Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16Gallia foto 17Gallia foto 18Gallia foto 19
(c)Terje Rakke-Nordic Life-Fjord Norway, M.Libens Gallia,Cole Rise & Scott Sporleder-Matador Network-Fjord Norway, For og Fjaere

Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen

   
15 dagen/14 nachten
 
Tijdens deze reis verken je heel Zuid-Noorwegen. In een aantal plaatsen verblijf je twee nachten om optimaal te kunnen genieten. Hoogtepunten van deze reis zijn de prachtige fjorden als de Geirangerfjord, de Sognefjord, de Hardangerfjord en het imposante fjordengebied tussen Bergen en Stavanger. De onvergetelijke cruise op de Geirgangerfjord is inbegrepen.

Start van de rondreis is enkel mogelijk op maandag, woensdag, donderdag of zaterdag

INBEGREPEN: cruise Geirangerfjord, ticket Floibanen, cruise Lysefjord, een reisgids en landkaart 'Noorwegen' per dossier en een documentatiemap

Dag 1: Oslo/Gardermoen - Hamar (89 km)
Na aankomst rijd je via Eidsvoll, waar op 17 mei 1814 de Noorse grondwet werd aangenomen, en het Mjøsameer, het grootste meer in Noorwegen naar Hamar. Daar  ligt het imposante Vikingschip-ijsstadion, een spoorwegmuseum en de beroemde domkerkruïne, die van een glazen dak is voorzien.

Dag 2: Hamar - Sør-Fron (125-155km)
Je steekt het Mjøsa meer over via de imposante Mjøsa-brug en rijdt langs de westoever naar Lillehammer, waar in februari 1994 de Olympische Spelen werden gehouden. Hier zijn het Maihaugen Openluchtmuseum, het kunstmuseum, de olympische skischansen, de ijshockeyhallen en het officieel Olympisch Museum het bezoeken waard. Vervolgens rijd je door het smalle Gudbrandsdal naar Ringebu waar je het staafkerkje uit de 12e eeuw kan bezichtigen. Je kan ook kiezen voor de Peer Gynt autoroute door het schitterende landschap van de uitlopers van het Jotunheimgebergte. In Sør-Fron verblijf je 2 nachten. 

Dag 3: Sør-Fron
Vandaag kies je voor een rustige autoloze dag met een wandeling in de buurt van het hotel of je gaat op uitstap naar Otta en het Rondane National Park. In ieder geval, geniet volop van de Noorse natuur.

Optionele activiteit: Na een vroeg diner kan je om 20u in Wadahl op Elandensafari. Je leert alles over het leven van dit prachtige dier in zijn eigen habitat. Met een minibusje bezoek je een gebied met veel elanden waar je dikwijls ook vossen of herten kan zien. 

Dag 4: Sør-Fron - Geiranger (280 km)
Rij via Otta en Dombås het Romsdal in. Dit is één van de bekendste valleien in Noorwegen en kenmerkt zich door steile bergen met karige natuur. U komt voorbij aan de beruchte Trollveggen, een meer dan 1500 meter hoge bergwand. Daarna volgt één van de mooiste wegen van Noorwegen; de Golden Route. Vanaf talrijke uitzichtpunten geniet u van onvergetelijke panorama's. Na iedere bocht wacht een nieuw en adembenemend uitzicht. Na Sogge ziet u de 320 meter lange Stigfoss-waterval, die een loodrechte val van 40 meter heeft. Dan begint u aan de beklimming van de Trollstigen-bergpas. Onderweg zijn er foto stop mogelijkheden. U rijdt verder naar het kleine Linge, waar u de veerboot over de Norddalsfjord neemt, dan over de Ørnevei (de Adelaarsweg) en de Ørnesvingen (de Adelaarsbochten) naar Geiranger aan de gelijknamige beroemde fjord. 2 overnachtingen in Geiranger.

Dag 5: Geiranger
Vandaag staat er een Fjord Sightseeing cruise op het programma. Tijdens deze 1,5u durende cruise geniet je van de prachtige omgeving. De rest van de dag kan je relaxen of kiezen voor een mooie wandeling.

Dag 6: Geiranger - Førde (196 km)
Je start de dag met de beklimming naar Langevatn. Onderweg geniet je van een paar prachtige uitzichtspunten. De meeste herken je zeker van postkaarten of puzzles. Dalsnibba is het bekendste. Dit is een tolweg met 13 haarspeldbochten die je naar een hoogte van 1495 meter brengt. Een echt adembenemend uitzicht volgt! Na het Djupvatn-meer rijd je via Stryn, idyllisch gelegen aan de Innvikfjord, en Loen naar Olden. Hier kan je de afslag naar de Briksdalsbre gletsjer, een arm van de majestueuze Jostedal-gletsjer, nemen. De Briksdal-gletsjer kan je te voet of per elektrisch wagentje bereiken. Overnachting in Førde.

Dag 7:  Førde - Bergen (285 km)
Via Moskog rijd je naar Dragsvik waar je de veerboot over het Sognefjord naar Vangsnes neemt. De Sognefjord is de langste en diepste fjord in Noorwegen. In Vangsnes zie je het imposante beeld van de Noorse Vikingkoning Fridtjov. In Vik i Sogn bekijk je de prachtige Hopperstad Staafkerk en dan start de beklimming van de Vikafjell-bergpas. Na de Tvindefoss-waterval rijd je via Voss met zijn openluchtmuseum en kerk uit de 12e eeuw naar Bergen. 2 overnachtingen in Bergen.

Dag 8: Bergen
De stad Bergen is sinds eeuwen een belangrijk handelscentrum. De stad ontwikkelde zich na de aankomst van de Duitse Hanzen tot de toegangspoort van het land. De "Bryggen"-kade getuigt nog van deze glansperiode in de Noorse geschiedenis. De hele stad staat trouwens vol met historische gebouwen. Diverse stadspoorten, de imposante Mariakerk en de vele kleine witte huisjes getuigen eveneens van een rijk verleden. Geniet na een ritje met de Floibanen tandradtrein van een prachtig uitzicht over Bergen.  

Dag 9: Bergen - Sand (275 km)
Je zet je reis verder over het Kvamskogen-plateau naar de Steindalsfoss-waterval. De waterval is beroemd, omdat men er achter langs kan lopen. Je volgt een tijdje de Hardangerfjord en bereikt dan via Øystese het Kvanndal waar je de veerboot naar Utne neemt. Je rijdt langs de Sør Fjord naar Agatunet voor een korte stop in dit historische dorp. Verder naar Odda en de beroemde dubbele Låtefosswaterval. Met groot geweld dondert het water er naar beneden. Aansluitend rijd je via een prachtige bergpas naar Sand. 2 overnachtingen in Sand.

Dag 10: Sand
Sand ligt aan een fjord waar je kan genieten van de rust en de ruimte.

Dag 11: Sand - Stavanger (145 km)
Je rijdt zuidelijk langs de Sandsfjord en de Erfjord. In Nesvik neem je de veerboot naar Hjelmeland en na een rit door het gewest Ryfylke bereik je Årdal met de oude Årdal Kerk. Een kronkelige weg brengt je in Oanes aan de Høgsfjord. Nogmaals een oversteek per veerboot, nu naar Lauvvik. Na een korte rit langs het Storavatn-meer bereikt u Sandnes en het gezellige stadje Stavanger. Met z'n 95.000 inwoners is Stavanger één van de grootste steden in Noorwegen. Enkele bezienswaardigheden zijn de domkerk en het Noorse Oliemuseum. 2 overnachtingen in Stavanger.

Dag 12: Stavanger
Tijdens deze dag in Stavanger scheep je in voor een 3u durende cruise vanuit Stavanger door de wondermooie Lysefjord naar de voet van de indrukwekkende Preekstoel. Daarna heb je nog tijd genoeg om het pittoreske Stavanger te verkennen.

Dag 13: Stavanger - Kristiansand (260 km)
Je verlaat de stad in zuidelijke richting en rijdt door zuidwestelijk Noorwegen naar de havenstad Kristiansand. De stad overleefde vier grote branden en daardoor zijn slechts enkele historische gebouwen overgebleven. Nu is Kristiansand een belangrijke havenstad met een traditioneel maar levendig centrum. 

Dag 14: Kristiansand - Oslo (310 km)
Vanuit Kristiansand ga je in noordelijke richting via leuke plaatsjes als Grimstad, Arendal, Risør, Tvedestrand en Kragerøy. Larvik staat bekend om zijn Farris mineraalwater en heeft het enige beukenbos in Noorwegen. In de vroege namiddag bereik je Oslo. Het centrum telt een aantal historische gebouwen, waaronder het Koninklijke Paleis, het Nationaal Theater, de oude Universiteit, het Parlementsgebouw Storting en het beroemde stadhuis, mooi gelegen aan de oever van de Oslofjord. Voor de kunstliefhebber raden wij de Nasjonalgaleri aan. Heb je geen hoogtevrees, bezoek dan de Holmenkollen-berg met de bekende gelijknamige skischans.

Dag 15: Vertrek uit Oslo (50 km)
Vertrek vanaf de luchthaven van Oslo of neem de nachtboot van Oslo naar Kiel.

Transport
Deze rondreis kan gecombineerd worden met vluchten op Oslo en een huurwagen of met de ferry Kiel-Oslo-Kiel uit ons aanbod en je eigen wagen. Vraag een offerte

Logies
Gallia biedt deze reis aan in 2 versies: standaard en standaard+
Standaard(ST): je verblijft in doorsnee goede driesterrenhotels zoals Hotel Victoria Hamar, Dale-Gudbrands Gard, Hotel Geiranger, Hotel Zander K Bergen, Ryfylke fjordhotel en Thon Hotel Parken  of gelijkaardig
Standaard+(ST+): je verblijft in de betere kamers van driesterrenhotels of in viersterrenhotels, afhankelijk van de mogelijkheden van de overnachtingsplaats.
Verblijf in hotels zoals Clarion Collection Astoria Hamar, Hotel Union Geiranger(fjordview), Thon Hotel Forde(superior), Grand Hotel Terminus Bergen, Thon Hotel Opera Oslo of  Clarion The Hub of gelijkaardigPrijzen per persoon voor de rondreis in periode 1/5-30/9/24 NORR020A/B
Volgens programmaStandaardStandaard+
Tweepersoonskamer€ 1990€ 2335
Single€ 2745€ 3141
Kind -2j. op de kamer v/d ouders/geen babybedgratisgratis
Max. 1 kind 0-11j. op de kamer v/d ouders€ 983€ 1156
3de volwassene in dubbel€ 1572€ 1848
Elandensafari 3u (1/6-10/8): € 66 per persoon
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte
Inbegrepen: 14 overnachtingen met ontbijt, 7 x half pension (niet in Hamar, Bergen, Stavanger, Kristiansand en Oslo), cruise Geirangerfjord (8/5-15/9), ticket Floibanen, cruise Lysefjord/Preekstoel (1/5-30/9), een reisgids en landkaart 'Noorwegen' per dossier, een documentatiemap en de bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: vervoer, niet-vermelde maaltijden, drankjes, niet-vermelde inkomgelden en plaatselijke overzetboten en verzekeringen.
Opmerking: Het minimum aantal deelnemers voor de elandensafari is 4 personen. In het geval er geen 4 personen inschreven wordt de safari geannuleerd en wordt ze terugbetaald.

Ik wil reserveren voor de 'Ronde van Zuidelijk Noorwegen' in standaard accommodatie

Zoek en boek

Ik wil reserveren voor de 'Ronde van Zuidelijk Noorwegen' in standaard+ accommodatie

Zoek en boek
 

Gerelateerde reizen

Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 8 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 8 dagen
ECO rondreis - Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen - 9 dagen
ECO rondreis - Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen - 9 dagen
Autorondreis Lofoten & Noordkaap - 12 dagen
Autorondreis Lofoten & Noordkaap - 12 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
ECO rondreis - Langs de ruige kust van Noorwegen - 8 dagen
ECO rondreis - Langs de ruige kust van Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
SLOW rondreis Telemark & Fjorden - 12 dagen
SLOW rondreis Telemark & Fjorden - 12 dagen
SLOW Wandelen en genieten in Centraal-Noorwegen - 12 dagen
SLOW Wandelen en genieten in Centraal-Noorwegen - 12 dagen
Autorondreis Trio Scandinavië - 16 dagen
Autorondreis Trio Scandinavië - 16 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2023 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 05-12-2023 · Trade