Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16

Herfst/Wintertrip 'Het land van het Noorderlicht'

   
5-daagse begeleide rondreis
 
De herfst en winter zijn magische tijden in het jaar. De lucht is helder, de bodem verkleurt, de bomen worden naakt en in de winder is de aarde bevroren. De rode bessen, die aan het einde van de zomer op de grond vallen, worden vastgelijmd aan de bevroren grond en bedekt met een dun laagje sneeuw en vormen vanaf de eerste vorst samen met het weinige gras dat overblijft, moeder natuur haar eigen kerstversiering. Er hangt dan magie in de lucht.

Een korte begeleide trip naar Reykjavik en het IJslandse platteland

Dag 1: WELKOM IN IJSLAND (50 km)
De Flybus-shuttle brengt de reizigers van het vliegveld Keflavík International naar de accommodatie in Reykjavík voor de overnachting. We geven je ideeën om de hoofdstad van IJsland te verkennen op je eigen tempo.

Dag 2: REYKJAVIK - Stadsrondleiding, de Blue Lagoon en het schiereiland Reykjanes (220 km)
Vanaf 9u toont je gids enkele hoogtepunten van de hoofdstad van IJsland. Daarna reis je naar het schiereiland Reykjanes met zijn warmwaterbronnen, bergen, vogelkliffen, vuurtorens en vissersdorpjes. Aan het eind van de dag kan je het stof van de rondrit losweken in het warme, blauwe water van de beroemde Blue Lagoon. Daarna volgt een rit langs de zuidkust naar het dorpje Hella. Je verblijft hier twee nachten in eenvoudige maar gezellige huisjes in Zuid-IJsland. Je kan ook kiezen voor een upgrade naar een studio in het Scracta Hotel. 's Avonds vertelt de gids je eerst over het Noorderlicht en daarna ga je de tuin in om te wachten op dit speciale natuurverschijnsel.

Dag 3: ZUID-IJSLAND (200 km)
Vandaag reis je langs de zuidkust, naar het gebied dat onder de actieve vulkaan en gletsjer Eyjafjallajökull ligt. Er wordt gestopt bij de hoge maar smalle Seljalandsfoss waterval, die zich over de berg stort. De volgende stop is aan de Skógafoss waterval die 60 meter hoog is en een van de meest indrukwekkende watervallen van het land is. Vlakbij ligt één van IJsland 's mooiste folklore musea. Dit museum bevat een opmerkelijke collectie van landbouw- en huishoudelijke voorwerpen, typerend voor IJsland's verleden, evenals enkele traditionele turfhuizen.
Namiddag kan u deelnemen aan een optionele gletsjer wandeling(>10j.) op de Solheimajökull gletsjer (op voorhand te reserveren op het moment van bevestiging van de reis/altijd afhankelijk van beschikbaarheid). Deze activiteit duurt in totaal 3u waarvan 90 minuten op het ijs. Warme kledij en stevige wandelschoenen zijn aangeraden. Prijs: ca. ISK 20.000/150€. De wandeling op de Solheimajökull gletsjer is fijn, veilig en gemakkelijk.
Indien je niet deelneemt aan de gletsjerwandeling staat er een bezoek aan het beroemde zwarte lava strand in Reynisfjara met zicht op de Cap of Dyrholaey en de Reynisdrangar vogelkliffen op het programma. 's Avonds staat er nog een Noorderlicht presentatie op het programma. Als de nacht helder is, heb je misschien het geluk om het Noorderlicht wild, wervelend en dansend aan de hemel te zien in dramatische vormen, kleuren en patronen.

Dag 4: PAARDEN & DE GOLDEN CIRLCE (210 km)
Deze ochtend krijg je een uitgebreide uitleg over het IJslandse paard, zijn geschiedenis en zijn bijzondere kwaliteiten. Daarna breng je een bezoek aan een geothermische broeikas. Daarna gaat het verder naar de Golden Circle. Daar zie je de stoom uit de Geysir geothermische velden komen. Hier is er een verscheidenheid aan hete bronnen en borrelende poelen inclusief de actieve geiser Strokkur, die elke 5 à 10 minuten uitbarst. Daarna neem je een kijkje bij de Gullfoss, " de gouden waterval " , een dubbele waterval die 34 meter diep in de Hvítá rivier tuimelt. Je reist verder landinwaarts naar Þingvellir National Park, een UNESCO Wereld Erfgoed Site, alvorens terug te keren naar Reykjavík voor de overnachting. Een optionele Northern Lights cruise kan ter plaatse gereserveerd worden, indien de weersomstandigheden ideaal zijn. Een gratis shuttle is dan voorzien.

Dag 5: VERTREK (50 km)
Je wordt door de Flybus pendeldienst van je accommodatie in Reykjavík naar de luchthaven Keflavík gebracht.

Vertrekdata: om de andere week op dinsdag of donderdag van 5/9/23 tot 11/4/24 
De begeleide busreis begint steeds op woensdag of vrijdag om 09:00
Groepsgrootte: Gegarandeerd vertrek / Maximale groepsgrootte: 40 personen

INBEGREPEN:
- Transferten van/naar de luchthaven met de Flybus(zonder begeleiding)
- Volledig begeleide 3 daagse rondrit met een Engelssprekende gids
- 4 overnachtingen in budget of comfort logement/chalets met privé sanitair, inclusief ontbijt.
- Toegangsticket met handdoek voor de Blue Lagoon
- Toegangsticket voor het Skógar Folk Museum en de Turfhuizen
- Bezoek aan IJslandse paardenstallen & geothermische serre.
- Gebruik van eenvoudig Northern Lights uitrusting: eenvoudige antislip sneeuw en ijs spikes voor schoenen en een zaklamp voor wandelingen in het donker en het bedienen van uw fototoestel.
- Northern Lights programma op 2 avonden
- gratis wifi op de bus

Niet inbegrepen: 
- vluchten Vraag een offerte met vluchten inbegrepen.
- gletsjerwandeling op Solheimajökull gletsjer(ca. ISK 25.000, te boeken bij bevestiging van de reis, direct op de website van de organisator van de excursie)

Accommodatie:
Budget formule
: Eerste en laatste nacht in Hotel Cabin in Reykjavik, kamers met douche/WC.
2e & 3e nacht in Arhus Cottages in Hella, Zuid- IJsland, in kamers met douche/WC in de eenvoudige maar gezellige huisjes in de grote tuin direct aan de oever van de rivier in Hella.
Comfort formule: Eerste en laatste nacht in het Hotel Klettur in het centrum van Reykjavik of gelijkaardig. In Hella zijn de overnachtingen voorzien in 24m² studio kamers in het Stracta Hotel met restaurant, hot tubs en sauna of gelijkaardig. Het is 10 minuten wandelen van Stracta naar de Arhus Cottages waar de avondpresentaties over het Noorderlicht plaatsvinden.  

Prijs per persoon voor de rondreis   YSGJ024
Vertrekdata '23-'24Budget DubbelBudget SingleComfort DubbelComfort Single
A: September 4,14,19,28€ 890€ 1130€ 1250€ 1770
B: Oktober 3,12,17,26,31€ 850€ 1040€ 1080€ 1490
C: November 9,14,23,28€ 850€ 1040€ 1080€ 1490
D: December 7,12€ 850€ 1040€ 1080€ 1490
E: December 23€ 1290€ 1490€ 1580€ 1990
F: December 29€ 1420€ 1630€ 1670€ 2100
G: Januari 4,9,18,23€ 850€ 1040€ 1080€ 1490
H: Februari 1,6,15,20,29€ 850€ 1040€ 1080€ 1490 
I: Maart 5,14,19,28€ 850€ 1040€ 1080€ 1490 
J: April 2,11€ 850€ 1040€ 1080€ 1490
Max. 1 kind 8-11j. in extra bed: -20%. Deze reis is niet geschikt voor kinderen -8j.

Zoek en boek


Maaltijden:
Er zijn vele restaurants in Reykjavik, zowel voor fastfood als voor à la carte dineren.
Arhus Cottages in Zuid IJsland biedt een beperkt a la carte menu met een selectie van vis, vlees en vegetarische gerechten. Lunch stops worden gemaakt bij kleine plattelands restaurants of aan tankstation restaurants.

Opmerking:
In zeldzame gevallen, indien de sneeuw, de weg- of weersomstandigheden het nodig maken, kan het zijn dat er wijzigingen in de routeplanning tijdens de winter programma's in IJsland zijn en dat bepaalde activiteiten in de buitenlucht geschrapt moeten worden. In dit geval zal er geen terugbetaling worden gegeven , maar zal Gallia proberen een redelijk alternatief te vinden .

NOORDERLICHT
Dit programma omvat 2 avonden van presentaties, lezingen, films. Daarnaast kijk je met de gids uit om een glimp op te vangen van de Aurora Borealis - het Noorderlicht. Of je het Noorderlicht ziet is afhankelijk van het weer en daarom worden waarnemingen niet gegarandeerd. De Northern Lights zijn in de noordelijke hemel te zien van september tot april, maar alleen als de hemel helder is. Net als veel  natuurverschijnselen zijn ze is vluchtig - komen zij op of verdwijnen zij zonder voorafgaande waarschuwing (het is geen tv-show die je gewoon kunt in-en uitschakelen). Maar het is de moeite waard en het vereist veel geduld. Omdat het fenomeen enkel in de winter voorkomt, moet je bereid zijn om buiten te wachten. Het beste is om je goed warm te kleden, in laagjes, met goede schoenen, handschoenen, hoeden of mutsen en alles wat nodig is om het je comfortabel te maken terwijl je op dit werkelijk verrassende fenomeen staat te wachten . Voor het maken van de beste foto's raden wij het gebruik van een statief aan.
 

Gerelateerde reizen

Herfst/Winter - Begeleide Engelstalige reis - Noorderlicht Exploratiereis - 8 dagen
Herfst/Winter - Begeleide Engelstalige reis - Noorderlicht Exploratiereis - 8 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 21-02-2024 · Trade