Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16
(c)Monica Larsen_Region Stavanger, Terje Rakke-Nordic Life AS-Fjord Norway, UtaMaria, maylat, stockstudioX, Photitos2016, Gerardo Borbolla, Sverre Hjrnevik-Fjord Norway

ECO-rondreis 'Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen'

   
9 dagen/8 nachten
vanaf € 1568 per persoon
Noorwegen is een voortrekkersland voor wat betreft ecologie. Het reizen met het openbaar vervoer wordt er gestimuleerd en is daardoor zeer goed uitgebouwd. Op de luchthaven van Oslo stapt u op de trein en start in een comfortabele stoel uw rondreis door Noorwegen. Tijdens deze reis speelt de trein een grote rol. De boottocht tussen Stavanger en Bergen zorgt voor een fijne afwisseling en rustpunt in de reis. Kortom, u kan op een rustige, ontspannen manier, genieten van deze ongewone rondreis langs aangename steden en door de prachtige Noorse natuur. De trein brengt u op plaatsen waar u anders nooit komt !

INBEGREPEN: trein- en ferrytickets, ticket Floibanen, fjordcruise Lysefjord, ferry Stavanger-Bergen, reisgids 'Noorwegen' per dossier en documentatiemap


Dag 1: Aankomst Oslo/Gardermoen
U haalt uw treinticket voor de gehele reis bij het loket van de NSB op het vliegveld.
Voordat u zich goed heeft geïnstalleerd moet u al weer uitstappen. De rit duurt ongeveer 25 minuten tot Oslo Sentralbanestation.  Oslo is zonder twijfel een mooie en overzichtelijke stad. Het centrum telt een aantal historische gebouwen waaronder het Koninklijke Paleis, het Nationaal Theater, de oude Universiteit, het Parlmentsgebouw Storting en het beroemde stadhuis, markant gelegen aan de oever van het Oslofjord.  Tijdens uw verblijf in Oslo kan een bezoek aan een van de musea op het schiereiland Bygdøy niet ontbreken. U vindt hier het openluchtmuseum, het Vikingschipmuseum, het Fram Museum, het Kon-Tiki Museum en het scheepvaartmuseum. Een maritiem eiland dus. Optioneel kan u kiezen voor een 'Norwegian evening on the fjord' cruise. Overnachting in Oslo.

Dag 2: Oslo - Kristiansand
Rond het middaguur neemt u de regionale trein naar Kristiansand. U rijdt ruim 4,5u door een zeer gevarieerd landschap. Onderweg passeert u o.a. Drammen, idyllisch gelegen aan de monding van de rivier Drammenselva; Kongsberg; een prachtige waterval en Arendal,  een typisch Zuid-Noors kustplaatsje. Kristiansand is een belangrijke havenstad en ligt aan de monding van de Otra- en Tovdalselva-rivieren. Het was een moerassig, slecht begaanbaar gebied voordat Christian IV er een vesting van liet maken. Kristiansholm Vesting was in 1674 gereed. Het stadsplan is typisch voor steden uit die tijd: recht op elkaar staande straten, breed van opzet. Een van de mooie bezienswaardigheden is de neogotische domkerk uit 1885. Overnachting in Kristiansand

Dag 3: Kristiansand - Stavanger
Rustige voormiddag waarna u rond de middag door het Zuid-Noorse landschap naar Stavanger spoort terwijl u geniet van de prachtige natuur. De route eindigt in de mooie stad Stavanger. De stad Stavanger heeft ruim 100.000 inwoners en is het administratieve centrum van de provincie Rogaland. Deze aktieve stad heeft een geschiedenis die terug gaat naar 1425 toen Stavanger stadsrechten kreeg. In de 17e eeuw was het een belangrijke handelsplaats en was er veel werk in de zeevisserij. Nu is Stavanger voor alles dè oliestad van Noorwegen. Belangrijkste bezienswaardigheid is de Romaanse Domkerk uit 1125. Verder is er de Kongsgård, gelegen naast de Domkerk. In het gebouw bevonden zich o.a. de pastorie, later het paleis van de gouverneur en nu is er een school gevestigd. Het marktplein (Torget) is een gezellig plein waar in de 19e eeuw de wachttoren Valberg gebouwd werd. Van de musea willen wij vooral het Stavanger Museum noemen waar de geschiedenis van de stad wordt getoond. Tenslotte is de oude binnenstad met zijn typische houten huisjes een museum op zich, waar u zich zeker thuis zal voelen. Overnachting in Stavanger.

Dag 4:  Lysefjord-Preikestolen
Gesterkt door een Noors ontbijt heeft u vandaag een rustige dag. Om 10.00 uur vertrekt u met de boot vanaf de kade naar het prachtige Lysefjord. Het fjord is bekend voor de bekende 'Preikestolen' - een machtige rots die honderden meters boven het fjord uitsteekt. Rond drie uur bent u terug in Stavanger en heeft de rest van de dag de gelegenheid de stad nader te bekijken. Overnachting in Stavanger.

Dag 5: Stavanger - Bergen
Vanmorgen neemt u een taxi naar de kade van de Fjord Line, waar u om 06.30 uur de veerboot naar Bergen neemt. Na uw ontbijt aan boord geniet u van het onvergelijkbare landschap dat aan u voorbij glijdt. De aankomst in Bergen is voorzien om 12.30 uur. Neem een taxi naar het hotel en dan heeft u de rest van de dag tijd om deze pittoreske stad te bezoeken. Breng misschien eerst een bezoek aan het historische gedeelte van de stad: Bryggen, de kade met de voor Bergen zo typerende huizen. Hier bevindt zich ook het Hanseatisk Museum, dat in één van de oudste en best bewaarde huizen te vinden is. Tijdens de week zult u tegenover Bryggen de beroemde vismarkt van Bergen kunnen zien. Koopt u eens verse Noorse garnalen aan de kade en in een bakkerij een stokbrood, om vervolgens op een bankje aan de kade te genieten. Heerlijk verfrissend op een mooie dag. In het weekend vindt u zeker een fijn restaurantje voor een heerlijke lunch. Aan het einde van de Bryggen vindt u de Rosenkrantz Toren en de Haakonshallen, beide delen van een vesting. Ontdek Bergen van bovenaf met een retourtje met de tandradtrein Fløibanen. Boven kunt u uitstappen en in alle rust van het uitzicht genieten. Overnachting in Bergen.

Dag 6: Bergen - Voss
Na een overnachting en een goed ontbijt heeft u tijd tot ca. 15u om de stad verder te verkennen. Dan neemt u de trein naar Voss waar u 1u15 later toekomt. Bij aankomst in Voss haalt u direct uw ticket voor de excursie 'Norway -in-a-nutshell' op, dat scheelt wat tijd de volgende dag.
Voss is één van de belangrijkste toeristenplaatsjes in Noorwegen, prachtig gelegen aan het Vangvatnet-meer. In het centrum staat de prachtige Voss Kerk als een fraai symbool van de gotiek. Deze stamt uit ca. 1270. In Voss kan u de Haugursbanen, een 1100 m lange kabelbaan naar Haugurskollen (660 m), nemen. Dit is een geschikt startpunt voor mooie natuurwandelingen. Diner en overnachting in Voss.

Dag 7: Rondje Flåm
Vandaag vertrekt u met de trein van Voss naar Myrdal. De route gaat over de beroemde Bergensbaan. In Myrdal stapt u over op de Flåmsbaan. Het Flåm Station ligt op een hoogte van 2 meter, terwijl het eindpunt op een hoogte van 867 m. ligt. De afstand is slechts 20 km, de stijging 1:18 en u passeert 20 tunnels. De rijtijd naar beneden duurt 53 minuten (dit vanwege het vele remmen) en onderweg wordt op enkele plaatsen gestopt, zodat u foto's kunt maken.
In Flåm stapt u over op de veerboot naar Gudvangen, die door het Aurland- en Nærøyfjord vaart. Geniet van de kleine dorpjes langs het fjord. In Gudvangen wacht de lijnbus voor de rit terug naar Voss. 's Avonds bent u, na een indrukwekkende dag, weer terug in het hotel in Voss voor diner en overnachting.

Dag 8: Voss - Oslo
U vertrekt vanmorgen rond 9u naar Oslo waarbij de hoogtepunten elkaar opvolgen. U rijdt na Myrdal naar het hoogste punt van de route, Finse, gelegen op 1222 meter hoogte. Finse bevindt zich op het beroemde Hardangervidda-bergplateau, een gigantisch natuurpark. Geilo is een belangrijke wintersportplaats, terwijl u in het Hallingdal boerderijen ziet met wortels tot in de Vikingtijd. Via Drammen bereikt u Oslo. Bij aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel voor de nacht.

Dag 9: Vertrek uit Oslo.
Uw laatste treinrit door Noorwegen gaat van Oslo naar Gardermoen met de NSB.

TRANSPORT
U kan deze reis combineren met vluchten naar Oslo uit ons aanbod. Vraag een offerte met vluchten inbegrepen.

ACCOMMODATIE
Tijdens deze reis verblijft u in mooie 3/4* hotels zoals bv Comfort Hotel Grand Central Oslo, Clarion Hotel Ernst Kristiansand, Thon Hotel Maritim Stavanger en Scandic Voss Hotel of gelijkaardig.  De juiste hotels zijn afhankelijk van beschikbaarheid op het moment van reservering. U ontvangt de juiste lijst bij uw bevestiging.Prijs per persoon voor de rondreis met trein/ferry     NORR026
Volgens programmaDubbelSingle
A:1/4-31/10/221568,002092,00
Max. 1 kind 2-11j. op de kamer van de ouders: € 772,00
3de volw. in een dubbel: € 1234
Avondcruise in de Oslofjord: € 57
Deze reis voor ouders en 2 kinderen  -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte.
Inbegrepen: 8 overnachtingen, 7 x ontbijt in het hotel, 1 x ontbijt aan boord Fjord Line, vermelde treintrajecten, rondje Flåm, fjordcruise Lysefjord, ferry Stavanger-Bergen, retourticket Floibanen, reisgids Noorwegen, documentatiemap en de bijdrage Garantiefonds.
Niet inbegrepen: vervoer Brussel-Oslo-Brussel, transfers tussen station/haven-hotels, niet vermelde maaltijden, drankjes, inkomgelden en verzekeringen.

Zoek en boek

Gerelateerde reizen

Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 8 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 8 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
Autorondreis Trio Scandinavië - 16 dagen
Autorondreis Trio Scandinavië - 16 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

Inspiratie


In de kijker


Begeleide reizen


Laatste update: 20-05-2022 | Trade 
© 1993-2022 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR