Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Instagram Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16Gallia foto 17Gallia foto 18Gallia foto 19Gallia foto 20Gallia foto 21Gallia foto 23Gallia foto 24Gallia foto 25
(c)Visit Britain-Britainonview-Rod Edwards, Joe Cornish - Vladimir Khirman - Manuela Libens, P.TOMKINS SCOTTISH VIEWPOINT

Autorondreis Grand Tour Lake District & Scotland

   
19 dagen/18 nachten
 
Wanneer je genoeg tijd hebt, waarom zou je dan de pracht van de natuur in het Lake District en de ongelofelijke verscheidenheid van Schotland niet combineren ? Indien je met de ferry naar het noorden reist is dit een logische en interessante combinatie. Dit avontuur, dat je langs de kroonjuwelen van het Britse landschap voert, is meer dan alleen een reis - het is een uitnodiging om de tijdloze schoonheid van het Verenigd Koninkrijk te verkennen. Terwijl je van het Lake District naar de mystieke hooglanden van Schotland reist, wordt elke dag een ontdekkingstocht, een kans om je te verwonderen, te leren en de ruige, ongerepte schoonheid te omarmen.

INBEGREPEN: Three Isles cruise, ferry Mallaig-Armadale, retourferry Thurso-Orkney, bezoek Scone Palace, een reisgids 'Schotland' en een landkaart per dossier en een documentatiemap

Dag 1
Na aankomst in Hull rijd je westelijk naar het prachtige Lake District. Overnachting in het Lake District.

Dag 2: Lake District
Een volledige dag om het Lake District te ontdekken. De uitzonderlijke schoonheid van de natuur in deze noordwestelijke hoek van Engeland trekt sinds jaar en dag poëten, schilders en schrijvers aan zoals Wordsworth, Coleridge, Keats en de schrijfster van kinderboeken Beatrix Potter. De 16de eeuwse boerderij Rydal Mount, de thuis van de poëet Wordsworth ademt zijn liefde voor de natuur uit. Tijdens de middeleeuwen settelden zich monniken in St Bees en in Furness. De ruïnes van de abdij zijn tot op heden te bewonderen. In Windermere kan je een bezoek brengen aan het Windermere Steamboat Museum terwijl moderne nucleaire energie uitgelegd wordt in een tentoonstellingscentrum in Sellafield.  Geniet onderweg echter steeds van de overweldigende natuur of maak een mooie wandeltocht. Overnachting in het Lake District.

Dag 3: Lake District - Glasgow
Vandaag rijd je noordelijk naar Gretna Green, net over de Schotse grens. Hier bezoek je de Blacksmith's Forge, beroemd vanwege zijn clandestiene huwelijksceremonies. In 1753, werd er in Engeland een wet gestemd die koppels onder 21 jaar verbood om te trouwen zonder de toestemming van hun ouders. De Schotse wet stond huwelijken echter toe vanaf 16 jaar waardoor veel jonge mensen wegliepen om net over de grens in het geheim te gaan trouwen. In de smidse kan je het aambeeld zien. Er vinden regelmatig workshops plaats en je vindt er een originele Tartan winkel. Verder naar de omgeving van Glasgow voor overnachting.

Dag 4: Glasgow - Oban
Noordwaarts langs Loch Lomond naar Luss, een tradioneel Schots stadje op de oever van het meer. Op weg naar Inverary waar je het kasteel en de gevangenis kan bezoeken, kan je stoppen aan de Loch Fyne Oyster Bar waar je van een middagmaal met verse producten kan genieten. Verder noordwaarts richting Oban en Kilmartin Glen met zijn ronde cairns (steenhopen) met kamers, stenencirkels en rotsgravures uit het neolithische en bronzen tijdperk. Je bezoekt Dunadd Fort, de oude hoofdstad van Schotland die vroeger Dalriada genoemd werd. Overnachting in de omgeving van Oban.

Dag 5: De eilanden Mull, Iona en Staffa
Vandaag ga je op georganiseerde daguitstap naar Mull, Iona en Staffa. De tocht vertrekt in Oban en staat bekend als één van de mooiste dagtrips in Groot-Brittannië, met zijn prachtige landschapsroute over het mooie eiland Mull en een bezoek aan het eiland Iona waar Columba in 563 aan land kwam en het christendom vanuit Ierland naar Schotland bracht. Je kunt er ook de beroemde abdij bezoeken die St.-Columba er stichtte, voor je verder gaat naar het onbewoonde eiland Staffa, dat beroemd is om zijn basaltformaties. De bekendste daarvan is Fingals Cave, die vereeuwigd is in de ouverture Die Hebriden van Felix Mendelssohn. Indien door slecht weer de cruise vandaag niet zou kunnen doorgaan, kan deze verplaatst worden naar morgen. Terug naar de omgeving van Oban waar je overnacht.

Dag 6: Oban
Geniet van een rustige dag in en rond Oban. Je hebt er meerdere opties: wandelen, fietsen, wildlifecruises.. Zin om er toch wat verder op uit te trekken ? Maak dan een mooi autoritje naar Arduaine Gardens, zuidelijk van Oban. Deze heerlijke kusttuinen zijn bekend onder liefhebbers wereldwijd. De tuinen hebben in elk jaargetijde iets te bieden. In de tuinen is er, vanaf een gemakkelijk bereikbare klif top, een spectaculair uitzicht op de kust en de eilanden.  Overnachting in de omgeving van Oban.

Dag 7: Glencoe en het eiland Skye (255 km)  
Vandaag trek je vanuit Oban verder naar het noorden via Glencoe met zijn spectaculaire landschap, naar Fort William, dat gebouwd is tegen de wand van Ben Nevis, de hoogste berg van Groot-Brittannië. Je neemt de weg naar Mallaig voor een korte overtocht naar het eiland Skye, het grootste en mooiste, meest pittoreske eiland van de Hebriden. Je overnacht op het eiland Skye.

Dag 8 - Isle of Skye
Een volledige dag om Skye te ontdekken, er zijn hier heel wat mogelijkheden om te wandelen of te fietsen. Ga zeker eens naar de Trotternish ridge met zijn spectaculaire kliffen en rotsformaties, je vindt ze ten noorden van Portree. Meer naar het westen vind je een afwisselend landschap met de groene vallei van Glendale, de dramatische zeekliffen van Neist Point en Dunvegan Castle, de 13de eeuwse thuis van de Macleod clan. Overnachting op Skye.

Dag 9: Isle of Skye - Wester Ross
Bij vertrek van het eiland Skye rijd je over de Skye Bridge richting Eilean Donan Castle dat zich op een eilandje in Loch Duich bevindt. Het is met een wegje verbonden met het vasteland. Dit fotogenieke kasteel dateert uit 1214 en speelde een rol in talloze advertenties en films zoals bijvoorbeeld Highlander. Geniet van het ruige landschap tijdens je rit langs de kust naar Ullapool. Stop onderweg zeker aan de Inverewe Gardens, wereldberoemde tuinen met exotische planten van overal ter wereld die hier goed gedijen door het milde klimaat dat ontstaat door de Noord-Atlantische golfstroom. Je zal genieten van de spectaculaire ligging en de schitterende zichten. Overnachting in de omgeving van Ullapool/Gairloch.

Optionele uitbreiding met verblijf op het Isle of Lewis op de Outer Hebrides
Klik hier voor het programma

Dag 10: Wester Ross (80 km)
In Ullapool kan je inschepen voor een boottocht naar de magische Summer Isles, een paradijs voor wilde dieren. Geen zin in een boottocht ? Ga dan op uitstap naar de noordwestelijke Highlands en geniet van de majestueuze bergen van Assynt. Maak een opwindende wandeling naar de top van Stac Pollaidh voor een prachtig zicht op de eilanden of een verkwikkende klifwandeling. Overnachting in de omgeving van Ullapool/Gairloch.

Dag 11: Ullapool - Thurso(230 km)
Vanuit Ullapool rijd je naar de top van Schotland via de prachtige bergen Ben Loyal en Ben Hope gevolgd door de rotskliffen en mooie gouden zandstranden van de noordelijke kust. Het landschap is adembenemend en het onmisbare hoogtepunt van de dag is een stop aan Smoo Cave, de grootste opening in een kalkstenen grot in Groot-Brittannië. Smoo Cave ligt ten oosten van het dorpje Durness. Het gat waar het water uit spuit en de waterval kan je zien van een observatiepunt boven de grot. Overnachting in de omgeving van Thurso.

Dag 12: Thurso - Orkney
Ongeveer 20 km ten noorden van het Schotse vasteland en gescheiden door de Pentland Firth, liggen de Orkney Islands, een fascinerende archipel van 70 eilanden met ongeveer 21000 bewoners. Het spectaculaire landschap dat elk uur anders lijkt te zijn door de intensiteit en de verandering van het licht, de geschiedenis van de Orkneys, de natuur en de cultuur zorgen voor unieke ervaringen. Neem in de voormiddag de ferry van Scrabster naar Stromness en maak een rondrit over het eiland met een bezoek aan Maes Howe, een neolithische grafsteen van voor 2700 voor Chr. Overnachting op de Orkney Islands.

Dag 13: Orkney - Thurso - Caithness (105 km)
Breng wat tijd door in Stromness, een zeer pittoreske stad, in het neolithische dorpje Skara Brae, aan de mytische Ring of Brodgar of aan de staande stenen van Stenness. Bezoek in Kirkwall de St Magnus kathedraal uit 1137 en Tankerness House Museum. In de vroege namiddag neem je de ferry terug naar Scrabster/Thurso. Nadien heb je tijd om het noordoosten van de regio Caithness te bezoeken. Je rijdt van Thurso langs Dunnet Bay, een fantastische boog van witte zandstranden en hoge duinen richting Dunnet Head waar je een ongeëvenaard uitzicht hebt op de kliffen. Deze kliffen zijn de thuis van papegaaiduikers, alken, zeekoeten, stormvogels, drieteenmeeuwen en aalscholvers. Na de natuurbeleving kan je je onderdompelen in de cultuur door een bezoek te brengen aan Castle Mey & Gardens. John O'Groats, is het meest noordelijke dorp van het Britse vasteland. Iets ten noorden van Wick vind je Castle Cirnigoe en de Sinclair ruïnes. Dit middeleeuws fort is een van de meest spectaculaire bezienswaardigheden in het noorden van Schotland. Overnachting in de omgeving van Thurso.

Dag 14: Thurso - Tain/Dingwall/Inverness (125-185 km)
Op je weg naar het zuiden is de eerste stop het kleine dorpje Helmsdale. Bezoek het Timespan Museum en het Arts Centre waar je een mooi zicht krijgt op de kleurrijke geschiedenis van Helmsdale en omgeving. Rij verder naar Golspie waar je Dunrobin Castle en Gardens kan bezoeken. Het is zeer mooi gelegen in een groot park met uitzicht op zee. Het kasteel werd rond 1275 gebouwd. Door de eeuwen heen was dit de zetel van de graven en hertogen van Sutherland.  Overnachting in de omgeving van Tain/Dingwall/Inverness.

Dag 15: Loch Ness 
Vandaag ga je op uitstap naar Urquhart Castle aan Loch Ness, dat dateert van de 12de eeuw en werd oorspronkelijk gebouwd om de weg door de nauwe vallei te beschermen! Het grootste gedeelte van de overblijfselen dateren uit de 16de eeuw. Als u durft, kan je inschepen voor een cruise op Loch Ness, vanwege zijn denkbeeldige monster het bekendste van alle meren. Je overnacht in de omgeving van Tain/Dingwall/Inverness.

Dag 16: Tain/Dingwall/Inverness - Perth/Crieff (180-260 km)
Vandaag rijd je langs de flanken van de Cairngorms Mountains naar het zuiden. Onderweg kan je een stop voorzien in Aviemore of een whisky gaan proeven in Dalwhinnie. Wat zeker niet op het programma mag ontbreken is een wandeling in het Tay Forest Park. Net voor je Pitlochry bereikt neem je de afslag naar Queens View, een plek aan de rivier de Tay, met een uitzonderlijk uitzicht op Loch Tummel. In het pittoreske Pitlochry stop je zeker voor een stukje taart en koffie!  Overnachting in Pertshire.

Dag 17: Pertshire
Perthshire is een regio met heel veel ontspanningsmogelijkheden: wandelen in de heuvels, kanovaren of Landrover safari's en sightseeing. Wij raden aan Scone Palace te bezoeken, de thuis van de graaf van Mansfield. Scone is een paleis in kasteelvorm, vergroot in 1803 met behoud van de paleizen uit de 16de eeuw en vroeger. Op de  Moot Hill in Scone, daterend uit de 8ste eeuw, bevond zich vroeger de bekende Coronation Stone of Scone of the Stone of Destiny, die daar gebracht werd door Kenneth MacAlpine, de koning van de Schotten. In 1296, werd de Stone opgeëist door de Engelsen en overgebracht naar Westminster Abbey. In 1997 kwam hij terug naar Schotland en nu is hij te bezichtingen in Edinburgh Castle. Meer zin in iets actiefs ? Boek een landrover safari. Overnachting in regio Perth/Crieff.

Dag 18: Perth/Crieff - Kelso/Galashields/Melrose (140-160 km)
Vandaag staat er een rustige dag op het programma. Onderweg naar de Borders kan je stoppen in Dunfermline en een bezoek brengen aan de Dunfermline Abbey en Palace. Of je rijdt ineens tot in de Borders en bezoekt Melrose waar de ruïnes van de imposante abdij het plaatsje overheersen of Traquair House in Innerleithen dat zeer goed bewaard gebleven is. Maar de Borders lenen zich ook uitstekend voor mooie wandelingen. Overnachting in de regio Kelso/Galashields/Melrose.  

Dag 19: Kelso/Galashields/Melrose - Hull(360 km)
Na het ontbijt rijd je zuidelijk richting Hull voor de overtocht naar België. Onderweg kan je een stop voorzien aan Jedburgh Abbey of een ommetje maken naar Alnwick Castle & Gardens, zolang je de tijd in het oog houdt.

Transport
Deze rondreis kan gecombineerd worden met vluchten en huurwagen of met een van de ferry's uit ons aanbod en jeeigen wagen. Vervoer naar Schotland

Accommodatie
Deze autorondreis wordt aangeboden in verschillende accommodaties. De B&B's, hotels of Manors worden bevestigd bij reservatie.
- Hotels: verblijf in *** hotels zoals bv BW Ambleside Salutation Hotel, Cumbria Grand Hotel, Artto Hotel, Falls of Lora, Ardvasar Hotel, The Royal Hotel, Pentland Hotel, Stromness Hotel, Dornoch Hotel of gelijkaardig
- Mix: 8 nachten bij particulieren, 8 nachten in *** hotels, 2 nachten in een Manor zoals bv Macdonald Leeming House, Macdonald Crutherland House, Kingsmills Hotel, Crieff Hydro Hotel, Murrayshall Hotel, Dryburgh Abbey Hotel of gelijkaardig

Prijzen per persoon voor de rondreis GBLSHO/MIX
Kamer en ontbijt3*hotelsMix
A: 1/4-30/4/24€ 2537€ 2464
B: 1/5-31/5/24€ 2736€ 2534
C: 1/6-30/6/24€ 2750€ 2572
D: 1/7-31/7/24€ 2914€ 2704
E: 1/8-31/8/24€ 3088€ 2775
F: 1/9-30/9/24€ 2848€ 2686
G:1/10-31/10/24€ 2736€ 2534
Single toeslag(zonder wagen)€ 924€ 949
Korting 3de volw.€ 136€ -
Max. 1 kind 0-3j.: gratis, 4-12j.: -50%
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte

Inbegrepen: 18 overnachtingen met ontbijt, Three isles excursie, ferry Mallaig-Armadale met 1 wagen + 2 volw., bezoek Scone Palace, ferry Scrabster-Stromness retour met 1 wagen en 2 volw., een reisgids 'Schotland' en een landkaart per dossier, een documentatiemap en bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: ferry Rotterdam-Hull retour, niet-vermelde maaltijden, inkomgelden bezienswaardigheden en persoonlijke uitgaven
Opgelet: sinds 1/10/21 is een internationaal paspoort vereist voor alle reizigers die naar het Verenigd Koninkrijk reizen. 

Reserveren op basis van mix formule

Zoek en boek

Reserveren op basis van 3* hotels

Zoek en boek
 

Gerelateerde reizen

SLOW Autorondreis Pearls of the East - 10 dagen
SLOW Autorondreis Pearls of the East - 10 dagen
Autorondreis Scotland, Far North & Orkney - 16 dagen
Autorondreis Scotland, Far North & Orkney - 16 dagen
Autorondreis Highlands, castles & whisky - 8 dagen
Autorondreis Highlands, castles & whisky - 8 dagen
Autorondreis Roam around Scotland - 10 dagen
Autorondreis Roam around Scotland - 10 dagen
Autorondreis Taste of Scotland - 5 dagen
Autorondreis Taste of Scotland - 5 dagen
Outer Isles - 7-daagse Lewis, Harris, North/South Uist & Barra
Outer Isles - 7-daagse Lewis, Harris, North/South Uist & Barra
SLOW Autorondreis Scotland at ease - 11 dagen
SLOW Autorondreis Scotland at ease - 11 dagen
Isle of Lewis - 3 dagen
Isle of Lewis - 3 dagen
Autorondreis Active Scotland - 10 dagen
Autorondreis Active Scotland - 10 dagen
SLOW Autorondreis Scotlands B&B Circle - 9 dagen
SLOW Autorondreis Scotlands B&B Circle - 9 dagen
SLOW Autorondreis Best of Scotland - 8 dagen
SLOW Autorondreis Best of Scotland - 8 dagen
Family fun in Scotland - 8 dagen
Family fun in Scotland - 8 dagen
Autorondreis North Coast 500 trail - 13 dagen
Autorondreis North Coast 500 trail - 13 dagen
Whisky rondreizen
Whisky rondreizen
SLOW Autorondreis Scotland in cottages - 9 dagen
SLOW Autorondreis Scotland in cottages - 9 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 16-06-2024 · Trade