Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8

Varen met Nicols

   
in Duitsland
Vanuit Furstenberg of Lübz vaart u door de prachtige Mecklenburg regio waarbij u onderweg de tijd neemt om te stoppen aan enkele pittoreske dorpjes en schitterende kastelen. Nicols biedt een grote vloot moderne en makkelijk bestuurbare boten aan in Duitsland.  

VLOOT
De Nicols vloot bestaat uit verschillende categorieën van schepen, geëvolueerd volgens tijdstip van bouw en moderne trends. Doordat Nicols zowel ontwerper als constructeur is van zijn boot kan hij perfect inspelen op wijzigende gewoontes en hedendaagse trends.

Gamma Sedan
Een reeks exclusief voor Nicols ontworpen schepen met een mooi zonneterras achteraan, ruim genoeg om te eten, en een leefruimte op dezelfde hoogte waardoor u ten alle tijden een panoramisch zicht heeft. Hierdoor heeft ook de kapitein meer plezier aan zijn reis door constant contact met zijn medereizigers. De meeste types van de Sedan klasse hebben dubbele besturing. Nicols beschikt over 9 verschillende types met een afmeting tussen 8m en 13m, bestemd voor 2 tot 12 personen.

Gamma Confort
De Confort schepen zijn zeer recente schepen met ruime kajuiten die allemaal over een eigen badkamer beschikken. Deze luxueuze schepen hebben vooraan en achteraan een terras en ook hier een dubbele besturing met een zonnedek op het dak. We vinden telkens hetzelfde ontwerp terug: kajuiten vooraan en achteraan op de boot, gescheiden door een centrale woonkamer voor een maximale privacy. Een beveiligde toegang om zowel naar het voorterras (via een geïntegreerde gang in de romp) als het achterterras te gaan, toegankelijk vanuit de woonkamer met een schuifdeur; via een comfortabele trap komen we op het zonnedek. Een zijdeur voor de toegang tot de waterkant, een geïntegreerde trap in de romp om achteraan naar het zwemplatform te gaan: er werd aan alles gedacht voor het comfort van de passagiers! De ideale boot voor een bemanning samengesteld uit verschillende koppels. Nicols beschikt over 5 types met een afmeting tussen 8,85 m en de 13,50 m en een bezetting van 4 tot 10 personen. Het paradepaardje van deze klasse is zeker de 1350 VIP met zijn luxueuze uitrusting zoals televisie, microgolf en airco.

Gamma Estivale
Estivale is een perfect compromis tussen Sedan en Confort met een terras vooraan en achteraan op dezelfde hoogte als de leefruimte. De keuken is luxueus ingericht en de boot beschikt over een ruime en comfortabele leefruimte en badkamer. Ook dit gamma is uitgerust met dubbele besturing en zonnedak. Voor zij die een verfrissende duik wensen te nemen, beschikken de schepen, Nicols Duo, Nicols Quattro, Nicols Sixto en Nicols Octo, over een buitendouche.

1. Sedan Primo - 2+2 pers. 7,95 x 3,40 m
DU2
Ideale boot voor 2 personen. 1 Kajuit vooraan met tweepersoonsbed en eethoek/tweepersoonsbed, douche/wc. Ingerichte keuken. Ideale budgetvriendelijke boot voor jouw eerste riviercruise.

5a. Estivale Quattro B - 4+2 pers  10,85x3,80m 
DU1  
Vooraan 2 kajuiten waarvan 1 met een tweepersoonsbed en 1 met 2 eenpersoonsbedden. Eethoek/tweepersoonsbed. 2 x douche/wc. Binnen- en buitenbesturing. 220v stroomaansluiting en een boegschroef.

5c. Estivale Quattro Fly C - 4+2 pers  12,95 x 3,85m
DU2
Vooraan 2 kajuiten waarvan 1 met een tweepersoonsbed en 1 met 2 eenpersoonsbedden. Beide met douche/elektrische wc/lavabo. Luxueuze inrichting met airco, televisie, radio en cd-speler, goed uitgeruste keuken met microgolfoven, oven, koelkast met diepvriezer en vaatwasser. Tweede eethoek op het zonnedek met een buitenkeuken. Binnen- en buitenbesturing. 220v stroomaansluiting en een boegschroef.

6. Confort 900 DP - 4+3 pers. 8,85x3,40m
DU2 
Eén kajuit met tweepersoonsbed en één kajuit met tweepersoonsbed en klein eenpersoonsbed, eethoek/tweepersoonsbed. 2 x douche/wc. Ingerichte keuken. 220V stroomaansluiting. Binnen- en buitenbesturing.

7. Sedan 1000 - 6+2 pers.  10,00x3,70m
DU1
Zeer ruime boot met kuip achteraan. 3 kajuiten met tweepersoonsbed en eethoek/tweepersoonsbed. 2 x douche/wc. Binnen- en buitenbesturing. Ingerichte keuken.

8. Sedan 1010 - 6+2 pers. 10,00x3,70m
DU2
Aan te bevelen voor 4 volw. en 2 kinderen. Vooraan 2 kajuiten met een tweepersoonsbed.  Middenschips nog een slaapgelegenheid met tweepersoonsbed en eethoek/tweepersoonsbed. 2 x douche/wc. Binnen- en buitenbesturing.

11. Confort 1100 - 6+3 pers. 11,10 x 3,40m 
DU2
Ideaal voor 6 personen. 2 kajuiten met tweepersoonsbed en 1 kajuit met tweepersoonsbed en éénpersoonsbed + eethoek/tweepersoonsbed. 3 x douche/wc. Ingerichte keuken. Binnen- en buitenbesturing. 220V stroomaansluiting.

13. Sedan 1160N - 8+2 pers. 11,50x3,70m 
DU1
4 kajuiten waarvan 3 met 1 tweepersoonsbed. 2 x douche/toilet/lavabo. Eethoek/tweepersoonsbed. Binnen- en buitenbesturing. 220V stroomaansluiting.

14. Sedan 1170 - 8+2 pers. 11,50x3,70m
DU2
4 kajuiten met elk 1 tweepersoonsbed, eethoek/tweepersoonsbed. 2 x douche/wc. Binnen- en buitenbesturing.

15. Confort 1350B - 8+2 pers. 13,50 x 3,80m 
DU2
Ruime cruiser, ideaal voor groot gezin of 2 families. 4 kajuiten: 2 met tweepersoonsbed en 2 met ofwel 1 tweepersoonsbed of 2 eenpersoonsbedden. Ruime salon met keuken en stuurhut. Zonneterras. 4 x douche/elektrische wc. Binnen- en buitenbesturing. 220V stroomaansluiting en boegschroef.

17b. Estivale Octo Fly  C
- 8+2 pers. 14,95 X 3,85m
DU2
4 kajuiten met tweepersoonsbedden, eethoek met TV/tweepersoonsbed, 4 douches/wc's. Airco. Volledig uitgeruste keuken met micro golf en vaatwasser. Tweede eethoek op het zonnedek met een buitenkeuken. Binnen- en buitenbesturing, 220V stroomaansluiting en boegschroef. Zwemladder en buitendouche.Inrichting van de boot

Keuken: Deze is uitgerust met spoelbak, werktafel, kasten, volledige keukeninrichting met bestek en glaswerk. Gasvuur, ijskast en verlichting zijn natuurlijk ook aanwezig.
Verwarming: De hele boot kan verwarmd worden.
Water: De boot is uitgerust met een groot waterreservoir en er is koud en warm stromend water, douche en wc. (2 of meerdere wc's/douches in de grotere boten).
Linnen: Een volledige uitrusting, overeenkomstig het aantal personen aan boord, met lakens, dekens, hoofdkussens en handdoeken is in de prijs begrepen. Bij Nicols zijn handdoeken niet inbegrepen.
Gas: Elke boot is uitgerust met flessen gas waarmee het gasfornuis. Deze flessen bieden u 1 à 2 weken autonomie.
Brandstof: Wanneer u de boot in ontvangst neemt, is hij volgetankt; voldoende voor meer dan één week varen.

Nuttige informatie

Minimum leeftijd: Varen is gemakkelijk, maar een boot is een kostbaar bezit. Rederijen vragen daarom dat de bestuurder minstens 18 jaar is. Verder is er geen enkele voorafgaandelijke kennis van de vaarreglementen of brevet vereist.
Technische problemen: Deze komen zelden voor, maar indien nodig kan u steeds de cruiserbasis contacteren, zij komen u ter plaatse helpen.
Parking: Uw wagen kan u achterlaten op de voorziene parking, open of overdekt. Op sommige basissen vindt u bewaakte parkings, ter plaatse te betalen.
Inscheping: Weekhuur: de cruisers zijn beschikbaar vanaf 16 uur de eerste dag van de huurweek. Ten laatste om 09 uur de laatste dag moet de cruiser in goede staat en proper terug ingeleverd worden. Afwijkende uren voor miniweek en weekend.
Instructies: In Duitsland legt de overheid een verplichte introductie op van 3u met een kostprijs van 50€(ter plaatse te betalen). Deze wordt gegeven in het Duits, Engels of Frans.
Verzekering: Wij raden u aan om een annuleringsverzekering te nemen bij reservatie. De annuleringskosten voor cruisers kunnen immers oplopen tot 100%.
Droogte/Overstroming: De cruisermaatschappij wijst elke verantwoordelijkheid af indien bepaalde waterwegen niet bevaarbaar zijn omwille van droogte, overstroming of stakingen en voorziet in dit geval geen terugbetaling.
Waarborg: Voor u met de cruiser vertrekt vraagt men u een waarborg te betalen. Deze mag met Credit Card voldaan worden. Men kijkt uw boot na op het einde van de verhuring, is deze in goede staat en proper dan betaalt men u uw waarborg terug min de verbruikte brandstof. Bij sommige maatschappijen kan u de vrijstelling op de omniumverzekering ter plaatse afkopen. Dan betaalt u naargelang het type boot een niet terugbetaalbaar bedrag. Op deze manier bent u 100% verzekerd tegen schade aan de boot of bijboot.

PRAKTISCHE INFORMATIE

De prijzen zijn per week en per cruiser. Indien een verhuring over 2 verschillende periodes loopt, wordt de prijs pro rata berekend naargelang het aantal dagen in elke periode.

Verhuring weekend
Duitsland mogelijk van 19/3/22 tot 8/7/22 en van 20/8/22 tot 6/11/22
- vrijdag 16u00 tot zondag 17u00: 50 % korting op de weekprijs
- vrijdag 16u00 tot maandag 17u00: 35 % korting op de weekprijs
- donderdag 16u00 tot zondag 17u00: 35% korting op de weekprijs

Verhuring miniweek
35% korting op de weekprijs
Duitsland mogelijk van 19/3/22 tot 8/7/22 en van 20/8/22 tot 6/11/22
- maandag 14u00 tot vrijdag 09u00
- dinsdag 14u00 tot zaterdag 09u00

Verhuring week
Vanaf 15u00 tot 18u00 de eerste dag, tot 09u00 de laatste dag

Verzekeringen
Een uitgebreide verzekering voor onvrijwillige schade of schade aangebracht door derden is inbegrepen. Steeds met een eigen risico. De huurder blijft zelf aansprakelijk voor het bedrag van de vrijstelling: hij kan bij een verzekeraar naar eigen keuze een verzekering nemen die het vrijkopen van de helft van het eigen risico dekt. De verzekering dekt echter nooit de burgerlijke aansprakelijkheid van de huurder en de schade, het verlies en andere onkosten voortvloeiend uit: opzettelijke of niet te verontschuldigen fout, besturing in dronken toestand en / of onder invloed van verdovende middelen, schending van de riviernavigatie code.
De huurder kan zich ook apart verzekeren tegen annuleringskosten en kosten voor bijstand aan personen.

SPECIALE KORTINGEN
Kortingen geldig gedurende het ganse seizoen, in alle regio's en cumuleerbaar met tijdelijke kortingen tot een maximum 10 % voor short breaks en tot maximum 15 % voor week cruises en langer.

Korting lange huur: 10 % korting op de tweede en volgende huurweken.
Groepskorting: Bij huur van minimum 2 boten met dezelfde vertrekdatum en vertrekbasis hebt u recht op een korting
bij 2 boten 5% korting op de totale prijs
bij 3 boten 7% korting op de totale prijs
bij 4 of meer boten 10% op de totale prijs
Familiekorting: 5 % korting bij de huur van een boot bezet door 2 volwassenen en 1 kind -16j voor alle boottypes. 10 % korting bij huur van een boot bezet door 2 volwassenen en 2 kinderen -16j voor alle boottypes. De kinderen moeten de volledige cruise aan boord zijn.
Korting koppel: 10 % korting bij de huur van een C900, C900DP, N1000 of N1010 indien 1 koppel aan boord.
Seniorenkorting: 5% korting indien min. 1 persoon aan boord +65 jaar is voor de volledige duur van de cruise.Vaargebieden/vertrekbasissen en vertrekdagen
SymboolStreekVertrekbasisVertrekdag
DU1DuitslandLübz 1 5 6
DU2DuitslandFürstenberg1 5 6

Prijs 2022 per cruiser voor Duitsland
Schip19/3-29/4/22 24/9-6/11/2230/4-3/6/22 10/9-23/9/224/6-24/6/22 27/8-9/9/2225/6-8/7/22 20/8-26/8/229/7-19/8/22
1.Sedan Primo9791305138615171631
5a.Estivale Quattro B18132418256928103022
5c.Estivale Quattro Fly C26303506372640764383
6.Confort 900 DP14211895201422032369
7-8.Sedan 1000/101013701827194121242284
11.Confort 110016342178231525322723
13-14.Sedan 1160N/117016522202234025602753
15.Confort 1350B24143218342037414023
17b.Estivale Octo Fly31494199446248825249

Zoek en boek


De prijzen zijn per week of miniweek en per cruiser. Indien een verhuring over 2 verschillende periodes loopt, wordt de prijs pro rata berekend naargelang het aantal dagen in elke periode.
Indien een verhuring over 2 verschillende periodes loopt, wordt de prijs pro rata berekend naargelang het aantal dagen in elke periode.

big>TE RESERVEREN EN BETALEN BIJ DE BOEKING
Fiets: € 40-35/week (maximaal 4 fietsen per boot)
Barbecue: € 40/week - Barbecue mag enkel gebruikt worden aan land. 
Het is ten strengste verboden om een barbecue aan boord te gebruiken.
Wifi aan boord: € 50/week - Enkel in bepaalde regio's beschikbaar. 
Een goede verbinding kan nooit gegarandeerd worden.
Huisdier aan boord: € 40/huisdier
Parking: € 40/week 
Garage: € 50/week
Pakket badhanddoeken: € 12 (badhanddoek, kleine handdoek en washandje)
Pakket keukenhanddoeken: € 4 (1 vaatdoek en 2 theedoeken)
Strandkussen: forfait € 10
Transformator 12v-220v: € 10
Eindschoonmaak (boten minder dan 10 meter lang): € 150
Eindschoonmaak (boten vanaf 10 meter tot 13 meter lang): € 200
Transfer van de wagen bij enkelrichtingverhuring: op aanvraag.

Waarborg:
boot minder dan 10 meter € 1000/week
boot meer dan 10 meter  en tot 13 meter € 1500/week
boot meer dan 13 meter € 2000/week

Brandstofverbruik: verbruik van diesel en olie wordt afgerekend volgens het aantal gevaren motoruren: tussen € 30 tot 60 per dag afhankelijk van het model van de boot (prijzen onder voorbehoud).

ALL INCLUSIVE FORMULE (niet mogelijk in Lübz)
Bij alle cruises van minimum 1 week is het mogelijk om de optie 'All Inclusive' te boeken.
Deze optie bestaat uit: 1 vaarwaterkaart, 2 fietsen, eindschoonmaak, badhanddoeken(aangepast aan het aantal personen aan boord) en keukenhanddoeken en brandstof pakket.
Prijs op aanvraag vanaf € 430/week

Alle reizen geboekt bij een Belgisch reisbureau en een Belgische touroperator zoals Gallia vallen onder het Garantiefonds Reizen.

Gerelateerde reizen

Varen met Le Boat
Varen met Le Boat
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

Inspiratie


In de kijker


Begeleide reizen


Laatste update: 24-06-2022 | Trade 
© 1993-2022 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR