Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16Gallia foto 17Gallia foto 18
(c)K. Dox, M.Libens

Natuurpunt - Begeleide rondreis Ierland

   
1/6-8/6/20
vanaf € 1720 per persoon
Dag 1: aankomst in Dublin
Bij aankomst in Dublin wordt u opgewacht door uw Nederlandstalige gids.
U vertrekt voor een sightseeing tour van Dublin. De hoofdstad van Ierland, waar een derde van de bevolking van Ierland woont, is een erg jonge en dynamische stad. Dublin wordt door de rivier de Liffey in 2 gedeeld: in het noordelijke deel, dat wordt beschouwd als het meest populaire gedeelte, ontdekt u veel grote monumenten zoals het centrale postkantoor op O'Connel Street. Dit postkantoor heeft een bewogen civiele geschiedenis achter de rug. O'Connel Street is een van de belangrijkste adres van de stad. Op de noordelijke oever ziet u ook het justitiepaleis, het oude douanekantoor en verder langs de rivier het grootste stadspark van Europa, Phoenix Park. Op de zuidoever ontdekt u de meer gesofisticeerde zijde van de stad met zijn enorme gregoriaanse pleinen met monumentale huizen met gekleurde deuren. Natuurlijk mogen we ook Grafton Street met zijn luxe winkels niet vergeten.
Daarna brengt de autocar u doorheen het prachtige Ierse landschap naar de Midlands of Galway voor diner en overnachting.

Dag 2: Connemara
Ontbijt in het hotel. Vandaag gaat u er op uit om de Connemara te ontdekken. De Connemara is de regio van Ierland waar je een grote verscheidenheid aan landschappen kan ontdekken. Dit afgelegen deel van de provincie Galway zorgt voor een ontspannen dag ver van het stadsleven. Twee bergketens overheersen deze regio: de Maumturks en de Twelve Bens. Ze bieden beide veel mogelijkheden tot uiteenlopende wandelingen.

Na de wandeling bezoek wij Kylemore Abbey en zijn tuinen. Weggestoken aan de voet van de Duchruach berg, op de noordelijke oever van Lough Pollacapul, in het hart van de bergen van de Connemara is dit monument één van de meest romantische sites van Ierland. Vandaag is de abdij de thuis van de Ierse Bénédictessen met connectie in België maar ook een meisjesinternaat met internationale reputatie. De tuinen zijn prachtig aangelegd en een bezoek zeker waard

WANDELING
Het Nationaal Park Connemara is de perfecte locatie voor een wandeling. Het omvat ongeveer 3000 ha bergachtig gebied, veenlandschap en bossen.
Een wandeling naar de top van Diamond Hill, hoogte 445m
Niveau: uitdagend - Tijd: 2-3u. - Hoogteverschil: 400m - Afstand: 7 km
 
Lunchpakket voor tijdens de uitstap.
Retour richting Galway, de westelijke hoofdstad en universiteitsstad, met zijn geanimeerde straatjes en pleinen. In oorsprong een vissersdorpje werd Galway in de 12de eeuw een versterkte vesting op de meest beschutte plaats in de baai van Galway.  Het vissersdorp bleef tot in 1935 bestaan. Tot op vandaag wordt ze geleid door afgevaardigden van de 14 belangrijkste families van de stad.
Diner en overnachting in de regio van Galway.

Dag 3: De Burren
Ontbijt in het hotel.
Vertrek naar de Burren en zijn buitengewone landschap. De Burren biedt één van de mooiste landschappen van Ierland. Deze rotsvlakte herbergt een wilde vegetatie van ongekende schoonheid.

WANDELING op de Burren Way 1: van Liscannor via de Cliffs of Moher naar Doolin
Afstand: 18 km/Tijd: 4 tot 6 uur wandelen
U volgt de kustwegen met uitzicht op Liscannor Bay, de weg leidt naar het uiterste zuidelijke punt van de Cliffs of Moher die bekend zijn in heel de wereld. Vanaf dat punt heeft u een adembenemend zicht op de kliffen die zich 200 meter hoog boven de zee verheffen. U vervolgt uw weg gedurende ongeveer 10 kilometer langs de kliffen en de kustweg tot aan het kleine dorp Doolin dat bekend staat om zijn Ierse live muziek.

Lunchpakket voor tijdens de uitstap.
Transfert naar uw hotel in de regio Clare. Diner en overnachting.

Dag 4: Dingle peninsula
Ontbijt in uw hotel.
Vandaag staat er een dag in het teken van de ontdekking van het schiereiland Dingle op het programma. Dit schiereiland strekt zich uit in de oceaan en bevindt zich op het uiterste oostelijke punt van Europa. Op dit schiereiland vindt men enorme kliffen, ongerepte stranden en Keltische dorpen. Deze beelden zorgen regelmatig voor een déjà vue gevoel, het uiteinde van het schiereiland is vanuit zowat elke hoek gefilmd al terug gekomen in ontelbare films over de jaren heen. Ruige, wilde landschappen maar ook landbouw met ontelbare haagjes maar het schiereiland is altijd trouw gebleven aan zijn Keltische verleden.

Optie 1: Vanaf Castlegregory wandelt u 8-9 km tot Fahamore(the Maghares). De route maakt deel uit van de Dingle Way en leidt langs het strand van Fahamore en biedt mooie uitzichten op de Brandon bergketen aan de baai van Brandon.

Lunchpakket voor tijdens de uitstap.
U bezoekt het 'Gallarus Oratorium', een kleine traditionele kapel die perfect behouden is. Zij geeft u een idee van de primitieve Ierse architectuur met stenen kraaggewelf.
Diner en overnachting in de regio Kerry.

Dag 5: Ring of Kerry
Ontbijt in het hotel.
Bezoek aan Derreen Gardens
Lunch onderweg
WANDELING Killarney Nationaal Park
Optie 1: Retourwandeling naar de waterval van Torc
Niveau: gemiddeld - Tijd: 2u - Hoogteverschil: 150 m - Afstand: 4,5 km
Diner en overnachting in het hotel.

Dag 6: Kerry / Cork
Ontbijt in het hotel.
U gaat op weg naar Cork. Bij aankomst wacht u een sighseeing toer van de stad. Cork is de 3de stad van Ierland en ligt tussen 2 armen van de rivier de Lee. Het stadsplan van Cork stamt uit de 19de eeuw met victoriaanse gebouwen langs de voornaamste aders van de stad: St Patricks Street en Grand Parade die gebouwd zijn op zijarmen van de Lee. De neo-gotische kathedraal St Finbar in het zuiden en de Shandon kerk in het noorden domineren de stad.
Lunch tijdens de uitstap
Namiddag, bezoek aan de disilleerderij van Midleton.
Het bezoek aan deze whisky tempel onthult u het geheim van de distillatie van dit illustere drankje waarna u kan gaan proeven van de beroemde whisky merken zoals Paddy, Jameson, Bushmills, Tullamore Dew en vele anderen.
Transfert naar uw hotel in de regio Cork.
Diner en overnachting in het hotel.

Dag 7: Cork - Dublin
Ontbijt in het hotel. 
Stop in het dorpje Cashel in Tipperary waar u de Rock of Cashel bezoekt. Dit is een oude koninklijke site bovenop een rots die 90 meter boven de vlakte uitsteekt.
Transfert naar uw hotel in de regio van Dublin
Lunch onderweg.
Diner en overnachting in het hotel.

Dag 8: Dublin - vertrek
Ontbijt in het hotel
Bezoek aan Trinity College, de grootste universiteit van het land. Het is ook de oudste met een geschiedenis van meer dan 400 jaar. Door zijn geschiedenis is Trinity College ook een grote aantrekkingspool voor toerisme geworden. Hier ontdekt u het befaamde Book of Kells, het verlichte manuscript uit de 6de eeuw dat beschouwd wordt als één van de mooiste stukken uit de middeleeuwse geschiedenis.
Vrij lunch in de stad.
Voor vertrek geniet u een laatste keer van de frisse lucht en de mooie Ierse landschappen op het Howth schiereiland. Hier heeft u een mooi uitzicht over de baai van Dublin. U wandelt van op de top van het schiereiland naar de vissershaven (ca. 1 uur).
Daarna brengt de autocar u terug naar de luchthaven voor uw retourvlucht.

INBEGREPEN IN DE PRIJS
- vluchten Brussel-Dublin-Brussel met Aer Lingus, luchthaventaksen(€ 140 zoals gekend op 4/11/19), 1 stuk ruimbagage max. 23kg + 1 handbagage per persoon inbegrepen.
- 7 overnachtingen in goede 3/4* hotels
- 7 ontbijten en 7 diners met 3-gangen keuzemenu en thee of koffie inbegrepen
- 7 lunches 2-gangen met koffie of thee inbegrepen of een lunchpakket tijdens de wandelingen
(Dit is vol pension van 's middags tot en met het ontbijt op de laatste dag)
- inbegrepen bezoeken: Kylemore Abbey, Cilffs of Moher, Gallarus Oratorium, Rock of Cashel, Old Jameson Distillery met degustatie, Muckross House Gardens en Trinity College.
- Nederlandstalige gids voor de volledige reis.
- Moderne autocar voor een rondreis van 8 dagen.
- Alle dienstvergoedingen en taksen

Bij verhoging van de brandstofprijzen kan er een verhoging van de prijs van de reis toegepast worden.

NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS
- Alle andere diensten die niet vermeld staan
- Bagage afhandeling
- Dranken bij de maaltijden
- Persoonlijke uitgaven, souveniers, annulerings- en/of bijstandsverzekeringen

Vluchtgegevens (onder voorbehoud)
EI  631 1JUN BRUDUB   1015 1105
EI  636 8JUN DUBBRU   1530 1810

Prijs per persoon voor de rondreis (min. 21 personen)
1/6/2020DubbelSingle
Leden Natuurpunt1720,002140,00
Niet-leden Natuurpunt1770,002190,00


Zoek en boek

Gerelateerde reizen

Esprit d'Ecosse foto's
Esprit d'Ecosse foto's
Irlande initiatique
Irlande initiatique
L'essentiel des fjords
L'essentiel des fjords
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

InspiratieBegeleide reizen

Home - Info & weetjes - Voorwaarden - Privacy - Vacatures

Laatste update: 16-06-2021 | Trade 
© 1993-2021 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR