Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Instagram Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13Gallia foto 14Gallia foto 15
(c) Manuela Libens, Tourism BC-Albert Normandin

Autorondreis Bergen, meren en lodges

   
12-daagse autorondreis
 
Tijdens deze 12 daagse autorondreis maak je kennis met het mooiste dat de Rocky Mountains te bieden hebben: gletsjers, ruige landschappen, meren en rivieren en tot slot het mooi gelegen Vancouver.

INBEGREPEN: Columbia Icefield Glacier Adventure, reisgids "West-Canada" en een documentatiemap.

Dag 1: Calgary - Lake Louise (188 km) of Emerald Lake (220 km)
Bij aankomst op de internationale luchthaven Calgary ga je je huurauto ophalen en vertrek je naar de spectaculaire Rocky Mountains van Banff National Park.

Dag 2: Banff / Yoho National Park
Vanuit Banff kan je zeer mooie tochten maken naar Bow River Falls, Vermilion Lakes en Tunnel Mountain. Je kan eveneens musea en warmwaterbronnen bezoeken en wandelingen maken. De hoogtepunten van het Yoho National Park zijn de Takakkaw watervallen, de unieke Spiral Train Tunnels en de natuurlijke stenen brug.

Dag 3: Lake Louise - Jasper (237 km) of Yoho - Jasper (200 km)
Je vertrekt naar de Icefield Parkway en de Columbia Icefield, een van de grootste ijsvlaktes ten zuiden van de poolcirkel.

Inbegrepen activiteit: Columbia Icefield Glacier Adventure.
Recht tegenover het Columbia Icefield Visitors Cantre ligt de Athabasca gletsjer - een tong van ijs van 6km lang en 1km breed. Je gaat met de Ice Explorer naar het midden van de gletsjer waar je de mogelijkheid hebt uit te stappen en op het ijs, dat over 400 jaar werd gevormd, te wandelen. Je chauffeur/gids legt uit hoe gletsjers gevormd worden. 

Dag 4: Jasper National Park 
Geniet van de vele meren in het Jasper National Park; zoals het Pyramid Meer en het Patricia Meer, Medicine Meer en de Maligne River Valley, waar je een wandeling kan doen naar de Maligne Canyon met zijn nauwe doorgang en zijn kalkstenen muren.

Aanbevolen activiteit: Maligne Lake Boat Cruise: Al meer dan 70 jaar is geen reis naar de Canadese Rockies compleet zonder een cruise naar Spirit Island op Maligne Lake in het Jasper National Park. Bij Spirit Island meert de boot aan voor een korte wandeling naar het uitkijkpunt met uitzicht op de door bergen omringde, zuidelijke oever van het Maligne Lake, de beroemde achtergrond van Spirit Island.

Dag 5: Jasper - Clearwater (350 km)
Je rijdt naar het westen via Mount Robson, de hoogste berg in de Canadese Rockies, naar Clearwater en het prachtige Wells Gray Park. De hoogtepunten zijn de Helmcken watervallen, de Spahats watervallen en het meer van Clearwater.

Dag 6: Wells Gray Park
Wells Gray Park heeft zeer mooie berglandschappen. Het gebied is rijk aan flora en fauna. Kariboes, elanden, zwarte beren, bevers en wolven lopen vrij rond in het park en de plaatselijke beken zijn goed gevuld met forel. Je kan hier ook kano varen, paardrijden en wandelen.

Dag 7: Clearwater - Gold Bridge (380 km)
Je vertrekt naar Kamloops en het westen via Cache Creek naar Lillooet, dat bekend is om zijn spectaculaire canyon-landschappen en zijn Gold Rush geschiedenis. Een weg door de wildernis (meestal onverhard) leidt tot Gold Bridge.

Dag 8: Gold Bridge
Kano's, roeiboten, waterfietsen, volleybal en tennisbanen zijn gratis beschikbaar voor de gasten. Vissen, paardrijden en mountainbiken en nog andere activiteiten zijn ter plaatse tegen betaling beschikbaar.

Dag 9: Gold Bridge - Whistler (219 km)
Je rijdt naar Lillooet en dan ga je via de schilderachtige Duffy Lake Road naar het bergdorp Whistler. Whistler biedt het volledige scala van activiteiten in de buitenlucht van Zip-trekking naar meer gewone wandelingen en kabelbanen.

Dag 10: Whistler - Vancouver (123 km)
Vandaag rij je naar het Zuiden over de Sea-to-Sky Highway langs de oevers van de Howe Sound. Zodra je bij Horseshoe Bay komt, neem je de tijd om te lunchen en eventueel een 2 uur durende cruise te doen. Daarna vervolg je je weg langs de schilderachtige route door West Vancouver naar de Lions Gate Bridge en het centrum van Vancouver voor overnachting .

Aanbevolen activiteit: Sea Vancouver Waterfront Sightseeing
Keuze uit 2 tours: 
The City and Harbour Tour: deze klassieker neemt u mee op een tocht van 1,5u langs historisch Vancouver. Je vertrekt vanuit False Creek en vaart door English Bay voor je op ontdekking gaat langs Stanley Park en onder de Lions Gate Bridge. De gids geeft op een onderhoudende manier uitleg over de geschiedenis en de stad. 
The City and Wildlife Tour: dit is een variatie op de klassieker. Tijdens deze 1,5u durende tocht stopt bij Stanley Park, de Lions Gate Bridge, English Bay en langs de oevers van West-Vancouver. Je komt tot kort bij een zeehonden kolonie bij Lighthouse Park en ziet kale adelaars in hun natuurlijke habitat. 

Dag 11: Vancouver
Vancouver is prachtig gelegen aan de oevers van de Stille Oceaan met als achtergrond de Coast Mountains. Je moet zeker de volgende plaatsen gaan bezoeken: de Capilano brug over de Capilano Canyon en de Skyride naar de top van de Grouse berg. Vanaf beide plaatsen heb je een schitterend, panoramisch zicht op de stad. Andere attracties van de stad zijn Granville Island markt, UBC Museum of Anthropology met displays over de inheemse cultuur en Vancouver Aquarium.

Dag 12: Vancouver - Terugreis
Je vertrekt naar de luchthaven van Vancouver waar je je huurwagen achterlaat en de terugvlucht naar huis aanvat.

Canadian Signature Activiteiten Pakket
* Glacier Skywalk - Jasper (dag 4)
* Peak2Peak Gondola - kabelbaan Whistler/Blackcomb (dag 9)
* Capilano Suspension Bridge - Vancouver (dag 11)
Prijs per volwassene: € 159. Per kind 6-11j.: € 83

Aanbevolen excursie pakket:
* Jasper - Maligne Lake boat tour. ( dag 4)
* Sea Vancouver Waterfront Sightseeing (min. leeftijd 7 jaar, dag 10)
Prijs per volwassene: € 131. Per kind 0-11j. : € 105

Transport
Samen met deze reis kan u ook de nodige vluchten en huurwagen reserveren. Vraag een volledige offerte

Accommodatie
Voor deze reis kan u kiezen uit een verblijf in 3* hotels of 4 tot 4,5* hotels.
3* hotels zoals bv Lake Louise Inn, Jasper Inn & Suites Jasper, Alpine Meadows Resort(2 bedroom log suite), Tyax Wilderness Resort(forestview room) Listel Whistler of gelijkaardig.
4-4,5* hotels zoals bv Emerald Lake Lodge Lake Louise, Crimson Jasper, Tyax Wilderness Resort Lakeview room, Delta Whistler village suites(1 bedroom suite), Sutton Place Vancouver of gelijkaardig.
De juiste hotels worden vermeld bij de bevestiging van uw reis.Prijs per persoon voor de rondreis, in euro
3* hotels - CAWE002A
VertrekdataTwinSingleTripleQuad
A:27/05-18/06/24
B:19/06-10/09/24€ 
C:11/09-21/09/24€ 
D:22/09-01/10/24

Zoek en boek

VRAAG DE 2024 PRIJS ! WIJ WERKEN ER AAN !

4 - 4.5* hotels - CAWE002B
Vertrekdata TwinSingleTripleQuad
A:27/05-02/06/24
B:03/06-18/06/24€ 
C:19/06-10/09/24€ 
D:11/09-22/09/24€ 
E:23/09-01/10/24
De vertrekdatum bepaalt de prijs.

Zoek en boek


Inbegrepen in de rondreis:
11 overnachtingen op basis van logies, excursie Columbia Icefield Glacier Adventure, documentatiemap met kaarten en informatie, reisgids 'West-Canada' per dossier, verplichte belastingen voor bezoekers naar Canada en bijdrage Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen in de rondreis:
Internationale vluchten, huurwagen, ETA-visum, maaltijden, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, activiteiten en excursie pakketten, de parkeerplaatsen aan de hotels, voorgestelde sightseeing en activiteiten gedurende de rondreis en inkom voor en de parking aan de Nationale Parken.
 

Gerelateerde reizen

Mountains, lakes & Coastal lodges - 17 dagen
Mountains, lakes & Coastal lodges - 17 dagen
Coastal Wilderness - 13 dagen
Coastal Wilderness - 13 dagen
West-Canada Classic - 15 dagen
West-Canada Classic - 15 dagen
West-Canada Totem Discovery Tour - 12 dagen
West-Canada Totem Discovery Tour - 12 dagen
Spirit of the West - 19 dagen
Spirit of the West - 19 dagen
Western B&B Circle - 14 dagen
Western B&B Circle - 14 dagen
Alaska adventure (USA) - 12 dagen
Alaska adventure (USA) - 12 dagen
Alaska, from the ocean to the mountains (USA) - 10 dagen
Alaska, from the ocean to the mountains (USA) - 10 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 19-07-2024 · Trade