Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10

Algemene informatie & vaargebieden

   
riviercruising in Frankrijk
 
Cruising Info

Een vaarvakantie is niet zomaar een vakantie: het is een belevenis ! Altijd al gedroomd over het varen op een boot, maar u heeft geen vaarbewijs; Gallia maakt uw dromen waar ! Varen over de rivieren en kanalen, het ontdekken van de prachtige natuur, het ontmoeten van de lokale bevolking en het leven op het water … en dit alles op uw eigen tempo.

Er is geen voorafgaandelijke kennis van de vaarreglementen of brevet vereist.

Een boot, een kanaal of rivier en enkele vrienden of familie aan boord. Meer hebt u niet nodig voor een geslaagde vakantie. Trossen los en u kan vertrekken. Na een halfuurtje varen is het alsof u nooit anders gedaan hebt. Een sluis! De sluiswachter heeft de sluisdeuren al opengezet en rustig vaart u de sluis binnen. U legt aan waar u wil, in een pittoresk haventje of langs de oever, ver van alle drukte. U bepaalt zelf hoelang u aangemeerd blijft, wil u wat meer tijd om een dorpje in de buurt bezoeken, geen probleem! 's Avonds gaat u uit eten in een gezellig restaurantje langs de oever of u kookt aan boord. En na een heerlijke maaltijd kruipt iedereen onder de lakens, het zachtjes kabbelende water wiegt u al vlug in slaap.

Een echte familievakantie!

Bij een vaarvakantie komt iedereen aan bod. Er is altijd wel wat te doen. Een vaarvakantie is tegelijkertijd een actieve alsook een ontspannende vakantie. Van de meeste rederijen ontvangt u een uitvoerige documentatie over uw vakantie. Een overzichtelijke vaarwaterkaart (enkel voor Frankrijk) - met aanduiding van de mogelijkheden om water en diesel te tanken, kleine restaurantjes en winkels die u voorbijvaart - wordt tegen betaling afgeleverd met de reisdocumenten. Via de vele kanalen en rivieren kan u Ierland en Frankrijk verkennen. Streken die u misschien al eens bezocht met de wagen kan u immers eveneens van op het water doorkruisen. Gallia biedt u vertrekbasissen en huurboten in interessante vaargebieden met tal van mogelijkheden. 

Inrichting van de boot

Keuken: Deze is uitgerust met spoelbak, werktafel, kasten, volledige keukeninrichting met bestek en glaswerk. Gasvuur, ijskast en verlichting zijn natuurlijk ook aanwezig.
Verwarming: De hele boot kan verwarmd worden.
Water: De boot is uitgerust met een groot waterreservoir en er is koud en warm stromend water, douche en wc. (2 of meerdere wc's/douches in de grotere boten).
Linnen: Een volledige uitrusting, overeenkomstig het aantal personen aan boord, met lakens, dekens, hoofdkussens en handdoeken is in de prijs begrepen. Bij Nicols zijn handdoeken niet inbegrepen.
Gas: Elke boot is uitgerust met flessen gas waarmee het gasfornuis en de verwarming werkt. Deze flessen bieden u 1 à 2 weken autonomie.
Brandstof: Wanneer u de boot in ontvangst neemt, is hij volgetankt; voldoende voor meer dan één week varen.

Nuttige informatie

Minimum leeftijd: Varen is gemakkelijk, maar een boot is een kostbaar bezit. Rederijen vragen daarom dat de bestuurder minstens 18 jaar is. Verder is er geen enkele voorafgaandelijke kennis van de vaarreglementen of brevet vereist.
Technische problemen: Deze komen zelden voor, maar indien nodig kan u steeds de cruiserbasis contacteren, zij komen u ter plaatse helpen.
Parking: Uw wagen kan u achterlaten op de voorziene parking, open of overdekt. Op sommige basissen vindt u bewaakte parkings, ter plaatse te betalen.
Inscheping: Weekhuur: de cruisers zijn beschikbaar vanaf 16 uur de eerste dag van de huurweek. Ten laatste om 09 uur de laatste dag moet de cruiser in goede staat en proper terug ingeleverd worden. Afwijkende uren voor miniweek en weekend.
Verzekering: Wij raden u aan om een annuleringsverzekering te nemen bij reservatie. De annuleringskosten voor cruisers kunnen immers oplopen tot 100%. Mits een premie van 4,8% van de huurprijs te betalen wordt dit risico gedekt.
Enkelrichtingverhuring: De cruisermaatschappij behoudt het recht om de richting van een enkelrichtingverhuring te veranderen en eventueel ook een heen- en terugvaart aan te bieden indien de omstandigheden dit vereisen. Om de juiste richting van uw enkelrichtingverhuring te kennen MOET u Gallia of de cruisermaatschappij contacteren in de week vóór uw vertrek.
Droogte/Overstroming: De cruisermaatschappij wijst elke verantwoordelijkheid af indien bepaalde waterwegen niet bevaarbaar zijn omwille van droogte, overstroming of stakingen en voorziet in dit geval geen terugbetaling.
Waarborg: Voor u met de cruiser vertrekt vraagt men u een waarborg te betalen. Deze mag met Credit Card voldaan worden. Men kijkt uw boot na op het einde van de verhuring, is deze in goede staat en proper dan betaalt men u uw waarborg terug min de verbruikte brandstof. Bij sommige maatschappijen kan u de vrijstelling op de omniumverzekering ter plaatse afkopen. Dan betaalt u naargelang het type boot een niet terugbetaalbaar bedrag. Op deze manier bent u 100% verzekerd tegen schade aan de boot of bijboot.
Feestdagen: Op bepaalde feestdagen (o.a. 1 mei, Pasen, Pinksteren, 14 juli, 1 november en 11 november) werken de sluiswachters niet en kan het zijn dat u uw reisweg moet aanpassen om op het einde van uw vakantie tijdig terug in de basis aan te komen.
Wanneer inschrijven? Ondanks de enorme vloot en de grote keuze uit verschillende boten is het aan te raden tijdig te boeken. Veel van onze klanten leggen immers dadelijk na hun reis hun boot voor het volgende jaar vast. Laatkomers hebben dan ook heel wat beperkingen in hun keuze.

Riviercruising in Frankrijk
Regio informatie


Bretagne, land van de legendes

Land van magie en mysterie, rijk aan couleur locale en tradities. Langs de wateras van Brest tot Nantes kan men er historische schatten en opmerkelijke natuurrijkdom ontdekken. Geniet van de originaliteit van de granietarchitectuur, de landelijke kerken en kapellen, het fort van Josselin, het kasteel van de hertogen van Nantes of van Dinan en haar hoge vestingen die uitkijken over het estuarium. Grote delen van de waterwegen zijn uitsluitend voorbehouden voor de pleziervaart. Ga er op ontdekkingsreis naar de folklore, de schaaldieren, de lekkere crêpes en de lokale cider of de Muscadet uit Nantes. 

Anjou, kastelen aan en in het water

Ontdek de Anjou-regio; bekend voor z'n gastronomie, kastelen, abdijen en gemoedelijkheid. Een ideaal gebied voor beginners met weinig sluizen. Ontdek de talloze dorpjes en steden die op u liggen te wachten verspreid langs de oevers.

Aquitaine - Gascogne - Lot, reizen in een streek voor fijnproevers

Een zonovergoten regio waar tradities zijn blijven bestaan. Op de marktjes ligt de ganzenlever naast piramides van aardbeien. Dit is het land van het 'goede eten': de ganzenlever, de wijnen van Buzet en de Armagnac. De valleien inspireren vele fotografen en schilders en zijn bezaaid met buitenhuizen en Middeleeuwse kastelen. Hier vindt u de rijkdom van de Romaanse kunst met bv de kruisgang en de abdij van Moissac. De Lot baant er zich een weg door het hart van de ongerepte natuur. Veel van wat u hier zult ontdekken is vaak alleen maar vanaf de rivier te zien zoals de rustieke dorpen en middeleeuwse vestingen op de oevers van de Lot.

Midi - Camargue, laat u verleiden door het mooie zuiden

Canal du Midi, Europa's oudste waterweg met zijn gewelfde bladerdaken, gevormd door de honderjarige plataanbomen, is uniek door zijn afmetingen en doordacht ontwerp. Dit is het paradijs voor waterliefhebbers maar ook van kunstliefhebbers met de majestueuze middeleeuwse stad Carcassonne en het Paleis van de Aartsbisschoppen en de kathedraal van Narbonne. Ook de innerlijke mens zal genieten met de cassoulet van Castelnaudary en de wijnen van de Minervois en de Corbières. De Camargue is één van de mooiste en zonnigste regio's van Frankrijk. Hier vindt u levendige vissershavens zoals Le Grau-du-Roi of Sète maar ook rustieke dorpen zoals Bouzigues en Mèze aan het binnenmeer van Thau. Roze flamingo's, stieren en paarden in alle vrijheid, sieren het landschap. De stranden en het nachtelijke leven van de Middellandse Zee zijn nooit veraf.
 
Charente, het Franse gevoel

Charente is het oceaanland dat de rijkdom van zijn zeegeschiedenis bewaart: Rochefort, de oude koninklijke haven en de wijk van het Arsenaal. Dit is ook de regio van de cognac. Bezoek zeker de wijngaarden en zijn beroemde cognackelders. Geniet van fietstochten door het bosrijke landschap en langs velden vol zonnebloemen. Vergeet niet te proeven van de overheerlijke specialiteiten: mosselen en oesters van Marennes-Oléron, tong en tonijn samen met een overheerlijke Pineau de Charente.
 
Bourgogne, natuur, geschiedenis en lekker tafelen

De Bourgogne bezit de ideale bodem voor wijngaarden en hier ligt dan ook de bakermat van de beroemde Franse keuken en de fijne wijnsoorten. Met zijn rijke geschiedenis van de hertogen van Valois en de koningen van Frankrijk kan men overal verspreid over het landschap de sporen terugvinden in de vorm van landhuizen en kastelen. Het aantal historische sites en monumenten langs het water is indrukwekkend. De Bourgogne is dan ook het middelpunt van de Romaanse en Gotische kunst.

Val de Loire - Nivernais, tussen heuvels en bossen

Talloze dorpjes die dikwijls de wortels van hun ontstaan in de middeleeuwen moeten zoeken. Nivernais is in Frankrijk bekend als dé kastelenregio. Het landschap leent zich uitstekend om, ter afwisseling, een uitdagende fiets- of wandeltocht te maken. Bezoek de steden en dorpen uit de middeleeuwen zoals Vezelay of het indrukwekkende aquaduct van Briare.
Dit is een uitstekende regio om te vissen op forel of te zwemmen in de Loire. Hier geniet u ook van de uitstekende witte wijn van Sancerre en de geitenkaas van Chavignol.
 
Franche Comté, een koninklijke rondreis

Vaar in het spoor van de trekschuiten uit de 17e eeuw. Bewonder de verscheidenheid aan landschappen. De gastronomie en plaatsen zoals Dijon en Dôle maken deze regio onvergetelijk. Van massatoerisme gevrijwaard gebleven, is de natuurlijke schoonheid van deze streken grotendeels onontdekt en onaangeroerd gebleven.

Vallée de la Saône

U zal gecharmeerd zijn door de rust en de ongereptheid van de natuur. Dit stuk van de Vogezen was erg in trek vanaf de Gallo-romaanse periode. Getuigen hiervan zijn o.a. de plaatsjes Selles en Port-sur-Saône.
 
Elzas, een mix van culturen
Frans maar toch ook een beetje Duits. De oude huizen, dikwijls gedeeltelijk in vakwerk, sieren de middeleeuws ogende dorpjes. Ga zeker even langs in één van 200 musea en kunstgalerijen in deze kleinste provincie van Frankrijk. Geniet van de vele wijnen en bieren die de Elzas rijk is samen met de typische specialiteiten en het beroemde Kougelhopfgebak. Tijdens de tocht kan u genieten van de verschillende reliëfvormen en het contrast tussen de Lotharingse bossen en de Elzassische vlakten.

 

Gerelateerde reizen

Le Boat
Le Boat
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2023 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 05-12-2023 · Trade