Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16Gallia foto 17Gallia foto 18Gallia foto 19
(c)PAUL TOMKINS_VisitScotland_SCOTTISH VIEWPOINT, M.Libens,

SLOW Autorondreis Pearls of the East

   
10 dagen/9 nachten
 
De Pearls of the East is een rustige autorondreis door het schilderachtige Schotland. Tijdens deze tocht verblijf je meerdere nachten op dezelfde plaats zodat je tijd hebt om de lokale schoonheid en cultuur grondig te verkennen. Van het historische Edinburgh tot de charmante kustdorpen langs de oostkust; elke stop brengt een unieke ervaring. De schilderachtige ritten ertussen zijn jouw momenten van reflectie tegen een achtergrond van glooiende heuvels en glinsterende meren.Of je nu een liefhebber bent van geschiedenis, natuur of fotografie, deze reis biedt een rustige verkenning van Schotlands prachtige erfgoed. 

INBEGREPEN: inkom Glamis Castle en tuinen, inkom Scone Palace en tuinen, een reisgids en landkaart 'Schotland' en een documentatiemap

Dag 1: Edinburgh - Zuidkust Fife - St Andrews (100 km)
Rij vanaf Edinburgh the Firth of Forth over en volg dan de zuidkust van Fife. Je ontdekt er de schilderachtige vissersdorpjes van de East Neuk of Fife en gaat terug in de tijd. De traditionele huisjes met rode dakpannen, daken en trapgevels zijn stille getuigen van een ver verleden. Vissersboten rusten in de pittoreske haventjes na de drukte van het lossen van hun vangst. Crail, Anstruther, Pittenweem, St Monans, Largo en Elie, plaatsnamen zo schilderachtig als de dorpen zelf. Je overnacht in de omgeving van St Andrews/Kircaldy.

Dag 2: St Andrews
In St Andrews zal je genieten van de traditionele kleine winkels en het prachtige uitzicht op zee. De middeleeuwse indeling van de stad is nog goed zichtbaar en zorgt voor gezelligheid. Neem zeker een kijkje aan de beroemde en prestigieuze Old Course. Maar ook de resten van de kathedraal uit de 12de eeuw zijn de moeite waard. Even er op uit ? Neem dan de wagen en rijdt bv naar Falkland Palace of bezoek de kleine Tayport distilleerderij waar je van hun heerlijke gin kan proeven.  Overnachting in omgeving van St Andrews/Kirkaldy.

Dag 3: St Andrews - Dundee (25 km)
Het is niet zo heel ver rijden vandaag maar je komt toch in een andere wereld terecht. Dundee is een stad die zich de laatste jaren terug uitgevonden heeft. Bezoek zeker het nagelnieuwe V&A, de RSS Discovery die er net naast ligt, het Science Centre, The Mc Manus en wandel door de straten van deze aangename stad naar het Mills Observatory. Overnachting in de omgeving van Dundee.

Dag 4: Dundee - Glamis Castle - Dundee (40 km)
Na een rustige morgen ga je op weg naar het sprookjeskasteel Glamis Castle. Dit is het huis van de familie Lyon. Glamis was het ouderlijk huis van Elisabeth Bowes-Lyon, de grootmoeder van de huidige koning van Groot-Brittannië. De zus van de voormalige Queen Elisabeth werd er zelfs geboren. Geniet tijdens een begeleide rondleiding door dit pareltje, van de verhalen van de koninklijke familie. Maak na de rondleiding zeker tijd voor een wandeling door de omvangrijke tuinen. Aan het kasteel is er mogelijkheid voor een picknick. Overnachting in de omgeving van Dundee.

Dag 5: Dundee - Arbroad - Stonehaven - Ballater (150 km)
's Morgens vertrek je richting Broughty Ferry en Broughty Ferry Castle. Dat biedt een schitterend uitzicht over het strand en de monding van de Tay. Hier ziet men regelmatig dolfijnen. Een bezoek aan Arbroath Abbey kan ook niet ontbreken op de planning. Ze overheerst het kleine vissersplaatsje Arbroath. Wat later stop je aan het Montrose Basin reservaat waar zich grote populaties wilde vogels bevinden. Kijk uit naar een vogelobservatiepost aan de rand van het reservaat en neem even de tijd. Dunnottar Castle, met een fascinerende geschiedenis die eeuwen ver teruggaat, is het hoogtepunt van de dag. Geniet er van de indrukwekkende vergezichten vanaf de kliffen. Overnachting in de omgeving van Ballater.

Dag 6: Ballater
Wat dacht je van een bezoek aan het prachtige Muir of Dinnet Natuurpark ? Dit reservaat, dat in het Cairngorms National Park ligt, omvat een bos, heide en een schitterend loch. Je hebt de keuze uit vier fantastische wandelroutes, inclusief een makkelijke wandeling van 1,3 km naar de beroemdste bezienswaardigheid van het reservaat - de buitenwereldse Burn o' Vat. Overige trajecten zijn het Loch Kinord Trail (6 km), Parkin's Moss Trail (3 km) en Little Ord Trail (4 km). Overnachting in de omgeving van Ballater.
.
Dag 7: Ballater - Braemar - Pitlochry/Perth (95-135 km)
Rij een groot stuk van de Deeside Tourist route, een epische rit langs het weelderige landschap van Royal Deeside, het verbazingwekkende Cairngorms National Park en de fruitplantages van Blairgowrie. Onderweg kan je een stop aan Crathes castle of Balmoral Castle(slechts enkele weken te bezoeken in de zomer) overwegen. Bij aankomst in Pitlochry kan je een kijkje nemen aan de dam en de zalmladder. Toch een onbekend gegeven voor ons Belgen. Overnachting in de regio Pitlochry/Perth 

Dag 8: Pitlochry/Perth
Vandaag kan je verschillende richtingen uit. Rij naar Queens View en wandel naar het uitzichtspunt over Loch Tummel. Maak een wandeling in het Tay Forest Park. Op de terugrit rijd je via Loch Tay naar Aberfeldy. Hier kan je optioneel een landrover safari* bijboeken of een tochtje met een ribboot op Loch Tay*. Of je bezoekt de whisky distilleerderij van Aberfeldy voor je terugkeert. Overnachting in de regio Pitlochry/Perth.  

Dag 9: Pitlochry/Perth - Scone Palace - Dunblane - Stirling (60-100 km)
Op weg naar Stirling bezoek je het formidabele Scone Palace, een gregoriaans paleis uit de vroege 19de eeuw. Bezoek de weelderige vertrekken, snuister door kostbare schatten en verken het landgoed waar je kunt proberen je weg te vinden uit het stervormige Murray Star doolhof. Plezier verzekerd! In Stirling word je ondergedompeld in de geschiedenis in Stirling Castle of aan de Battle of Bannockburn. Geniet van de gezelligheid van het stadje. Overnachting in de omgeving van Stirling.  

Dag 10: Stirling - Edinburg.
Onderweg richting Edinburgh kan je wanneer de tijd het toelaat een stop voorzien aan de Kelpies of aan het Falkirk Wheel.

Transport
Deze rondreis kan gecombineerd worden met vluchten en huurwagen of met een van de ferry's uit ons aanbod en je eigen wagen. Vraag een offerte

Accommodatie
Deze autorondreis wordt aangeboden in verschillende accommodaties. De accommodaties worden bevestigd bij reservatie en kunnen tot 30 km van de aangeduide stad liggen.
- Hotels: verblijf in *** hotels zoals bv The Golf Inn, Old Manor Hotel, BW Woodlands Hotel, Deeside Inn Hotel, Fishers Hotel, Atholl Arms, Golden Lion Hotel, of gelijkaardig.
- Mix: 3 nachten bij particuliereni in B&B's, 4 nachten in *** hotels, 2 nachten in een 4* hotel of  een Manor/Castle zoals bv Macdonald Rusacks Hotel, Pinewood Country House, Doubletree by Hilton Dundee, Hilton Grand Vacations at Craigendarroch, Atholl Palace Hotel, Stirling Highland Hotel of gelijkaardig

Prijzen per persoon voor de rondreis GBPEBB/HO/MIX
Kamer en ontbijt3* HotelsMix
A: 1/4-30/4/24€ 1098€ 1105
B: 1/5-31/6/24€ 1154€ 1113
C: 1/7-31/7/24€ 1340€ 1264
D: 1/8-31/8/24€ 1389€ 1264
E: 1/9-30/9/24€ 1290€ 1130
F: 1/10-31/10/24€ 1170€ 1130
Max. 1 kind: 0-3j.: gratis, 4-11j.: -50%.
*Landrover Mini safari 1,5u: € 43/persoon
*Cruise Loch Tay 1,5u: € 61/persoon
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte

Inbegrepen: 9 overnachtingen in logement van uw keuze met ontbijt, inkom Glamis Castle en tuinen, inkom Scone Palace en tuinen, een reisgids 'Schotland' en landkaart per dossier en een documentatiemap en de bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: Vervoer, niet-vermelde inkomgelden, middag- en avondmalen en verzekeringen.
Opgelet: sinds 1/10/21 is een internationaal paspoort vereist voor alle reizigers die naar het Verenigd Koninkrijk reizen. 

Rondreis in Hotels

Zoek en boek

Rondreis in Mix

Zoek en boek
 

Gerelateerde reizen

Autorondreis Scotland, Far North & Orkney - 16 dagen
Autorondreis Scotland, Far North & Orkney - 16 dagen
Autorondreis Highlands, castles & whisky - 8 dagen
Autorondreis Highlands, castles & whisky - 8 dagen
Autorondreis Roam around Scotland - 10 dagen
Autorondreis Roam around Scotland - 10 dagen
Autorondreis Taste of Scotland - 5 dagen
Autorondreis Taste of Scotland - 5 dagen
Outer Isles - 7-daagse Lewis, Harris, North/South Uist & Barra
Outer Isles - 7-daagse Lewis, Harris, North/South Uist & Barra
SLOW Autorondreis Scotland at ease - 11 dagen
SLOW Autorondreis Scotland at ease - 11 dagen
Autorondreis Grand Tour Lake District & Scotland - 19 dagen
Autorondreis Grand Tour Lake District & Scotland - 19 dagen
Isle of Lewis - 3 dagen
Isle of Lewis - 3 dagen
Autorondreis Active Scotland - 10 dagen
Autorondreis Active Scotland - 10 dagen
SLOW Autorondreis Scotlands B&B Circle - 9 dagen
SLOW Autorondreis Scotlands B&B Circle - 9 dagen
SLOW Autorondreis Best of Scotland - 8 dagen
SLOW Autorondreis Best of Scotland - 8 dagen
Family fun in Scotland - 8 dagen
Family fun in Scotland - 8 dagen
Autorondreis North Coast 500 trail - 13 dagen
Autorondreis North Coast 500 trail - 13 dagen
Whisky rondreizen
Whisky rondreizen
SLOW Autorondreis Scotland in cottages - 9 dagen
SLOW Autorondreis Scotland in cottages - 9 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 21-02-2024 · Trade