Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 16
(c)Visit Britain-Rod Edwards, Britainonview_Rod Edwards, KTA-Tony Brian, Britainonview Simon Winnall, Manuela Libens

Autorondreis The Good Old England

   
9 dagen/8 nachten
vanaf € 792 per persoon
Een prachtige reis die u meeneemt langs de meest geliefde steden van Engeland, naar plaatsen waar de tijd lijkt stil te staan. Dwaal door de straatjes in het historische centrum van Canterbury, volg landelijke wegen langs pittoreske dorpen, maar wandel ook eens door de universiteitsstad Cambridge. Geniet van de romantische dorpjes in de Cotswolds, van Stonehenge, van beroemde kathedralen en kastelen of romantische tuinen. Dit is het Engeland van de ansichtkaarten, het land van de kleurrijke tuinen, imposante kastelen, scheve vakwerkhuizen en Shakespeare.

INBEGREPEN: bezoek aan Shakespeare's Birthplace, een ticket voor de Bath City Sightseeing Bus, een reisgids 'Engeland' per dossier en een documentatiemap.

Dag 1: Dover - Canterbury (26km)
Na aankomst in Groot-Brittannië rijdt u naar Canterbury. Bezoek de beroemde kathedraal uit 579 en maak een middeleeuwse pelgrimstocht mee bij The Canterbury Tales. Bij de Westgate liggen punters klaar voor een tochtje op de Canterbury River. Overnachting in de omgeving van Canterbury.

Dag 2: Canterbury - Maidstone - Cambridge(170 km)
Voor u vandaag Kent verlaat raden wij u een stop in Faversham aan. Het historische centrum van het dorp is net als de Mount Ephraim Gardens, Macknade Fine Foods hall en de Doddington Place Gardens of de Shepherd Neame brouwerij zijn zeker de moeite waard. Daarna rijdt u verder naar Cambridge. Overnachting in de omgeving van Cambridge.

Dag 3: Cambridge - Bedford - Banbury - Stratford-upon-Avon (170 km)
Cambridge is ontstaan uit een kloosterschool. Het heeft zijn middeleeuwse karakter weten te behouden en de sfeer is gemoedelijk. U rijdt via een landelijke route door Buckinghamshire naar Stratford-upon-Avon. In Stratford, een pittoresk stadje met zwart-witte vakwerkhuizen, staat alles in het teken van William Shakespeare. Overnachting in de omgeving van Stratford-upon-Avon.

Dag 4: Stratford-upon-Avon
Een hele dag om de pareltjes van Stratford te ontdekken. Het huis waar Shakespeare is geboren en opgegroeid, 'Shakespeare's Birthplace' is een mooi voorbeeld.  Volg een Shakespeare wandeling of maak een romantisch boottochtje op de Avon. In de omgeving van Stratford herinneren nog meer attracties aan de schrijver zoals Mary Arden's House en Anne Hathaway's Cottage, het ouderlijk huis van respectievelijk Shakespeare's moeder en echtgenote. Liever een grandioos kasteel bekijken ? Rij dan zeker naar Warwick Castle, een middeleeuws kasteel aan de rivier de Avon. Overnachting in de omgeving van Stratford-upon-Avon.

Dag 5: Stratford-upon-Avon - Stow-on-the-Wold - Cirencester - Bath (95 km)
Vandaag maakt u een rit door de Cotswolds Hills, waar ieder dorp op een ansichtkaart lijkt. De cottages zijn gebouwd in de lichte okergele lokale zandsteen met een dakbedekking van zwarte lei. Bezoek zeker pittoreske dorpjes als Burton-on-the-Water en Stow-on-the-Wold. Overnachting in de omgeving van de Bath.

Dag 6: Bath
De prachtige stad Bath waar de Romeinse baden in de vorige eeuw zijn opgegraven en in hun oude glorie hersteld is ongetwijfeld één van de mooiste cultuursteden van Engeland. Bath biedt nog veel meer bezienswaardigheden, waaronder de Victoria Art Gallery en Bath Abbey en de mooie gebouwen in Georgian Stijl, waaronder het majestueuze Royal Crescent. Maak een rondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden en wijken van Bath met een City Sightseeing Bustour. Breng een bezoek aan de Thermae Bath Spa, een nieuw thermaal bad in het centrum van de stad of ga lekker shoppen in één van de vele winkelcentra. Overnachting in de omgeving van Bath.

Dag 7: Bath-Stonehenge-Salisbury-Brighton/Eastbourne (210-245 km)
Op de Salisbury Plains ten noorden van Salisbury ligt de historische stenencirkel Stonehenge. Stonehenge is één van de meest gefotografeerde monumenten ter wereld en mag dan ook zeker niet in uw fotoalbum ontbreken. Salisbury is een prachtig stadje waar de nauwe straatjes met middeleeuwse vakwerkhuizen allemaal naar de 800 jaar oude kathedraal leiden. In de bibliotheek van de kerk worden kostbare manuscripten bewaard, o.a. de Magna Charta uit 1215.  De Romeinse villa bij Chichester is een mooie stop op uw weg verder naar Brighton. Overnachting in de omgeving van Brighton/Eastbourne.

Dag 8: Brighton
Een rustige dag om te genieten van Brighton. Het strand, de drukke pier en bezienswaardigheden zoals het Royal Pavilion maken deze plaats zeker de moeite waard om te bezoeken. Het Royal Pavilion is het meest bizarre paleis van Engeland. Wilt u vandaag nog een uitstapje buiten Brighton maken dan raden wij u Charleston House in Lewes aan. Overnachting in de omgeving van Brighton/Eastbourne.

Dag 9: Eastbourne/Brighton-Hastings-Rye-Dover (130-165 km)
Op de terugweg langs de kustweg naar Dover kan u kiezen voor een stop in de gezellige badplaats Hastings of in het voormalig smokkelaarsstadje Rye. In Dover kunt u nog een bezoek brengen aan Dover Castle of een wandeling maken bovenop de beroemde White Cliffs met een prachtig uitzicht op de haven.

Transport
Deze rondreis kan gecombineerd worden met overtochten en uw eigen wagen zie vervoer
Overzicht Ferries & Eurotunnel

Overnachtingen
Gallia biedt deze reis aan in 2 versies: verblijf in B&B's of in hotels
Verblijf bij particulieren:
U verblijft 8 nachten bij particulieren in B&B's of in kleine Inns zoals Clare Ellen Guesthouse of Harriet House in Canterbury, The Kings Head in Cambridge, Moss Cottage in Stratford en Bay Lodge Guesthouse, The Langstons Guesthouse Eastbourne of gelijkaardig. Er wordt steeds een kamer met bad of douche en ontbijt gereserveerd. De B&B's liggen tot 20 km van de vermelde overnachtingsplaatsen.
Logementsmix met Hotels en Inns
U verblijft in hotels of Inns zoals Evenhill Inn, Hallmark Hotel, Clayton Hotel of Royal Cambridge, Villare Stratford, The Old Mill of Dorian House in Bath of gelijkaardig. De hotels en inns liggen niet altijd in het centrum van de aangeduide plaats.



Prijzen per persoon, voor 8 nachten
BenB GBGO003
Kamer en ontbijtDubbelSingle 
A: 1/4-31/10/22792,001233,00
Max. 2 kinderen -14j. op de kamer van de ouders: € 261 /kind.

Zoek en boek


Prijzen per persoon, voor 8 nachten 
Hotels/Inns GBGO001
Kamer en ontbijtDubbelSingle
A: 1/4-31/10/22958,001614,00
Max. 1 kind -12j. op de kamer van de ouders: € 261/kind
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte

Zoek en boek


Inbegrepen: 8 overnachtingen met ontbijt, bezoek aan Shakespeare's Birthplace, een ticket voor de Bath City Sightseeing Bus, een reisgids 'Engeland' per dossier, een documentatiemap en bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: vervoer, inkomgelden, maaltijden, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.
Opgelet: Sinds 1/10/21 is een internationaal paspoort vereist voor alle reizigers die naar het Verenigd Koninkrijk reizen. 

Gerelateerde reizen

Devon en Cornwall - 11 dagen
Devon en Cornwall - 11 dagen
Beauty of the Cotswolds - 6 dagen
Beauty of the Cotswolds - 6 dagen
Kastelen, landhuizen en overweldigende natuur in Wales - 7 dagen
Kastelen, landhuizen en overweldigende natuur in Wales - 7 dagen
Wales in a week - 8 dagen
Wales in a week - 8 dagen
Familievakantie in Engeland - 8 dagen
Familievakantie in Engeland - 8 dagen
Canterbury - 3 dagen
Canterbury - 3 dagen
In the footsteps of Barnaby, Lewis en Miss Marple - 7 dagen
In the footsteps of Barnaby, Lewis en Miss Marple - 7 dagen
Magie & Mysterie met Harry Potter - 8 dagen
Magie & Mysterie met Harry Potter - 8 dagen
Yorkshire Dales en het Lake District - 8 dagen
Yorkshire Dales en het Lake District - 8 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

Inspiratie


In de kijker


Begeleide reizen


Laatste update: 24-06-2022 | Trade 
© 1993-2022 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR