Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook
 

Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12
(c)Johan Bergen_Innovation Norway, Trym Ivar Bergsmo_Finnmark Tourist Board, Johan Wildhagen-Innovasjon Norge,

Autorondreis Lofoten & Noordkaap

   
12 dagen/11 nachten
 
Het uiterste noorden van Noorwegen is met de Noordkaap één van die mythische plaatsen die op veel bucketlists staat. Het is dan ook een enig gevoel om daar boven op die kaap te staan met niets dan water tot de Noordpool. Maar ook de legendarische Lofoten eilanden spreken tot de verbeelding. Wie kent niet de foto's van de hoge bergen die uit de oceaan lijken omhoog te schieten, omzoomd met kleurrijke huisjes veelal op palen in het water. Fotogeniek is deze reis zeker!

INBEGREPEN: inkom Noordkaap, cruise Trollfjord, een reisgids en landkaart Noorwegen en een documentatiemap

Dag 1: Brussel - Tromsö
Overnachting in Tromsö.

Dag 2: Tromsö-Alta (300 of 380 km)
Op weg naar Alta neem je tweemaal een korte ferry op de 91: Breivikeidet-Svendsby en Lyngseidet-Olderdalen of je rijdt om via de E6. Daarna liggen op je weg naar Alta, gedurende een paar uur, de Lyngenalpen, enkele van de machtigste bergen van Noorwegen met toppen tot 1800 meter. Dan volgt de beklimming van de prachtige Kvaenangsfjell bergpas, waar je een adembenemend uitzicht op de Kvaenangenfjord hebt. Het hoogste punt van de weg ligt op 402 meter. Overnachting in Alta.

Dag 3: Alta - Honningsvag (180 km)
Breng een bezoek aan het door UNESCO beschermde Alta museum met zijn rotstekeningen. 5000 jaar geleden woonden hier reeds mensen. Een groot veld met rotstekeningen ligt direct bij het museum. UNESCO heeft deze rotstekeningen sinds 1982 op de Werelderfgoedlijst staan. Nadien rijd je noordwaarts door de Finnmark provincie en de Fatima tunnel (toltunnel) die je op korte tijd op het schiereiland Mageroy brengt. Je geniet op de Noordkaap van het adembenemende uitzicht. Via een kronkelweg tussen kale heuvels en met water gevulde kraters wandel je tot aan de rand van dit steile plateau, 307 meter boven de bruisende wateren. Daar, op het uiterste puntje van de wereld staan en in het niets naar het Noorden staren, wetend dat daar alleen nog maar de Noordpool is, is een onvergetelijk gevoel. Overnachting in Honningsvag.

Dag 4: Honningsvag - Kautokeino (310 km)
Het wordt een lange, maar zeker indrukwekkende dag. Je rijdt zuidwaarts verder. 's middags stop je in Karasjok, de officiële hoofdstad van de Sami. Hier kan je een bezoek brengen aan het Sampi, een cultureel park gewijd aan deze mensen en hun cultuur. Daarna rijd je verder naar Kautokeino, een andere Samische nederzetting. Overnachting in Kautokeino.

Dag 5: Kautokeino - Kilpisjarvi (253 km)
Vandaag steek je de Noors-Finse grens over, waar het één uur later is, en rijd je via Enontekio naar Kilpisjärvi. In Enontekio ontspringen zo maar even 4 rivieren die telkens heel wat zijarmen hebben. Een waterrijk gebied dus. De natuur in deze omgeving, nabij de Zweedse grens, is onbeschrijfelijk mooi. Overnachting in Kilpisjarvi.

Dag 6: Kilpisjarvi - Narvik (270 km)
Je rijdt terug Noorwegen binnen en vervolgt de weg naar de Lyngenfjord. Hier rijd je zuidwaarts in de richting van Narvik. Deze stad werd, tijdens de Tweede Wereldoorlog, volledig verwoest. Narvik is de exporthaven voor het Zweedse ijzererts uit Gällivarne en Kiruna. Eens was het een kleine onbeduidende vissershaven, maar toen een Engels-Zweedse mijnmaatschappij een spoorlijn bouwde, startte de groei van de stad. Overnachting in Narvik.

Dag 7: Narvik - Svolvaer (240 km)
Rij vandaag via Evenes over de E10 naar Svolvaer op de Lofoten. De rest van de namiddag kan je optimaal van de Lofoten genieten. De Lofoten hebben een rijke vissersgeschiedenis en vissen is nog steeds de voornaamste bron van inkomsten voor de eilandbewoners. De grootsheid van de landschappen, de vriendelijkheid van de bewoners, de ongelofelijke pracht van de fjorden, de wonderlijke kleuren van het water, de uitgestrektheid van de stranden en de gemoedelijkheid van de vissershutjes op palen maken dit tot een uitzonderlijke bestemming. De eilanden hebben een groot aantal bijzondere bezienswaardigheden zoals het Viking museum, het Lofoten Aquarium en een bijzondere collectie van kunst in Henningsvaer. Overnachting in een typische rorbu in Svolvaer.

Dag 8: Svolvaer
Geniet van deze onvergetelijke plaats, maak een wandeling over het eiland en langs de waterkant waar je op talloze plaatsen de typische stokvis te drogen ziet hangen. 's Namiddags scheep je in voor een milieuvriendelijke elektrische cruise naar het nauwe Trollfjord. Onderweg geniet je van de Lofoten in hun volle glorie en kijk je uit naar een van de koningen van de regio: de majestueuze zeearend. Overnachting in Svolvaer.

Dag 9: Svolvaer
Vandaag kies je voor een luilekker dagje in Svolvaer of je gaat voor een autorit naar het zuiden van het eiland. Bezoek dan zeker het charmante Hennigsvaer met zijn pittoresk haventje en lekkere restaurants. Verder zuidelijk kan je wat cultuur opsnuiven in het Lofotr Vikingen museum, een bezoekje brengen aan het fotogenieke Reine of misschien wat relaxen op één van de mooie zandstranden. Overnachting in Svolvaer. 

Dag 10: Svolvaer - Bardufoss (290 km)
Na het ontbijt neem je afscheid van Svolvaer en rijd je via de E10 naar het noorden in de richting van Tromsö. Geniet onderweg van de landschappen en voorzie af en toe een stop om er van te genieten. Neem een 10 km voor Bardufoss de afslag naar Rundhaug en ga eens een kijkje nemen bij de  Målselv Fossen waterval. Dat is een geweldige plek om foto's te maken en te ontspannen in de natuur. Ben je echter geïnteresseerd in luchtvaart dan raden we zeker het luchtvaartmuseum in Bardufoss aan. Overnachting in Bardufoss.

Dag 11: Bardufoss - Tromsö (140 km)
Vervolg de Europaweg 6 noordwaarts, langs de Balfjord en je komt in Tromsö. Tromsö is de grootste Noorse stad ten noorden van de poolcirkel en wordt ook wel 'Parijs van het Noorden' genoemd. Tromsö is in de zomermaanden een geweldige plaats om te vertoeven, zeker om te kunnen genieten van de middernachtzon en het bruisende uitgaansleven. Bezoek zeker de Arctische kathedraal en Polaria. Overnachting in Tromsö.

Dag 12: Tromsö
Ontbijt in het hotel

Transport
Deze rondreis kan gecombineerd worden met vluchten Brussel-Tromso-Brussel en een huurwagen. Vraag een offerte met vluchten en huurwagen inbegrepen.

ACCOMODATIE
Je verblijft in goede driesterrenhotels zoals Scandic Ishavshotel Tromso, Thon Hotel Alta, Scandic Bryggen, Thon Hotel Kautokeino, Lapland Hotel Kilpis, Svinoya Rorbuer Svolvaer, Bardufoss Hotel of gelijkaardig.

Prijzen per persoon voor de rondreis in periode 10/5-30/9/24 NORR007A
Kamer en ontbijtStandaard
Tweepersoonskamer€ 1568
Single kamer€ 2412
Kind -2j. op de kamer v/d ouders/geen babybedgratis
Max. 1 kind 0-11j. op de kamer v/d ouders€ 772
3de volwassene in dubbel€ 1234
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte
Inbegrepen: 11 overnachtingen in toeristen klasse hotels met kamer en ontbijt, inkomticket voor de Noordkaap, cruise Trollfjord,  een reisgids en landkaart 'Noorwegen' per dossier, een documentatiemap en de bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde maaltijden, drankjes, niet-vermelde inkomgelden en verzekeringen.

Zoek en boek
 

Gerelateerde reizen

Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 8 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 8 dagen
ECO rondreis - Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen - 9 dagen
ECO rondreis - Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen - 9 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
ECO rondreis - Langs de ruige kust van Noorwegen - 8 dagen
ECO rondreis - Langs de ruige kust van Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
SLOW rondreis Telemark & Fjorden - 12 dagen
SLOW rondreis Telemark & Fjorden - 12 dagen
SLOW Wandelen en genieten in Centraal-Noorwegen - 12 dagen
SLOW Wandelen en genieten in Centraal-Noorwegen - 12 dagen
Autorondreis Trio Scandinavië - 16 dagen
Autorondreis Trio Scandinavië - 16 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 27-02-2024 · Trade