Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16Gallia foto 17Gallia foto 18

Wintersafari's Santa Claus Village - Arctic Circle

   
Geldig van 1/12/21 - 31/3/22 maar altijd afhankelijk van de sneeuwtoestand.

Bij alle safari's zijn de transfers voorzien van Rovaniemi centrum, van Santa Claus Village, van Arctic Treehouse Hotel, van Apukka Resort en Arcic Circle Wilderness Resort naar het vertrekpunt van uw safari in Santa Claus Village. Verblijft u in Santa Claus Village kan u te voet naar het vertrekpunt.

SNEEUWSCOOTER SAFARI'S

Easy snowmobile safari - sneeuwscooter FIWNEX01/2
Deze safari geeft u de kans om te genieten van het prachtige winterlandschap terwijl u door de bossen rijdt.
Na uitleg over de sneeuwscooter, de veiligheidsvoorschriften en de verkeersregels gaat u op weg voor een eenvoudige tocht in de Arctic circle regio. De tocht zelf duurt ongeveer 30-40 minuten. Deze tocht is geschikt voor iedereen.
Elke dag om 10u, 12u, 14u en 16u 
Duur: 1 uur   
Prijs per persoon: € 87/duo en € 44/kind 4-14j.

Snowmobile safari into the Arctic Circle Forest - sneeuwscooter FIWNEX03/4
Tijdens deze safari rijdt u door de bossen rond de Santa Claus Village regio. U geniet van prachtige winterse landschappen. Onderweg wordt er regelmatig gestopt zodat u tijd heeft om de besneeuwde natuur te bewonderen. De rit zelf duurt ongeveer 1u30-1u40.
Elke dag om 10u, 12u, 14u en 16u 
Duur: 2 uur   
Prijs per persoon: € 115/duo, € 170/solo en € 83/kind 4-14j.

Santa's Sleigh Ride around Arctic Circle - sledetocht FIWNEX05/6
Tijdens deze tocht reist u op een comfortabele slede getrokken door de sneeuwscooter van de gids. Warm gehouden door heerlijke dekens geniet u van de sightseeing tour door het besneeuwde woud. Deze safari is voor iedereen aangeraden maar vnl voor al diegenen die geen rijbewijs hebben of schrik hebben om zelf te rijden.
Elke dag om 10u, 12u, 14u en 16u 
Duur: 1 uur   
Prijs per persoon: € 59/duo en € 30/kind 4-14j.

Northern Lights Sleigh Ride - sledetocht FIWNEX07/8
Deze avondtocht neemt u mee om te genieten van de winterse landschappen onderweg naar een plaats ver weg van de lichtvervuiling van de stad. Door de weerkaatsing van de maan en de sterren op de sneeuw hebben we genoeg licht om de paden te volgen op zoek naar de beste plaatsen om de hemel te bewonderen. Met wat geluk ziet u het noorderlicht maar opgepast dit is een natuurlijk fenomeen dat niet elke avond te zien is.
Elke dag om 20u00 (1/12-14/3) en 21u00(15/3-31/3) 
Duur: 1,5 uur   
Prijs per persoon: € 97/duo en € 72/kind 4-14j.

Snowmobile safari in search of the Northern Lights - sneeuwscooter FIWNEX09/10
's avonds op sneeuwscootersafari vertrekken en het besneeuwde bos onder het maanlicht ontdekken zorgt voor een heel speciale ervaring. Het licht kom van de weerkaatsing van de witte sneeuw of de maan en de duizenden heldere sterren. De gids zoekt de beste plaats en maakt een kampvuur waar u heerlijke 'makkara' worstjes kan grillen en genieten van het typische Lapse bessensap. Breng zeker uw tripod of fototoestel mee om de hemel en hopelijk ook het noorderlicht vast te leggen. De safari duurt 3 uur, voorbereidingen inbegrepen en daarvan rijdt u ongeveer 1u40. We raden aan om een vroeg diner te nuttigen voor vertrek.
Elke dag om 19u (1/12-14/3) en 20u(15/3-31/3) 
Duur: 3 uur   
Prijs per persoon: € 142/duo, € 197/solo en € 105/kind 4-14j.

Family snowmobile safari - sneeuwscooter FIWNEX11
Deze sneeuwscootersafari is speciaal voor families met kleine kinderen. U gaat voor een rit, op de sneeuwscooter, door het bos in de Santa Claus Village regio terwijl uw kinderen plaatsnemen in de slede achter de sneeuwscooter van de gids. U geniet van het mooie winterlandschap en na de volwassenen is het dan tijd aan de kinderen om plezier te hebben. Er wordt gestopt in een speciaal gebied waar het veilig is voor de kinderen om op hun eigen kleine sneeuwscooter te rijden. De kleine kinderen worden door de ouders en gids geholpen en de iets oudere kinderen kunnen zelf rijden. Ondertussen wordt er een kampvuur gemaakt zodat u zich warm kan houden en u kan genieten van warme drankjes. De 3 uur zijn verdeeld als volgt: voorbereiding, 1u40 sneeuwscooter rijden en 1 uur mini-sneeuwscooter en kampvuur.
Elke dag om 14u 
Duur: 3 uur   
Prijs per persoon: € 149/duo, € 204/solo en € 107/kind 4-14j.

Snowmobile safari with Ice Fishing Experience FIWNEX41
Neem deel aan deze safari en geniet van een wondermooie namiddag met een sneeuwscootertocht gecombineerd met ijsvissen op één van de stille bevroren meren of rivieren. IJsvissen is de favoriete hobby van veel Laplanders. De gids leert u alles van het boren van het gat, tot het klaarmaken van uw vishaak. En dan probeert u het zelf.
Geniet van een ontspannen moment aan het kampvuur, grill wat worstjes en relax bij een warm drankje.
Elke dag om 12u
Duur: 3 uur
Prijs per persoon: € 142/duo, € 197/solo en € 105/kind 4-14j. 

Panoramic Snowmobile Safari with campfire snack FIWNEX42
Sneeuwscooter safari met speciale aandacht voor de landschappen rond Rovaniemi. U rijdt naar een uitzichtspunt met een panoramisch uitzicht op de stad. Hier geniet u van de frisse lucht en heeft u de kans om de mooiste foto's te maken van uw safari. Terwijl u de omgeving in zich opneemt maakt de gids een kampvuur zodat iedereen zijn handen kan warmen en kan genieten van lekkere gegrilde worstjes en warm bessensap.
Elke dag van 1/1-31/3 om 10u
Duur: 4 uur
Prijs per persoon: € 154/duo, € 209/solo en € 70/kind 4-14j.

Snowmobile safari to the Wilderness Lodge en lunch bij het kampvuur FIWNEX16
Deze safari brengt u verder weg van Santa Claus Village vermits u in noordelijke richting door de prachtige bossen rijdt. Onderweg wordt er verschillende keren gestopt om de natuur in u op te nemen. Na een tijdje wordt er gestopt aan de Wilderness Lodge, een traditionele blokhut van de houthakkers, prachtig gelegen aan de Raudanjoki rivier. Hier kan u een wandeling maken langs de rivier met zijn stroomversnellingen en ongerepte natuur. Een heerlijke soeplunch wordt bereid en opgegeten bij het kampvuur zodat u opgewarmd en vol energie de terugrit kan aanvangen. Hou er rekening mee dat dit een lange sneeuwscootertocht is en dat u dus langer blootgesteld bent aan de koude. Voor zo een sneeuwscootertocht is het aangenamer om alleen op een sneeuwscooter te rijden. Deze safari is niet aangeraden met kinderen.
Elke dag om 9u 
Duur: 5 uur   
Prijs per persoon: € 175/duo, € 254/solo 

Full day snowmobile safari with ice fishing and lunch by campfire FIWNEX17
Zelfde safari als hierboven maar met na de lunch de mogelijkheid om te gaan ijsvissen op de rivier aan de Wilderness Lodge. Uw gids geeft u het materiaal en legt uit hoe u het gat in het ijs moet boren en uw vishaak moet uitwerpen. In de namiddag is er voor de terugtocht nog een koffiepauze voorzien. Deze safari is niet aangeraden met kinderen.
Elke dag om 9u 
Duur: 8 uur   
Prijs per persoon: € 199/duo en € 278/solo 

SNEEUWSCOOTER SAFARI'S & ARCTISCHE VIERVOETERS

Snowmobile safari to reindeer farm - sneeuwscooter/rendier FIWNEX12
Met de sneeuwscooter maakt u eerst een mooie tocht door het winterse landschap alvorens naar een rendierboerderij te rijden. Hier ervaart u een korte maar opwindende tocht(700m) op een slede getrokken door de unieke Lapse rendieren. Daarna warmt u zichzelf in een Lapse kota waar warme drankjes en koekjes geserveerd worden. Hier neemt u deel aan de mysterieuze Lapse Poolcirkel ceremonie waar de oudste Lapse legende verteld wordt. De sneeuwscootertocht is ongeveer 1u40 lang en het bezoek aan de rendierfarm 1u.
Elke dag om 9u 
Duur: 3 uur   
Prijs per persoon: € 164/duo, € 219/solo en € 131/kind 4-14j.

Snowmobile safari to a husky camp - sneeuwscooter/rendier FIWNEX13
Na een fijne 1u40 durende sneeuwscootertocht door de schitterende omgeving gaat het richting een lokale huskyboerderij waar u alles te weten komt over husky's en hun dagelijkse leven, de soorten, de verzorging en huskysledetochten in de poolgebieden. Daarna is het tijd voor een korte rit per huskyslede(2 km). Na de rit heeft u nog tijd om foto's te nemen, de honden te aaien en als er puppy's zijn, deze te bewonderen.
Elke dag om 12u 
Duur: 3 uur   
Prijs per persoon: € 178/duo, € 233/solo en € 133/kind 4-14j.

Snow Fun Day Combo - sneeuwscooter/rendier/husky FIWNEX14
Deze safari biedt u de mogelijkheid om de populairste activiteiten in Lapland uit te proberen in 1 safari: sneeuwscootersafari, rendier en huskytochten! U start met de safari op de sneeuwscooter en verkent de regio rond Santa Claus Village. U stopt aan de rendierboerderij voor een kort tochtje(700 m) per rendierslede, neemt deel aan de mysterieuze Lapse Poolcirkel ceremonie waar de oudste Lapse legende verteld wordt en daarna gaat het verder naar de husky boerderij. Daar leert u alles over de husky's en huskysledetochten en maakt u zelf een ritje van 2 km met een huskyslede. 
Elke dag om 9u 
Duur: 4 uur   
Prijs per persoon: € 209/duo, € 264/solo en € 156/kind 4-14j.

Snowmobile safari to reindeer farm and Santa Claus Village FIWNEX15
Na een mooie sneeuwscootersafari gaat het richting rendier boerderij voor een korte maar opwindende rit met een rendierslede(700 m). Tijdens een warm drankje in een typische Lapse 'kota' neemt u deel aan de mysterieuze Lapse Poolcircel ceremonie en ontvangt u een rendier rijbewijs. Daarna wacht u een lunchbuffet in Santa Claus village en vrije tijd om het Santa Claus kantoor te bezoeken en de kerstman te gaan begroeten. Vergeet niet uw kerstkaartjes te versturen uit het postkantoor van de kerstman en eens rond te kijken in één van de vele mooie winkels.
Elke dag om 9u 
Duur: 6 uur   
Prijs per persoon: € 201/duo, € 256/solo en € 150/kind 4-14j.

WILD NORDIC NATURE TOURS

Snowshoeing at the Arctic Wilderness Lodge
Sneeuwschoenwandelen is een perfecte manier om de Lapse winterse wildernis te verkennen, te genieten van de frisse, zuivere lucht en wat beweging te krijgen. Sneeuwschoenen worden in het hoge noorden al eeuwenlang gebruikt om de besneeuwde landschappen te doorkruisen. Een transfer brengt u naar de Arctic Wilderness Lodge, een traditioneel houthakkershuis aan de Raudanjoki rivier. Hier gaat de wandeling van start. We steken de wandelbrug over naar het eiland in de rivier en bewonderen de bevroren stroomversnellingen. Daarna wandelen we over de bospaden. Wandelen met sneeuwschoenen is eenvoudig en plezant. 
Elke dag om 12u  FIWNEX18
Elke dag om 19u(1/12-14/3) FINWEX19 en 20u(15/3-31/3) FIWNEX20
Duur: 2,5 uur   
Prijs per persoon: € 79/volw en € 59/kind 4-14j.


The northern lights flight FIWNEX22
Geniet van een wondermooie reis door een prachtige sterrenhemel op zoek naar het meest spectaculaire natuurverschijnsel gekend door de mensheid. De Aurora Borealis danst 80-90% van de donkere avonden aan de poolhemel. Het fenomeen is, door de wolken, niet altijd zichtbaar van op de grond. Mis de kans niet om het noorderlicht te zien tijdens uw kostbare vakantietijd! De Northern Light Flight klimt naar boven de wolken en brengt u korterbij om van het natuurwonder te genieten. De transfer pikt u op aan de receptie van uw hotel en brengt u naar de luchthaven. Daar wacht een Piper PA31 privé jet voor 7 passagiers. 2 piloten leiden alles in goede banen. Vluchttijd is ca. 1u, opstijgen en landen inbegrepen. Gezien de Aurora Borealis een natuurfenomeen is, is zichtbaarheid nooit gegarandeerd.
Elke dag om 20u30 
Duur: 2 uur   
Prijs per persoon: € 439/volw en € 439/kind 4-14j.

Husky safari Born to Run FIWNEX25
De vriendelijke husky's verwelkomen u op de husky boerderij voor een fijne rit door het poolwildernis. Na een korte introductie, veiligheids- en rij-instructies vertrekt u voor een rit door het prachtige besneeuwde boslandschap. U rijdt met 2 volwassenen en eventueel kinderen per slede. Na de rit geniet u van warme drankjes en koekjes en is er tijd om nader kennis te maken met de husky's. De rit zelf is 6 tot 10 km afhankelijk van de sneeuwcondities. 
Elke dag om 11u15 + extra vertrek tussen 30/11-10/1 om 12u45 en 14u15
Duur: 2,5u (rit ongeveer 45 min.)
Prijs per persoon: € 155/duo, € 235/solo en € 93/kind 4-14j.
Toeslag voor een vertrek uit Arctic Wilderness Lodge en Apukka Resort: € 33/pers.

Algemene informatie
Prijs/duo wil zeggen dat u per 2 op de sneeuwscooter zit. De vermelde prijs is echter de prijs per persoon.
Prijs/solo wil zeggen dat u alleen op de sneeuwscooter rijdt. De vermelde prijs is per persoon. 

Alle safaris worden slechts uitgevoerd bij deelname door min. 2 volwassenen.

In de safaris is steeds de pick up/drop off transfer van uw logement in centrum Rovaniemi, Santa Claus Village of Arctic TreeHouse inbegrepen, behalve voor de huskysafari. Juiste vertrekuur wordt vermeld op uw voucher.  
 
In de safari's is steeds de nodige thermische kledij, het nodige materiaal en een Engelstalige gids inbegrepen. Voor de sneeuwscootersafari is ook inbegrepen: benzine, de huur van de scooter en omniumverzekering met max. franchise van € 900 per scooter. De franchise kan verminderd worden indien u ter plaatse een verzekering afsluit van € 15/persoon. U verminderd de franchise dan naar € 150/schadegeval.  

Minimum leeftijd voor het besturen van een sneeuwscooter is 18 jaar. Een geldig rijbewijs is steeds verplicht.

Kinderen 4-14 jaar:
Indien de kinderkorting wordt toegepast voor een sneeuwscootersafari reizen de kinderen in een slee achter de scooter van de gids. Een kind moet minimum 140 cm groot zijn om op een sneeuwscooter te mogen plaatsnemen. In dit geval betaalt het de prijs van de volwassenen.
 
Omwille van de trillingen wordt het zwangere vrouwen afgeraden om een sneeuwscootersafari te ondernemen

Indien de weersomstandigheden of de veiligheid van de deelnemers het vereisen kan het programma altijd aangepast worden.

 
Ligging

Gerelateerde reizen

Arctic Treehouse Hotel
Arctic Treehouse Hotel
Luxury Lapland - 5 dagen/4 nachten
Luxury Lapland - 5 dagen/4 nachten
Santa's Igloos Arctic Circle
Santa's Igloos Arctic Circle
Glass Resort
Glass Resort
Apukka Resort arrangementen 4 en 5d
Apukka Resort arrangementen 4 en 5d
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

Inspiratie


In de kijker


Begeleide reizen

Home - Info & weetjes - Voorwaarden - Privacy - Vacatures

Laatste update: 16-01-2022 | Trade 
© 1993-2022 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR