Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16Gallia foto 17Gallia foto 18
(c)Jan Ove Iversen, Manuela Libens, Scott Sporleder&Colle Rise-Matador Network-Fjord Norway

ECO-rondreis Langs de ruige kust van Noorwegen

   
8 dagen/7 nachten
 
Rondreis met trein, ferry en Havila Kystruten
Volgens diverse internationale enquêtes is de treinrit tussen Oslo en Bergen de spannendste en mooiste treinrit ter wereld. Het laatste nieuws hierover was van de bekende reisverslaggever Gary Warner, die zijn favoriete treinritten publiceerde in het Amerikaanse dagblad Chicago Tribune. Geen enkele andere treinrit tussen twee Europese steden ligt op grotere hoogte dan het traject tussen Oslo en Bergen. Het hoogste punt is Finse op 1222 meter boven het zeeniveau. Tijdens de rit kan je de indrukwekkende natuur aanschouwen. Tijdens deze reis volgen echter nog heel wat hoogtepunten op andere trein- en ferry trajecten. 

INBEGREPEN: 5 treinreizen, 2 ferryreizen, 1 nacht op de Havila Kystruten, een reisgids en landkaart 'Noorwegen' en een documentatiemap

Dag 1: Oslo
Na aankomst op de nationale luchthaven van Oslo, stap je op de Flytorget Airport Express naar het centraal station Oslo.  De stad Oslo is zonder twijfel een mooie en overzichtelijke stad. Het centrum telt een aantal historische gebouwen, waaronder het Koninklijke Paleis, het Nationaal Theater, de oude Universiteit, het Parlementsgebouw Storting en het beroemde stadhuis, markant gelegen aan de oever van het Oslofjord. Een bezoek aan Oslo dient zeker een stop bij één van de musea op het schiereiland Bygdøy te omvatten. Je vindt hier het openluchtmuseum, het Vikingschipmuseum, het Fram Museum, het Kon-Tiki/Ra II Museum en het scheepvaartmuseum. Een maritiem eiland dus.
Maar dat is nog niet alles. Heb je dat gezien, wil je zeker nog een stop bij het Frognerpark maken. Daar ligt het beeldenpark van de Noorse kunstenaar Gustav Vigeland. Voor de kunstliefhebber raden wij de Nasjonalgaleri aan. Je vindt hier onder andere enkele beroemde schilderijen van Edvard Munch, waaronder Skriket (de Schreeuw). Bij voldoende tijd kan je misschien het Munchmuseum bezoeken. Zeker ook de moeite waard. 
  
Dag 2: Oslo - Trondheim
Na het ontbijt vertrekt je per trein van Oslo naar Trondheim. De treinreis gaat langs het Mjøsameer naar de Olympische stad Lillehammer en verder door het smalle Gudbrandsdal naar Dombås. Hier start de beklimming van het Dovrefjell-bergplateau. Via Oppdal bereik je Trondheim, de voormalige hoofdstad van Noorwegen. Gesticht in 997 door de Vikingkoning Olav Tryggvason onder de naam Nidaros. Bezienswaardigheid nummer 1 is de Nidaros Domkerk, waarvan de bouw in 1070 startte, maar welke in de periode 1130-1300 werd uitgebouwd. Het gebouw is het grootste gotische gebouw in Scandinavië. Andere bezienswaardigheden zijn het Ringve Muziekmuseum, de Munkholmen vesting en het Trøndelag openluchtmuseum.Dag 3: Vertrek uit Trondheim
'De mooiste zeereis ter wereld' is de naam van de route van Bergen naar Noord-Noorwegen, die elke paar dagen door de schepen van Havila wordt uitgevoerd. Het traject Trondheim Kristiansund - Molde - Ålesund - Torvik - Måloy - Florø - Bergen is zeker een van de meest interessante gedeeltes van de route. Om 09.30 uur is het vertrek van de Havila terminal in Trondheim en krijg je direct de sleutel van je hut aan boord. Gedurende de bijna 30 uur durende tocht kan je je ontspannen en genieten van het uitzicht op de ruige kustlijn van Noorwegen. Er wordt in kleine vissersplaatsjes aangelegd en vracht wordt van boord gehaald en nieuwe vracht aan boord gebracht. Je passeert talloze kleine eilandjes en haventjes. Volop genieten dus. Aan boord zijn een restaurant en een cafetaria, alsmede diverse lounges.

Dag 4: Aankomst in Bergen.
Na een prachtige zeereis kom je om 14.30 uur aan in Bergen. De stad Bergen is al sinds eeuwen een belangrijk handelscentrum aan de westkust van Noorwegen. De stad ontwikkelde zich na de aankomst van de Duitse Hanzen tot de toegangspoort van het land. De "Bryggen"-kade getuigt nog van deze glansperiode in de Noorse geschiedenis. De hele stad staat trouwens vol met historische gebouwen. Diverse stadspoorten, de imposante Mariakerk en de vele kleine witte huisjes getuigen eveneens van een rijk verleden. De rest van de dag gebruik je om de stad te verkennen.

Dag 5: Bergen - Balestrand
Na een vroeg ontbijt stap je aan boord van een schip van Norled dat je op hoge snelheid naar Balestrand zal brengen. De boot legt aan bij de voordeur van je hotel. De rest van de dag kan je relaxen in dit prachtige hotel aan de oever van de Sognefjord. Het plaatsje Balestrand heeft diverse wandelroutes uitgezet, maar wij raden aan een wandeling door het dorpje te maken waar u de mooie Engelse kerk kunt vinden.

Dag 6: Balestrand
Op de vrije dag kan je een excursie boeken naar Fjærland, het Noorse gletsjermuseum en de Supphelle- en Bøya Gletsjer. Aan de receptie van het hotel is informatie over deze excursie te krijgen ( 15 mei - 31 augustus).

Dag 7: Balestrand - Oslo
Midden op de dag vertrek je per ferry richting Flåm. De tocht gaat via de Sognefjord naar de Aurlandfjord en eindigt in Flåm. Uitstappen en overstappen op de trein naar Myrdal. Je neemt het Flåmtreintje, een spoor van slechts 20 kilometer, maar met een stijging van maar liefst 850 meter. Onderweg is er een stop bij de enorme waterval Kjosfossen, die van dichtbij bekeken kan worden. Eindpunt van de treinrit is Myrdal, waar je overstapt op de trein naar Oslo. Er volgt weer een prachtige rit over het Hardangervidda-bergplateau naar Geilo en door het Hallingdal naar Gol en Nesbyen. Via Drammen bereik je Oslo, de hoofdstad van het land. Je rondje door Noorwegen is ten einde. 

Dag 8: Oslo - Gardermoen - Brussel
Na het ontbijt heb je misschien nog wat vrije tijd of anders neem je de Flytorget Airport Express trein terug naar Oslo/Gardermoen.

TRANSPORT
Je kan deze reis combineren met vluchten op Oslo uit ons aanbod. Wij maken je graag een voorstel.Vraag een offerte met vluchten en huurwagen inbegrepen.

ACCOMODATIE
Tijdens deze reis verblijft je in goede 3/4 sterren hotels, gemakkelijk bereikbaar vanuit de stations of ferry havens. Enkele voorbeelden: Comfort Hotel Grand Central Oslo, Clarion Hotel Trondheim, Hotel Zander K Bergen, Kviknes Hotel of gelijkwaardigPrijs per persoon voor de rondreis met trein/ferry/Havila Kystruten     NORR006A
Kamer en ontbijtDubbelSingle
1/5-31/10/24€ 2246€ 3372
Max. 1 kind 2-11j. op de kamer/kajuit v/d ouders: € 1111
3de volw. op de kamer: € 1777
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte. 
Inbegrepen: 6 overnachtingen in toeristenklasse hotels in kamer en ontbijt, 1 overnachting in een superior seaview kajuit aan boord van de Havila met ontbijt, treinreizen Oslo luchthaven/centrum en retour, Oslo/Trondheim, Flamtrein Flam/Myrdal, trein Myrdal-Oslo, ferry Bergen-Balestrand, Balestrand-Flam, een reisgids en landkaart 'Noorwegen' per dossier, een documentatiepakket en de bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: vluchten Brussel-Oslo-Brussel, transfers van hotels naar treinstation/haven v.v., niet vermelde maaltijden, drankjes, inkomgelden en verzekeringen.
Opgelet: de annuleringsvoorwaarden voor de Havila liggen vanaf 44 dagen voor vertrek hoger dan de algemene annuleringsvoorwaarden van Gallia. Vraag naar de correcte annuleringskosten op deze specifieke reis. 

Zoek en boek
 

Gerelateerde reizen

Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 8 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 8 dagen
ECO rondreis - Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen - 9 dagen
ECO rondreis - Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen - 9 dagen
Autorondreis Lofoten & Noordkaap - 12 dagen
Autorondreis Lofoten & Noordkaap - 12 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
SLOW rondreis Telemark & Fjorden - 12 dagen
SLOW rondreis Telemark & Fjorden - 12 dagen
SLOW Wandelen en genieten in Centraal-Noorwegen - 12 dagen
SLOW Wandelen en genieten in Centraal-Noorwegen - 12 dagen
Autorondreis Trio Scandinavië - 16 dagen
Autorondreis Trio Scandinavië - 16 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 20-02-2024 · Trade