de icebar.
Dagelijks om 11u en 17u van 18/1-14/4/20
Duur: 45 min.
Prijs: € 51/volw en € 31/kind 4-14j.

Arctic Island Hopping FIKEEX03
Tijdens deze safari verkent u de eilanden van de archipel voor de kust van Kemi. Per slede getrokken door een sneeuwscooter wordt u naar het Arctic Adventure Island gebracht van waar u op langlaufski's de winterse landschappen gaat verkennen. Dit is zeker een avontuur dat u zich nog lang zal herinneren. Na het skiën kan u zich opwarmen in een typische Sami hut waar boven een kampvuur worstjes gegrild worden. Daarna wordt u per slede terug naar Kemi gebracht. Deze safari is enkel geschikt voor kinderen +12j.
Dinsdag, donderdag en zaterdag om 9u
Duur: 3u.
Prijs per persoon
A: 15/12-22/3/20 € 136/volw. en € 82/kind 4-14j.
B: 23/3-15/4/20: € 122/volw. en € 73/kind 4-14j.

Reindeer safari FIKEEX04
Na een korte transfer per wagen komt u toe aan de rendierboerderij waar u kennismaakt met deze mysterieuze dieren die symbool staan voor Lapland. De rendier herder vertelt u alles over het rendierhoeden en de rendieren zelf. Daarna probeert u het rijden met de rendierslede uit over een parcours van 1,5 km. Nadien achten u koffie en koekjes bij een open vuur.
Dinsdag en donderdag om 13.30u
Duur: 2 uur(transfers inbegrepen - rendiertocht 1,5 km)
Prijs per persoon
A: 15/12/19-22/3/20: € 131/volw. en € 78/kind 4-14j.
B: 23/3-15/4/20: € 124/volw. en € 75/kind 4-14j.

Nature exploration at a husky farm FILAEX15
U wordt per wagen naar de plaatselijke huskyboerderij gebracht.  Voor u met de levendige husky's op safari door het schitterende winterse woud vertrekt, wordt u geleerd hoe u een door husky's getrokken slede moet besturen.  U rijdt met twee personen per slede.  U krijgt de kans om de mooie honden te aaien en iets bij te leren over hun leven, karakter en training.  Koffie pauze inbegrepen.
Ma, wo, vr, za. om 8u45 
Duur: 3,5u(transfers inbegrepen=2u)- max. 8 km/1 uur
Prijs per persoon: € 189/volw en € 113,50/kind 5-11j.

Nature tour by snowshoes FILAEX17
Ooit geprobeerd om over malse sneeuw te wandelen ? Met sneeuwschoenen kan men op een natuurvriendelijke manier door het mooie winterbos trekken zonder dat er aangelegde sporen nodig zijn. Uw gids zal u alles vertellen over het Finse woud en haar dieren. Gedurende de safari worden ook snacks aangeboden.
Dagelijks om 12u30
Duur: 2 uur
Prijs per persoon: € 75/volw. en 45/kind 5-11j.

Icefishing on the Gulf of Bothnia FILAEX20
Ooit gedroomd van zelf vis te vangen ? Test uw geluk en wandel met uw gids over het ijs van de Botnische Golf. Dan boort u een gat in het zeeijs en leert u hoe u moet vissen. Met wat geduld vangt u misschien een baars of een meerval. Warme drankjes worden geserveerd terwijl u wacht.
Dagelijks om 12u30 (vooral aangeraden in feb/maart)
Duur: 1,5 uur
Prijs per persoon: € 72/volw en € 43,25/kind 5-11j.

Hunting for Aurora Borealis FILAEX06
Per wagen gaat u op weg naar een locatie ver van de stadslichten. Daar heeft u een prachtig zicht op de sterrenhemel. Na een korte wandeling maken we een kampvuur en grillen we wat typische Lapse worstjes. Warm bessensap houdt de innerlijke mens op temperatuur terwijl u wacht op dat natuurlijk fenomeen, het noorderlicht. Ondertussen vertelt de gids bij het kampvuur verhalen over de feiten en mythes gelinkt aan de aurora borealis. Hou er rekening mee dat het noorderlicht een natuurverschijnsel is dat niet kan gegarandeerd worden.
Dagelijks om 21u
Duur: 2 uur
Prijs per persoon: € 80/volw. en € 48/kind 5-11j.

In onze boekingsmodule wordt u bij elke reservering van een hotel in Kemi de vraag gesteld of en welke excursie u wenst bij te boeken.Algemene informatie:
- Je wordt opgehaald aan het hotel 20 min. voor het vertrekuur van de safari's.
- Kinderen: voor sneeuwscootersafari neemt het kind plaats in een slede getrokken door de gids en bij een huskysafari neemt het kind plaats in de slede bij de beide ouders.
- Begeleiding van de safari's gebeurt steeds door een Engelstalige gids. 
- Voor sneeuwscootersafari's moet de chauffeur steeds min. 18 jaar zijn en een rijbewijs is verplicht.
- De prijzen van de sneeuwscootersafari's zijn steeds met als basis 2 personen per scooter
- Voor de sneeuwscootersafari's is een verzekering inbegrepen met een franchise van € 980 per scooter en per schadegeval. Een persoonlijke reisverzekering is steeds aangeraden voor persoonlijk letsel.
- Thermische kledij is inbegrepen bij de safari's (uitgezonderd ijsbreker met auto) en bevat: overall, laarzen, sokken, muts, helm en handschoenen.
- De excursies zijn steeds afhankelijk van de weersomstandigheden. Wijzingen door het safarihuis zijn mogelijk indien nodig voor de veiligheid van de gasten.

Gerelateerde reizen

Arctic Action Calling - 4 dagen/3 nachten
Arctic Action Calling - 4 dagen/3 nachten
IJsbrekercruise
IJsbrekercruise
Hotel Scandic Kemi
Hotel Scandic Kemi
Seaside Glass Villa's
Seaside Glass Villa's
Sneeuwhotel
Sneeuwhotel
Nieuwsbrief
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Quality Control
Geef uw mening!

Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

Inspiratie


Vaarvakanties

Lees meer
Een boot, een kanaal of rivier en enkele vrienden of familie aan boord. Meer hebt u niet nodig voor een geslaagde vakantie. Trossen los en u kan vertrekken. Na een halfuurtje varen is het alsof u nooit anders gedaan hebt. U legt aan waar u wil, in een pittoresk haventje of langs de oever, ver van alle drukte... 's Avonds gaat u uit eten in een gezellig restaurantje langs de oever of u kookt aan boord.

Begeleide reizen


Laatste update: 08-04-2020 | Trade 
© Copyright 1993-2020 Gallia bvba | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR