Home     Facebook   
Bestemmingen Inspiratie Mijn reis Over Gallia Reisadvies
Summit Adventure  - foto 1
Summit Adventure  - foto 2
Summit Adventure  - foto 3
Summit Adventure  - foto 4
Summit Adventure  - foto 5
Summit Adventure  - foto 6
Summit Adventure  - foto 7
Summit Adventure  - foto 8

Summit Adventure


 

 vanaf € 2490 pp

Sneeuwscootersafari  FIHAEX20
7 dagen/6 nachten

Koning van alle sneeuwscootertochten!
Overwin de hoogste bergen van Finland, bezoek het drielandenpunt van Finland, Zweden en Noorwegen, en test je eigen limieten op deze 5 daagse sneeuwscootertocht op de Arctic Trail!

Dag 1 – Aankomst
Aankomst op de luchthaven van Kittilä en transfer naar Harriniva in Muonio (ongeveer 1 uur). Diner en overnachting in de blokhutten met douche/WC voor 4-6 personen.

Dag 2 – Start de motoren!
Na het ontbijt krijgt u een safari uitrusting (warme overall, laarzen, sokken, handschoenen, muts en helm) en een korte introductie voor het programma van de volgende dagen. Rij- en veiligheidsinstructies worden gegeven voor het vertrek. We volgen meteen de gids het bos in. De afstand vandaag is ongeveer 100 kilometer. Tijdens de safari stoppen we voor een picknick. In de namiddag arriveren we in Galdotieva Fell Centre, vlakbij de Noorse grens. Diner in het restaurant en overnachting in hutten of appartementen voor 4-6 personen.

Dag 3 – door de sneeuwwoestijn
Na het ontbijt vertrekken we weer. We rijden vandaag door een open berglandschap, waar het weer snel kan omslaan van zon in sneeuwstorm. Wanneer de gids dus vraagt om zijn spoor te volgen is dit dus geen grap; onder het sneeuwtapijt kan een gat zijn in de bevroren rivier of meer. De afstand naar Kilipsjarvi is ongeveer 150 kilometer. We picknicken onderweg. Sauna, diner en overnachting in blokhutten voor 4-6 personen in Kilpisjärvi.

Dag 4 – De top van Halti & het drielandenpunt
Na het ontbijt gaan we de bergen in. Vandaag veroveren we de hoogste berg van Finland per sneeuwscooter: Halti. Boven op de top heb je een prachtig uitzicht over de bergenketting van Noorwegen. Picknick tijdens de safari.
We zetten de safari verder naar het Zweedse bergengebied en bezoeken het monument op het drielandenpunt. Na zo’n 120 kilometer rijden in de bergen is een sauna zeer welkom! Diner en overnachting in Kilpisjärvi.

Dag 5 – Diepe sneeuw
Ontbijt in Kilpisjärvi. Vandaag rijden we terug naar Galdotieva, zo’n 150 kilometer. Als je nog krachten over hebt, wilt onze gids je leren hoe je de scooter bestuurt in diepe sneeuw. Sneeuwpret verzekerd! Picknick lunch onderweg. Sauna, diner en overnachting in Galdotieva blokhutten of appartementen.

Dag 6 – Victoria Trail
Na het ontbijt gaan we terug naar Muonio (120 kilometer) De route gaat deels over de ‘Victoria Trail’ tussen Finland en Zweden. Picknick onderweg. Terug in Harriniva kan je relaxen in de sauna, of eventueel een massage bijboeken. Tijdens het afscheidsdiner met heerlijke Lapse specialiteiten kan je de hoogtepunten nog eens overlopen met de groep. De nacht is lang in de Harriniva hotelbar…
Overnachting in blokhutten voor 4-6 personen.

Dag 7
Ontbijt en transfer naar de luchthaven

Duur: 7 dagen / 6 nachten (5 dagen op safari)
Vertrekdata: Zondag 18/2, 4/3, 25/3, 1/4/18
Grootte groepen: minstens 4 personen
Prijs: vertrek 18/3-14/4/18: € 2490,00 per persoon
vertrek 18/2-17/3/18: € 2590,00 per persoon
 
Zoek en boek          Geen reservatiekosten
Betalingsinfo
 Veelgestelde vragen over online reserveren
                                              
Inbegrepen in de prijs: alle vernoemde transfers (in aansluiting op lijnvluchten Finnair), vol pension, noodzakelijke uitrusting (warme sneeuwscooter broek en jas, kousen, handschoenen, muts, laarzen, helm), een ervaren Engelstalige gids. 1 persoon per scooter tijdens de 5-daagse sneeuwscootersafari. Afstanden kunnen variëren naargelang het weer en de rijvaardigheden van de deelnemers. Verzekering voor de sneeuwscooter met eigen aansprakelijkheid van max € 800 per sneeuwscooter.
Belangrijke informatie voor de safari’s: De bestuurder van de scooter moet minstens 18 jaar oud zijn en een geldig rijbewijs bezitten (voor voertuigen van minstens 125 cc). Een ondertekende afdruk van de creditcard van elke bestuurder moet als garantie achtergelaten worden aan de receptie.
Deze safari is niet voor kinderen. Op deze safari gebruiken we sneeuwscooters met minstens 600 cc. Het is ook mogelijk deze safari te starten vanaf de luchthaven van Kittilä (extra kost en min.4 personen).

 

U boekt deze safari best in combinatie met een verblijf in Harriniva Holiday Center of Hotel Jeris
 
Ligging
 
Opslaan in Mijn reis
Persoonlijk reisadvies?
Klik hier
Gerelateerde
reizen:

Arctic Mini Break - 4 dagen/3 nachten
Vanaf € 680 per persoon

Howl with the Husky´s - 2 dagen/1 nacht
vanaf € 595 per persoon

 

Tophotel
Hotel Beau Sejour*** Nassogne
Topbestemming
Winter in Lapland
Gallia nieuwsbrief
Boordevol tips en aanbiedingen!
Quality control
Geef uw mening over uw reis
Wedstrijd
Win een uitje voor twee personen
Waardebon
Geef een vakantiebon kado
Wegbeschrijving
Plan uw reis via onze routeplanner
 
Home
Laatste update: 14-08-2018. 
© Copyright 1993-2018 Gallia bvba | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR