Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9

Autorondreis Middernachtszon in Lapland

   
8 dagen/7 nachten
vanaf € 575 per persoon
Een autorondreis in het noorden van Finland doorheen de Lapse wildernis. Deze rondreis laat je vooral kennismaken met de natuur van Laps Finland, de meren en de heuvels. Rond midzomer (21 juni) gaat de zon er gedurende enkele weken niet onder en blijft het 24 uur licht. In Utsjoki, helemaal in het noorden, blijft het zelfs 2 maanden lang licht.

INBEGREPEN: ticket voor het Siida museum en voor het Arktikum, een reisgids 'Finland' en een documentatiemap

Dag 1: Verblijf in Rovaniemi
Aankomst in de vooravond in Rovaniemi. Overnachting in Rovaniemi.
 
Dag 2: Rovaniemi - Saariselkä (303 km)
Ten Noorden van Rovaniemi volgt u de panoramische weg 962 richting Saariselkä en Ivalo. Halverwege komt u aan een afslag naar Luosto en Pyha. Lunch misschien in Luosto dat tussen de voor Finland hoge Pyhätunturi (515 m) en de Luostotunturi (540) ligt. Bezoek daarna de amethistmijn van Luosto. Daarna vervolgt u uw weg naar Saariselkä. Overnachting in Saariselkä.

Dag 3: Saariselkä (170 km)
Saariselkä ligt in de heuvels nabij het Urho Kekkonen National Park. Bezoek tijdens uw verblijf in Saariselkä zeker het Siida Museum aan het Inari meer. Dit moderne, interactieve museum leert u alles over de Sami en Lapland.  Een van Finland's mooiste panoramische routes (R970) volgt de Fins-Noorse grens en de rivier Teno vanuit Utsjoki naar Karigasniemi en verder via de R92 terug naar Inari. Overnachting in Saariselkä.

Dag 4: Saariselkä
Vandaag kiest u misschien voor een zomerse activiteit zoals goud zoeken in een van de rivieren rond Saariselkä of een mooie wandeltocht door het Nationaal Park. Overnachting in Saariselkä.

Dag 5: Saariselkä - Levi (235 km)
Naar Levi via een route door de wildernis van Oost-Lapland via het Lemmenjoki National Park, het grootste National Park in Finland waar de originele Lapse wildernis met wouden, heuvels en moerassen wordt geconserveerd. Overnachting in Sirkka.

Dag 6: Levi- Rovaniemi (170 km)
Vanuit Sirkka rijdt u via Korari en Pello op de Zweedse grens naar Rovaniemi. Rovaniemi ligt aan de samenvloeiing van de Kemijoki en de Ounasjoki rivier. Overnachting in Rovaniemi.

Dag 7: Verblijf in Rovaniemi
Rovaniemi ligt praktisch op de poolcirkel, waar het in de zomer 's nachts niet donker wordt. Het vlakke landschap rondom de stad is het domein van de Sami en van hun rendierkudden. Het Arktikum is een wetenschappelijk centrum gespecialiseerd in Lapland en de Poolregio en een bijzonder vormgegeven museum over de cultuur van de Sami. In Rovaniemi woont ook de Kerstman en in Santa Claus Village kan u hem gaan opzoeken. In zijn dorp zijn Lapse handgemaakte kleren en inheemse specialiteiten verkrijgbaar. Overnachting in Rovaniemi.

Dag 8: Einde rondreis

Transport
Deze rondreis kan gecombineerd worden met vluchten Brussel/Rovaniemi/Brussel en een huurwagen Vraag een offerte

ACCOMODATIE
Tijdens deze reis verblijft u in een mix van degelijke 3/4 sterren hotels zoals Original Sokos Vaakuna Rovaniemi, Holiday Club Saariselkä, Break Sokos Hotel Levi of gelijkaardigPrijzen per persoon voor de rondreis in 8 dagen      FIRR003
Kamer en ontbijt1/5-30/9/22
Tweepersoonskamer575,00
Single933,00
Kind 2-11j.275,00
3de volw. op de kamer440,00
Kind -2j. gratis, zonder bed. Babybed op aanvraag.
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte

Zoek en boek


Inbegrepen: 7 overnachtingen in 3* of 4*-hotels met ontbijt, ticket voor het Siida museum en voor het Arktikum, een reisgids 'Finland' per dossier, een documentatiemap, bijdrage Garantiefonds Reizen en btw.
Niet-inbegrepen: vervoer, niet-vermelde inkomgelden en maaltijden, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.

Gerelateerde reizen

Het land van duizend meren - 9 dagen
Het land van duizend meren - 9 dagen
Ronde van Finland - 15 dagen
Ronde van Finland - 15 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

Inspiratie


In de kijker


Begeleide reizen


Laatste update: 16-01-2022 | Trade 
© 1993-2022 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR