Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16
Visit Iceland-RagnarthSigurdsson, GJ Travel, M.Libens, G. Vandenbergh

Autorondreis Klassiek en Magisch IJsland

   
15 dagen/14 nachten
 
IJsland is met zijn rijke verscheidenheid aan landschappen en geologische fenomenen een paradijs voor de echte natuurliefhebbers. Het land van 'Fire and Ice' heeft zoveel te bieden dat 15 dagen eigenlijk wel het minimum is voor een goed uitgebalanceerde rondreis die je naar alle uithoeken van het prachtige IJsland brengt. Tijdens deze reis zie je kleurrijke bergen, enorme gletsjers, warmwaterbronnen, vredige meertjes, vulkanen, kraters in allerlei vormen, indrukwekkende watervallen en dikwijls de onmetelijke Atlantische Oceaan.  

INBEGREPEN: ferry Stykkishólmur-Brjánslaekur, inkom voor Mývatn Nature Bath, boottocht op Jökulsárlón gletsjer lagoon, een reisgids en landkaart'IJsland' en een documentatiepakket

Dag 1: Aankomst in IJsland
Deze eerste namiddag en avond breng je door op het Reykjanes schiereiland. Proef al direct van de dramatische lavalandschappen, ontdek de kracht van de geothermische ondergrond, geniet van de kracht van de oceaan tegen de kliffen van Reykjanesviti en neem de eerste postkaart waardige foto's van de vuurtoren.  Overnachting in de regio Keflavik-Reykjanes.

Dag 2: Snaefellsnes
Je vertrekt noordelijk richting het Snaefellsnes schiereiland. Ga zeker op ontdekking in het Snaefellsnes Nationaal Park met zijn indrukwekkende gletsjer, zijn prachtige zand- en steenstranden, zijn uitgestrekte lavavelden, zijn vogelkliffen, zijn grillige rotsformaties en de prachtige rotsbogen langs de kustlijn. De Snaefellsnes vulkaan heeft trouwens dienst gedaan als inspiratie voor Jules Verne's "Reis naar het middelpunt van de aarde". Hou je van mooie wandelingen? Dan raden wij je een wandeling van ca. 1,5u naar de Eldborg, een mooi gevormde vulkaan, aan. Overnachting in de Snaefellsnes regio.

Dag 3: Westfjorden
Deze namiddag neem je de ferry van Stykkishólmur naar Brjánslaekur aan de zuidkust van de Westfjorden. De Westfjorden zijn het meest afgelegen deel van IJsland. Het is een landschappelijk paradijs met brede U-vormige fjorden die soms diep landinwaarts dringen. De wanden rijzen vooral in het noorden en westen steil op uit de oceaan. Overnachting in de regio Látrabjarg.

Dag 4: Westfjorden
Látrabjarg is een 14 km lang schiereiland met een tot meer dan 400 meter hoge rotskust aan het uiterste westpunt van IJsland. Vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Látrabjarg is een van de bekendste vogelrotsen en heeft een populatie van alken, pagegaaiduikers, noordse stormvogels en drieteenmeeuwen. Elk jaar nestelen er ongeveer een miljoen vogels in deze regio. Vlak voor de kust kan u soms ook walvissen en zeehonden zien. Beste periode voor het vogelspotten is juni tot half augustus. Overnachting in de regio Látrabjarg.

Dag 5: Látrabjarg - Ísafjördur
Op de weg naar Ísafjördur, aan de gelijknamige fjord, is je eerste stop de Dynjandi watervallen. De Dynjandi is maar liefst 100 m hoog en aan de basis 50 m breed. Je moet er wel een wandelingetje van een half uur bijnemen. Daarna gaat het verder naar Þingeyri, een mooi vissersplaatsje bij de hoogste top van de Westfjorden, de Kaldbakur(998 m). Hou er rekening mee dat een stuk van de route van vandaag over gravel wegen loopt. Overnachting in Ísafjördur.

Dag 6: Ísafjördur 
Tijdens deze rustdag kan je een boottocht ondernemen naar Hornstrandir, het uiterst noordelijke schiereiland van de Westfjorden, of naar Ísafjardardjúp. Tijdens de boottocht naar de laatstgenoemde fjord kom je langs de eilandjes Aedey en Vigur, beide met grote eidereendenkolonies. Geen zin in een boottochtje? Neem dan eens de weg naar Bolungarvík. Deze rit loont alleen al vanwege de spectaculaire kustweg de moeite. Of kies voor een rustige dagje met een kleine wandeling in de buurt van je logement. Overnachting in Ísafjördur.

Dag 7: Ísafjördur - Noordwest-IJsland
Vandaag rijd je langs het noorden van de Westfjorden naar het Noordwesten van IJsland. Stop in de voormiddag eens in Hólmavík. Hier kan je een kijkje nemen in het Hekserij Museum dat zeer uitgebreid vertelt over de heksen en toverij in deze streek. 's Namiddags bereik je Stadur waar je ringweg 1 terug oprijdt. Overnachting in de regio Laugarbakki/Hvamstangi.

Dag 8: Noordwest-IJsland - Akureyri
Je rijdt door een landschap van bergen en meren langs het Húnafjordur en het Skagafjördur, de vallei van de paarden naar Akureyri, de hoofdstad van Noord-IJsland. Onderweg kan je een stop voorzien aan de Glaumbaer boerderij & volksmuseum en de Vioimyri kerk, een van de mooiste voorbeelden van de traditionele turf kerkarchitectuur. Overnachting in Akureyri. 

Dag 9: Akureyri - Mývatn
Maak 's morgens zeker een wandeling door Akureyri en bezoek de oude stad, de moderne kerk en de botanische tuin. Daarna rijd je naar de Godafoss waterval en in het gebied rond Mývatn geniet je van de vulkaanformaties van Dimmuborgir, de pseudokraters van Skutustadir, de kleurrijke zwavelflanken van Namaskard en de Krafla vulkanen en een ontspannen bad in Myvatn Nature Bath. Overnachting in Mývatn/Husavik regio.

Dag 10: Mývatn - Oostelijke fjorden
Tijdens de rit naar het Oosten van IJsland staan ook hier weer enkele prachtige natuurverschijnselen op het programma. De hoefijzervormige Asbyrgi canyon, Dettifoss, Europa's grootste waterval en dan de hooglanden van Mördrudalsfjallgardur. Overnachting in Egilsstadir regio.

Dag 11: Oostelijke fjorden - Skaftafell
Langs de machtige Oostelijke fjorden en een mooi stuk door het overweldigende binnenland met op de achtergrond de Vatnajökull gletsjer rijd je naar de zuidkust van IJsland. Onderweg stop je in de charmante havenstad Höfn, de kreeftenhoofdstad en maak je een boottocht op de Jökulsárlón gletsjer lagune. Een wandeling op één van de uitlopers van de Vatnajökull of in het Skaftafell Nationaal Park behoren ook tot de mogelijkheden. Overnachting in de Skaftafell/Kirkjubaejarklaustur regio.

Dag 12: Skaftafell - Hella/Selfoss
Vandaag ga je wandelen op de zwarte lavastranden van Vik, bewonder je de vogelkliffen van Dyrhólaey en Reynisfjara en aanschouw je het natuurgeweld van de Skógafoss en de Seljalandsfoss watervallen. Een zeer afwisselende dag. Overnachting in de regio Hella/Selfoss

Dag 13: Golden Circle
De Golden Circle is een autoroute met verschillende hoogtepunten. De wandeling naar de Gullfoss waterval is zeer spectaculair. Deze waterval is 2,5 km lang en stort zich in trapvorm met veel gedonder, naar beneden. Bij de Geysir warmwaterbronnen verwonder je je over de Strokkur spuitende geiser en in het Þingvellir Nationaal park combineer je een wandeling door de prachtige natuur met geschiedenis in de vorm van het eerste parlement van IJsland. Overnachting in Reykjavik.

Dag 14: Reykjavik
Je hebt tijd voor een zeer uitgebreide kennismaking met het oude en nieuwe Reykjavik. De belangrijkste bezienswaardigheden van Reykjavik zijn de Pearl, de Hallgrimskirkja kerk, het Nationaal Museum van IJsland, de haven en de bekende 101 wijk. Overnachting in Reykjavik.

Dag 15: Vertrek

TRANSPORT
Deze reis kan gecombineerd worden met vluchten naar Reykjavik. De lijnvluchten van Icelandair zijn steeds aan dagprijzen. Vraag een offerte met vluchten en huurwagen inbegrepen.

ACCOMMODATIE
Deze reis wordt aangeboden in verschillende logiescategorieën.
Standaard: kamers met eigen badkamer in eenvoudige hotels, boerderijen of guesthouses en soms niet op de bestemming zelf
Comfort: 3* hotels en meestal op de bestemming zelf gelegen, kamers met eigen badkamer
Superieur: kamers met eigen badkamer in 4* hotels, boetiekhotels of de deluxe kamers in 3* hotels, afhankelijk van de mogelijkheden per bestemming
OPGELET: voor deze reis zijn er 4 nachten in het Westen waar zelfs in de superieur categorie, standaard/comfort accommodatie gereserveerd wordt. In die regio zijn geen superieure accommodaties voorhanden.

Rondreis in standaard verblijf YSGNSW02
Kamer en ontbijt1/5-24/5/24,20/9-30/9/2425/5-19/9/24
dubbel/twin€ 2457€ 2789
single€ 4023€ 4565
dubbel met extra bed€ 2134€ 2423
Deze reis voor ouders en 2 kinderen in 1 kamer ? Vraag een offerte

Zoek en boek


Rondreis in comfort verblijf YSGNSW04
Kamer en ontbijt1/5-24/5/24,20/9-30/9/2425/5-19/9/24
dubbel/twin€ 2755€ 3127
single€ 4626€ 5249
dubbel met extra bed€ 2341€ 2658
Deze reis voor ouders en 2 kinderen in 1 kamer ? Vraag een offerte

Zoek en boek


Rondreis in superior verblijf YSGNSW03
Kamer en ontbijt1/5-24/5/24,20/9-30/9/2425/5-19/9/24
dubbel/twin€ 3558€ 4040
single€ 6502€ 7382
dubbel met extra bed€ 2943€ 3342

Deze reis voor ouders en 2 kinderen  -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte

Zoek en boek
 
Inbegrepen in de prijs: 14 overnachtingen in de door u gekozen logiesformule met ontbijt, ferry Stykkishólmur-Brjánslaekur voor wagen en passagiers, inkom voor Mývatn Nature Bath, boottocht op Jökulsárlón gletsjer lagoon, 7/7 bijstand in geval van problemen, een reisgids en landkaart 'IJsland' per dossier, een documentatiepakket en de bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen in de prijs: vluchten, huurwagen, niet-vermelde inkomgelden, niet-vermelde maaltijden en verzekeringen.
 

Gerelateerde reizen

Zomer - 4x4 autorondreis Onbekend IJsland -12 dagen
Zomer - 4x4 autorondreis Onbekend IJsland -12 dagen
Zomer - Active Iceland - 8 dagen
Zomer - Active Iceland - 8 dagen
Zomer - Autorondreis - Snaefellsnes en de wonderen van Noord- en Zuid-IJsland - 12 dagen
Zomer - Autorondreis - Snaefellsnes en de wonderen van Noord- en Zuid-IJsland - 12 dagen
Winter - Autorondreis Beauty of the south - 7 dagen
Winter - Autorondreis Beauty of the south - 7 dagen
Winter - Autorondreis Luxury adventure - 6 dagen
Winter - Autorondreis Luxury adventure - 6 dagen
Zomer/Herfst - Reykjavik Highlights - 4 dagen
Zomer/Herfst - Reykjavik Highlights - 4 dagen
Zomer - SLOW autorondreis Zuidwest-IJsland - 12 dagen
Zomer - SLOW autorondreis Zuidwest-IJsland - 12 dagen
Winter - South & West Express - 6 dagen
Winter - South & West Express - 6 dagen
Zomer/Herfst - autorondreis 'Zuid-IJsland' - 5 dagen
Zomer/Herfst - autorondreis 'Zuid-IJsland' - 5 dagen
Zomer - Autorondreis Hoogtepunten van IJsland - 8 dagen
Zomer - Autorondreis Hoogtepunten van IJsland - 8 dagen
Zomer - SLOW autorondreis IJsland rond in 10 dagen
Zomer - SLOW autorondreis IJsland rond in 10 dagen
Hele jaar - Autorondreis Best of South & West - 8 dagen
Hele jaar - Autorondreis Best of South & West - 8 dagen
Zomer - Autorondreis A home away from home - 10, 12, 13 of 15 dagen in vakantiehuisjes
Zomer - Autorondreis A home away from home - 10, 12, 13 of 15 dagen in vakantiehuisjes
Zomer/Herfst - Wandelen en genieten in IJsland - 10 dagen
Zomer/Herfst - Wandelen en genieten in IJsland - 10 dagen
Winter - Autorondreis 'Zuid-IJsland'- 5 dagen
Winter - Autorondreis 'Zuid-IJsland'- 5 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 21-02-2024 · Trade