Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4Gallia foto 5Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9Gallia foto 10Gallia foto 11Gallia foto 12Gallia foto 13

Autorondreis Alaska adventure (USA)

   
12 dagen/11 nachten
 
Alaska spreekt tot de verbeelding: een groot onbekend gebied, waarvan we weten dat er prachtige ongerepte natuur is en dat er nog heel wat wilde dieren leven. Maar het is ook het land van steden als Anchorage, Fairbanks en Valdez. De mensen die u er kan ontmoeten zijn gehard door de elementen, maar ook gastvrij en bereid om hun land te tonen aan de (weinige) bezoekers die er komen. Dat is dan ook wat u er bent: eerder bezoeker dan toerist...

INBEGREPEN: Tundra Wilderness Tour, Museum of the North en een documentatiepakket

Dag 1 : Anchorage
Bij aankomst op de internationale luchthaven van Anchorage gaat u uw huurauto ophalen en vertrekt u naar de binnenstad van Anchorage.

Dag 2: Anchorage - Talkeetna (182 km)
U gaat via de Glenn Highway, langs de Alaska Native Heritage Center, naar de Thunderbird Falls en het Native Village van Eklutna. U kan onderweg stoppen bij Wasilla, de vroegere thuisbasis van de wereldberoemde Iditarod race. Daarna gaat u verder langs de Parks Highway North naar Talkeetna, een kleine gemeenschap met het typisch karakter van het binnenland van Alaska.

Dag 3: Talkeetna - Denali National Park (246 km)
Vandaag trekt u verder noordwaarts naar Denali. Een goed vertrekpunt voor een bezoek in Denali is het Denali Visitor Center waar er informatieve exposities en informatie over het Park Service programma te vinden zijn. De rest van de dag is vrij voor optionele excursies zoals raften of een jeep-safari (niet inbegrepen).

Dag 4: Denali National Park
Inbegrepen activiteit: Tundra Wilderness Tour
De Tundra Wilderness Tour leidt u langs de spectaculaire wegen en zorgt elke dag voor verschillende ervaringen als de wilde dieren van Denali  zich verplaatsen volgens de seizoenen. Je reist naar de Murie Cabin bij de East Fork River om te ervaren waar Adolf Murie woonde terwijl hij zijn beroemde onderzoek uitvoerde in wat toen bekend stond als Mount McKinley National Park!

Dag 5: Denali - Fairbanks (194 km)
U rijdt 2 uur noordwaarts naar Fairbanks via de historische stad Nenana, dat een knooppunt van spoorwegen was, en het oude mijnkamp van Ester. De rest van de dag is vrij om Fairbanks te verkennen. Misschien wilt u wel van een tocht met een historische raderboot op de rivier genieten.

Dag 6: Fairbanks
Deze dag bent u vrij om de omgeving van Fairbanks te ontdekken. Er is wel één excursie voorzien.

Inbegrepen activiteit: Universiteit van Alaska - Museum van het Noorden.
Ontdek een bloeiende toeristische attractie, een essentieel onderdeel van de Universiteit van Alaska en het enige onderzoeks- en onderwijsmuseum in Alaska. Het museum onderzoekt collecties die miljoenen jaren van de biologische diversiteit en duizenden jaren van culturele tradities in het Noorden vertegenwoordigen. Het museum is ook de leidinggevende opslagplaats voor artefacten en specimens die verzameld werden in Alaska en is ook  een leider in het onderzoek van de noordelijke natuurlijke en culturele geschiedenis.

Dag 7: Fairbanks - Glennallen
Daarna rijdt u verder van Fairbanks naar North Pole, de thuisbasis van de Kerstman, en naar de Delta Junction, waar u de Alaska pijpleiding kan bezichtigen. Dan gaat het verder naar het zuiden via de Richardson Highway. Hier passeert u de historische roadhouses en prachtige uitzichtpunten van de Wrangell-St. Elias National Preserve. Dit gebied van Alaska biedt indrukwekkende vergezichten van enkele van de hoogste toppen van Noord-Amerika.

Dag 8: Glennallen - Valdez
Vanmorgen bezoekt u het hoofdkwartier van het Wrangell-St. Elias National Park en het ranger-station of neemt u een optionele flightseeing toer over de Wrangell-St Elias Park voordat u verder in zuidelijke richting rijdt via de spectaculaire Richardson snelweg naar Valdez. Uw reis leidt naar de Chugach Mountains en de Thompson Pass. Voorzie een stop bij Worthington Glacier en Bridal Veil Falls voor u in Valdez aankomt.

Dag 9: Valdez
Vrije dag om te genieten van Valdez en omgeving. Probeer een ontspannen en schilderachtige kajaktocht te doen of een gletsjercruise (niet inbegrepen) voor een close-up van de gletsjers van de Prince William Sound.

Dag 10: Valdez - Palmer (414 km)
Vandaag gaat u terug noordwaarts naar Glennallen en dan draait u naar het westen door de Matanuska vallei richting Palmer en Knik River. Ontdek de prachtige Matanuska gletsjer, de grootste gletsjer in Alaska waar een toegangsweg heen gaat. U kan er lopen op en foto's nemen van het oude ijs of een rondleiding doen met professionals die u alles leren over de ijsformaties. In Palmer kan u ook nog de Musk-Ox Farm bezoeken.

Dag 11: Palmer
Vrije dag om de stad te verkennen of, ontspannen op de veranda van uw huisje, te genieten van het uitzicht op de rivier de Knik. Optionele activiteiten zoals wandelen bij Hatcher Pass, airboat tours, heli-hiking, flightseeing, helikopter landingen op de gletsjer en meer.

Dag 12: Palmer - Anchorage (69 km)
U vertrekt naar de luchthaven van Anchorage waar u uw huurwagen achterlaat en de terugvlucht naar huis aanvat.

Transport
Samen met deze reis kan u ook de nodige vluchten en huurwagen reserveren. Vraag een volledige offerte

Accommodatie
Voor deze reis verblijft u in 2-3* hotels zoals Inlet Tower Anchorage, Talkeetna Alaskan Lodge, Denali Grizzly Bear Lodge, Caribou Hotel Glennallen, Alaska Glacier Lodge Palmer of gelijkaardig.
De juiste hotels worden vermeld bij de bevestiging van uw reis.Prijs per persoon voor de rondreis, in euro
2/3* hotels - CAAL001TwinSingle
A:28/05-26/06/24
B:27/06-28/07/24
C:29/07-27/08/24
D:28/08-05/09/24

Zoek en boek


VRAAG DE 2024 PRIJS ! WIJ WERKEN ER AAN !

De vertrekdatum bepaalt de prijs.
Inbegrepen in de rondreis: 11 overnachtingen op basis van logies, Tundra Wilderness tour(dag 4), Universiteit van Alaska Museum van het noorden (dag 6), documentatiemap met kaarten en informatie, een reisgids "Alaska" per dossier, verplichte belastingen voor bezoekers naar USA en bijdrage Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen in de rondreis: Internationale vluchten, huurwagen, ESTA visum, maaltijden, persoonlijke uitgaven, verzekeringen , de parkeerplaatsen aan de hotels, voorgestelde sightseeing en activiteiten gedurende de rondreis, inkom aan de Nationale Parken en de parkeerplaatsen hierbij.
 
Ligging

 

Gerelateerde reizen

Bergen, meren en lodges - 12 dagen
Bergen, meren en lodges - 12 dagen
Mountains, lakes & Coastal lodges - 17 dagen
Mountains, lakes & Coastal lodges - 17 dagen
Coastal Wilderness - 13 dagen
Coastal Wilderness - 13 dagen
West-Canada Classic - 15 dagen
West-Canada Classic - 15 dagen
West-Canada Totem Discovery Tour - 12 dagen
West-Canada Totem Discovery Tour - 12 dagen
Spirit of the West - 19 dagen
Spirit of the West - 19 dagen
Western B&B Circle - 14 dagen
Western B&B Circle - 14 dagen
Alaska, from the ocean to the mountains (USA) - 10 dagen
Alaska, from the ocean to the mountains (USA) - 10 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 27-02-2024 · Trade