Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9

Summit Adventure

   
7 dagen met 5-daagse sneeuwscootersafari 12/2-25/3/23
vanaf € 2725 per persoon
Koning van alle sneeuwscootertochten!
Overwin de hoogste bergen van Finland, bezoek het drielandenpunt van Finland, Zweden en Noorwegen, en test je eigen limieten op deze 5 daagse sneeuwscootertocht op de Arctic Trail!

Dag 1 - Aankomst
Aankomst op de luchthaven van Kittilä en transfer naar Harriniva in Muonio (ongeveer 1 uur). Diner en overnachting in de blokhutten met douche/WC voor 4-6 personen met gezamenlijk sanitair.

Dag 2 - Start de motoren!
Na het ontbijt krijgt u een safari uitrusting (warme overall, laarzen, sokken, handschoenen, muts en helm) en een korte introductie voor het programma van de volgende dagen. Rij- en veiligheidsinstructies worden gegeven voor het vertrek. U volgt de gids meteen het bos in. De afstand vandaag is ongeveer 100 kilometer en u rijdt alleen op een sneeuwscooter. Tijdens de safari stopt u voor een picknick. In de namiddag arriveert u in Galdotieva Fell Centre, vlakbij de Noorse grens. Diner in het restaurant en overnachting in hutten of appartementen voor 4-6 personen met gezamenlijk sanitair.

Dag 3 - door de sneeuwwoestijn
Na het ontbijt vertrekt u weer. U rijdt vandaag door een open berglandschap, waar het weer snel kan omslaan van zon in sneeuwstorm. Wanneer de gids dus vraagt om zijn spoor te volgen is dit dus geen grap; onder het sneeuwtapijt kan een gat zijn in de bevroren rivier of meer. De afstand naar Kilipsjarvi is ongeveer 150 kilometer. U picknickt onderweg. Sauna, diner en overnachting in blokhutten voor 4-6 personen met gezamenlijk sanitair in Kilpisjärvi.

Dag 4 - De top van Halti & het drielandenpunt
Na het ontbijt gaat u de bergen in. Vandaag verovert u de hoogste berg van Finland per sneeuwscooter: Halti. Boven op de top hebt u een prachtig uitzicht over de bergenketens in Noorwegen. Picknick tijdens de safari. U zet de safari verder naar het Zweedse bergengebied en bezoekt het monument op het drielandenpunt. Na zo'n 120 kilometer rijden in de bergen is een sauna zeer welkom! Diner en overnachting in Kilpisjärvi.

Dag 5 - Ver in de bergen
Ontbijt in Kilpisjärvi. Vandaag rijdt u terug naar Galdotieva, zo'n 180 kilometer door het boomloze gebied bij de grens van Noorwegen. Picknick lunch onderweg. Sauna, diner en overnachting in Galdotieva blokhutten of appartementen.

Dag 6 - Victoria Trail
Na het ontbijt gaat u terug naar Muonio (120 kilometer) De route gaat deels over de 'Victoria Trail' tussen Finland en Zweden. Picknick onderweg. Terug in Harriniva kan u relaxen in de sauna. Tijdens het afscheidsdiner met heerlijke Lapse specialiteiten kan u de hoogtepunten nog eens overlopen met de groep. Overnachting in blokhutten voor 4-6 personen met gezamenlijk sanitair.

Dag 7
Ontbijt en transfer naar de luchthaven

Transport
Deze reis kan gecombineerd worden met vluchten naar Kittilâ. De lijnvluchten van Finnair zijn steeds aan dagprijzen. Vraag een offerte met vluchten inbegrepen.

Verblijf
U verblijft in Harriniva Holiday Center

HARRINIVA
Duur: 7 dagen / 6 nachten (5 dagen op safari)FIHAEX20
Vertrekdata: Zondag 12/2, 19/2, 26/2, 19/3/23
Grootte groepen: minstens 4 personen
Prijs per persoon: vertrek 19/3/23: € 2725 
vertrek 12/2-18/3/23: € 2830 

Zoek en boek
                                              
Inbegrepen in de prijs: transfers luchthaven Kittilä naar Harriniva in aansluiting op lijnvluchten Finnair en terug, 6 overnachtingen en safari's zoals beschreven, vol pension, noodzakelijke uitrusting (warme sneeuwscooter broek en jas, kousen, handschoenen, muts, laarzen, helm), een ervaren Engelstalige gids.
Belangrijke informatie voor de safari's:
1 persoon per scooter tijdens de 5-daagse sneeuwscootersafari. Afstanden kunnen variëren naargelang het weer en de rijvaardigheden van de deelnemers. Verzekering voor de sneeuwscooter met eigen aansprakelijkheid van max € 800 per sneeuwscooter. Deze kan verminderd worden tot een eigen aansprakelijkheid van € 400 door een verzekering van € 20/persoon af te sluiten.
De bestuurder van de scooter moet minstens 18 jaar oud zijn en een geldig rijbewijs bezitten (voor voertuigen van minstens 125 cc). Een ondertekende afdruk van de creditcard van elke bestuurder moet als garantie achtergelaten worden aan de receptie.
Deze safari is niet geschikt voor kinderen. Op deze safari gebruiken we sneeuwscooters met minstens 600 cc.Algemene informatie
- In de safari's is steeds de nodige thermische kledij(warme overall, kousen, laarzen, handschoenen, muts en eventuele slaapzak)inbegrepen.
- Engelstalige gids tijdens de safari's
- Indien de weersomstandigheden het vereisen kan het programma altijd aangepast worden.
- Sneeuwscootersafari's worden niet aangeraden bij rugproblemen of in geval van zwangerschap.
 
Ligging

Gerelateerde reizen

Spirit of Lapland Torasieppi - 8 dagen/7 nachten
Spirit of Lapland Torasieppi - 8 dagen/7 nachten
Best of Lapland - Adults only - 8 dagen/7 nachten
Best of Lapland - Adults only - 8 dagen/7 nachten
Best of Northern Lights - 8 dagen/7 nachten
Best of Northern Lights - 8 dagen/7 nachten
Discover the wilderness - 7 dagen/6 nachten
Discover the wilderness - 7 dagen/6 nachten
Essence of Lapland - 8 dagen/7 nachten
Essence of Lapland - 8 dagen/7 nachten
Festive Jeris Highlights of Lapland - 8 dagen/7 nachten
Festive Jeris Highlights of Lapland - 8 dagen/7 nachten
Northern Lights weekend - 4 dagen/3 nachten
Northern Lights weekend - 4 dagen/3 nachten
Powder Pro - 5 dagen/4 nachten
Powder Pro - 5 dagen/4 nachten
Taste of Lapland - 5 dagen/4 nachten
Taste of Lapland - 5 dagen/4 nachten
Taste of Lapland - 4 dagen/3 nachten
Taste of Lapland - 4 dagen/3 nachten
Time out short break - 5 dagen/4 nachten
Time out short break - 5 dagen/4 nachten
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

Inspiratie


In de kijker


Begeleide reizen

Home - Info & weetjes - Voorwaarden - Privacy - Vacatures

Laatste update: 24-06-2022 | Trade 
© 1993-2022 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR