Home     Facebook   
Bestemmingen Inspiratie Mijn reis Over Gallia Reisadvies
Zomer - 4x4 rondreis ´Onbekend IJsland´ - foto 1
Zomer - 4x4 rondreis ´Onbekend IJsland´ - foto 2
Zomer - 4x4 rondreis ´Onbekend IJsland´ - foto 3
Zomer - 4x4 rondreis ´Onbekend IJsland´ - foto 4
Zomer - 4x4 rondreis ´Onbekend IJsland´ - foto 5
Zomer - 4x4 rondreis ´Onbekend IJsland´ - foto 6
Zomer - 4x4 rondreis ´Onbekend IJsland´ - foto 7
Zomer - 4x4 rondreis ´Onbekend IJsland´ - foto 8
Zomer - 4x4 rondreis ´Onbekend IJsland´ - foto 9
Zomer - 4x4 rondreis ´Onbekend IJsland´ - foto 10
Zomer - 4x4 rondreis ´Onbekend IJsland´ - foto 11
Zomer - 4x4 rondreis ´Onbekend IJsland´ - foto 12
Zomer - 4x4 rondreis ´Onbekend IJsland´ - foto 13
Zomer - 4x4 rondreis ´Onbekend IJsland´ - foto 14
Zomer - 4x4 rondreis ´Onbekend IJsland´ - foto 15
Zomer - 4x4 rondreis ´Onbekend IJsland´ - foto 16
Zomer - 4x4 rondreis ´Onbekend IJsland´ - foto 17
Zomer - 4x4 rondreis ´Onbekend IJsland´ - foto 18
Zomer - 4x4 rondreis ´Onbekend IJsland´ - foto 19
Zomer - 4x4 rondreis ´Onbekend IJsland´ - foto 20
Zomer - 4x4 rondreis ´Onbekend IJsland´ - foto 21
Zomer - 4x4 rondreis ´Onbekend IJsland´ - foto 22
Zomer - 4x4 rondreis ´Onbekend IJsland´ - foto 23
Zomer - 4x4 rondreis ´Onbekend IJsland´ - foto 24
Zomer - 4x4 rondreis ´Onbekend IJsland´ - foto 25
(c)JackMac, Tomm,

Zomer - 4x4 rondreis ´Onbekend IJsland´


 

 vanaf € 2658 pp met 4X4 inbegrepen
12 dagen/11 nachten
Om echt de mooiste plekken van IJsland te ontdekken, is het een goed idee om het land te verkennen met een 4x4. Weg van de grote massa´s, het avontuur tegemoet via onverharde wegen en doorwaadbare rivieren. Deze reis is enkel mogelijk van juli tot september.

INBEGREPEN: 4X4 huurwagen volgens uw keuze, inkomticket Mývatn Nature Bath, ticket Glacier Lagoon boottocht, een reisgids ´IJsland´ per dossier en een documentatiepakket


Dag 1: Aankomst Keflavik - Hveragerdi (120 km)
Bij aankomst in Keflavik International Airport, haalt u uw huurwagen op. Als u vroeg aankomt, kan u eventueel de Blue Lagoon op uw programma zetten. Langs de zuidelijke kust van het Reykjanes schiereiland rijdt u naar Hveragerdi, een dorp dat bekend staat om zijn warmwaterbronnen en de kweek van groenten en bloemen in serres die met geothermische energie worden verwarmd. Onderweg kan u aan de Strandakirkja kerk stilhouden: er wordt beweerd dat een wens die daar wordt uitgebracht, reizigers geluk brengt. Overnachting in Hveragerdi/Selfoss.

Dag 2: de Golden Circle (130 km)
Breng een bezoek aan het Thingvellir National Park. Een wandeling door de Almannagja canyon betekent tegelijkertijd een introductie in de geologie en de geschiedenis van IJsland: het is de plaats waar de Europese en Amerikaanse tectonische platen elkaar raken en waar ook het middeleeuwse Viking parlement bijeen kwam. Vlakbij ligt het dorp Laugarvatn aan stoombronnen en een meer. In het Fontana Spa & Wellness centre kan u heerlijk relaxen met een stoombad en een zwempartij in het meer. De volgende halte is het geothermisch gebied Geysir. Daar kan u de spectaculaire eruptie van de Strokkur bijwonen. Op slechts 10 minuten rijden, ligt de zogenaamde gouden waterval Gullfoss, waar de rivier zich in 2 trappen in een diepe canyon stort. Als u nog meer wilt zien, kan u nog naar Faxi rijden, een kleinere maar wel erg mooie waterval met een zalmtrap. Overnachtingsplaats aan de Golden Circle.

Dag 3: Naar het noorden over de Kjölur Highland road (200 km)
Enkele kilometers voorbij Gullfoss begint het echte 4x4 avontuur. Baan 35 verandert hier in de(eerder gehavende) Kjölur grindweg (F35). Het is eigenlijk een oud pad dat reeds door de vroege bewoners van het eiland werd gebruikt. Zin in een unieke ervaring ? Dan maakt u, vanuit Skalpanes(weg 336), een sneeuwscootertocht op de Langjökull gletsjer. Het Hvitarvatn meer, een smeltwaterlagune aan de voet van de Langjökull gletsjer, is een parel en ligt vlak naast de weg. U kan hier ook naar het Kerlingarfjöll hoogland rijden, een prachtig gebied met geothermale activiteit. Terug op de Kjölur route, rijdt u verder door verlaten landschappen tot u aan Hveravellir komt, nog een betoverend geothermale zone en natuurreservaat. Dankzij de prachtige zichten op de gletsjer, wordt beweerd dat dit de mooiste plaats is om in een warmwaterbron te baden. Van hier rijdt u via de Kjölur weg tot u aan de ringweg komt. Overnachting in de buurt van Skagafjördur.

Dag 4: Skagafjördur - Tröllaskagi - Akureyri (200 km)
Vanuit Reykir, ten noorden van het dorp Saudarkrokur (grootste nederzetting in Skagafjördur) kan u een boottrip maken naar het eiland Drangey. Maar u kan ook gaan zwemmen in Grettislaug, een natuurlijk zwembad, direct aan de kust. Bij interesse kan u het folkloremuseum van Glaubaer bezoeken en de kleine turfkerk in Vidimyri. Daarna rijdt u naar de oostkust van Skagafjördur en verder naar het Noorden, rond het Tröllaskagi schiereiland. Vanuit het buitenzwembad in Hofsos hebt u een prachtig uitzicht over de fjord. Van Hofsos, rijdt u verder naar Siglufjördur, vroeger het belangrijkste centrum van IJsland voor de vangst en verwerking van haring. Hier is er een interessante tentoonstelling over IJslandse volksmuziek. Via een tunnel gaat de reis verder via Olafsjördur en Dalvik naar Akureyri. Overnachting in de buurt van Akureyri.

Dag 5: Husavik - Asbyrgi - Dettifoss - Myvatn (270 km)
Vertrek ´s ochtends uit Akureyri en bezoek de Godafoss waterval, voor u naar Husavik rijdt. Husavik is IJslands meest bekende plaats om walvissen te observeren. Volg weg 85 tot u aan Asbyrgi komt, een wijde hoefijzervormige canyon met steile kliffen tot 100 m hoog. Wandelaars kunnen hier kiezen tussen makkelijke en meer uitdagende wandelingen, tot zelfs boven op de kliffen vanwaar u een prachtig zicht hebt op de hoefijzer vorm, die volgens de legende een afdruk is van Odin´s paard Sleipnir. Van Asbyrgi rijdt u naar Dettifoss, Europa´s machtigste waterval. Aan het einde van de dag komt u aan in Myvatn, waar u kan relaxen in de Myvatn Nature Baths. Overnachting in de buurt van Myvatn.

Dag 6: Myvatn - Askja - Myvatn (285 km)
Vandaag is een avontuurlijke tour gepland door de woestijnachtige hooglanden en naar de buurt van de Askja vulkaan, een complex van calderas in de Dyngjufjöll bergen ten noorden van de Vatnajökull. Met een geschikte 4x4 en de bereidheid om enkele rivieren door te rijden, kan u deze onvergetelijke excursie zelfstandig doen. Een andere mogelijkheid is deze excursie te doen met een gids in een Super Jeep (optioneel tegen meerprijs).
U verlaat Myvatn op de ringweg en rijdt via een bergweg bergop naar Drekagil. Onderweg zal u 2, meestal vrij kleine, rivieren moeten oversteken. Van Drekagil leidt de bergweg u naar het parkeerterrein van Vikraborgir 8 km verderop. De grootste krater van Askja heeft een oppervlakte van 50 vierkante km en een kleinere caldera ten zuid-oosten is gevuld met IJslands tweede diepste meer, het Öskjuvatn meer. De kleine krater Viti, ontstaan tijdens de enorme uitbarsting van 1875, ligt net naast het meer en contrasteert er mooi mee door zijn lichte, turquoise kleur. Voor de wandeling van het Vikraborgir parkeerterrein naar Viti moet u 30 tot 45 minuten rekenen. Een bad in het Viti meer is altijd een mogelijkheid. Wanneer u verder het binnenland inrijdt, richting Vatnajökull, komt u door het jongste deel van IJsland: Holurhaun bestaat uit lava van een uitbarsting in 2016. Hier kan u wandelen op nieuwe, volledig zwarte lava. Overnachting in de buurt van Myvatn.

Dag 7: Sprengisandur Highland road (280 km)
Vandaag keert u terug naar het zuiden van IJsland via de Sprengisandur Highland road F26. Er staan u verlaten maanlandschappen, impressionante gletsjerzichten en stilte te wachten. Maak zeker even de tijd om aan de Aldeyjarfoss waterval, met zijn prachtige basaltpilaren, te stoppen.
De weg leidt u tussen de Hofsjökull en de Vatnajökull gletsjers. Hou er rekening mee dat dit een afgelegen en verlaten grindweg is met enkele rivieren die u zal moeten doorrijden. Denk eraan te tanken voor u vertrekt en neem voldoende te eten en te drinken mee: onderweg kan u niets kopen. Maar in plaats daarvan ervaart u een ongerepte ruwe natuur, de grindweg als enige door de mens gemaakte structuur. Geniet van deze unieke ervaring.
Overnachting in de buurt van Hrauneyjar.

Dag 8: Landmannalaugar (100 km)
Tijdens deze tocht door de Fjallabak regio en in de kleurrijke bergen van Landmannalaugar kan u naar hartelust baden in enkele van de warmwaterbronnen waar IJsland beroemd om is. U vindt er verschillende warmwater rivieren en heel wat wandelpaden om uit te kiezen. Het populairste zijn het pad naar Brennisteinsalda en het pad naar de Blahnjukur vulkaan, vanwaar u op een heldere dag 5 gletsjers kan zien. U kan ook even stoppen aan het kratermeer Ljotipollur en aan het Frostastadavatn meer. Daarna zet u de weg verder naar  Kirkjubaejarklaustur. Daar vindt u de Systrafoss waterval en Kirkjugolfid (de kerkvloer), een vlak oppervlak van basaltzuilen, op wandelafstand van het tankstation. Overnachting in de streek van Kirkjubaejarklaustur/Skaftafell.

Dag 9: Skaftafell National Park en Jökulsarlon gletsjer lagune (250 km)
Verder naar het Oosten, tussen twee uitlopers van de Vatnajökull gletsjer, ligt Skaftafell, een waar paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars. Zelfs als u niet gemakkelijk de wandelschoenen aantrekt, kunnen we u de korte en relatief makkelijke wandeling naar de Svartifoss waterval zeker aanbevelen, deze waterval is prachtig omgeven door basaltzuilen. De Skaftafellsjökull gletsjertong is makkelijk te bereiken. Hier kan u de teruggang van het ijs in de laatste paar jaren duidelijk waarnemen. In Skaftafell kan u ook aansluiten bij een groep voor een geleide wandeling op een gletsjer. Dan krijgt u ook de nodige uitrusting om die tocht zonder problemen te kunnen ondernemen. Waag u evenwel niet zonder gids of aangepaste uitrusting op een gletsjer.
Na de middag, rijdt u verder naar het Oosten langs de Vatnajökull gletsjer. Eerst komt u langs de gletsjerlagune Fjallsarlon en, even verder, de meer bekende en grotere Jökulsarlon. Een wandeling langs de kust van deze lagunes of langs de zwarte stranden dicht bij de Jökulsarlon is een onvergetelijke ervaring. Nog unieker is de boottocht, op het Jökulsarlon meer, tussen de ijsbergen. Vermits de lagune verbonden is met de zee, hebt u ook nog een goede kans om hier zeehonden te zien. Overnachting in de streek van Kirkjubaejarklaustur/Skaftafell.

Dag 10: Lakagigar (120 km)
De indrukwekkendste rij kraters in IJsland is Lakagigar, waar enorme uitbarstingen plaatsvonden die dit landschap vorm gaven. Om er te komen, volgt u de grindweg F206. Op die weg moet u verschillende rivieren doorrijden. Deze streek is bekend om zijn ongelofelijke landschappen en erg geliefd bij natuurliefhebbers. De weg naar de Laki kraters vertrekt van de hoofdweg nabij de Hunkubakkar boerderij, even ten zuiden van Kirkjubaejarklustur. Het is ongeveer 50 km rijden, maar reken toch op een reistijd van ongeveer 2 uur enkel. Overnachting in de streek van Kirkjubaejarklaustur/Skaftafell.

Dag 11: De zuidkust (250 km)
Opnieuw een avontuurlijke dag! Eerst kan u de vogelkliffen bezoeken van Dyrholaey en de zwarte stranden van Reynifjara met zijn fascinerende basaltzuilen. Tijdens de zomermaanden is dit een populair nestgebied voor puffins waardoor het strand op sommige momenten afgesloten is voor het publiek. Daarna volgt de fotogenieke Skogafoss waterval en het lokale folkore- en transportmuseum van Skogar. Enkele kilometers verder ligt de beruchte vulkaan Eyjafjallajökull. Opteert u voor een wandeling achter de Seljaflandsfoss waterval dan bent u in voor een meestal natte maar onvergetelijke ervaring. In Hvolsvöllur vindt u het recent geopende Lava Centre, de grootste tentoonstelling over vulkanen en aardbevingen van IJsland, evenals het Saga Centrum. Overnachting in Reykjavik.

Dag 12: Vertrek

Tijdens deze reis kan u een aantal extra activiteiten toevoegen zoals een sneeuwscootersafari, walvissafari, toegang Myvatn Nature Baths, Skaftafell gletsjerwandeling, boottocht Jokulsarlon gletsjerlagune... vraag ons een offerte met de elementen van uw keuze inbegrepen.
OPGELET: de toegang tot de Blue Lagoon moet altijd  op voorhand gereserveerd worden als u zeker wil zijn dat u er van de badfaciliteiten kan genieten.

 

TRANSPORT
Deze rondreis wordt best gecombineerd met vluchten van Icelandair:
Vluchten naar IJsland.

ACCOMMODATIE
Deze reis wordt aangeboden in verschillende logiescategorieën.
Budget: kamers met gedeelde badkamer
Standaard: kamers met eigen badkamer in simpele hotels, boerderijen of guesthouses
Superieur: kamers met eigen badkamer in de best mogelijke hotels of in de best mogelijke kamers.

Prijzen per persoon in een dubbel
Budget verblijf YSGN44BU
Kamer en ontbijt1/7-18/8/1818/8-5/9/186/9-30/9/18
Suzuki Jimmy manueel2658,002298,002101,50
Dacia Duster/Suzuki Vitara manueel2778,002373,002176,50
Suzuki Vitara/Kia sportage automatic2928,002463,002266,50
Toyota Landcruiser automatic3460,002800,002604,00
Landrover Defender manueel3558,002860,002664,00
 
Zoek en boek          Geen reservatiekosten
Betalingsinfo
 Veelgestelde vragen over online reserveren

Prijzen per persoon in een dubbel
Standaard verblijf YSGN44ST
Kamer en ontbijt1/7-18/8/1818/8-5/9/186/9-30/9/18
Suzuki Jimmy manueel3208,252848,252586,50
Dacia Duster/Suzuki Vitara manueel3328,252923,252661,50
Suzuki Vitara/Kia sportage automatic3478,253013,252751,50
Toyota Landcruiser automatic4010,753350,753089,00
Landrover Defender manueel4108,253410,753149,00

Zoek en boek          Geen reservatiekosten
Betalingsinfo
 Veelgestelde vragen over online reserveren

Prijzen per persoon in een dubbel
Superior verblijf YSGN44CO
Kamer en ontbijt1/7-18/8/1818/8-5/9/186/9-30/9/18
Suzuki Jimmy manueel4011,503651,503293,25
Dacia Duster/Suzuki Vitara manueel4131,503726,503368,25
Suzuki Vitara/Kia sportage automatic4281,503816,503458,25
Toyota Landcruiser automatic4814,004154,003796,00
Landrover Defender manueel4911,504214,003856,00

Zoek en boek          Geen reservatiekosten
Betalingsinfo
 Veelgestelde vragen over online reserveren

Inbegrepen in de prijs: 11 overnachtingen in de door u gekozen logiesformule met ontbijt, 4X4 huurwagen volgens uw keuze, inkomticket Mývatn Nature Bath, ticket Glacier Lagoon boottocht, 7/7 bijstand in geval van problemen, een reisgids ´IJsland´ per dossier, een documentatiepakket en de bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen in de prijs: vluchten, niet-vermelde inkomgelden, niet-vermelde maaltijden en niet-vermelde verzekeringen.

Inbegrepen in de huur van de wagen:
onbeperkt kilometeraantal, aansprakelijkheid ten opzichte van derden tot ISK 2.475.000.000 voor schade ten opzichte van personen en tot ISk 414.000.000 voor schade ten opzichte van eigendom, verzekering tegen persoonlijke schade tot ISK 186.000.000, omnium verzekering van de wagen met een franchise van ISK 195.000 voor wagens in cat. A-I en ISK 360.000 voor de hogere categorieën, diefstalverzekering en milieutaks.

Niet inbegrepen in de huur van de wagen:
Super Collission Damage Waiver: afkoop van de franchise op de omnium aan ISK 2300/dag voor wagens in cat. A-I en ISK 2900/dag voor auto´s in hogere categorieën. Deze verzekering geldt niet indien u met een gewone wagen off road en in de hooglanden gaat rijden. Wel inbegrepen is de verzekering schade voorruit.
Sand and Ash Damage Waiver: verzekering tegen de schade van zand en as aan ISK 1900/dag voor wagens in cat. A-I en ISK 2500/dag voor wagens in hogere categorieën.
Additional driver: verzekering bijkomende chauffeur aan ISK 900/dag met een max. van ISK 6300
GPS satelliet systeem: ISK 2200/dag met een max. van ISK 15400
4G wireless modem: ISK 2000/dag met een max. van ISK 14000

Klik hier voor prijzen 2018

 
Opslaan in Mijn reis
Persoonlijk reisadvies?
Klik hier
Gerelateerde
reizen:

Zomer - Autorondreis - Ronde van IJsland - 12 dagen
vanaf € 1149 p.p. voor de rondreis

Zomer - Autorondreis Klassiek en Magisch IJsland - 15 dagen
vanaf € 1685 per persoon voor de rondreis

Zomer - Reykjavik Highlights - 4 dagen
vanaf € 623 per persoon

Zomer - Autorondreis Hoogtepunten van IJsland - 8 dagen
vanaf € 691 p.p. voor de rondreis

 

Tophotel
Hotel Beau Sejour*** Nassogne
Topbestemming
Winter in Lapland
Gallia nieuwsbrief
Boordevol tips en aanbiedingen!
Quality control
Geef uw mening over uw reis
Wedstrijd
Win een uitje voor twee personen
Waardebon
Geef een vakantiebon kado
Wegbeschrijving
Plan uw reis via onze routeplanner
 
Home
Laatste update: 22-09-2018. 
© Copyright 1993-2018 Gallia bvba | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR