Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12

Torasieppi Authentic Lapland

   
8 dagen/7 nachten
vanaf € 1420 per persoon
Lapse activiteiten en cultuur
8 dagen/7 nachten

Torassieppi is gelegen aan de rand van een groot en rustig meer en in de buurt van een traditionele rendierboerderij. Met zo'n ongerepte ligging, naast het Pallas-Ylläs national park, bent u op de plaats met de beste luchtkwaliteit van gans Europa, waar er ook geen lichtpollutie is. Alles samen betekent dit dat het één van de beste plaatsen is om het noorderlicht te kunnen zien. Na een actieve dag buiten zal de keuken van Torassieppi u verwennen met heerlijke gerechten gemaakt van organische ingrediënten.

Dag 1
Aankomst op de luchthaven van Kittilä en transfer naar Torassieppi, waar u verwelkomd wordt door uw gids die u een briefing geeft voor de activiteiten van de volgende dagen. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 2: Lokale cultuur, rendierhoeden en noorderlicht wandeling
Ontbijt in het hotelrestaurant. De gids brengt u naar de rendierboerderij (een korte wandeling) waar een rendierhoeder u meeneemt voor een ritje in een rendierslede. Hij vertelt daarbij over het leven van de rendieren. U brengt daarna een bezoek aan het traditionele guesthouse en het museum, waar u een idee krijgt van hoe het leven hier was voor er gemotoriseerd vervoer en wegen waren. Lunch wordt opgediend in een traditionele kota, rond een houtvuur. Na de lunch begeleidt de gids u in het maken van uw eigen traditionele Laps souvenir. Voor het diner gaat u terug naar het hotel.
's Avonds zal een gids u meer vertellen over het noorderlicht. Die theoretische inleiding wordt gevolgd door een wandeling met de gids naar enkele van de beste plaatsen om het noorderlicht te zien. Daar kan u genieten van het kampvuur en warme chocomelk terwijl u wacht of het noorderlicht vanavond te zien zal zijn.

Dag 3: Langlauf en lokale keuken
Na een introductieles voor langlauf, zal uw gids u begeleiden op de mooi aangelegde routes in de omgeving. Van al die buitenactiviteit in de gezonde lucht, krijgt u natuurlijk honger. Dus gaat u voor de lunch naar het restaurant. In de namiddag bent u vrij en kan u eventueel nog wat skiën. In de vooravond gaat u met de gids leren koken in de kota met de lokale ingrediënten. Diner is dan ook in de kota.

Dag 4: Sneeuwschoenwandeling en arctische spa
Na een stevig ontbijt, gaat u per minibus naar het nationale park Pallas-Ylläs. Dit is het grootste heuvelgebied van westelijk Lapland en het is adembenemend mooi. In dit park gaat u een wandeling maken op sneeuwschoenen. De wandeling duurt 3 à 4 uren, en er is een picknick snack voorzien voor onderweg. Na die inspanning, zal een namiddag relaxen in de arctische spa aan de rand van het meer, erg welkom zijn. U kan hier ook zwemmen in het ijsbad en dan weer opwarmen in de meest authentieke sauna: de rook sauna.

Dag 5: Husky avontuur
Na het ontbijt gaat u kennis maken met de sympathieke viervoeters die in de huskyboerderij verblijven. De musher zal u inlichten over het leven en de gewoonte van de huskies. Het meest opwindende is wel dat u zelf een hondenslede zal mennen tijdens een 17 km lange tocht door het winterse woud. Ergens in de wildernis wordt er gestopt voor lunch rond een kampvuur.

Dag 6-7: Vrije dag
Vandaag kan u gewoon luieren of aan de gids andere activiteiten vragen: u zal verbaasd staan hoeveel er te doen is "in the middle of nowhere". Alle maaltijden worden in het restaurant geserveerd en voor de laatste avond is een speciaal afscheidsdiner voorzien.

Dag 8: Afscheid
Na het ontbijt is het tijd voor de transfer naar de luchthaven van Kittilä.

Transport
Deze reis kan gecombineerd worden met vluchten naar Kittilâ. De lijnvluchten van Finnair zijn steeds aan dagprijzen. Vraag een offerte met vluchten inbegrepen.Duur: 8 dagen/7 nachten
Vertrekdata: Elke zaterdag en zondag tussen 5/1-21/4/19
Grootte groep: min. 2 personen
Prijs per persoon in tweepersoonskamer:
A: 5/1-22/3/19: € 1595,00
B: 23/3-21/4/19: € 1420,00
Toeslagen per persoon:
Verblijf in een blokhut met sauna: € 300, verblijf in een blokhut zonder sauna: € 175
Single in hotelkamer: € 350

Zoek en boek          Geen reservatiekosten
Betalingsinfo
Veelgestelde vragen over online reserveren

Inbegrepen in de prijs: luchthaventransfers Kittilä indien Finnair vluchten, 7 overnachtingen in Torassieppi, vol pension (van diner dag 1 tot ontbijt dag 8), volledige thermische uitrusting, programma zoals vermeld, introductie in lokale keuken, 1 namiddag in de arctische spa met rook sauna.

Belangrijke informatie voor de safari's: Dit programma is niet aangeraden voor kinderen jonger dan 13 jaar. Het is mogelijk dat kinderen (vanaf ongeveer 13 jaar) zelf een hondenslede mogen mennen, maar dit hangt af van de gestalte van het kind en de organisatoren ter plaatse behouden het recht voor hierover te beslissen.
 
Ligging

Gerelateerde reizen

Best in Wilderness Weekend - 4 dagen/3 nachten
Best in Wilderness Weekend - 4 dagen/3 nachten
Best of Lapland - Adults only met 2-daagse huskysafari - 8 dagen/7 nachten
Best of Lapland - Adults only met 2-daagse huskysafari - 8 dagen/7 nachten
Best of Northern Lights - 8 dagen/7 nachten
Best of Northern Lights - 8 dagen/7 nachten
Discover the wilderness - 7 dagen/6 nachten
Discover the wilderness - 7 dagen/6 nachten
Howl with the Husky's - 2 dagen/1 nacht
Howl with the Husky's - 2 dagen/1 nacht
Jeris Highlights of Lapland - 8 dagen/7 nachten
Jeris Highlights of Lapland - 8 dagen/7 nachten
Northern Lights weekend - 4 dagen/3 nachten
Northern Lights weekend - 4 dagen/3 nachten
Powder Pro - 5 dagen/4 nachten
Powder Pro - 5 dagen/4 nachten
Summit Adventure - 7 dagen/6 nachten
Summit Adventure - 7 dagen/6 nachten
Taste of Lapland - 5 dagen/4 nachten
Taste of Lapland - 5 dagen/4 nachten
Taste of Lapland - 4 dagen/3 nachten
Taste of Lapland - 4 dagen/3 nachten
Time out short break - 5 dagen/4 nachten
Time out short break - 5 dagen/4 nachten
Overnight wilderness safari - snowmobile - 2 dagen/1 nacht
Overnight wilderness safari - snowmobile - 2 dagen/1 nacht
Nieuwsbrief
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Quality Control
Geef uw mening!

Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

Inspiratie


Vaarvakanties

Lees meer
Een boot, een kanaal of rivier en enkele vrienden of familie aan boord. Meer hebt u niet nodig voor een geslaagde vakantie. Trossen los en u kan vertrekken. Na een halfuurtje varen is het alsof u nooit anders gedaan hebt. U legt aan waar u wil, in een pittoresk haventje of langs de oever, ver van alle drukte... 's Avonds gaat u uit eten in een gezellig restaurantje langs de oever of u kookt aan boord.

Begeleide reizen

Home - Info & weetjes - Voorwaarden - Privacy - Vacatures

Laatste update: 17-02-2020 | Trade 
© Copyright 1993-2020 Gallia bvba | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR