Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10
Visit Britain - Rod Edwards - tourism South East, M.Libens

Romantische kastelen en tuinen in Zuid-Engeland

   
4 dagen/3 nachten
Het zuidoosten van Engeland heeft ongelofelijk veel te bieden op gebied van kastelen en landschappelijk schoon. Tijdens deze reis maakt u kennis met enkele van deze pareltjes.

Dag 1: Dover-Rye-Bodiam-Birling Gap-Brighton(185 km)
Bij aankomst op Engelse bodem neemt u de kustweg richting het gezellige Rye. Tijd voor de lunch ? Hier vindt u zeker een gezellig eethuisje in het stadje of aan het water. Daarna blijft u langs de kust rijden tot u net voorbij Eastbourne de weg naar Birling Gap ziet. Parkeer de wagen op één van de parkings in Birling Gap en ga te voet verder over een stuk van de South Downs Way, een lange route wandeling door het zuidelijk deel van Sussex. Tijdens deze wandeling kan u genieten van schitterende uitzichten op enkele van de Seven Sisters, indrukwekkende witte kalksteen kliffen. Overnachting in de omgeving van Brighton.

Dag 2: Brighton-Bognor Regis-Upwaltham-Petworth-Winchester(135 km)
Vanmorgen neemt u de kustweg verder langs Worthing en Littlehampton naar het badplaatsje Bognor Regis voor een wandeling op het strand of een beetje shopping. Van Bognor Regis rijdt u via Chichester landinwaarts richting Upwaltham waar u de wegwijzers volgt naar het South Downs walking path. Hier kan u een mooie wandeling in het South Downs National Park maken. Daarna bezoekt u Petworth Castle. Het enorme laat 17de-eeuwse herenhuis ligt in het prachtige Deer Park, aangelegd door 'Capability' Brown en vereeuwigd in Turner's schilderijen. Het huis bevat een zeer mooie collectie schilderijen met talrijke werken van Turner, Van Dyck, Reynolds en Blake, oude en neo-klassieke beeldhouwkunst, mooie meubels en houtsnijwerk door Grinling Gibbons. De bijgebouwen bevatten een fascinerende keuken. Op weekdagen zijn er extra kamers in het huis open met de vriendelijke toestemming van de huidige bewoners Lord en Lady Egremont. Daarna rijdt u naar de omgeving van Winchester voor overnachting. Nog wat tijd over ? Bekijk dan zeker de fantastische Winchester Cathedral.

Dag 3: Winchester-Petersfield-Bramdean-Winchester(65 km)
Vandaag een rustig dagje met een uitstap naar enkele mooie voorbeelden van romantische huizen en tuinen in Sussex. U begint de dag met een rit naar Uppark House en Garden in Petersfield. Dit juweeltje in de South Downs herbergt een elegant Georgiaans interieur met een beroemde collectie schilderijen, meubelen en keramiek. Een 18de-eeuws poppenhuis met originele inhoud, is één van de hoogtepunten. De volledige ruimtes voor de bedienden in de kelder worden weergegeven zoals ze waren in de Victoriaanse tijd. De mooie en rustige tuin is nu volledig gerestaureerd zoals hij was in het begin van de 19e eeuw. 's Namiddags bezoekt u Hinton Ampner, het meest bekend voor zijn prachtige tuin met een panoramisch uitzicht naar het zuiden. Het elegante landhuis werd in 1960, na een verwoestende brand, gerenoveerd door Ralph Dutton, de 8e en laatste Heer Sherborne, en bevat zijn verzameling van Georgiaanse en Regency meubelen, Italiaanse foto's en kunstvoorwerpen. De tuinen worden algemeen erkend als een meesterwerk van 20ste-eeuws design, het mengen van formele en informele beplanting, dat het hele jaar door rendeert. Overnachting in de omgeving van Winchester.

Dag 4: Winchester-Westerham-Dover(230 km)
Op de terugreis naar Dover kan u een stop voorzien in Westerham. Hier vindt u Chartwell, gekocht door Sir Winston Churchill om zijn prachtige uitzicht over de Weald van Kent. Chartwell was zijn huis en de plaats waar hij inspiratie haalde van 1924 tot aan het einde van zijn leven. De kamers zijn voor een groot gedeelte als ze waren toen hij hier woonde, met foto's, boeken en persoonlijke herinneringen aan de loopbaan en de brede interesse van deze grote staatsman. De glooiende tuinen weerspiegelen Churchill's liefde voor het landschap en de natuur. Ze omvatten de meren die hij creëerde, Lady Churchill's rozentuin en de moestuin. Veel van Churchill's schilderijen zijn te zien in zijn studio.

Transport
Deze rondreis kan gecombineerd worden met overtochten/Eurotunnel en uw eigen wagen zie vervoer
Overzicht Ferries & Eurotunnel

Overnachtingen
Gallia biedt deze reis aan met verblijf in hotels zoals Mercure Brighton Seafront, Hotel Marwell Winchester,  Hotel Royal Winchester of gelijkaardig


 
Prijs per persoon in kamer en ontbijt GBSU002
Vraag een offerte


Inbegrepen: 3 overnachtingen in de vermelde hotels in kamer en ontbijt, een reisgids 'Engeland' per dossier, een documentatiemap en bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: vervoer, inkomgelden en maaltijden en verzekeringen.
 
Ligging

Gerelateerde reizen

Devon en Cornwall - 11 dagen
Devon en Cornwall - 11 dagen
Beauty of the Cotswolds - 6 dagen
Beauty of the Cotswolds - 6 dagen
The Southwest & the Isles of Scilly - 8 dagen
The Southwest & the Isles of Scilly - 8 dagen
Kastelen, landhuizen en overweldigende natuur in Wales - 7 dagen
Kastelen, landhuizen en overweldigende natuur in Wales - 7 dagen
Wales in a week - 8 dagen
Wales in a week - 8 dagen
Familievakantie in Engeland - 8 dagen
Familievakantie in Engeland - 8 dagen
Canterbury - 3 dagen
Canterbury - 3 dagen
In the footsteps of Barnaby, Lewis en Miss Marple - 7 dagen
In the footsteps of Barnaby, Lewis en Miss Marple - 7 dagen
James Herriot, Dalziel & Pascoe en Frost achterna door Noord-Engeland - 5 dagen
James Herriot, Dalziel & Pascoe en Frost achterna door Noord-Engeland - 5 dagen
Magie & Mysterie met Harry Potter - 8 dagen
Magie & Mysterie met Harry Potter - 8 dagen
The Good Old England - 9 dagen
The Good Old England - 9 dagen
Yorkshire Dales en het Lake District - 8 dagen
Yorkshire Dales en het Lake District - 8 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

Inspiratie


In de kijker


Begeleide reizen

Home - Info & weetjes - Voorwaarden - Privacy - Vacatures

Laatste update: 02-12-2021 | Trade 
© 1993-2021 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR