Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16
(c)P.Tomkins-Visit Scotland, Visit Britain-Britainonview, Marcus Lindstrom, Manuela Libens

Autorondreis Scotland at ease

   
13 dagen/12 nachten
 
Op een rustig tempo een mooi deel van Schotland verkennen, steeds 2 nachten ter plaatse blijven zodat je wat meer tijd hebt om te relaxen, om wat extra bezienswaardigheden te ontdekken of om eens een heerlijk lange wandeling te maken.

INBEGREPEN: begeleide wandeling in Edinburgh, een reisgids'Schotland' en landkaart per dossier en een documentatiemap

Dag 1: Edinburgh - Falkland - Newport on Tay - Dundee (110 km)
Vertrek uit Edinburgh over de Forth Road Bridge richting Fife. Afhankelijk van je aankomstuur in Schotland bezoek je tijdens de rit over dit glooiende schiereiland, Falkland Palace, genesteld in zijn prachtige tuinen. Falkland Palace, gebouwd in de 16de eeuw, was ooit het buitenverblijf van de koninklijke familie Stewart. Maak zeker ook een wandeling door het pittoreske dorpje Falkland. Overnachting in Dundee.

Dag 2: Dundee
Geniet van een wandeling door Dundee en een bezoek aan het recente V&A aan de Waterfront. Of bezoek één van de mooiste kastelen van Schotland; Glamis Castle, het ouderlijk huis van de vroegere queen-mum. Overnachting in de omgeving van Dundee.

Dag 3: Dundee - Cairngorms National Park - Banchory - Aberdeen (195 km)
De kortste weg vandaag is langs de kust naar Aberdeen. Wij raden echter aan via het binnenland te rijden. Hierbij rijd je via Forfar langs een panoramische weg met dramatische vergezichten, over de Spittal of Glenshee, één van de hoogste toppen in Schotland en door het Cairngorms National Park, naar Banchory. In Banchory kan je Crathes Castle and Gardens bezoeken. In Crathes Castle bewonder je de prachtige plafondschilderingen  uit de 16de eeuw zien of de omwalde tuin met zijn schitterende hagen die dateren uit 1702. Overnachting in Aberdeen of omgeving.

Dag 4: Aberdeen
Sightseeing in het oude Aberdeen met Kings College, een kapel bekend omwille van het rijke houtwerk uit de 16de eeuw of St Machar's Cathedral uit de 15de eeuw en opgetrokken in graniet, Duthie Park & Winter Garden, een mooi aangelegd park met exotische planten, vogels, vissen en schildpadden. Overnachting in Aberdeen.

Dag 5: Aberdeen - Whisky Trail - Speyside - Inverness (180 km)
In de voormiddag rijd je richting Inverurie voor een wandeling in de tuinen van Castle Fraser. Je kan hier kiezen tussen verschillende wandelingen van ongeveer een uur door dit prachtige landschap. Zin in een stukje cultuur, bezoek dan het kasteel zelf dat 's middags de deuren opent. Liever eens wat anders ? Volg dan een stuk van de Whisky Trail en bezoek één van de beroemde distilleerderijen, Glenfiddich, McCallums, Grants, Cardhu enz. In de Visitor Centers kan je een audiovisuele show zien die wordt gevolgd door een begeleide rondleiding in de distilleerderij met als hoogtepunt het proeven van de whisky. Daarna gaat het verder noordelijk richting Elgin. In Forres bezoek je Brodie Castle of nabij Inverness, Culloden Moor, het slagveld van de laatste veldslag op Brits grondgebied. Overnachting in Inverness of omgeving.

Dag 6: Inverness - Inverewe Gardens - Inverness (255 km)
Zin in wat rust ? Slenter dan wat door Inverness, doe een terrasje of een cruise op Loch Ness. Toch zin in een uitstap ? Rij dan via de Corrieshalloch Gorge nature reserve met de 60 m hoge Mesach waterval naar het Westen van Schotland en de Inverewe Gardens, vooral bekend om de verschillende soorten rododendron en palmbomen. Terug naar Inverness langs het Loch Maree. Overnachting in Inverness of omgeving.

Dag 7: Inverness - Loch Ness - Fort William - Glencoe - Oban (185 km)
Vandaag gaat de rondreis zuidwaarts via Loch Ness. Dat maakt deel uit van het Caledonian Canal dat het oosten en westen van Schotland door een reeks van meren, sluizen en kanalen verbindt. Hou even halt bij Urquhart Castle, een heel pittoreske plaats waar de meeste waarnemingen van 'Nessie' gebeurden. Verder naar Fort William, aan de voet van de hoogste berg van Groot-Brittannië, Ben Nevis. Als je genoeg tijd hebt, moet je zeker de kabelbaan naar boven nemen, naar Anoch Mor waar je op een mooie dag een adembenemend uitzicht hebt over de westkust. Daarna gaat het verder naar het zuiden en Oban. Overnachting in de buurt van Oban.

Dag 8: Oban - Arduaine Gardens - Oban (65 km)
In Oban heb je meerdere opties: wandelen, fietsen, wildlife cruises.. Zin om er toch wat verder op uit te trekken? Maak dan een mooi autoritje naar Arduaine Gardens, zuidelijk van Oban. Deze heerlijke kusttuinen zijn bekend onder liefhebbers wereldwijd. De tuinen hebben in elk jaargetijde iets te bieden. In de tuinen is er, vanaf een gemakkelijk bereikbare klif top, een spectaculair uitzicht op de kust en de eilanden.  Overnachting in de omgeving van Oban.  

Dag 9: Oban - Loch Lomond - Callander (165 km)
Stilaan keer je terug richting oosten en rijd je langs de noordzijde van Loch Lomond richting Callander. Maak een wandeling door Callender, doe misschien eens een terrasje terwijl je geniet van de sfeer. Dit is een prachtige streek voor wandelingen. Loop eens binnen in het toerisme bureau en laat je de mooiste wandelingen aanduiden.  Overnachting in de omgeving van Callander. 

Dag 10: Loch Lomond & Trossachs National Park 
Geniet van een extra dagje om mooie wandelingen te maken in het Nationaal Park of een boottocht op Loch Lomond of Loch Katrine. Overnachting in de omgeving van Callander. 

Dag 11: Callander - Stirling -  Edinburgh (95 km)
Je start de dag met een bezoek aan Stirling en Stirling Castle dat een heel belangrijke rol gespeeld heeft in  de levendige geschiedenis van Schotland. Daarna rijd je verder naar Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. Dat is één van de steden in Europa die je gedaan móet hebben. Edinburgh heeft prachtige musea en kunstgalerijen, je kan er fantastisch shoppen, er zijn uitstekende restaurants en bars, en met Edinburgh Castle, dat uittorent boven het centrum van de stad met uitzicht op de Princes Street Gardens, heeft de stad een onvergetelijk mooie skyline. Overnachting in omgeving van Edinburgh.

Dag 12: Edinburgh
Vandaag kan je het 's morgens wat rustiger aan doen. 's Namiddags neem je deel aan een begeleide wandeling van de Royal Mile en omgeving. Tijdens de 1,5 u durende tocht kom je allerlei details en grappige anekdotes uit de rijke geschiedenis van Edinburgh te weten. Overnachting in de omgeving van Edinburgh.

Dag 13: Vertrek
Einde van de reis.

Transport
Deze rondreis kan gecombineerd worden met vluchten en huurwagen of met een van de ferry's uit ons aanbod en je eigen wagen. Vervoer naar Schotland

ACCOMMODATIE
Voor deze rondreis maakten we een mix tussen 6 nachten verblijf in B&B's en 6 nachten in hotels zoals BW Queens Hotel, Premier Inn Dundee Centre, Wellington Hotel, Palm Court Hotel, Fairfield Villa B&B, Brander Lodge, Rathan House Dalkeith of gelijkaardig. De B&B's kunnen tot op 20 km van de aangeduide plaats liggen indien u laat boekt. Het logement wordt bevestigd bij reservatie.
 

Prijs per persoon voor de rondreis GBSEMIX
Kamer en ontbijtDubbel
A:1/4-19/7/23€ 1303
B:20/7-21/8/23€ 1339
C:22/8-7/11/23€ 1303
Max. 1 kind 0-11j. op de kamer van de ouders: € 333 
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte
Inbegrepen: 12 overnachtingen met ontbijt, Engelstalige begeleide stadswandeling in Edinburgh, een reisgids 'Schotland' en landkaart per dossier, een documentatiemap en bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: Vervoer, andere inkomgelden, middag- en avondmalen, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.
Opgelet: sinds 1/10/21 is een internationaal paspoort vereist voor alle reizigers die naar het Verenigd Koninkrijk reizen. 

Zoek en boek
 

Gerelateerde reizen

Autorondreis Pearls of the East - 10 dagen
Autorondreis Pearls of the East - 10 dagen
Autorondreis Scotland, Far North & Orkney - 16 dagen
Autorondreis Scotland, Far North & Orkney - 16 dagen
Autorondreis Highlands, castles & whisky - 8 dagen
Autorondreis Highlands, castles & whisky - 8 dagen
Autorondreis Roam around Scotland - 10 dagen
Autorondreis Roam around Scotland - 10 dagen
Autorondreis Taste of Scotland - 5 dagen
Autorondreis Taste of Scotland - 5 dagen
Hebridean Adventure - 5 of 7 dagen Skye, Harris & Lewis
Hebridean Adventure - 5 of 7 dagen Skye, Harris & Lewis
Outer Isles - 7-daagse Lewis, Harris, North/South Uist & Barra
Outer Isles - 7-daagse Lewis, Harris, North/South Uist & Barra
Dreaming of the Islands - 9 dagen
Dreaming of the Islands - 9 dagen
Autorondreis Grand Tour Lake District & Scotland - 19 dagen
Autorondreis Grand Tour Lake District & Scotland - 19 dagen
Isle of Lewis - 3 dagen
Isle of Lewis - 3 dagen
Autorondreis Active Scotland - 10 dagen
Autorondreis Active Scotland - 10 dagen
Autorondreis Scotlands B&B Circle - 9 dagen
Autorondreis Scotlands B&B Circle - 9 dagen
Autorondreis Best of Scotland - 8 dagen
Autorondreis Best of Scotland - 8 dagen
Family fun in Scotland - 8 dagen
Family fun in Scotland - 8 dagen
Isle of Mull - 3 dagen
Isle of Mull - 3 dagen
Autorondreis North Coast 500 trail - 13 dagen
Autorondreis North Coast 500 trail - 13 dagen
Orkney islands - 3 dagen
Orkney islands - 3 dagen
Whisky rondreizen
Whisky rondreizen
Autorondreis Scotland in cottages - 9 dagen
Autorondreis Scotland in cottages - 9 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2023 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 25-09-2023 · Trade