Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4

Algemene informatie

   
 
Vaarvakanties op de Shannon

Een cruiservakantie geeft u de mogelijkheid om Ierland eens van een andere kant te bekijken. De Shannon rivier, één van de mooiste rivieren voor pleziervaart in Europa, brengt u op plaatsen waar u anders nooit zou komen. Eentonig wordt het nooit, zo kan u bijvoorbeeld varen op het smalle Shannon-Erne Waterway kanaal met zijn sluizen of de verschillende meren op de Upper- en Lower Shannon verkennen.

Geen vaarbewijs vereist
Een vaarbewijs of ervaring is niet vereist, iedereen kan met een boot omgaan en ter plaatse krijgt u voldoende technische en praktische uitleg. Voor u het weet bent u op weg.De Shannon River 

Upper Shannon

Vanuit Carrick-on-Shannon vaart u naar het mooie Lough Key, langs talrijke meren met verschillende plaatsen om aan te leggen. Hierna mondt het kanaal uit in Acres Lake, dat beheerst wordt door het Iron gebergte. Na deze korte vaart bent u zeker van uw vaarkunst en is het ogenblik daar om op de Shannon naar het zuiden te varen, waar de rivier versmalt tot Jamestown. Meer naar het zuiden volgt een opeenvolging van meren, een paradijs voor ornithologen en vissers. De rivier kronkelt naar Kinglass Lake en de rivieren Grange en Mountain.

Lower Shannon

Vanuit Portumma, het uiterste puntje van Lough Derg, hebt u de keuze om de Shannon of het meer op te varen. U komt voorbij de dorpjes Terryglass, Kilgarvan en Dromineer, dat een mooi panorama biedt op Lough Derg. Het meer heeft een lengte van meer dan 10 mijl. Meer naar het zuiden bevindt zich Killaloe, dat de indruk geeft in een fjord gelegen te zijn. Hier eindigt ook het bevaarbare gedeelte van de Shannon. Op de terugweg naar boven, komen we langs één van de mooiste trajecten tot aan Mountshannon.

Shannon - Erne Link

Vanuit Belturbet hebt u keuze te over: u kan zowel op het Lower als op het Upper Lough Erne varen, ofwel kiest u richting Shannon langs het kanaal. De grens met Noord-Ierland stelt geen enkel probleem.
 
 

Gerelateerde reizen

Carrick Craft
Carrick Craft
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2023 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 05-12-2023 · Trade