Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Instagram Facebook
 

Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 9Gallia foto 11

Algemene informatie riviercruising

   
 
Cruising Info

Een vaarvakantie is een belevenis ! Altijd al gedroomd over het varen op een boot, maar u heeft geen vaarbewijs; Gallia maakt uw dromen waar ! Varen over de rivieren en kanalen, het ontdekken van de prachtige natuur, het ontmoeten van de lokale bevolking en het leven op het water … en dit alles op uw eigen tempo.

Er is geen voorafgaandelijke kennis van de vaarreglementen of brevet vereist.

Een boot, een kanaal of rivier en enkele vrienden of familie aan boord. Meer hebt u niet nodig voor een geslaagde vakantie. Trossen los en u kan vertrekken. Na een halfuurtje varen is het alsof u nooit anders gedaan hebt. Een sluis! De sluiswachter heeft de sluisdeuren al opengezet en rustig vaart u de sluis binnen. U legt aan waar u wil, in een pittoresk haventje of langs de oever, ver van alle drukte … U bepaalt zelf hoelang u aangemeerd blijft, wil u wat meer tijd om een dorpje in de buurt bezoeken, geen probleem! 's Avonds gaat u uit eten in een gezellig restaurantje langs de oever of u kookt aan boord. En na een heerlijke maaltijd kruipt iedereen onder de lakens, het zachtjes kabbelende water wiegt u al vlug in slaap.

Een echte familievakantie!

Bij een vaarvakantie komt iedereen aan bod. Er is altijd wel wat te doen. Een vaarvakantie is tegelijkertijd een actieve alsook een ontspannende vakantie. Van de meeste rederijen ontvangt u een uitvoerige documentatie over uw vakantie. Een overzichtelijke vaarwaterkaart (enkel voor Frankrijk) - met aanduiding van de mogelijkheden om water en diesel te tanken, kleine restaurantjes en winkels die u voorbijvaart - wordt tegen betaling afgeleverd met de reisdocumenten. Via de vele kanalen en rivieren kan u Ierland en Frankrijk verkennen. Streken die u misschien al eens bezocht met de wagen kan u immers eveneens van op het water doorkruisen. Gallia biedt u vertrekbasissen en huurboten in interessante vaargebieden met tal van mogelijkheden.

Inrichting van de boot

Keuken: Deze is uitgerust met spoelbak, werktafel, kasten, volledige keukeninrichting met bestek en glaswerk. Gasvuur, ijskast en verlichting zijn natuurlijk ook aanwezig.
Verwarming: Tenminste in 1 kajuit, maar meestal kan heel de boot verwarmd worden.
Water: De boot is uitgerust met een groot waterreservoir en er is koud en warm stromend water, douche en wc. (2 of meerdere wc's/douches in de grotere boten).
Linnen: Een volledige uitrusting, overeenkomstig het aantal personen aan boord, met lakens, dekens, hoofdkussens is in de prijs begrepen.
Gas: Elke boot is uitgerust met flessen gas, waarmee u 2 kunt koken.
Brandstof: Wanneer u de boot in ontvangst neemt, is hij volgetankt; voldoende voor meer dan één week varen. De brandstof wordt op het einde van de reis afgerekend per vaaruur. 

Nuttige informatie

Minimum leeftijd: Varen is gemakkelijk, maar een boot is een kostbaar bezit. Rederijen vragen daarom dat de bestuurder minstens 18-21 jaar is(afhankelijk van de rederij). Verder is er geen enkele voorafgaandelijke kennis van de vaarreglementen of brevet vereist.
Technische problemen: Deze komen zelden voor, maar indien nodig kan u steeds de cruiserbasis contacteren, zij komen u ter plaatse helpen.
Parking: Uw wagen kan u achterlaten op de voorziene parking, open of overdekt. Op sommige basissen vindt u bewaakte parkings, ter plaatse te betalen.
Inscheping: Weekhuur: de cruisers zijn beschikbaar vanaf 16 uur de eerste dag van de huurweek. Ten laatste om 09-10 uur de laatste dag moet de cruiser in goede staat en proper terug ingeleverd worden. Afwijkende uren voor miniweek en weekend en per rederij.
Verzekering: Wij raden u aan om een annuleringsverzekering te nemen bij reservatie. De annuleringskosten voor cruisers kunnen immers oplopen tot 100%.
Enkelrichtingverhuring: De cruisermaatschappij behoudt het recht om de richting van een enkelrichtingverhuring te veranderen en eventueel ook een heen- en terugvaart aan te bieden indien de omstandigheden dit vereisen. Om de juiste richting van uw enkelrichtingverhuring te kennen MOET u Gallia of de cruisermaatschappij contacteren in de week vóór uw vertrek.
Droogte/Overstroming: De cruisermaatschappij wijst elke verantwoordelijkheid af indien bepaalde waterwegen niet bevaarbaar zijn omwille van droogte, overstroming of stakingen en voorziet in dit geval geen terugbetaling.
Waarborg: Voor u met de cruiser vertrekt vraagt men u een waarborg te betalen. Deze mag met Credit Card voldaan worden. Men kijkt uw boot na op het einde van de verhuring, is deze in goede staat en proper dan betaalt men u uw waarborg terug min de verbruikte brandstof. Bij sommige maatschappijen kan u de vrijstelling op de omniumverzekering ter plaatse afkopen. Dan betaalt u naargelang het type boot een niet terugbetaalbaar bedrag. Op deze manier bent u 100% verzekerd tegen schade aan de boot of bijboot of beperkt u uw eigen risico tot een minimaal bedrag van € 100.
Feestdagen: Op bepaalde feestdagen (o.a. 1 mei, Pasen, Pinksteren, 14 juli, 1 november en 11 november) werken de sluiswachters in Frankrijk niet en kan het zijn dat u uw reisweg moet aanpassen om op het einde van uw vakantie tijdig terug in de basis aan te komen.
Wanneer inschrijven? Ondanks de enorme vloot en de grote keuze uit verschillende boten is het aan te raden tijdig te boeken. Veel van onze klanten leggen immers dadelijk na hun reis hun boot voor het volgende jaar vast. Laatkomers hebben dan ook heel wat beperkingen in hun keuze.
Rederijen: Gallia werkt met de rederijen Nicols, Le Boat en Carrick Craft. Deze zijn reeds jaren aanwezig op de cruising markt en bieden luxueuze cruisers met de nodige moderne voorzieningen. Meer info kan u steeds terugvinden op onze website www.gallia.be.

 

Gerelateerde reizen

Veel gestelde vragen
Veel gestelde vragen
Vaarvakantie in Frankrijk
Vaarvakantie in Frankrijk
Vaarvakantie in Ierland
Vaarvakantie in Ierland
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 16-06-2024 · Trade