Home     Facebook   
Bestemmingen Inspiratie Mijn reis Over Gallia Reisadvies
Autorondreis Magie en mysterie met Harry Potter - foto 1
Autorondreis Magie en mysterie met Harry Potter - foto 2
Autorondreis Magie en mysterie met Harry Potter - foto 3
Autorondreis Magie en mysterie met Harry Potter - foto 4
Autorondreis Magie en mysterie met Harry Potter - foto 5
Autorondreis Magie en mysterie met Harry Potter - foto 6
Autorondreis Magie en mysterie met Harry Potter - foto 7
Autorondreis Magie en mysterie met Harry Potter - foto 8
Autorondreis Magie en mysterie met Harry Potter - foto 9
Autorondreis Magie en mysterie met Harry Potter - foto 10
Autorondreis Magie en mysterie met Harry Potter - foto 11
Autorondreis Magie en mysterie met Harry Potter - foto 12
Autorondreis Magie en mysterie met Harry Potter - foto 13
Autorondreis Magie en mysterie met Harry Potter - foto 14
Autorondreis Magie en mysterie met Harry Potter - foto 15
Autorondreis Magie en mysterie met Harry Potter - foto 16
(c) Kingpin Media Ltd, Manuela Libens, visityork.org

Autorondreis Magie en mysterie met Harry Potter


 

 vanaf € 567 per persoon
8 dagen/7 nachten
Wie kent niet de meeslepende boeken en films van Harry Potter. Bent u ook een fan en wilt u wel eens zien waar Harry zijn avonturen beleefde ? Deze autorondreis door Engeland brengt u aan de hand van een aantal filmlocaties langs een greep uit Engelands mooiste landschappen en historische plaatsjes.

INBEGREPEN: bezoek Warner Bros studios, een reisgids´Engeland´ en een documentatiepakket
 

Dag 1: Watford/Londen
Wij raden u aan rechtstreeks naar uw hotel in Watford te rijden. Watford ligt zeer goed ten opzichte van Londen en de Warner Bros Harry Potter Studios. Parking aan het hotel en vanuit Watford bent u met de trein op 20 minuten in het centrum van Londen. Zo hoeft u geen milieutaks en duur parkeergeld te betalen in Londen.  
Londen is een van de meest fascinerende steden van Europa met uitnodigende winkelstraten, tientallen interessante musea, mooie parken en schitterende gebouwen. Daarnaast werd Londen gebruikt als decor voor de verschillende Harry Potter films. Een van de meest bekende scènes is wanneer Harry voor het eerst de Zweinstein Express moet nemen. Deze scène speelt zich af in Kings Cross station. Het perron in de film is 9 ¾ en u kan dit perron bezoeken en er een foto nemen. Het echte perron van waar de trein vertrok is eigenlijk perron 4. Voor de buitenkant van het Harry Potter station is dan weer St. Pancras station gebruikt. U kan tevens de Millenium voetgangersbrug over de Theems, oversteken. Deze werd door Doodrijders vernietigd in de film De Halfbloedprins.

Dag 2: Warner Bros Studios
Vanmorgen staat een topattractie op het programma. U rijdt van uw hotel naar de Warner Bross Studio voor een bezoek aan ´The making of Harry Potter´. Voor de echte fans is dit onvergetelijk ! U kan er niet alleen binnenstappen in het kantoor van Albus Perkamentus en zijn verborgen schatten ontdekken of er over de kasseien van de Wegisweg wandelen, u krijgt er ook een beeld van hoe de verschillende creaturen uit de film met special effects tot leven zijn gewekt. Maar dat is niet alles. Ook een bezoek aan de leerlingenkamer van Griffoendor, de jongensslaapzaal, de hut van Hagrid en het kantoor van Dorothea Omber in het ministerie van Toverkunst maken deel uit van de tour. ´s Namiddags kan u eventueel nog andere filmdecors in Londen bezoeken zoals het Australia House aan de Strand. Dit deed dienst als de Gringott/Goudgrijp Bank, de bank van de tovenaars die door goblins uitgebaat wordt. Het is spijtig genoeg niet gans het jaar open om te bezichtigen.  Dan is er ook nog Leadenhall Market en Lime street die dienst doen als decor van de “Leaky Cauldron” /”De Lekke Ketel”en Diagon Alley/Wegisweg uit de film De Steen der Wijzen. De toegang tot “The Leaky Cauldron” was eerst een leegstaande winkel en is nu een optiekzaak: The Glass House, 42 Bullis Head Passage. Overnachting in Watford.

Dag 3: Watford – Oxford (90 km)
Vandaag naar Oxford. In deze stad bent u even zoet met alle plaatsen en gebouwen die hier gebruikt werden voor de films. De Divinity School en de Duke Humfrey bibliotheek doen dienst als interieur van de bibliotheek van Zweinstein. Dan is er ook nog het Christchurch College. Hier vindt u de grote hall en de trappen die in de film dienst deden als diner ruimte in alle films. Christchurch college is ook waar actrice Emma Watson school liep. Natuurlijk zijn er in Oxford nog tal van andere bezienswaardigheden waar u zeker ook de tijd moet voor nemen. Overnachting in Oxford.

Dag 4: Oxford - Marlborough - Lacock - Gloucester (165 km)
In Marlborough moet u zeker Lacock Abbey bezoeken. Deze abdij uit de 13de eeuw doet ook dienst als interieur van Zweinstein. Natuurlijk verkent u ook het Middeleeuwse stadje Lacock want er is veel meer te zien dan enkel de abdij. Na een mooie rit door de Cotswolds komt u in Gloucester weer in het decor van de films. Hier is het de kathedraal die u zal herkennen. Deze kathedraal en zijn klooster worden gebruikt om de gangen van Zweinstein/Hogwarts te filmen. Ook alle geesten scènes en de scènes met de pratende schilderijen werden hier opgenomen. Overnachting in Gloucester.

Dag 5: Gloucester - Stratford-upon-Avon (65 km)
Van Gloucester rijdt u naar Stratford-upon-Avon. Deze stad is vooral gekend als geboorteplaats van Shakespeare en meer dan een bezoek waard. Ook het Anne Hathaway’s Cottage (zij was de vrouw van Shakespeare) is de moeite waard voor een bezoekje. Overnachting in Stratford-upon-Avon.

Dag 6: Stratford-upon-Avon – York (240 km)
Mooie tocht door het hart van Engeland. Neem zeker eens de tijd om van de snelweg af te rijden om te genieten van de prachtige landschappen. Onderweg kan u een stop inlassen in Nottingham en een terrasje doen op de Old Market Square. In York kan u de voetgangersbrug in het station gaan bekijken want hier geeft Hagrid Harry’s ticket voor de Zweinsteinexpress. Overnachting in de omgeving van York.

Dag 7: York-Goathland-York (130 km)
Wenst u Hogsmeade station te bezichtigen dan onderneemt u vandaag een uitstap naar Goathland in de North Yorkshire Moors, een schitterend natuurgebied waar u ook mooie wandelingen kan maken, fietsen of paardrijden. Overnachting in de omgeving van York.

Dag 8: York – Hull
Vandaag nog even vertoeven in York of Hull en dan terug met de boot naar Zeebrugge of u kan doorreizen naar Schotland.

TRANSPORT
Deze rondreis kan gecombineerd worden met P&O Ferries overtochten naar Calais-Dover en Hull-Zeebrugge uit ons aanbod en uw eigen wagen.
Overzicht Ferries & Eurotunnel

Accommodatiemix
Een mix van keten en traditionele hotels. De hotels kunnen tot 20 km van de aangeduide stad liggen. Indien onderstaande hotels volzet zijn wordt u een alternatief aangeboden waarbij kleine prijswijzigingen mogelijk zijn.
Watford - Mercure London Watford Hotel of gelijkwaardig - 2 nachten
Oxford - Dog House Hotel - 1 nacht
Gloucester - Mercure Bowden Hall Gloucester - 1 nacht
Stratford-upon-Avon - Henley Hotel - 1 nacht
York - Mercure York Fairfield Manor - 2 nachten

 

Prijs per persoon, voor 7 nachten   GBHP001
Kamer en ontbijtDubbel
A: 25/3-24/4/18567,00
B: 25/4-24/5/18594,00
C: 25/5-24/7/18585,50
D: 25/7-31/8/18590,50
E: 1/9-31/10/18585,50
F: 1/11-24/11/18533,75
Max. 2 kinderen 0-4j.: € 51,50, 5-12j.: € 100,50  
Eventuele maaltijden voor de kinderen ter plaatse in het hotel te betalen.
 
Zoek en boek          Geen reservatiekosten
Betalingsinfo
 Veelgestelde vragen over online reserveren
Inbegrepen: 7 overnachtingen in kamer en ontbijt, ticket voor Warner Bross Studios tour, een reisgids ´Engeland´ per dossier, bijdrage Garantiefonds Reizen, een documentatiemap, BTW en verzekeringen.
Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde inkomgelden en maaltijden en verzekeringen.
 
Opslaan in Mijn reis
Persoonlijk reisadvies?
Klik hier
Gerelateerde
reizen:

Devon en Cornwall - 11 dagen
vanaf € 753 per persoon

Beauty of the Cotswolds - 6 dagen
vanaf € 387,25 p.p.

Cambridgeshire and Kent at ease - 7 dagen
vanaf € 536,75 per persoon

Familievakantie in Engeland - 8 dagen
vanaf € 725 per volwassene

Midlands and North Wales at ease - 8 dagen
vanaf € 465,25 per persoon

The Good Old England - 9 dagen
vanaf € 551 per persoon

 

Tophotel
Hotel Beau Sejour*** Nassogne
Topbestemming
Winter in Lapland
Gallia nieuwsbrief
Boordevol tips en aanbiedingen!
Quality control
Geef uw mening over uw reis
Wedstrijd
Win een uitje voor twee personen
Waardebon
Geef een vakantiebon kado
Wegbeschrijving
Plan uw reis via onze routeplanner
 
Home
Laatste update: 24-06-2018. 
© Copyright 1993-2018 Gallia bvba | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR