Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15

Jeris Highlights of Lapland - Festive

   
8 dagen/7 nachten op 19 of 26/12/21
€ 1770 per persoon
Feestelijke kerstvakantie. Ideaal voor families met kinderen

Hopen plezier voor avontuurlijke koppels of families op zoek naar een gevarieerde en actieve kerstvakantie . Ontmoet in de prachtige Lapse natuur schattige husky's, spring op een slede getrokken door een rendier, ervaar een opwindende sneeuwscootertocht, bezoek een heus sneeuwdorp en neem deel aan de zoektocht naar het Noorderlicht. En bouw je eigen peperkoekenhuisje. Het programma wordt aangepast voor volwassenen zonder kinderen*.
Hotel Jeris ligt slechts 45 minuten van de luchthaven van Kittilä. Het is een zeer comfortabel hotel met mogelijkheid om te verblijven in hotelkamers of blokhutten. De Jeris Spa met sauna en zwembad wachten op u.

Dag 1
Aankomst op de luchthaven van Kittilä en transfer naar Hotel Jeris. Diner en overnachting in het hotel of in de gezellige blokhutten met douche, WC en sauna vlak bij Hotel Jeris.

Dag 2: Husky avontuur en koekjes bakken
Geniet van het mooie ontbijt voor uw vertrek naar de huskyboerderij. Daar kunt u kennis maken met de honden en krijgt u een korte rondleiding door de boerderij. Daarna maakt u een sledetocht van een 9 km met de honden (2 volwassenen per slede, kinderen in de slede van de gids).( ...)Lunch in het hotel. In de namiddag bakken we de traditionele Finse kruidenkoekjes. Diner in het hotel.

Dag 3: Sneeuwschoenen en elfen kota
Ontbijt. Vandaag start u met sneeuwschoenen, één van de oudste transportmiddelen van Lapland. En een ideale manier om de natuur te voet te verkennen. Nadien wordt de lunch geserveerd in het hotel restaurant. Daarna neemt de gids u mee naar een nabijgelegen typische "kota" waar u een eigen elf als aandenken maakt aan het open vuur. Het spekjes (marshmallows) roosteren is voorzien. Diner in het hotel.

Dag 4: Torassieppi Winter Village, rendieren en Aurora Snow Train
Na het ontbijt volgt een busrit van 10 minuten naar de rendierboerderij bij het Torasieppi Winter Village. U bezoekt het 100 jaar oude Lapse huis van een rendierhoeder die u alles vertelt over het leven van een rendier. U kan ook uw handigheid in het lassowerpen proberen en een kort ritje (3 km) maken op een rendierslede in het Pallas-Ylläs nationaal park. Dan bezoekt u het verbazingwekkende Winter Village met zijn ijsrestaurant en bar en de indrukwekkende ijssculpturen. In het ijsrestaurant gebruikt u de lunch(als het weer het toestaat). Busrit terug naar het hotel. Vrije namiddag. Diner in het restaurant. Later op de avond gaat u op uitstap met de Aurora Snow Train. U gaat op zoek naar het noorderlicht terwijl u rondrijdt in een verwarmde slede, onderweg wordt er gestopt voor warme drankjes en een snack bij het kampvuur. Terugkeer en overnachting in het hotel/blokhut.

Dag 5:  Sneeuwpret en sneeuwscooter avontuur "it's snow time folks" Na het ontbijt  is er tijd voor de sneeuwschoenen, het langlaufen en rodelen. Kinderen kunnen onder begeleiding gebruik maken van de mini-sneeuwscooters. Lunch wordt geserveerd in het restaurant. In de namiddag ontmoet u de sneeuwscooter gids die u een briefing geeft over het rijden met een sneeuwscooter en over de veiligheidsmaatregelen. Dan is het tijd om de motoren te starten en de gids te volgen door de besneeuwde wouden, over bevroren meren en moerassen. U legt ongeveer 30 km af met 2 volwassenen per sneeuwscooter. Diner in het hotelrestaurant.


Dag 6: Bouwer of bakker ?
Ontbijt en lunch in het hotel. Vrije voormiddag. Deze periode vraagt om een feestelijke toets. Het bouwen en versieren van uw eigen peperkoekenhuisje in de namiddag hoort daarbij. Naargelang uw afreisdatum geniet u vanavond van het kerst- of oudejaarsdiner. U mag dan een bezoek van Santa (24/12) of aangepaste activiteiten (31/12) verwachten. 
Facultatieve activiteit : een bezoek aan Santa. Gedurende uw verblijf kan u met het gezin op de sneeuwscooterslede op zoek naar de hut van Santa. De elfjes leiden u ongetwijfeld op het goede pad. Een hartelijk welkom is verzekerd bij dit privébezoek. Volwassenen : € 110 ; kinderen € 66.  

Dag 7: Vrije dag
Tijdens deze vrije dag kan u nagenieten in het hotel of nog een eigen activiteit binnen of buiten inplannen. Maaltijden worden geserveerd in het restaurant van het hotel.
Dag 8: Afscheid
Ontbijt en dan is het tijd voor de transfer naar de luchthaven van Kittilä.
* Het programma wordt aangepast voor volwassenen zonder kinderen. De sneeuwpret, het koekjes bakken en het peperkoekenhuisje bouwen  worden automatisch aangepast en vervangen door een toegang tot Arctic Sauna World, een noorderlicht workshop en een dag langlaufski's of sneeuwschoenen verhuur.

Bekijk Hotel Jeris

Transport
Deze reis kan gecombineerd worden met vluchten naar Kittilâ. De lijnvluchten van Finnair zijn steeds aan dagprijzen. Vraag een offerte met vluchten inbegrepen.

Verblijf
U verblijft in Hotel Jeris


JERIS
Duur: 8 dagen / 7 nachten  FIHAEX27
Vertrekdata: 19 of 26/12/21 
Grootte groep: 2-22 personen.
Prijs per persoon in dubbelkamer:  € 1770
€ 1105 voor kinderen 5-11 j. in de kamer met 2 volw.
Verblijf in een chalet type C(2-3 pers.): € 245/chalet, type D(3-4 pers.): € 175, type D(5 pers.): geen toeslag. Type E(4-5 pers.): € 140 en type E(6-7 pers.): geen toeslag. 
Single in hotelkamer: € 420
Upgrade 1ste of laatste nacht
naar een sneeuwiglo: € 60 per persoon
naar een aurora dome: € 120 per persoon(min. 2 pers.)
naar Arctic Firefox lodge: € 255 per persoon(min. 2 pers.)
Upgrade naar Wilderness plus diners: € 16 pppn( 4-gangendiners aan tafel opgediend)
Kinderkorting: -25% in de kamer met 1 volw. Kinderkorting is niet van toepassing op de toeslagen voor verblijf in blokhut.

Zoek en boek

Inbegrepen in de prijs: luchthaventransfers Kittilä in aansluiting op lijnvluchten Finnair, 7 overnachtingen in vol pension(van diner dag 1 tot ontbijt dag 8), volledige thermische uitrusting(overall, sokken, laarzen, handschoenen, muts), materiaal en activiteiten volgens programma , 1 sneeuwscooter per 2 personen tijdens de sneeuwscootersafari, verzekering voor de sneeuwscooter met franchise van € 800/bestuurder, een gekwalificeerde Engelstalige gids tijdens de excursies.

Algemene informatie
- In de safari's is steeds de nodige thermische kledij(warme overall, kousen, laarzen, handschoenen, muts en eventuele slaapzak)inbegrepen.
- Voor de sneeuwscootersafari is ook inbegrepen: omniumverzekering met max. franchise van € 800 per scooter, benzine, de huur van de scooter 550cc.
- U kan een extra verzekering nemen van € 20/persoon om dit te verminderen naar € 400/sneeuwscooter/ongeval.
- Minimum leeftijd voor het besturen van een sneeuwscooter is 18 jaar. Geldig rijbewijs voor voertuigen min. 125 cc. is vereist.
- Kind -14j. zit tijdens de safari's in een slede die getrokken wordt door de gids.
- Kind +140 cm mag plaatsnemen op de sneeuwscooter bij een volwassene maar betaalt dan wel de volwassene prijs.
- Engelstalige gids tijdens de safari's
- Indien de weersomstandigheden het vereisen kan het programma altijd aangepast worden.
- Sneeuwscootersafari's worden niet aangeraden bij rugproblemen of in geval van zwangerschap.
 
Ligging

Gerelateerde reizen

Spirit of Lapland Torasieppi - 8 dagen/7 nachten
Spirit of Lapland Torasieppi - 8 dagen/7 nachten
Best of Lapland - Adults only - 8 dagen/7 nachten
Best of Lapland - Adults only - 8 dagen/7 nachten
Best of Northern Lights - 8 dagen/7 nachten
Best of Northern Lights - 8 dagen/7 nachten
Discover the wilderness - 7 dagen/6 nachten
Discover the wilderness - 7 dagen/6 nachten
Howl with the Husky's - 2 dagen/1 nacht
Howl with the Husky's - 2 dagen/1 nacht
Jeris Essence of Lapland - 8 dagen/7 nachten
Jeris Essence of Lapland - 8 dagen/7 nachten
Northern Lights weekend - 4 dagen/3 nachten
Northern Lights weekend - 4 dagen/3 nachten
Powder Pro - 5 dagen/4 nachten
Powder Pro - 5 dagen/4 nachten
Summit Adventure - 7 dagen/6 nachten
Summit Adventure - 7 dagen/6 nachten
Taste of Lapland - 5 dagen/4 nachten
Taste of Lapland - 5 dagen/4 nachten
Taste of Lapland - 4 dagen/3 nachten
Taste of Lapland - 4 dagen/3 nachten
Time out short break - 5 dagen/4 nachten
Time out short break - 5 dagen/4 nachten
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

Inspiratie


In de kijker


Begeleide reizen

Home - Info & weetjes - Voorwaarden - Privacy - Vacatures

Laatste update: 16-01-2022 | Trade 
© 1993-2022 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR