Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14

Varen met Le Boat in Engeland

   
 
Een vaarvakantie is niet zomaar een vakantie: het is een belevenis! Altijd al gedroomd over het varen met een boot maar u heeft geen vaarbewijs ? Geen nood, voorafgaandelijke kennis van de vaarreglementen of een vaarbewijs is niet nodig !
Een boot, een kanaal of een rivier en enkele vrienden of familie aan boord, meer heeft u niet nodig voor een geslaagde vakantie. Trossen los en u kan vertrekken. Na een half uurtje varen is het alsof u nooit anders heeft gedaan. U legt aan waar u wilt, in een pittoresk haventje of langs de oever, ver van alle drukte. U bepaalt zelf hoe lang u aangemeerd blijft, wilt u wat meer tijd om een dorpje in de buurt te bezoeken, geen probleem! 's Avonds gaat u uit eten in een gezellig restaurantje langs de oever of u kookt aan boord. En na een heerlijke maaltijd kruipt iedereen onder de lakens, het zachtjes kabbelende water wiegt u al snel in slaap.

De toegankelijkheid van de bootvakanties staat voorop bij Le Boat. Daarom wordt er aan de hand van duidelijke en beknopte regio- en vaargidsen, grondige briefings vóór vertrek en eenvoudig te besturen boten alles in het werk gesteld om u een zorgeloze vakantie te bezorgen.
Le Boat investeert en moderniseert keer op keer het aanbod en sinds 2020 vinden nog meer nieuwe Horizon-modellen de weg naar het water. Daarnaast werd er geïnvesteerd in de volledige modernisatie van de Mystique en Royal Mystique boten uit het Comfort Plus aanbod.

INRICHTING VAN DE BOOT
Al onze boten hebben comfortabele hutten, warm water, douches en toiletten, eettafels en een volledige uitgeruste keuken, alles wat u nodig heeft voor een onbezorgde vakantie.
Keuken: deze is uitgerust met een spoelbak, werktafel, kasten, volledige keukeninrichting met bestek, borden en glaswerk. Gasoven, fornuis, koelkast en keukenhanddoeken zijn natuurlijk ook aanwezig.
Verwarming/airconditioning: hete lucht verwarming, ventilators of luchtkoelers of airconditioning afhankelijk van het model.
Water: de boot is uitgerust met een groot waterreservoir en er is koud en warm stromend water, douche en wc. In grotere boten zijn er 2 of meerdere wc's/douches voorzien.
Gas: elke boot is uitgerust met flessen gas waarmee u 2 of 3 weken kunt koken.
Brandstof: wanneer u de boot in ontvangst neemt, is hij volgetankt, voldoende voor meer dan één week varen.
Linnen: een volledige uitrusting, overeenkomstig het aantal personen aan boord, met lakens, dekens, hoofdkussens en badhanddoeken is in de prijs inbegrepen. Geen strandlakens.
Veiligheidsuitrusting: reddingsboei, EHBO doos, reddingsvesten, bootshaak en fenders/stootkussens.
Dek uitrusting: touw, dekzwabber, emmer, hamer, haringen en aanlegpaaltjes. Tafel en stoelen voor buiten en parasols, afhankelijk van het model. 
Documentatie: vaarkaarten, boot- en navigatiehandboek en toeristische informatie zijn aan boord.

CATEGORIEËN
Met meer dan 30 modellen om uit te kiezen kunt u er zeker van zijn dat er een boot bij uw gezelschap en verwachtingen past. De boten zijn opgedeeld in categorieën in functie van de afwerkingsgraad en het comfort.
De kleinste boot is geschikt voor 2 personen, de grootste voor 10+2.

Standaard
De standaard boten zijn de wat oudere boten maar tegelijkertijd ook de meest populaire en geliefde boten. Hoewel het interieur wat traditioneler is, de faciliteiten en het toebehoren wat eenvoudiger zijn, zijn de boten schoon, goed onderhouden en uitgerust met alle onmisbare faciliteiten voor een aangenaam verblijf.

Comfort & Comfort Plus
Boten van goede kwaliteit, stijlvol, goed uitgerust maar van verschillende leeftijden, designs en stijlen. Kijk bij de individuele omschrijving over welke faciliteiten elk model beschikt. Al deze boten zijn standaard uitgerust met elektrische toiletten en de mogelijkheid om op landstroom aan te sluiten. De Comfort Plus boten zijn wat nieuwer, ruimer en een aantal hebben een barbecue/bakplaat op het bovendek.

Premium
Dit zijn de nieuwste modellen in de vloot. Deze boten zijn uitgerust met de laatste technieken. Ze zijn allemaal standard voorzien van een indrukwekkend ruim top deck en een barbecue/bakplaat, een spoelbak en een koelkast. De salon en de keuken zijn licht en ruim met grote ramen en ook de badkamers zijn groter. Door de boeg- en hekschroeven kan u moeiteloos manoeuvreren en aanmeren.  

VAARGEBIEDEN EN VERTREKHAVENS
SymboolStreekVertrekbasis
ENTheemsBenson/Chertsey
SCCaledonian CanalLaggan
 
DE BOTEN VAN DE VLOOT EN DE VAARGEBIEDEN

2. Capri/Town Star - standaard - 2+1 pers. - 9.00 x 3.20m 
EN 
Hut vooraan met tweepersoonsbed en eethoek/eenpersoonsbed. Salon met radio/CD speler, keuken en badkamer met douche en toilet. Verhoogd achterdek met stuurstand waardoor u geniet van een prachtig uitzicht. 

7. Consul - standaard - 4 pers. - 10.33 x 3.37m 
EN | SC
1 hut achteraan met tweepersoonsbed, 1 hut vooraan met 2 eenpersoonsbedden die kunnen omgevormd worden tot tweepersoonsbed. Beide hutten met aangrenzende badkamer met douche, elektrisch toilet en lavabo. Salon met DVD speler. Binnen- en buitenbesturing, verwarming en landstroomaansluiting.

9. Countess - standaard - 4 pers. - 10.20 x 3.56m
EN | SC
1 hut vooraan met 2 eenpersoonsbedden en 1 hut achteraan met tweepersoonsbed. Beide hutten met aangrenzende badkamer met douche, toilet en lavabo. Eethoek/tweepersoonsbed. Binnen- en buitenbesturing, verwarming en landstroomaansluiting.

10. Mountain Star - standaard - 4+1 pers. - 10.50 x 3.80m
SC
1 hut vooraan met 1 tweepersoonsbed en 1 hut met stapelbedden. 1 badkamer met douche en toilet voor beide hutten. Salon met eethoek/eenpersoonsbed.

11. Crusader - standaard - 6 pers. - 11.90 x 3.90m
EN | SC
Boot met veel privacy en mogelijkheden. 3 hutten met 2 eenpersoonsbedden die steeds kunnen omgevormd worden tot tweepersoonsbed. Elke hut heeft een privé badkamer met douche, elektrisch wc en lavabo. Ruim zonnedak, binnen- en buitenbesturing en landstroomaansluiting.

12. Continentale - standaard - 6 pers. - 12.75 x 3.80m
EN
1 hut vooraan met tweepersoonsbed en 2 hutten achteraan met 2 eenpersoonsbedden omvormbaar tot een tweepersoonsbed. Alle hutten met privé badkamer met douche, elektrisch wc en lavabo. Binnen- en buitenbesturing en landstroomaansluiting.

14. Classique - standaard - 8 pers. - 12.80 x 4.10m 
EN | SC
1 hut vooraan met tweepersoonsbed, 1 hut vooraan met stapelbed, 1 gemeenschappelijke badkamer voor beide hutten. 2 hutten achteraan met telkens 2 eenpersoonsbedden omvormbaar tot tweepersoonsbed. 1 gemeenschappelijke badkamer voor beide hutten. Eethoek/tweepersoonsbed. Binnen- en buitenbesturing, verwarming en landstroomaansluiting.

15. Classique Star - standaard - 8 pers. - 12.80 x 4.10m 
EN
Zelfde inrichting als de Classique maar met een extra DVD speler in de salon.

16. Tango - comfort - 4+2 pers. - 11.45 x 3.81m
EN
2 hutten achteraan met 2 eenpersoonsbedden die kunnen samengevoegd worden tot tweepersoonsbedden. Eethoek/tweepersoonsbed. Elektrisch wc/lavabo en aparte douchecabine. Binnen- en buitenbesturing, verwarming en landstroomaansluiting. Boegschroef voor gemakkelijkere besturing.

17. Clipper - comfort - 4+2pers. - 11.00 x 3.90m
SC
1 hut vooraan met tweepersoonsbed en privé badkamer. 1 hut achteraan met 2 eenpersoonsbedden die samengevoegd kunnen worden tot tweepersoonsbed en privé badkamer. Badkamer telkens met elektrisch wc, douche en lavabo.  Salon met DVD speler. Binnen- en buitenbesturing, verwarming en landstroomaansluiting. 

18. Caprice - comfort - 4+2 pers. - 12.00 x 3.81m
EN | SC
1ste hut vooraan met 2 eenpersoonsbedden en privé badkamer. 2de hut in het midden met 2 eenpersoonsbedden die kunnen samengevoegd worden tot tweepersoonsbed en aangrenzende badkamer. Badkamer telkens met elektrisch wc, douche en lavabo. Binnen- en buitenbesturing, verwarming en landstroomaansluiting. Opgelet: 5 steile traptreden om het zonnedek en de bovenste stuurstand te bereiken. Geen walstroom in Engeland.  

19. Calypso - comfort - 6+2 pers. - 13.25 x 4.10m
EN
Perfecte boot voor een grote familie! 2 hutten achteraan en 1 in het midden met telkens 2 eenpersoonsbedden die kunnen samengevoegd worden tot een tweepersoonsbed. 2 badkamers met elektrisch wc, douche en lavabo. Eethoek/tweepersoonsbed. Binnen- en buitenbesturing, verwarming en landstroomaansluiting. Boegschroef voor gemakkelijkere besturing.

20. Élégance - comfort - 6 pers. - 13.10 x 4.10m 
EN | SC
Hut vooraan met 2 eenpersoonsbedden en privé badkamer. 2 hutten in het midden met 2 eenpersoonsbedden die kunnen samengevoegd worden tot een tweepersoonsbed, beide met een privé badkamer. De 3 badkamers met elektrisch wc, douche en lavabo. Binnen- en buitenbesturing, verwarming, luchtkoeling, DVD-speler en landstroomaansluiting. Boegschroef voor gemakkelijkere besturing.

24. Magnifique - comfort - 8+2 pers. - 14.50 x 4.10m
EN | SC
2 hutten vooraan met tweepersoonsbed en 1 badkamer voor beide. 2 hutten achteraan met 2 eenpersoonsbedden die kunnen samengevoegd worden tot een tweepersoonsbed en 2 privé badkamers. Eethoek/tweepersoonsbed. De 3 badkamers met elektrisch wc, douche en lavabo. Binnen- en buitenbesturing, verwarming, luchtkoeling, DVD-speler en landstroomaansluiting. Boegschroef voor gemakkelijkere besturing.  

26. Royal Mystique A - comfort plus - 4+2 pers. - 13.25 x 4.10m
EN
Eersteklas comfort, privacy en ruimte. Ideaal voor 2 koppels die samen varen.
1 hut vooraan met tweepersoonsbed, aparte douchecel en aparte elektrische wc met lavabo. 1 hut achteraan met 2 eenpersoonsbedden die kunnen samengevoegd worden tot een tweepersoonsbed met aangrenzend een badkamer met douche, elektrisch wc en lavabo. Eethoek/tweepersoonsbed. Binnen- en buitenbesturing, verwarming, airconditioning, DVD-speler, barbecue/bakplaat, zonnekap en landstroomaansluiting. Boegschroef voor gemakkelijkere besturing. Interieur recent gerenoveerd en uitgerust met Bluetooth-radiosysteem.

28. Mystique - comfort plus - 6+2 pers. - 14.25 x 4.10m 
EN
1 hut vooraan met tweepersoonsbed en ruime badkamer, achteraan 2 hutten met 2 eenpersoonsbedden die kunnen samengevoegd worden tot een tweepersoonsbed met privé badkamer met douche, elektrisch wc en lavabo. Eethoek/tweepersoonsbed. Binnen- en buitenbesturing, verwarming, airconditioning, DVD-speler, barbecue/bakplaat, zonnekap en landstroomaansluiting. Boegschroef voor gemakkelijkere besturing. Interieur recent gerenoveerd en uitgerust met Bluetooth-radiosysteem.

29. Horizon 1 - premium - 2+2 pers. - 11.50 x 4.25m 
EN | SC
1 ruime masterhut vooraan met tweepersoonsbed, 1 kleine hut in het midden met 2 eenpersoonsbedden die kunnen samengevoegd worden tot een tweepersoonsbed. 1 ruime badkamer met elektrisch wc, douche en lavabo. Mooie, ruime salon/keuken met grote ramen, groot zonnedek, binnen- en buitenbesturing, verwarming, luchtkoeling, DVD-speler, barbecue/bakplaat, zonnekap en landstroomaansluiting. Boegschroef voor gemakkelijkere besturing.

34. Horizon 3 - premium - 6+1 pers. - 13.50 x 4.35m 
EN
Ideaal voor 3 koppels  die willen genieten van een goede mix van gemeenschappelijke en privé ruimte. Vooraan een masterhut met aparte douchecel en elektrisch toilet/lavabo combinatie. 2 hutten met 2 éénpersoonsbedden die kunnen samengevoegd worden tot een tweepersoonsbed. De hutten zijn uitgerust met individuele luchtkoeling en USB poorten. Eethoek/tweepersoonsbed. Moderne keuken en luxe interieur met DVD-speler, ruim zonnedek met tafel, zonneluifel, barbecue/bakplaat en dekdouche, binnen- en buitenbesturing, verwarming, en landstroomaansluiting. Boegschroef voor gemakkelijkere besturing. 

35. Horizon 4 - premium - 8+2 pers. - 13.50 x 4.35m
EN
Vooraan 2 hutten met tweepersoonsbed en privé badkamer, 2 hutten met 2 éénpersoonsbedden die kunnen samengevoegd worden tot een tweepersoonsbed. Elke hut heeft individuele luchtkoeling, en zijn privé badkamer. Ruim en comfortabel interieur met royale stahoogte door de hele boot. De salon met eethoek/tweepersoonsbed en DVD-speler heeft grote glazen schuifdeuren naar het terras met zitgedeelte en MP3 entertainment systeem met waterdichte luidsprekers. Een ruim zonnedek met zonneluifel, tafel, barbecue/bakplaat en dekdouche, binnen- en buitenbesturing, verwarming, en landstroomaansluiting. Boegschroef voor gemakkelijkere besturing.

NUTTIGE INFORMATIE

Minibreak
Mogelijk in alle bestemmingen van 14/3/23 tot 30/6/23 en van 25/8/23 tot 31/10/23
De boot kan dan gehuurd worden voor 3,4 of 5 nachten.
In de periode 1/7-24/8/23 kunnen er minibreaks geboekt worden vanaf 4 weken voor vertrek.
De boot ligt klaar voor vertrek om 16u en u brengt ze terug binnen om 9u op de laatste dag.
Prijzen op aanvraag.

Verhuring week
Vanaf 16u de eerste dag, tot 9u de laatste dag

Laattijdige retour van de boot
Indien u uw boot na 9u terugbrengt naar de haven wacht u een boete van € 1000/£ 700/CAD$ 1500. De boot moet borstelschoon en volledig opgeruimd terug gebracht worden.
ENKELRICHTING VERHUUR
Toeslag: € 150/boot afhankelijk van het traject(zonder transfer wagen)Vraag de juiste prijs.
Mogelijk in 1 week tussen volgende vertrekbasissen: 
Le Boat behoudt het recht om de richting van een enkelrichting verhuring te veranderen en eventueel ook een heen- en terugvaart aan te bieden indien de omstandigheden dit vereisen. Om de juiste richting van uw enkelrichting verhuring te kennen moet u Gallia of Le Boat contacteren in de week voor uw vertrek.

SPECIALE AANBIEDINGEN
Korting lange huurperiodes

Bij een cruise van 2 of meerdere weken geniet u van 10% korting op de huurprijs van de 2de week.
Groepskorting
Huur meerdere boten vanaf dezelfde vertrekhaven en op dezelfde vertrekdatum en geniet van max. 20% korting op de prijs van de goedkoopste boot. 
2 boten: -10%
3 boten: -12,5%
4 boten: -15%
5 boten: -17,5%
6 boten: -20%  

Prijzen bootverhuur Le Boat
Onderstaande prijzen geven een indicatie. Vraag een offerte voor uw vertrekdatum en boot.

Le Boat werkt sinds enige tijd met dagprijzen waardoor we geen vaste prijzen meer kunnen tonen.  Deze dagprijzen zijn afhankelijk van vraag en aanbod. Onderstaande prijzen dienen vanaf dan enkel ter vergelijking van de verschillende boten. De juiste prijzen moeten dan steeds opgevraagd worden bij de Gallia reservatiedienst.
Vraag een offerte voor uw vaarvakantie


De prijzen zijn per week en per cruise. 
Bovenstaande prijzen geven een indicatie. Vraag een offerte voor uw vertrekdatum en boot.

Inbegrepen in de prijs van de boothuur:
- de volledig ingerichte boot voor de gewenste periode
- handdoeken en bedlinnen voor alle reizigers(geen strandlakens)
- informatie over het gebied, uw boot en een vaarkaart vindt u aan boord
- uitgebreide vaardemonstratie en uitleg hoe de boot werkt(voorzie 2u)
- technische assistentie 7/7
Niet inbegrepen in de prijs van de boothuur:
- reis van en naar de vertrek- en aankomstbasis
- brandstof(op per uur basis) en borg voor de brandstof(zie onderaan)
- borgsom voor de boot en eventuele verzekering voor vermindering eigen risico(CDW)
- optionele extra's
- eventuele boetes ten gevolge van uw nalatig of onaanvaardbaar gedrag
- alle diensten die u gebruikt buiten de basis en voor welke een extra kost gerekend wordt zijnde: havenkosten, walstroom, water, gebruik van douches/wc's in de havens,pompkosten voor leegmaken afvalwatertanks.
- persoonlijke reis- en annuleringsverzekering

RICHTPRIJZEN VOOR OPTIONELE EXTRA'S
Enkel samen met de bootreservering mogelijk, vraag bevestiging van de juiste prijs
Standaard fiets: € 49/week 
Kinderfiets: € 35/week
Kinderzitje: € 14/week 
Fietsverzekering: € 7/week
Huisdier aan boord: € 60/week/dier 
Wifi Frankrijk: € 56/week
Gas BBQ met 2 gasflessen: € 52,50
Kajak 1 of 2 pers.: € 102
Vissersbootje: € 77/week
Buitenboordmotor voor vissersbootje: € 77/week
Top deck kussens x 2: € 10,50/week
Eindschoonmaak: tussen € 115 en 190 afhankelijk van het type boot. Vraag de juiste prijs. Verplicht indien huisdier aan boord.
Inscheping met prioriteit: € 100
Late retour op de basis: € 100
Parking:vanaf € 35/week voor niet bewaakte parkeerplaats, vanaf € 49/week voor een afgesloten parkeerplaats openlucht, vanaf € 63/week voor beveiligde overdekte parkeerplaats. Prijzen afhankelijk van de locatie en niet overal alle drie voorhanden. Vraag de mogelijkheden en prijzen op uw bestemming.  
Boodschappenpakket Apéritif: € 55- € 80(afhankelijk van de bestemming)
Boodschappenpakket Essentiel: € 85 - € 120(afhankelijk van de bestemming)
Boodschappenpakket Speciale gelegenheden: € 85 - € 120(afhankelijk van de bestemming)
Transfer van de wagen bij enkelrichting verhuring: € 130 - € 500 afhankelijk van het vaargebied.  
Brandstof kosten: € 13 - € 30/uur afhankelijk van het boottype (voorschot te betalen voor vertrek/afrekening bij binnenbrengen boot)
Waarborg/verzekering CDW: ofwel neemt u een CDW verzekering = omnium verzekering en betaalt u een verlaagde borgsom ofwel betaalt u voor inscheping op de basis een waarborg afhankelijk van het type boot.
Verzekering CDW
Bedrag te betalen per dag/per boot voor de CDW verzekering.
BoottypeUK
Standaard€ 23
Comfort€ 33
Comfort Plus€ 35
Vision€ 45
Horizon€ 46
Verlaagde borgsom met CDW verzekering
Standaard: € 250
Comfort: € 350
Comfort plus: € 500
Premium(Vision/Horizon): € 750
Volledige borgsom zonder CDW verzekering
Standaard: € 2250
Comfort: € 2500
Comfort plus: € 2750
Premium(Vision/Horizon): € 3250
Waarborg brandstof/motorolie/gas: tot 4 nachten: € 230, 5-6 nachten: € 280, 7-10 nachten: € 350, 11-14 nachten:€ 450 en + 15 nachten: € 550.
Afrekening op het einde van de vaart afhankelijk van de effectief gebruikte eenheden/vaaruren. Voor een kleine boot is de prijs momenteel € 13/u en voor een grote boot € 30/u.

Holiday Flex Plan
Het Le Boat Holiday Flex Plan geeft u de flexibiliteit om op elk gewenst moment en zonder extra wijzigingskosten uw bevestigde boekingen te wijzigen, afhankelijk van beschikbaarheid en om welke reden dan ook. U kunt wijzigingen aanbrengen vanaf het moment dat u boekt, tot 14 dagen voor uw vertrek.Zonder dit Holiday Flex Plan, is er een toeslag van €70 per wijziging tot 11 weken voor vertrek (wanneer het saldo verschuldigd is) en hierna zijn wijzigingen niet meer toegestaan volgens de Le Boat boekingsvoorwaarden. 
Prijs per vaarvakantie: € 100
 
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 20-02-2024 · Trade