Home     Facebook   
Bestemmingen Inspiratie Mijn reis Over Gallia Reisadvies
Lapland Expedition - foto 1
Lapland Expedition - foto 2
Lapland Expedition - foto 3
Lapland Expedition - foto 4
Lapland Expedition - foto 5
Lapland Expedition - foto 6

Lapland Expedition

 Prijs vanaf € 2450 pp
Expeditie 9 dagen/8 nachten (7 dagen op huskytrip!)

Voor de echte avonturiers
Je dacht dat je alles al wist van Lapland? Alle avonturenreizen al meegedaan? Dan moet je naar Lapland komen en deelnemen aan onze speciale huskysafari. 300 kilometers en 7 dagen in de arctische natuur met nachten in simpele hutten en tenten om de boomloze sneeuwwoestijn van het Sami land te bereiken, waar enkel rendierherders zich thuis voelen. Op deze safari leer je hoe je moet omgaan met je eigen huskyteam van 6 honden, en geniet je van de allermooiste Noordse landschappen en de lange lentedagen van Lapland.

Dag 1
Aankomst in de luchthaven van Kittilä. Transfer naar Muonio. Verblijf in de gezellige blokhutten.

Dag 2
Na het ontbijt komen we samen met de groep en de gids. Je krijgt het nodige safari materiaal en informatie, en gaan naar het sleehonden centrum. We krijgen elk een slede en een korte training met veiligheidsinstructies voor het besturen van de slee. Start van de safari

Dag 2-7
De safari brengt je van Muonio naar Palojärvi, het laatste dorp op de Noorse grens. De dagelijkse afstanden variëren van 30 tot 60 kilometers, afhankelijk van de weersomstandigheden en de vaardigheden van de deelnemers. Tijdens de safari verblijven we in kleine wildernis hutten en tenten. In de wildernis hutten is er een buitentoilet en een warme sauna. In Galdotieva en Harriniva, zijn de hutten uitgerust met een toilet binnen, douche en sauna.
In deze tijd van het jaar zijn de dagen lang en meestal warm. We rijden langs speciale paden in de bossen, over bevroren meren en langs rivieren. Alle maaltijden maken we zelf klaar, we lunchen bij een kampvuur in open lucht, ontbijt en diner nemen we aan de hutten. In Galdotieva en Harriniva worden de maaltijden voor de deelnemers bereid. Elke deelnemer verzorgt zijn/haar eigen huskyteam.

Dag 8
Na het ontbijt transfer met de bus naar Harriniva. ’s Avonds een heerlijk afscheidsdiner met Lapse specialiteiten. Overnachting in de blokhutten.

Dag 9
Ontbijt en transfer naar de luchthaven van Kittilä

Duur: totaal programma 9 dagen/8 nachten waarvan 7 dagen safari.
Vertrekdata: 10/3, 24/3, 31/3/18
Prijs: € 2450,00 per persoon
 
Zoek en boek          Geen reservatiekosten
Betalingsinfo
 Veelgestelde vragen over online reserveren

Inbegrepen in de prijs: transfers luchthaven Kittilä, 2 overnachtingen in blokhutten van 2-4 personen, 4 overnachtingen in de wildernis hutten, 2 overnachtingen in blokhutten met douche/WC in Galdotieva Fell Centre, vol pension, complete safari uitrusting (warme jas en broek, laarzen, sokken, handschoenen, muts, slaapzak), 1 huskysledeteam met 4-6 honden per deelnemer, een ervaren Engelstalige gids.
Info: Deze tour is niet aangeraden voor kinderen.

Algemene informatie
Indien de weersomstandigheden het vereisen kan het programma altijd aangepast worden. Dit is een uitdagend programma dat voorafgaandelijke ervaring met huskysleden en een goede fysieke conditie vereist.

 

U boekt deze safari best in combinatie met een verblijf in Harriniva Holiday Center of Hotel Jeris


Alle info en reserveringen ook mogelijk via uw vertrouwd reisbureau.
 
Ligging
 
Opslaan in Mijn reis
Persoonlijk reisadvies?
Klik hier
Gerelateerde
reizen:

Arctic Mini Break - 4 dagen/3 nachten
Vanaf € 680 per persoon

Howl with the Husky´s - 2 dagen/1 nacht
vanaf € 595 per persoon

Lapland Short Break - 5 dagen/4 nachten
Vanaf € 715 per persoon

 

Tophotel
Hotel Beau Sejour*** Nassogne
Topbestemming
Winter in Lapland
Gallia nieuwsbrief
Boordevol tips en aanbiedingen!
Quality control
Geef uw mening over uw reis
Wedstrijd
Win een uitje voor twee personen
Waardebon
Geef een vakantiebon kado
Wegbeschrijving
Plan uw reis via onze routeplanner
 
Home
Laatste update: 14-08-2018. 
© Copyright 1993-2018 Gallia bvba | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR