Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14
(c) Benny Marty, Sverre Hjřrnevik-Fjord Norway, Jens Henrik Nybo_Innovation Norway, Valda, Normann

Autorondreis Natuurlijk Noorwegen

   
10 dagen/9 nachten
vanaf € 1133 per persoon
De natuur van Noorwegen is in vele opzichten uniek. Tijdens deze rondreis is daar de nadruk op gelegd. De afstanden zijn kort en in diverse plaatsen verblijft u twee nachten, zodat u rustig van de natuur kan genieten. Een wandeling naar de hoogste bergtop van Noorwegen: Galdhøpiggen (2469 m) kan voor de sportievelingen niet ontbreken. Vanuit Bøverdalen kan u dat doen. En dat is maar één van de natuurhoogtepunten op deze reis.

INBEGREPEN: ferry Hellesylt-Geiranger, ticket gletsjermuseum, een reisgids 'Noorwegen' per dossier en een documentatiemap

Dag 1: Oslo/Gardermoen - Hønefoss (65 km)
Bij aankomst rijdt u naar Hønefoss waar u eventueel de Hadeland Glasfabriek kan bezoeken. Het is de moeite waard. In het centrum ligt de waterval waarnaar het plaatsje is vernoemd.

Dag 2: Hønefoss - Geilo (170 km)
Via het Hallingdal en langs de Hallingdalselva-rivier gaat het naar Nesbyen, waar het 's winters wel -35Âş C kan worden. In Gol kan u een kopie van de Gol Staafkerk zien. Het origineel staat in Oslo in het openluchtmuseum. Na een stop bij het staafkerkje rijdt u  verder naar Hol en het wintersportplaatsje Geilo. Dit is prachtig gelegen midden in de overweldigende natuur.

Dag 3: Geilo - Førde (315 km)
Deze dag staat in het teken van de natuurpracht. U start met de beklimming van het Hardangervidda-bergplateau. De weg maakt deel uit van het Nationaal Park. Geniet van de karige natuur en de prachtige vergezichten op gletsjers en bergen. Voorbij de Sysendam en Fossli komt u aan de 180 meter hoge Vøringfoss-waterval. Dit is de hoogste waterval in Noorwegen. Nu start de afdaling naar de oever van de Eidfjord. Enkele haarspeldbochten brengen u naar het MĂĄbødal en het Hardanger Informatiecentrum - een prachtig centrum dat over de natuur in dit gebied vertelt. Dan, rijdt u via Brimnes en Bruravik door de Valleviktunnel (7511 meter) naar Granvin en Voss. Hier bevindt zich een mooi openluchtmuseum en een kerk uit de 12de eeuw. Iets noordelijker ziet u de Tvindefoss-waterval en dan start de beklimming van de Vikafjell-bergpas. Bij Vik i Sogn brengt u een bezoek aan de prachtige Hopperstad Staafkerk en in Vangsnes aan de oever van de Sognefjord, aan het beeld van de Noorse Vikingkoning Fridtjov.  Na een korte rit langs de fjord start u met de beklimming van de Gaularfjell-bergpas naar Moskog en Førde. 2 overnachtingen in Førde.

Dag 4: Førde
Vandaag gaat u op uitstap via Skei naar Fjærland en het Gletsjermuseum. Wilt u alles weten over gletsjers, dan is dit zeker de moeite. Daar in de buurt kan u ook gemakkelijk 2 gletsjers bezoeken.

Dag 5: Førde - Loen(110 km)
U rijdt over de bergpas naar Karihaugen en Innvik aan de gelijknamige fjord. U volgt de oever van de fjord naar Olden. Hier vindt u de afslag naar de gletsjer Briksdalsbre, een arm van de majestueuze Jostedal-gletsjer. De Briksdal-gletsjer kunt u te voet of per elektrisch wagentje bereiken. Verder naar Loen. 

Dag 6: Loen - Bøverdalen (150 km)
Na een korte rit naar Hellesylt neemt u de veerboot over de Geirangerfjord naar Geiranger. Op deze één uur durende tocht over de fjord geniet u van talrijke watervallen, zoals de bruidssluier en de zeven zusters. Van Geiranger rijdt u over de Grotlibergpas naar Pollfoss bij Nordberg en de gelijknamige waterval. In Lom bezichtigt u de mooie staafkerk en het interessante steenmuseum. Na de middagstop start u met de beklimming van de imposante Sognefjellbergpas richting Sogndal. De Sognefjellbergpas (1434 meter) behoort zonder twijfel tot de mooiste bergpassen van het land. De weg loopt door het Jotunheimen Nationaal Park. Bekende plaatsen langs de weg zijn o.a. Bøvertun, waar u de Dummdalsgrotten kan bezoeken en de Fantesteen, welke het hoogste punt van de weg markeert.

Dag 7: Bøverdalen
Vandaag kan u wandelen in de omgeving of naar de hoogste bergtop van Noorwegen: Galdhøpiggen (2469 m).

Dag 8: Bøverdalen - Gala(145 km)
U vervolgt uw weg naar Randen en VĂĄgĂĄmo aan het VĂĄgĂĄmeer. Na een korte rit langs de Ottarivier bereikt u Otta. Daarna gaat het door het smalle Gudbrandsdal naar Vinstra waar u van de hoofdweg af gaat richting Gala aan het Galameer.

Dag 9: Gala - Oslo (250 km)
Al snel bereikt u Lillehammer, de plaats waar in februari 1994 de Olympische Spelen werden gehouden. Hier kan u het Maihaugen Openluchtmuseum, het kunstmuseum, de olympische faciliteiten en het officieel Olympisch Museum bezoeken. Via de westoever van het Mjøsameer, het grootste meer in Noorwegen (365.000 m²) rijdt u over de 1420 meter lange Mjøsa-brug naar de oostzijde van het meer. Bij Hamar bezoekt u het imposante Vikingschip-ijsstadion, het spoorwegmuseum of de beroemde domkerkruĂŻne, die van een glazen dak is voorzien. In Eidsvoll werd op 17 mei 1814 de Noorse grondwet aangenomen. U rijdt door het glooiende landschap rond Oslo naar de hoofdstad. Check in bij uw hotel aan de rand van Oslo(standaard) of Oslo centrum(standaard+) en ga op verkenning in de hoofdstad. De stad Oslo is zonder twijfel een mooie en overzichtelijke stad. Het centrum telt een aantal historische gebouwen, waaronder het Koninklijke Paleis, het Nationaal Theater, de oude Universiteit, het Parlementsgebouw Storting en het beroemde stadhuis, markant gelegen aan de oever van de Oslofjord. Een bezoek aan Oslo dient zeker een stop bij Ă©Ă©n van de musea op het schiereiland Bygdøy te omvatten. U vindt hier het openluchtmuseum, het Vikingschipmuseum, het Fram Museum, het Kon-Tiki/Ra II Museum en het scheepvaartmuseum. Een maritiem eiland dus. 

Dag 10: Vertrek uit Oslo (50 km)
U rijdt naar de luchthaven van Oslo of naar de haven voor de nachtboot van Oslo naar Kiel.
 
Transport
Deze rondreis kan gecombineerd worden met vluchten op Oslo en een huurwagen of met de ferry Kiel-Oslo-Kiel uit ons aanbod en uw eigen wagen. Vraag een offerte met vervoer inbegrepen.

ACCOMODATIE
Gallia biedt deze reis aan in 2 versies: standaard en standaard+
Standaard(ST): u verblijft in doorsnee goede driesterrenhotels
Verblijf in hotels zoals Scandic Honefoss, Vestlia Geilo(standaard), Thon Hotel Forde, Hotel Loenfjord, Wadahl Hotel Gala(standaard), Scandic Holmenkollen of gelijkaardig
Standaard+(ST+): u verblijft in de betere kamers van de driesterrenhotels of in viersterrenhotels, afhankelijk van de mogelijkheden van de overnachtingsplaats.
Verblijf in hotels zoals Klaekken Hotell Honefoss, Vestlia Hotel(superior), Hotel Alexandra Loen, Wadahl Hotel Gala(panorama), Comfort Grand Hotel Oslo of gelijkaardig.Prijs per persoon voor de rondreis in periode 1/5-30/9/22 NORR021A/B
VertrekStandaardStandaard+
Tweepersoonskamer1133,001382,00
Single kamer1529,001881,00
3de volw op de kamer886,001086,00
1 kind -2j. op de kamer/zonder bedgratisgratis 
Max. 1 kind 3-11j. op de kamer van de ouders555,00679,00
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte.

Inbegrepen: 9 overnachtingen in het logies van uw keuze, 7 x half pension (1ste en laatste nacht niet) , ferry Hellesylt-Geiranger, ticket Gletsjermuseum, een reisgids 'Noorwegen' per dossier, een documentatiemap en de bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde maaltijden, drankjes, niet-vermelde inkomgelden, plaatselijke overzetboten en verzekeringen.

Ik wil reserveren voor de 'Natuurlijk Noorwegen' in standaard accommodatie

Zoek en boek

Ik wil reserveren voor de 'Natuurlijk Noorwegen' in standaard+ accommodatie

Zoek en boek

Gerelateerde reizen

Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 8 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 8 dagen
Eco rondreis 'Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen' - 9 dagen
Eco rondreis 'Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen' - 9 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
Autorondreis Trio Scandinavië - 16 dagen
Autorondreis Trio Scandinavië - 16 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

Inspiratie


In de kijker


Begeleide reizen


Laatste update: 20-05-2022 | Trade 
© 1993-2022 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR