Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16
(c)Monica Larsen_Region Stavanger, Terje Rakke-Nordic Life AS-Fjord Norway, UtaMaria, maylat, stockstudioX, Photitos2016, Gerardo Borbolla, Sverre Hjrnevik-Fjord Norway

ECO-rondreis 'Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen'

   
9 dagen/8 nachten
 
Noorwegen is een voortrekkersland voor wat betreft ecologie. Het reizen met het openbaar vervoer wordt er gestimuleerd en is daardoor zeer goed uitgebouwd. Op de luchthaven van Oslo stap je op de trein en start in een comfortabele stoel uw rondreis door Noorwegen. Tijdens deze reis speelt de trein een grote rol. De boottocht tussen Stavanger en Bergen zorgt voor een fijne afwisseling en rustpunt in de reis. Kortom, je kan op een rustige, ontspannen manier, genieten van deze ongewone rondreis langs aangename steden en door de prachtige Noorse natuur. De trein brengt je op plaatsen waar je anders nooit komt !

INBEGREPEN: trein- en ferrytickets, ticket Floibanen, fjordcruise Lysefjord, ferry Stavanger-Bergen, reisgids en landkaart 'Noorwegen' en documentatiemap


Dag 1: Aankomst Oslo/Gardermoen
Bij aankomst in Gardermoen Airport neem je de Flytoget Airport Express naar Oslo Sentralbanestation. Voor je je goed geïnstalleerd hebt moet je al weer uitstappen. Oslo is zonder twijfel een mooie en overzichtelijke stad. Het centrum telt een aantal historische gebouwen waaronder het Koninklijke Paleis, het Nationaal Theater, de oude Universiteit, het Parlmentsgebouw Storting en het beroemde stadhuis, markant gelegen aan de oever van het Oslofjord. Tijdens uw verblijf in Oslo kan een bezoek aan een van de musea op het schiereiland Bygdøy niet ontbreken. Je vindt hier het openluchtmuseum, het Vikingschipmuseum, het Fram Museum, het Kon-Tiki Museum en het scheepvaartmuseum. Een maritiem eiland dus. Optioneel kan je kiezen voor een 'Norwegian evening on the fjord' cruise. Overnachting in Oslo.

Dag 2: Oslo - Kristiansand
Rond het middaguur neem je de regionale trein naar Kristiansand. Je rijdt ruim 4,5u door een zeer gevarieerd landschap. Onderweg passeer je o.a. Drammen, idyllisch gelegen aan de monding van de rivier Drammenselva; Kongsberg; een prachtige waterval en Arendal, een typisch Zuid-Noors kustplaatsje. Kristiansand is een belangrijke havenstad en ligt aan de monding van de Otra- en Tovdalselva-rivieren. Het was een moerassig, slecht begaanbaar gebied voordat Christian IV er een vesting van liet maken. Kristiansholm Vesting was in 1674 gereed. Het stadsplan is typisch voor steden uit die tijd: recht op elkaar staande straten, breed van opzet. Een van de mooie bezienswaardigheden is de neogotische domkerk uit 1885. Overnachting in Kristiansand

Dag 3: Kristiansand - Stavanger
Rustige voormiddag waarna je rond de middag door het Zuid-Noorse landschap naar Stavanger spoort terwijl je geniet van de prachtige natuur. De route eindigt in de mooie stad Stavanger. Deze actieve stad heeft een geschiedenis die terug gaat naar 1425 toen Stavanger stadsrechten kreeg. Belangrijkste bezienswaardigheid is de Romaanse Domkerk uit 1125. Verder is er de Kongsgård, gelegen naast de Domkerk. In het gebouw bevonden zich o.a. de pastorie, later het paleis van de gouverneur en nu is er een school gevestigd. Het marktplein (Torget) is een gezellig plein waar in de 19e eeuw de wachttoren Valberg gebouwd werd. Van de musea willen wij vooral het Stavanger Museum noemen waar de geschiedenis van de stad wordt getoond. Tenslotte is de oude binnenstad met zijn typische houten huisjes een museum op zich, waar je je zeker thuis zal voelen. Overnachting in Stavanger.

Dag 4:  Lysefjord-Preikestolen
Gesterkt door een Noors ontbijt heb je vandaag een rustige dag. Om 10 uur vertrek je met de boot vanaf de kade naar het prachtige Lysefjord. Het fjord is bekend voor de bekende 'Preikestolen' - een machtige rots die honderden meters boven het fjord uitsteekt. Rond drie uur ben je terug in Stavanger en heb je de rest van de dag de gelegenheid de stad nader te bekijken, wat te flaneren, een terrasje te doen... Overnachting in Stavanger.

Dag 5: Stavanger - Bergen
Heel vroeg neem je een taxi naar de kade van de Fjord Line, waar je om 06.30 uur de veerboot naar Bergen neemt. Na je ontbijt aan boord geniet je van het onvergelijkbare landschap dat aan je voorbij glijdt. De aankomst in Bergen is voorzien om 13 uur. Neem een taxi naar het hotel en dan heb je de rest van de dag tijd om deze pittoreske stad te bezoeken. Breng misschien eerst een bezoek aan het historische gedeelte van de stad: Bryggen, de kade met de voor Bergen zo typerende huizen. Hier bevindt zich ook het Hanseatisk Museum, dat in één van de oudste en best bewaarde huizen te vinden is. Tijdens de week zal je tegenover Bryggen de beroemde vismarkt van Bergen kunnen zien. Koop eens verse Noorse garnalen aan de kade en in een bakkerij een stokbrood, om vervolgens op een bankje aan de kade te genieten. Heerlijk verfrissend op een mooie dag. In het weekend vind je zeker een fijn restaurantje voor een heerlijke lunch. Aan het einde van de Bryggen bevinden zich de Rosenkrantz Toren en de Haakonshallen, beide delen van een vesting. Ontdek Bergen van bovenaf met een retourtje met de tandradtrein Fløibanen. Boven kan je uitstappen en in alle rust van het onvergetelijke uitzicht genieten. Overnachting in Bergen.

Dag 6: Bergen - Voss
Na een overnachting en een goed ontbijt gaat de ontdekking verder tot het kort na de middag tijd is voor de trein naar Voss waar je 1u15 later toekomt.
Voss is één van de belangrijkste toeristische plaatsjes in Noorwegen, prachtig gelegen aan het Vangvatnet-meer. In het centrum staat de prachtige Voss Kerk als een fraai symbool van de gotiek. In Voss kan je de Haugursbanen, een 1100 m lange kabelbaan naar Haugurskollen (660 m), nemen. Dit is een geschikt startpunt voor mooie natuurwandelingen. Overnachting in Voss.

Dag 7: Rondje Flåm
Vandaag vertrek je met de trein van Voss naar Myrdal. De route gaat over de beroemde Bergensbaan. In Myrdal stap je over op de Flåmsbaan. Het Flåm Station ligt op een hoogte van 2 meter, terwijl het eindpunt op een hoogte van 867 m. ligt. De afstand is slechts 20 km, de stijging 1:18 en je passeert 20 tunnels. De rijtijd naar beneden duurt 53 minuten (dit vanwege het vele remmen) en onderweg wordt op enkele plaatsen gestopt, zodat je foto's kan maken. In Flåm stap je over op de veerboot naar Gudvangen, die door het Aurland- en Nærøyfjord vaart. Geniet van de kleine dorpjes langs het fjord. In Gudvangen wacht de bus voor de rit terug naar Voss. 's Avonds ben je, na een indrukwekkende dag, weer terug in het hotel in Voss voor overnachting.

Dag 8: Voss - Oslo
Je vertrekt vanmorgen rond 9u naar Oslo waarbij de hoogtepunten elkaar opvolgen. De trein brengt je na Myrdal naar het hoogste punt van de route, Finse, gelegen op 1222 meter hoogte. Finse bevindt zich op het beroemde Hardangervidda-bergplateau, een gigantisch natuurpark. Geilo is een belangrijke wintersportplaats, terwijl je in het Hallingdal boerderijen ziet met wortels tot in de Vikingtijd. Via Drammen bereik je Oslo. Bij aankomst ga je op eigen gelegenheid naar je hotel voor de nacht.

Dag 9: Vertrek uit Oslo.
De laatste treinrit door Noorwegen gaat van Oslo naar Gardermoen Airport met de Flytoget.

TRANSPORT
Je kan deze reis combineren met vluchten naar Oslo uit ons aanbod. Vraag een offerte met vluchten inbegrepen.

ACCOMMODATIE
Tijdens deze reis verblijf je in mooie 3/4* hotels zoals bv Comfort Hotel Grand Central Oslo, Thon Hotel Parken Kristiansand, Thon Hotel Maritim Stavanger, Grand Hotel Terminus Bergen en Scandic Voss Hotel of gelijkaardig.  De juiste hotels zijn afhankelijk van beschikbaarheid op het moment van reservering. Je ontvangt de juiste lijst bij de bevestiging van je reis.Prijs per persoon voor de rondreis met trein/ferry     NORR026
Kamer en ontbijtDubbelSingle
A:1/5-30/9/24€ 1811€ 2366
Max. 1 kind 0-11j. op de kamer van de ouders: € 894
3de volw. in een dubbel: € 1429
Avondcruise in de Oslofjord(vanaf 23/6-20/8): € 66 
Deze reis voor ouders en 2 kinderen  -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte.
Inbegrepen: Flytoget tickets retour, 8 overnachtingen, 7 x ontbijt in het hotel, 1 x ontbijt aan boord Fjord Line, vermelde treintrajecten, rondje Flåm, fjordcruise Lysefjord, ferry Stavanger-Bergen, retourticket Floibanen, reisgids en landkaart Noorwegen, documentatiemap en de bijdrage Garantiefonds.
Niet inbegrepen: vervoer Brussel-Oslo-Brussel, transfers tussen station/haven-hotels, niet vermelde maaltijden, drankjes, inkomgelden en verzekeringen.
Opgelet: Door de speciale weersomstandigheden in Scandinavië is de periode dat er aan het spoor kan gewerkt worden zeer kort en valt het eigenlijk samen met het zomerseizoen. Indien de treinmaatschappij op het laatste moment een trein annuleert, omwille van werken aan het spoor, en in de plaats een buslijn inlegt dan is dit een geval van overmacht en kan er geen aanspraak gemaakt worden op een schadevergoeding.

Zoek en boek
 

Gerelateerde reizen

Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 8 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 8 dagen
Autorondreis Lofoten & Noordkaap - 12 dagen
Autorondreis Lofoten & Noordkaap - 12 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
ECO rondreis - Langs de ruige kust van Noorwegen - 8 dagen
ECO rondreis - Langs de ruige kust van Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
SLOW rondreis Telemark & Fjorden - 12 dagen
SLOW rondreis Telemark & Fjorden - 12 dagen
SLOW Wandelen en genieten in Centraal-Noorwegen - 12 dagen
SLOW Wandelen en genieten in Centraal-Noorwegen - 12 dagen
Autorondreis Trio Scandinavië - 16 dagen
Autorondreis Trio Scandinavië - 16 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 27-02-2024 · Trade