Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Instagram Facebook
 

Veelgestelde vragen over online reserveren

   
 
- Wat houdt een 'direct beschikbare reservering' in?
In de meeste gevallen kan Gallia u direct uit beschikbaarheid hotelkamers toewijzen. Indien u klikt op de button 'zoek & boek' bij de reis van uw keuze opent het venster van de reserveringsmodule. Op de achtergrond blijft de reispagina zichtbaar. U ziet hoeveel kamers beschikbaar zijn en per e-mail ontvangt u automatisch een definitieve boekingsbevestiging.

- Wat houdt een reservering op aanvraag in?
Via de knop 'zoek & boek' kunt u online een vakantie reserveren. Soms is het niet mogelijk om u direct de beschikbaarheid te tonen. Bijvoorbeeld bij een volledige rondreis waarbij er in verschillende hotels overnacht wordt. In deze gevallen is sprake van een 'reservering op aanvraag'. Bij een reservering op aanvraag zal Gallia zo snel mogelijk nagaan of de reis effectief mogelijk is en de reis reserveren of u een alternatief voorstellen.

- Wat kan ik het beste doen indien mijn reservering op aanvraag is?
Wij raden u aan via de knop 'zoek & boek' de door u gewenste vakantie online te reserveren. Gelieve bij online reservering alle stappen te doorlopen t/m de beveiligde betaling. Uw reservering is dan automatisch in behandeling en wordt zo spoedig mogelijk door ons verwerkt. Indien uw aanvraag niet in orde komt wordt er een alternatief voorgesteld of wordt uw betaling teruggestort.

- Wanneer ontvang ik een definitieve bevestiging van mijn boeking?
Indien u alle 5 stappen van de online reservering heeft doorlopen ontvangt u automatisch een voorlopige bevestiging. Binnen 24 werkuren volgt een definitieve bevestiging van uw boeking.

- Waarom moet ik een 'reservering op aanvraag' toch al betalen?
Gallia is gehouden aan de overeenkomst die met het hotel is gesloten. Dit houdt in dat indien Gallia reservaties plaatst bij een hotel of andere leverancier deze definitief zijn en dat de betaling vooraf dient te worden voldaan.

- Wat gebeurt er met mijn betaling indien de reis of het hotel volgeboekt is?
Uw credit Card wordt niet belast of uw betaling wordt direct teruggestort. Uw gemaakte betaling per credit card wordt pas effectief door Gallia afgeboekt indien de boeking definitief bevestigd kan worden. Een betaling via internetbankieren  wordt direct teruggestort of verrekend met een eventuele alternatieve boeking.

- Hoe groot is de kans dat mijn reservering definitief wordt bevestigd?
In verreweg de meeste gevallen zal uw vakantie bij een 'reservering op aanvraag' definitief bevestigd worden. De kans is dus heel erg groot dat uw reis gewoon door kan gaan.

- Ontvang ik ook een bevestiging per post?
U ontvangt enkel een automatische bevestiging van uw boeking of reserveringsaanvraag per e-mail. Is de boeking definitief en de betaling in orde? Dan worden uiterlijk enkele weken voor de vertrekdatum de uitgebreide reisdocumenten naar uw reisbureau toegestuurd. Zij verwittigen u zodat u ze daar kan ophalen. Boekte u direct bij ons dan worden uw reisdocumenten per post opgestuurd.

- Wat gebeurt er indien de reis of het hotel volgeboekt is?
U bent dan tot niets verplicht. Mocht het gebeuren dat er geen beschikbaarheid is voor uw reis of hotel arrangement, dan ontvangt u hierover van ons binnen 24 werkuren bericht . Als u dat wenst doen wij u graag een alternatief voorstel.

- Is mijn betaling via internet veilig?
U kunt online betalen per credit card of internetbankieren (homebanking/bancontact/Mister Cash). Uw betaling wordt veilig afgehandeld via een beveiligde internetverbinding van betalingsprovider Worldline Payment Services.

- Welke zekerheden heb ik bij een boeking via Gallia?
Gallia is een erkende Vlaamse reisorganisatie met een vergunningnummer(A5997) toegekend door Toerisme Vlaanderen. Om deze vergunning te ontvangen moet een reisorganisatie aan een aantal voorwaarden door de overheid bepaalt voldoen. Daarnaast moet een vergunde reisorganisatie in Vlaanderen aangesloten zijn bij het Garantiefonds Reizen dat reizigers vergoedt ingeval van insolvabiliteit van de reisorganisatie. Gallia voldoet aan al deze voorwaarden.

- Is mijn boeking beschermd door een garantiefonds?
Gallia is aangesloten bij het Garantiefonds Reizen.U heeft recht op het Garantiefonds Reizen, wat kort gezegd inhoudt dat u recht heeft op een goed alternatief of terugbetaling van uw reissom indien uw reisorganisator in gebreke zou blijven.

- Kan ik ook per e-mail of telefonisch boeken?
Indien u er de voorkeur aan geeft kunt u uw reserveringsaanvraag ook via e-mail of telefonisch doorgeven aan het reisbureau van uw keuze. Zij zullen in dat geval de boeking bij Gallia plaatsen en de volledige afhandeling van uw dossier doen. De prijs van de reis blijft dezelfde of u nu online of offline via uw reisbureau boekt.

 
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 19-07-2024 · Trade