Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook
 

Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 10Gallia foto 11
(c)Paul Tomkins Scottish viewpoint, Joanne Green, Manuela Libens

Water of Life Whisky Tour

   
8 dagen/7 nachten
 
Betreed de mystieke wereld van whisky in het hart van Schotland. Vanaf het moment dat je voet zet in het prachtige Edinburgh, begint een reis die je door de vele facetten van Schotland's nationale drank leidt. De tweede dag dompelt je onder in de 'Scotch Whisky Experience', waar de geheimen van Malt, Grain en Blended Scotch Whisky worden onthuld. Terwijl je noordwaarts trekt naar Perth en verder de Whisky Trail verkent, ontrafel je de nauwe band tussen het majestueuze landschap en het vloeibare goud dat in je glas wervelt. Of je nu een doorgewinterde kenner of een nieuwsgierige beginneling bent, deze reis belooft je een dieper begrip en waardering voor de kunst van het distilleren en de rijke tradities die elke druppel whisky doordrenken.

INBEGREPEN: bezoek Scotch Whisky Experience, bezoek Blair Athol Distillery, Glenfiddich Distillery, Glengoyne distillery, een reisgids en landkaart'Schotland' en een documentatiemap

Dag 1: Edinburgh
Aankomst in Edinburgh en check-in. Tijd om te ontspannen en de stad wat te verkennen. Overnachting in Edinburgh.

Dag 2: Edinburgh 
Vandaag bezoek je de 'Scotch Whisky Experience', een unieke blik op de wereld van de Schotse Whisky. Ontdek de geheimen van het levenswater terwijl de gids het verschil uitlegt tussen Malt, Grain en Blended Scotch Whisky. Daarna proef je van dit heerlijke goed en ontdek je hoe Schotlands majesteitelijke landschappen de smaak en het karakter van de whisky beïnvloeden. Je ziet hier de grootste collectie van Schotse Whisky. De audio gids is beschikbaar in 20 talen. Overnachting in Edinburgh.

Dag 3: Edinburgh - Perth
Vertrek naar het noorden van Schotland over de Forth Road Bridge naar Perth. Perth biedt een rijk en elegant uitzicht maar behoudt de atmosfeer van een eerlijk stadje op het platteland met een rijke geschiedenis. Overnachting in Perthshire.

Dag 4: Perth
Vandaag kan je Scone Palace, de thuis van de graaf van Mansfield, bezoeken. Scone is een paleis met kantelen, vergroot en verfraaid in 1803. Het omvat  het 16de eeuwse paleis en nog oudere paleizen. The Moot Hill in Scone was de plaats van de befaamde Coronation Stone of Scone of nog de Stone of Destiny. Deze werd hier gebracht in de 9de eeuw door Kenneth MacAlpine, King of Scots. De Stone of Scone werd in 1296 in beslag genomen door de Engelsen en overgebracht naar Westminster Abbey. In 1997 werd de Stone teruggebracht naar Schotland en ondergebracht in het kasteel van Edinburgh. Bezoek vandaag ook de Blair Athol Distillery waar je een standaard tour door de distilleerderij volgt. Tijdens deze tour krijg je uitgebreide informatie over de ambacht van het distilleren van whisky en een goed zicht op het werk van de smaakmaker. Daarna proef je het heerlijke vocht. Overnachting in Perthshire.

Dag 5: Whisky Trail
's Morgens volg je de Whisky Trail naar het noorden en kan je één van de beroemde whiskyhuizen in de regio facultatief bezoeken. Glenlivet, McCallan, Grants of Cardhu geven allemaal een audio-visuele voorstelling, dan een begeleide wandeling door de distilleerderij en eindigen met een proeverij. De keuze wat te zien en te doen in de Speyside regio is enorm, bezoek zeker ook één van de kastelen zoals Brodie, Cawdor of Ballindalloch.  Overnachting in Speyside regio.

Dag 6: Whisky Trail
Naast een explorers tour in Glenfiddich Distillery waarbij je het Still House bezoekt en ziet waar de ambachtslieden de whisky distilleren, bezoek je ook de originele opslagplaats waar de vaten whisky rijpen. Je leert hier alles over het proces om de juiste smaak en consistentie te bekomen. Nadien bezoek je de bottelarij en leert de gids je de geur kennen. Ter afsluiting proef je van 3 van hun single malt whisky's. De rest van de dag heb je de tijd om de regio te ontdekken, neem bijvoorbeeld the Strathspey Railway van Boat of Garten naar Aviemore. Overnachting in Speyside regio.

Dag 7: Speyside - Loch Lomond - Glasgow
Vandaag rijd je naar het Zuiden via Loch Lomond en de Glengoyne Distillery dat zijn vergunning kreeg in 1833. Het is Schotlands meest Zuidelijke Highland distilleerderij en ze ligt het kortste bij Glasgow. Genesteld in de Clampsie Hills gebruikt het water van een waterval. Overnachting in de Loch Lomond/Glasgow regio.

Dag 8: einde van de reis
Spijtig genoeg is het tijd om Schotland te verlaten.

Transport
Deze rondreis kan gecombineerd worden met vluchten en huurwagen of met een van de ferry's uit ons aanbod en uw eigen wagen. Vervoer naar Schotland

ACCOMODATIE
Verblijf in 3* hotels
Je verblijft 7 nachten in degelijke 3* hotels zoals bv BW Braidhills, Murrayfield Hotel, Fishers Hotel, Craiglynne Hotel, Poppies Hotel of gelijkaardig.
Verblijf in 4* hotels
Verblijf 7 nachten in mooie 4* hotels, landhuizen of kastelen zoals bv Novotel Edinburgh Park, Norton House, Crieff Hydro, Murrayshall Hotel Tigh Na Sgiath Hotel, MacDonald Forest Hills of gelijkaardig
Mix Verblijf
Je verblijft 3 nachten in B&B's, 2 nachten in 3* hotels en 2 nachten in 4* hotels

Prijzen per persoon voor de rondreis GBWT4H3/GBWT4H4/GBWT4MIX
.3* Hotels4* HotelsMix
Kamer en ontbijtDBL/TRPDBL/TRPDBL/TRP
A: 1/3-31/3/24€ 791€ 919€ 794
B: 1/4-30/4/24€ 874€ 1099€ 890
C: 1/5-31/5/24€ 939€ 1143€ 910
D: 1/6-30/6/24€ 955€ 1200€ 971
E: 1/7-31/7/24€ 1063€ 1276€ 954
F: 1/8-31/8/24€ 1202€ 1396€ 1085
G: 1/9-30/9/24€ 1063€ 1276€ 954
H: 1/10-31/10/24€ 939€ 1143€ 910
 
Inbegrepen: 7 overnachtingen met ontbijt, Silver tour in de Scotch Whisky Experience, standaard tour in Blair Athol Distillery, explorers tour in Glenfiddich Distillery, standaard tour in Glengoyne Distillery, een reisgids 'Schotland' en landkaart per dossier, een documentatiemap en bijdrage Garantiefonds Reizen.
Niet inbegrepen: vervoer, maaltijden, andere toegangsgelden, persoonlijke uitgaven en verzekeringen.
Opgelet:
- ter plaatse check je altijd op voorhand de juiste openingstijden van de distilleerderijen en bezienswaardigheden. 
- het is in Schotland verboden met de wagen te rijden met alcohol in het bloed = zero tolerance. Zorg voor een BOB in het reisgezelschap. 
- Er gelden afwijkende/striktere annuleringsvoorwaarden voor de bezoeken aan de distilleerderijen.
- Sinds 1/10/21 is een internationaal paspoort vereist voor alle reizigers die naar het Verenigd Koninkrijk reizen. 

Rondreis in hotels 3*

Zoek en boek

Rondreis in 4* hotels

Zoek en boek

Rondreis in Mix logement

Zoek en boek

 

Gerelateerde reizen

Islay & Jura Whisky Tour - 7 dagen
Islay & Jura Whisky Tour - 7 dagen
Lowlands Whisky Tour - 4 dagen
Lowlands Whisky Tour - 4 dagen
Speyside Whisky Tour - 6 dagen
Speyside Whisky Tour - 6 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 20-02-2024 · Trade