Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14
(c) Benny Marty, Sverre Hjřrnevik-Fjord Norway, Jens Henrik Nybo_Innovation Norway, Valda, Normann

Autorondreis Natuurlijk Noorwegen

   
10 dagen/9 nachten
 
De natuur van Noorwegen is in vele opzichten uniek. Tijdens deze rondreis wordt daar de nadruk op gelegd. De afstanden zijn kort en in diverse plaatsen verblijf je twee nachten, zodat je rustig van de natuur kan genieten. Een wandeling naar de hoogste bergtop van Noorwegen: Galdhøpiggen (2469 m) kan voor de sportievelingen niet ontbreken. Vanuit Bøverdalen kan je dat doen. En dat is maar één van de natuurhoogtepunten op deze reis.

INBEGREPEN: ferry Hellesylt-Geiranger, ticket gletsjermuseum, een reisgids en landkaart 'Noorwegen' en een documentatiemap

Dag 1: Oslo/Gardermoen - Hønefoss (65 km)
Bij aankomst rijd je naar Hønefoss waar je eventueel de Hadeland Glasfabriek kan bezoeken. Het is de moeite waard. In het centrum ligt de waterval waarnaar het plaatsje is vernoemd.

Dag 2: Hønefoss - Geilo (170 km)
Via het Hallingdal en langs de Hallingdalselva-rivier gaat het naar Nesbyen, waar het 's winters wel -35Âş C kan worden. In Gol kan je een kopie van de Gol Staafkerk zien. Het origineel staat in Oslo in het openluchtmuseum. Na een stop bij het staafkerkje rijd je  verder naar Hol en het wintersportplaatsje Geilo. Dit is prachtig gelegen midden in de overweldigende natuur.

Dag 3: Geilo - Førde (315 km)
Deze dag staat in het teken van de natuurpracht. Je start met de beklimming van het Hardangervidda-bergplateau. De weg maakt deel uit van het Nationaal Park. Geniet van de karige natuur en de prachtige vergezichten op gletsjers en bergen. Voorbij de Sysendam en Fossli kom je aan de 180 meter hoge Vøringfoss-waterval. Dit is de hoogste waterval in Noorwegen. Nu start de afdaling naar de oever van de Eidfjord. Enkele haarspeldbochten brengen je naar het MĂĄbødal en het Hardanger Informatiecentrum - een prachtig centrum dat over de natuur in dit gebied vertelt. Dan, rijd je via Brimnes en Bruravik door de Valleviktunnel (7511 meter) naar Granvin en Voss. Hier bevindt zich een mooi openluchtmuseum en een kerk uit de 12de eeuw. Iets noordelijker zie je de Tvindefoss-waterval en dan start de beklimming van de Vikafjell-bergpas. Bij Vik i Sogn breng je een bezoek aan de prachtige Hopperstad Staafkerk en in Vangsnes aan de oever van de Sognefjord, aan het beeld van de Noorse Vikingkoning Fridtjov.  Na een korte rit langs de fjord start je met de beklimming van de Gaularfjell-bergpas naar Moskog en Førde. 2 overnachtingen in Førde.

Dag 4: Førde
Vandaag ga je op uitstap via Skei naar Fjærland en het Gletsjermuseum. Wil je alles weten over gletsjers, dan is dit zeker de moeite. Daar in de buurt kan je ook gemakkelijk 2 gletsjers bezoeken.

Dag 5: Førde - Loen(110 km)
Je rijdt over de bergpas naar Karihaugen en Innvik aan de gelijknamige fjord. Je volgt de oever van de fjord naar Olden. Hier vind je de afslag naar de gletsjer Briksdalsbree, een arm van de majestueuze Jostedal-gletsjer. De Briksdal-gletsjer kan je te voet of per elektrisch wagentje bereiken. Verder naar Loen. 

Dag 6: Loen - Bøverdalen (150 km)
Na een korte rit naar Hellesylt neem je de veerboot over de Geirangerfjord naar Geiranger. Op deze één uur durende tocht over de fjord geniet je van talrijke watervallen, zoals de bruidssluier en de zeven zusters. Van Geiranger rijd je over de Grotlibergpas naar Pollfoss bij Nordberg en de gelijknamige waterval. In Lom bezichtig je de mooie staafkerk en het interessante steenmuseum. Na de middagstop start je met de beklimming van de imposante Sognefjellbergpas richting Sogndal. De Sognefjellbergpas (1434 meter) behoort zonder twijfel tot de mooiste bergpassen van het land. De weg loopt door het Jotunheimen Nationaal Park. Bekende plaatsen langs de weg zijn o.a. Bøvertun, waar je de Dummdalsgrotten kan bezoeken en de Fantesteen, welke het hoogste punt van de weg markeert.

Dag 7: Bøverdalen
Vandaag kan je wandelen in de omgeving of naar de hoogste bergtop van Noorwegen: Galdhøpiggen (2469 m).

Dag 8: Bøverdalen - Gala(145 km)
Je vervolgt je weg naar Randen en VĂĄgĂĄmo aan het VĂĄgĂĄmeer. Na een korte rit langs de Ottarivier bereik je Otta. Daarna gaat het door het smalle Gudbrandsdal naar Vinstra waar je van de hoofdweg af gaat richting Gala aan het Galameer.

Dag 9: Gala - Oslo (250 km)
Al snel bereik je Lillehammer, de plaats waar in februari 1994 de Olympische Spelen werden gehouden. Hier kan je het Maihaugen Openluchtmuseum, het kunstmuseum, de olympische faciliteiten en het officieel Olympisch Museum bezoeken. Via de westoever van het Mjøsameer, het grootste meer in Noorwegen (365.000 m²) rijd je over de 1420 meter lange Mjøsa-brug naar de oostzijde van het meer. Bij Hamar bezoek je het imposante Vikingschip-ijsstadion, het spoorwegmuseum of de beroemde domkerkruĂŻne, die van een glazen dak is voorzien. In Eidsvoll werd op 17 mei 1814 de Noorse grondwet aangenomen. Je rijdt door het glooiende landschap rond Oslo naar de hoofdstad. Check in bij je hotel aan de rand van Oslo(standaard) of Oslo centrum(standaard+) en ga op verkenning in de hoofdstad. De stad Oslo is zonder twijfel een mooie en overzichtelijke stad. Het centrum telt een aantal historische gebouwen, waaronder het Koninklijke Paleis, het Nationaal Theater, de oude Universiteit, het Parlementsgebouw Storting en het beroemde stadhuis, markant gelegen aan de oever van de Oslofjord. Een bezoek aan Oslo dient zeker een stop bij Ă©Ă©n van de musea op het schiereiland Bygdøy te omvatten. Je vindt hier het openluchtmuseum, het Vikingschipmuseum, het Fram Museum, het Kon-Tiki/Ra II Museum en het scheepvaartmuseum. Een maritiem eiland dus. 

Dag 10: Vertrek uit Oslo (50 km)
Hierbij ben je aan het einde van je rondreis gekomen en ga je naar de luchthaven van Oslo of naar de haven voor de nachtboot van Oslo naar Kiel.
 
Transport
Deze rondreis kan gecombineerd worden met vluchten op Oslo en een huurwagen of met de ferry Kiel-Oslo-Kiel uit ons aanbod en je eigen wagen. Vraag een offerte met vervoer inbegrepen.

ACCOMODATIE
Gallia biedt deze reis aan in 2 versies: standaard en standaard+
Standaard(ST): je verblijft in doorsnee goede driesterrenhotels
Verblijf in hotels zoals Scandic Honefoss, Vestlia Geilo, Thon Hotel Forde, Hotel Loenfjord, Dale-Gudbrands Gard, Scandic Holmenkollen of gelijkaardig
Standaard+(ST+): je verblijft in de betere kamers van de driesterrenhotels of in viersterrenhotels, afhankelijk van de mogelijkheden van de overnachtingsplaats.
Verblijf in hotels zoals Klaekken Hotell Honefoss, Vestlia Hotel(superior), Hotel Alexandra Loen(superior), Dale-Gudbrands Gard, Comfort Grand Hotel Central Oslo of gelijkaardig.Prijs per persoon voor de rondreis in periode 1/5-30/9/24 NORR021A/B
VertrekStandaardStandaard+
Tweepersoonskamer€ 1388€ 1670
Single kamer€ 1887€ 2258
3de volw op de kamer€ 1090€ 1316
1 kind -2j. op de kamer/zonder bedgratisgratis 
Max. 1 kind 3-11j. op de kamer van de ouders€ 682€ 823
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte.

Inbegrepen: 9 overnachtingen in het logies van jouw keuze, 6 x half pension (niet in Honefoss, Loen, Oslo), ferry Hellesylt-Geiranger, ticket Gletsjermuseum, een reisgids en landkaart 'Noorwegen' per dossier, een documentatiemap en de bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde maaltijden, drankjes, niet-vermelde inkomgelden, plaatselijke overzetboten en verzekeringen.

Ik wil reserveren voor de 'Natuurlijk Noorwegen' in standaard accommodatie

Zoek en boek

Ik wil reserveren voor de 'Natuurlijk Noorwegen' in standaard+ accommodatie

Zoek en boek
 

Gerelateerde reizen

Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 8 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 8 dagen
ECO rondreis - Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen - 9 dagen
ECO rondreis - Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen - 9 dagen
Autorondreis Lofoten & Noordkaap - 12 dagen
Autorondreis Lofoten & Noordkaap - 12 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
ECO rondreis - Langs de ruige kust van Noorwegen - 8 dagen
ECO rondreis - Langs de ruige kust van Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
SLOW rondreis Telemark & Fjorden - 12 dagen
SLOW rondreis Telemark & Fjorden - 12 dagen
SLOW Wandelen en genieten in Centraal-Noorwegen - 12 dagen
SLOW Wandelen en genieten in Centraal-Noorwegen - 12 dagen
Autorondreis Trio Scandinavië - 16 dagen
Autorondreis Trio Scandinavië - 16 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2023 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 05-12-2023 · Trade