Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12

Spirit of Lapland Torassieppi

   
8 dagen/7 nachten - 1/1-26/3/23
vanaf € 1790 per persoon
Een week vol Lapse cultuur, lokale keuken en een selectie van de beste activiteiten terwijl u verblijft in het kleine exclusieve eco-resort Torassieppi.

Torassieppi is gelegen aan de rand van een groot en rustig meer en in de buurt van een traditionele rendierboerderij. Met zo'n ongerepte ligging, naast het Pallas-Ylläs national park, bent u op de plaats met de beste luchtkwaliteit van gans Europa, waar er ook geen lichtpollutie is. Alles samen betekent dit dat het één van de beste plaatsen is om het noorderlicht te kunnen zien. Na een actieve dag buiten zal de keuken van Torassieppi u verwennen met heerlijke gerechten gemaakt van organische ingrediënten.

Dag 1
Aankomst op de luchthaven van Kittilä en transfer naar Torassieppi. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 2: Lokale cultuur en noorderlicht kampvuur
Ontbijt in het hotelrestaurant. De gids brengt u naar de rendierboerderij (een korte wandeling) waar een rendierhoeder u meeneemt voor een ritje in een rendierslede. Hij vertelt daarbij over het leven van de rendieren. U brengt daarna een bezoek aan het traditionele guesthouse en het museum, waar u een idee krijgt van hoe het leven hier was voor er gemotoriseerd vervoer en wegen waren. Lunch wordt opgediend in een traditionele kota, rond een houtvuur. Na de lunch heeft u wat vrije tijd voor een rustige wandeling door de Winter Village met Ice Bar, restaurant en sneeuwkamers. Voor het diner gaat u terug naar het hotel.
's Avonds zal een gids u meer vertellen over het noorderlicht. Die theoretische inleiding wordt gevolgd door een wandeling met de gids naar de beste plaats om het noorderlicht te zien. Daar kan u genieten van het kampvuur en warme chocomelk terwijl u wacht of het noorderlicht tevoorschijn komt.

Dag 3: Husky avontuur, langlaufen en Aurora Dome
Na het ontbijt gaat u kennis maken met de sympathieke viervoeters die in de huskyboerderij verblijven. De musher zal u inlichten over het leven en de gewoonte van de husky's. Het meest opwindende is wel dat u zelf een hondenslede zal mennen tijdens een 15 km lange tocht door het winterse woud. Lunch in het restaurant. Namiddag heeft u de kans om de favoriete sport van de Finnen 'het langlaufen' uit te proberen.  Na het diner trekt u naar uw Aurora Dome voor een gezellige nacht in deze glamping tent met houtkachel, panoramisch zicht over het meer en met een beetje geluk noorderlicht aan de hemel.

Dag 4: Finse smaken & ritje met de paardenslede 
Geniet van een ontspannen morgen met ontbijt en lunch in het restaurant. In de namiddag leert u, met uw gids, de lokale smaken van Lapland kennen. U krijgt inzicht in het Lapse voedselcultuur en in de speciale lokale smaken. Na het diner in het restaurant geniet u van een tocht met de Aurora Snow Train door de stille landschappen. Onderweg geniet u van de sterrenhemel en misschien het noorderlicht.

Dag 5: Sneeuwscooter & husky boerderij bezoek
Na het ontbijt is het sneeuwscootertijd! Uw gids geeft u een briefing van de veiligheidsinstructies voor dat u vertrekt op een rit van 40 km naar de Harriniva husky boerderij. Tijdens deze safari bezoekt u één van de grootste husky boerderijen in de wereld en geniet u van een lunch in hotel Harriniva voor u terugkeert naar Torasieppi. 2 personen per sneeuwscooter. Diner in het hotelrestaurant.

Dag 6: Sneeuwschoenwandeling en Arctic Sauna World
Na een stevig ontbijt, gaat u per minibus naar het nationale park Pallas-Ylläs. Dit is het grootste heuvelgebied van westelijk Lapland en het is adembenemend mooi. U bezoekt het natuurcentrum waar u alles leert over de regio. Daarna verkent u de regio op sneeuwschoenen. Na die inspanning gaat het naar Jeris waar u een heerlijke lunch wacht en welverdiende ontspanning in de Arctic Sauna World aan de rand van het meer. U kan hier ook zwemmen in het ijsbad en dan weer opwarmen in de meest authentieke sauna: de rooksauna. Diner in het restaurant.

Dag 7: Vrije dag
Vandaag kan u gewoon luieren of aan de gids andere activiteiten vragen: u zal verbaasd staan hoeveel er te doen is "in the middle of nowhere". Alle maaltijden worden in het restaurant geserveerd en voor de laatste avond is een speciaal afscheidsdiner voorzien.

Dag 8: Afscheid
Na het ontbijt is het tijd voor de transfer naar de luchthaven van Kittilä.

Transport
Deze reis kan gecombineerd worden met vluchten naar Kittilâ. De lijnvluchten van Finnair zijn steeds aan dagprijzen. Vraag een offerte met vluchten inbegrepen.

Verblijf
U verblijft in  Torasieppi

TORASSIEPPI FIHAEX46
Duur: 8 dagen/7 nachten
Vertrekdata: Elke zaterdag en zondag tussen 1/1-26/3/23
Grootte groep: min. 2 personen
Prijs per persoon in tweepersoonskamer: 
A: 1/1-17/3/23: € 2010
B: 18/3-26/3/23: € 1790
Programma niet mogelijk met kinderen -12j.
Toeslagen per persoon:
Verblijf in een blokhut zonder sauna: € 175(2 pers.) en gratis(3-4 pers.), verblijf in een blokhut met sauna: € 300(2-3 pers.) en gratis(4-6 pers.) Telkens minimum 2 personen per blokhut.
Single in hotelkamer: € 550(single Aurora Dome overnachting en single sneeuwscooter supplement inbegrepen)

Zoek en boek

Inbegrepen in de prijs: luchthaventransfers Kittilä indien Finnair vluchten, 7 overnachtingen in Torassieppi waarvan 1 nacht in Aurora Dome, vol pension (van diner dag 1 tot ontbijt dag 8), volledige thermische uitrusting, programma zoals vermeld, BTW en bijdrage Garantiefonds Reizen. 

Belangrijke informatie voor de safari's: Dit programma is niet mogelijk met kinderen jonger dan 12 jaar. Kinderen -18 jaar mogen niet met een sneeuwscooter rijden en kleine kinderen niet met een huskyslede. Zij zitten dan ook in de slede getrokken door de sneeuwscooter van de gids.

Algemene informatie
- In de safari's is steeds de nodige thermische kledij(warme overall, kousen, laarzen, handschoenen, muts en eventuele slaapzak)inbegrepen.
- Voor de sneeuwscootersafari is ook inbegrepen: omniumverzekering met max. franchise van € 800 per scooter, benzine, de huur van de scooter 550cc.
- U kan een extra verzekering nemen van € 20/persoon om dit te verminderen naar € 400/sneeuwscooter/ongeval.
- Minimum leeftijd voor het besturen van een sneeuwscooter is 18 jaar. Geldig rijbewijs voor voertuigen min. 125 cc. is vereist.
- Kind -14j. zit tijdens de safari's in een slede die getrokken wordt door de gids.
- Kind +140 cm mag plaatsnemen op de sneeuwscooter bij een volwassene maar betaalt dan wel de volwassene prijs.
- Engelstalige gids tijdens de safari's
- Indien de weersomstandigheden het vereisen kan het programma altijd aangepast worden.
- Sneeuwscootersafari's worden niet aangeraden bij rugproblemen of in geval van zwangerschap.
 
Ligging

Gerelateerde reizen

Best of Lapland - Adults only - 8 dagen/7 nachten
Best of Lapland - Adults only - 8 dagen/7 nachten
Best of Northern Lights - 8 dagen/7 nachten
Best of Northern Lights - 8 dagen/7 nachten
Discover the wilderness - 7 dagen/6 nachten
Discover the wilderness - 7 dagen/6 nachten
Essence of Lapland - 8 dagen/7 nachten
Essence of Lapland - 8 dagen/7 nachten
Festive Jeris Highlights of Lapland - 8 dagen/7 nachten
Festive Jeris Highlights of Lapland - 8 dagen/7 nachten
Northern Lights weekend - 4 dagen/3 nachten
Northern Lights weekend - 4 dagen/3 nachten
Powder Pro - 5 dagen/4 nachten
Powder Pro - 5 dagen/4 nachten
Summit Adventure - 7 dagen/6 nachten
Summit Adventure - 7 dagen/6 nachten
Taste of Lapland - 5 dagen/4 nachten
Taste of Lapland - 5 dagen/4 nachten
Taste of Lapland - 4 dagen/3 nachten
Taste of Lapland - 4 dagen/3 nachten
Time out short break - 5 dagen/4 nachten
Time out short break - 5 dagen/4 nachten
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

Inspiratie


In de kijker


Begeleide reizen

Home - Info & weetjes - Voorwaarden - Privacy - Vacatures

Laatste update: 24-06-2022 | Trade 
© 1993-2022 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR