Reisadvies
Homepage Gallia - Reizen Beleven Facebook 25 jaar Gallia Raadpleeg een specialist 054/326981

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15Gallia foto 16Gallia foto 17Gallia foto 18
(c)Jan Ove Iversen, Manuela Libens, Scott Sporleder&Colle Rise-Matador Network-Fjord Norway

ECO-rondreis Langs de ruige kust van Noorwegen

   
8 dagen/7 nachten
vanaf € 1706 per persoon
Rondreis met trein, ferry en Hurtigruten
Volgens diverse internationale enquêtes is de treinrit tussen Oslo en Bergen de spannendste en mooiste treinrit ter wereld. Het laatste nieuws hierover was van de bekende reisverslaggever Gary Warner, die zijn favoriete treinritten publiceerde in het Amerikaanse dagblad Chicago Tribune. Geen enkele andere treinrit tussen twee Europese steden ligt op grotere hoogte dan het traject tussen Oslo en Bergen. Het hoogste punt is Finse op 1222 meter boven het zeeniveau. Tijdens de rit kan u de indrukwekkende natuur aanschouwen.

INBEGREPEN: 5 treinreizen, 2 ferryreizen, 1 nacht Hurtigruten, een reisgids 'Noorwegen' per dossier en een documentatiemap

Dag 1: Oslo
Na aankomst op de nationale luchthaven van Oslo, stapt u in de reguliere trein naar Oslo. Deze stopt op Oslo S en u stapt daar uit. De stad Oslo is zonder twijfel een mooie en overzichtelijke stad. Het centrum telt een aantal historische gebouwen, waaronder het Koninklijke Paleis, het Nationaal Theater, de oude Universiteit, het Parlementsgebouw Storting en het beroemde stadhuis, markant gelegen aan de oever van het Oslofjord. Een bezoek aan Oslo dient zeker een stop bij één van de musea op het schiereiland Bygdøy te omvatten. U vindt hier het openluchtmuseum, het Vikingschipmuseum, het Fram Museum, het Kon-Tiki/Ra II Museum en het scheepvaartmuseum. Een maritiem eiland dus.
Maar dat is nog niet alles. Heeft u dat gezien, wilt u zeker nog een stop bij het Frognerpark maken. Daar ligt het beeldenpark van de Noorse kunstenaar Gustav Vigeland. Voor de kunstliefhebber raden wij de Nasjonalgaleri aan. U vindt hier onder andere enkele beroemde schilderijen van Edvard Munch, waaronder Skriket (de Schreeuw). Bij voldoende tijd kan u misschien het Munchmuseum bezoeken. Zeker ook de moeite waard. 
  
Dag 2: Oslo - Trondheim
Na het ontbijt vertrekt u per trein van Oslo naar Trondheim. De treinreis gaat langs het Mjøsameer naar de Olympische stad Lillehammer en verder door het smalle Gudbrandsdal naar Dombås. Hier start de beklimming van het Dovrefjell-bergplateau. Via Oppdal bereikt u Trondheim, de voormalige hoofdstad van Noorwegen. Gesticht in 997 door de Vikingkoning Olav Tryggvason onder de naam Nidaros. Bezienswaardigheid nummer 1 is de Nidaros Domkerk, waarvan de bouw in 1070 startte, maar welke in de periode 1130-1300 werd uitgebouwd. Het gebouw is het grootste gotische gebouw in Scandinavië. Andere bezienswaardigheden zijn het Ringve Muziekmuseum, de Munkholmen vesting en het Trøndelag openluchtmuseum.Dag 3: Vertrek uit Trondheim
'De mooiste zeereis ter wereld' is de naam van de route van Bergen naar Noord-Noorwegen, die dagelijks door de schepen van de Hurtigruten wordt uitgevoerd. Het traject Trondheim - Molde - Ålesund - Florø - Bergen is zeker een van de meest interessante gedeeltes van de route. Om 10.00 uur is het vertrek van de Hurtigruten terminal in Trondheim en krijgt u direct de sleutel tot uw hut aan boord. Gedurende de bijna 30 uur durende tocht kunt u zich ontspannen en genieten van het uitzicht op de ruige kustlijn van Noorwegen. Er wordt in kleine vissersplaatsjes aangelegd en vracht wordt van boord gehaald en nieuwe vracht aan boord gebracht. U passeert talloze kleine eilandjes en haventjes. Volop genieten dus. Aan boord zijn een restaurant en een cafetaria, alsmede diverse lounges.

Dag 4: Aankomst in Bergen.
Na een prachtige zeereis komt u om 14.30 uur aan in Bergen. De stad Bergen is al sinds eeuwen een belangrijk handelscentrum aan de westkust van Noorwegen. De stad ontwikkelde zich na de aankomst van de Duitse Hanzen tot de toegangspoort van het land. De "Bryggen"-kade getuigt nog van deze glansperiode in de Noorse geschiedenis. De hele stad staat trouwens vol met historische gebouwen. Diverse stadspoorten, de imposante Mariakerk en de vele kleine witte huisjes getuigen eveneens van een rijk verleden. De rest van de dag gebruikt u om de stad te verkennen.

Dag 5: Bergen - Balestrand
Na een vroeg ontbijt stapt u aan boord van een schip van Norled dat u op hoge snelheid naar Balholm zal brengen. De boot legt aan bij de voordeur van uw hotel. De rest van de dag kunt u relaxen in een prachtig hotel aan de oever van de Sognefjord. Het plaatsje Balholm heeft diverse wandelroutes uitgezet, maar wij raden aan een wandeling door het dorpje te maken waar u de mooie Engelse kerk kunt vinden.

Dag 6: Balestrand
Op de vrije dag kan u een excursie boeken naar Fjærland, het Noorse gletsjermuseum en de Supphelle- en Bøya Gletsjer. Aan de receptie van het hotel is informatie over deze excursie te krijgen ( 15 mei - 31 augustus).

Dag 7: Balestrand - Oslo
Midden op de dag vertrekt u per catamaran richting Flåm. De tocht gaat via de Sognefjord naar de Aurlandfjord en eindigt in Flåm. Uitstappen en overstappen op de trein naar Myrdal en Flåm. U neemt het Flåmtreintje, een spoor van slechts 20 kilometer, maar met een stijging van maar liefst 850 meter. Onderweg is er een stop bij de enorme waterval Kjosfossen, die van dichtbij bekeken kan worden. Eindpunt van de treinrit is Myrdal, waar u overstapt op de trein naar Oslo. Er volgt weer een prachtige rit over het Hardangervidda-bergplateau naar Geilo en door het Hallingdal naar Gol en Nesbyen. Via Drammen bereikt u Oslo, de hoofdstad van het land. Uw rondje door Noorwegen is ten einde. 

Dag 8: Oslo - Gardermoen - Brussel
Na het ontbijt heeft u misschien nog wat vrije tijd of anders rijdt u per trein terug naar Oslo/Gardermoen.

TRANSPORT
U kan deze reis combineren met vluchten op Oslo uit ons aanbod. Wij maken u graag een voorstel.

ACCOMODATIE
Tijdens deze reis verblijft u in goede 3/4 sterren hotels, gemakkelijk bereikbaar vanuit de stations of ferry havens.Prijs per persoon voor de rondreis met trein/Hurtigruten     NORR006A
Kamer en ontbijtDubbelSingle
1/5-31/10/211706,002425,00
Max. 1 kind 2-11j. op de kamer/kajuit v/d ouders: € 1188
Babybedje: ca. 150 NOK/nacht, ter plaatse te betalen.
Toeslag buitenkajuit op Hurtigruten: € 181 pp in dubbel, € 279 in single en € 170 in triple
Deze reis voor ouders en 2 kinderen -12j. in 1 kamer ? Vraag een offerte
Opmerking: Op elk schip van Hurtigruten zijn er altijd enkele buitenkajuiten met beperkt zicht !
Inbegrepen: 6 overnachtingen in toeristenklasse hotels in kamer en ontbijt, 1 overnachting (onbepaalde binnenkajuit) aan boord van de Hurtigruten met ontbijt, treinreizen Oslo luchthaven/centrum en retour, Oslo/Trondheim, Flamtrein Flam/Myrdal/Oslo, ferry Bergen-Balestrand, Balestrand-Flam, een reisgids 'Noorwegen' per dossier, een documentatiepakket en de bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: vluchten Brussel-Oslo-Brussel, niet vermelde maaltijden, drankjes, inkomgelden en verzekeringen.

Zoek en boek

Gerelateerde reizen

Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis Active Norway - 10 dagen
Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis De complete fjordtour - 14 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Kennismaking met Noorwegen - 8 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Natuurlijk Noorwegen - 10 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Ronde van Zuidelijk Noorwegen - 15 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Noorwegen in cottages - 11 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Autorondreis Het Mooiste van Noorwegen - 13 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 8 dagen
Autorondreis Het land van de Vikingen - 8 dagen
Eco rondreis 'Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen' - 9 dagen
Eco rondreis 'Langs de zuidelijke kusten van Noorwegen' - 9 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis Lofoten, Vesteralen & Senja - 12 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis The Far North & North Cape - 10 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
Autorondreis Bijzonder Noorwegen - 7 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Noorse Hoogtepunten - 9 of 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
Autorondreis Zuid-Noorwegen, een andere fjordenwereld - 11 dagen
Autorondreis Trio Scandinavië - 16 dagen
Autorondreis Trio Scandinavië - 16 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 
Landen Ierland - Engeland - Kanaaleilanden - Schotland - Denemarken - Noorwegen - IJsland - Canada
Winter Lapland - IJsland
Cruising België - Nederland - Duitsland - Frankrijk - Ierland - Engeland - Schotland - Canada

InspiratieBegeleide reizen


Laatste update: 28-10-2021 | Trade 
© 1993-2021 Gallia BV | BE0475.652.663. | Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen | Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa Belgium | Lid van VVR