Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16
(c) Kingpin Media Ltd, Manuela Libens, visityork.org

Autorondreis Magie en mysterie met Harry Potter

   
8 dagen/7 nachten
vanaf € 847 per persoon
Wie kent niet de meeslepende boeken en films van Harry Potter. Bent u ook een fan en wilt u wel eens zien waar Harry zijn avonturen beleefde ? Deze autorondreis door Engeland brengt u aan de hand van een aantal filmlocaties langs een greep uit Engelands mooiste landschappen en historische plaatsjes.

INBEGREPEN: bezoek Warner Bros studios, een reisgids 'Engeland' per dossier en een documentatiepakket
 

Dag 1: Watford/Londen
Wij raden u aan rechtstreeks naar uw hotel in Watford te rijden. Watford ligt zeer goed ten opzichte van Londen en de Warner Bros Harry Potter Studios. Parking aan het hotel en vanuit Watford bent u met de trein op 20 minuten in het centrum van Londen. Zo hoeft u geen milieutaks en duur parkeergeld te betalen in Londen.  
Londen is een van de meest fascinerende steden van Europa met uitnodigende winkelstraten, tientallen interessante musea, mooie parken en schitterende gebouwen. Daarnaast werd Londen gebruikt als decor voor de verschillende Harry Potter films. Een van de meest bekende scènes is wanneer Harry voor het eerst de Zweinstein Express moet nemen. Deze scène speelt zich af in Kings Cross station. Het perron in de film is 9 ¾ en u kan dit perron bezoeken en er een foto nemen. Het echte perron van waar de trein vertrok is eigenlijk perron 4. Voor de buitenkant van het Harry Potter station is dan weer St. Pancras station gebruikt. U kan tevens de Millenium voetgangersbrug over de Theems, oversteken. Deze werd door Doodrijders vernietigd in de film De Halfbloedprins.

Dag 2: Warner Bros Studios
Vanmorgen staat een topattractie op het programma. U rijdt van uw hotel naar de Warner Bros Studio voor een bezoek aan 'The making of Harry Potter'. Voor de echte fans is dit onvergetelijk ! U kan er niet alleen binnenstappen in het kantoor van Albus Perkamentus en zijn verborgen schatten ontdekken of er over de kasseien van de Wegisweg wandelen, u krijgt er ook een beeld van hoe de verschillende creaturen uit de film met special effects tot leven zijn gewekt. Maar dat is niet alles. Ook een bezoek aan de leerlingenkamer van Griffoendor, de jongensslaapzaal, de hut van Hagrid en het kantoor van Dorothea Omber in het ministerie van Toverkunst maken deel uit van de tour. 's Namiddags kan u eventueel nog andere filmdecors in Londen bezoeken zoals het Australia House aan de Strand. Dit deed dienst als de Gringott/Goudgrijp Bank, de bank van de tovenaars die door goblins uitgebaat wordt. Het is spijtig genoeg niet gans het jaar open om te bezichtigen.  Dan is er ook nog Leadenhall Market en Lime street die dienst doen als decor van de 'Leaky Cauldron' /'De Lekke Ketel”en Diagon Alley/Wegisweg uit de film De Steen der Wijzen. De toegang tot 'The Leaky Cauldron' was eerst een leegstaande winkel en is nu een optiekzaak: The Glass House, 42 Bullis Head Passage. Overnachting in Watford.

Dag 3: Watford - Oxford (90 km)
Vandaag naar Oxford. In deze stad bent u even zoet met alle plaatsen en gebouwen die hier gebruikt werden voor de films. De Divinity School en de Duke Humfrey bibliotheek doen dienst als interieur van de bibliotheek van Zweinstein. Dan is er ook nog het Christchurch College. Hier vindt u de grote hall en de trappen die in de film dienst deden als diner ruimte in alle films. Christchurch college is ook waar actrice Emma Watson school liep. Natuurlijk zijn er in Oxford nog tal van andere bezienswaardigheden waar u zeker ook de tijd moet voor nemen. Overnachting in Oxford.

Dag 4: Oxford - Marlborough - Lacock - Gloucester (165 km)
In Marlborough moet u zeker Lacock Abbey bezoeken. Deze abdij uit de 13de eeuw doet ook dienst als interieur van Zweinstein. Natuurlijk verkent u ook het Middeleeuwse stadje Lacock want er is veel meer te zien dan enkel de abdij. Na een mooie rit door de Cotswolds komt u in Gloucester weer in het decor van de films. Hier is het de kathedraal die u zal herkennen. Deze kathedraal en zijn klooster worden gebruikt om de gangen van Zweinstein/Hogwarts te filmen. Ook alle geesten scènes en de scènes met de pratende schilderijen werden hier opgenomen. Overnachting in Gloucester.

Dag 5: Gloucester - Stratford-upon-Avon (65 km)
Van Gloucester rijdt u naar Stratford-upon-Avon. Deze stad is vooral gekend als geboorteplaats van Shakespeare en meer dan een bezoek waard. Ook het Anne Hathaway's Cottage (zij was de vrouw van Shakespeare) is de moeite waard voor een bezoekje. Overnachting in Stratford-upon-Avon.

Dag 6: Stratford-upon-Avon - York (240 km)
Mooie tocht door het hart van Engeland. Neem zeker eens de tijd om van de snelweg af te rijden om te genieten van de prachtige landschappen. Onderweg kan u een stop inlassen in Nottingham en een terrasje doen op de Old Market Square. In York kan u de voetgangersbrug in het station gaan bekijken want hier geeft Hagrid Harry's ticket voor de Zweinsteinexpress. Overnachting in de omgeving van York.

Dag 7: York-Goathland-York (130 km)
Wenst u Hogsmeade station te bezichtigen dan onderneemt u vandaag een uitstap naar Goathland in de North Yorkshire Moors, een schitterend natuurgebied waar u ook mooie wandelingen kan maken, fietsen of paardrijden. Overnachting in de omgeving van York.

Dag 8: York - Hull
Vandaag nog even vertoeven in York of Hull en dan terug met de boot naar Rotterdam of u kan doorreizen naar Schotland.

TRANSPORT
Deze rondreis kan gecombineerd worden met P&O Ferries overtochten naar Calais-Dover en Hull-Rotterdam uit ons aanbod en uw eigen wagen.
Overzicht Ferries & Eurotunnel

Overnachtingen
U verblijft in een mix van keten- en traditionele hotels zoals Ethorpe Hotel, Shillingford Bridge Hotel, Colesbourne Inn, Villare Hotel, Victoria Hotel York of gelijkaardig. De hotels kunnen tot 20 km van de aangeduide stad liggen.Prijs per persoon, voor 7 nachten   GBHP001
Kamer en ontbijtDubbelSingle
A: 25/3-5/11/22847,001371,00
Max. 2 kinderen 0-4j.: € 190 en kinderen 5-13j.: € 250

Zoek en boek

Inbegrepen: 7 overnachtingen in kamer en ontbijt, ticket voor Warner Bros Studios tour, een reisgids 'Engeland' per dossier, bijdrage Garantiefonds Reizen en een documentatiemap.
Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde inkomgelden en maaltijden en verzekeringen.
Opgelet: Sinds 1/10/21 is een internationaal paspoort vereist voor alle reizigers die naar het Verenigd Koninkrijk reizen. 

Gerelateerde reizen

Devon en Cornwall - 11 dagen
Devon en Cornwall - 11 dagen
Beauty of the Cotswolds - 6 dagen
Beauty of the Cotswolds - 6 dagen
Kastelen, landhuizen en overweldigende natuur in Wales - 7 dagen
Kastelen, landhuizen en overweldigende natuur in Wales - 7 dagen
Wales in a week - 8 dagen
Wales in a week - 8 dagen
Familievakantie in Engeland - 8 dagen
Familievakantie in Engeland - 8 dagen
Canterbury - 3 dagen
Canterbury - 3 dagen
In the footsteps of Barnaby, Lewis en Miss Marple - 7 dagen
In the footsteps of Barnaby, Lewis en Miss Marple - 7 dagen
The Good Old England - 9 dagen
The Good Old England - 9 dagen
Yorkshire Dales en het Lake District - 8 dagen
Yorkshire Dales en het Lake District - 8 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

Inspiratie


In de kijker


Begeleide reizen


Laatste update: 19-05-2022 | Trade 
© 1993-2022 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR