Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook
 

Gallia foto 1Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 4

Orka's en grizzly beren, Vancouver Island

   
5 dagen/4 nachten
 
Ontdek de ongerepte wateren en de wilde natuur aan de noordoostelijke kust van Vancouver Island waar men orka's en grizzlies kan zien. De plaats voor dit eco-avontuur is de afgelegen kustwildernis van Johnstone Strait, een diepe en smalle, door gletsjers uitgesleten, doorgang tussen de oostkust van Vancouver Island en het vasteland van British Columbia. Dit gebied met beschut water en vruchtbaar land is de thuis van vele zeedieren, waaronder de grootste populatie van orka's in Westelijk Noord-Amerika.

In de loop van de drie volle dagen op Cormorant Island wordt dag één gevuld met walvissen kijken en dag 2 zal men op de grizzly beren focussen. We hebben een derde dag gereserveerd om het Dorp van Alert Bay (populatie van 1300 mensen), een van de weinige overgebleven, authentieke kustgemeenschappen aan de westkust van British Columbia, te verkennen. Houd er rekening mee dat de planning van activiteiten op deze drie dagen kan afwijken van de reisroute hieronder.

Met uitzicht op de Johnstone Strait zal je vijf-kamer blokhut panoramische vergezichten bieden op de zonsondergang, de bergen, het lokaal verkeer op zee en sommige groepen van orka's. In overeenstemming met de teruggetrokken sfeer van de blokhut hebben de kamers geen televisietoestellen. Een grote gemeenschappelijke ruimte en de zonneterrassen zijn favoriete plaatsen voor de gasten om samen te komen, een praatje te slaan en te dineren.

Dag 1: Aankomst in Alert Bay (Diner)
Je begeeft je op eigen kracht naar Vancouver International Airport South Terminal voor je 70 minuten durende vlucht met Pacific Coastal Air naar Port Hardy. Op de luchthaven van Port Hardy staat een taxi te wachten om je naar Port McNeill te brengen. Hier ga je aan boord van de veerboot voor een 35 minuten durende vaart naar Alert Bay op Cormorant Island. Daar word je opgewacht door iemand van de lodge die je naar de lodge begeleidt. Bij aankomst laat je even weten hoe laat je het avondmaal wenst te gebruiken.

Dag 2: Alert Bay (ontbijt)
Vandaag heb je de tijd om het dorp van Alert Bay te verkennen. Na het ontbijt zal de manager je een kaart geven met de populaire attracties op het 5 km lange Comorant Island en tickets voor U'Mista Cultural Centre. Het dorp is gemakkelijk te voet bereikbaar vanaf de lodge. Je kunt ervoor kiezen om de Alert Bay Tourism Information Centre, de winkels en de galerijen met inheemse kunst bezoeken. Ervaar ook het wonder van de U'Mista Cultureel Centrum met zijn voorbeelden van historische en hedendaagse kunstwerken, waaronder een First Nations potlatch collectie. Als je nog tijd hebt, dan kan je inheemse dansen in het Grote Huis bewonderen of een wandeling in de Ecologische tuinen en op de Big Tree Trail maken - een reeks van eenvoudige wandelpaden gelegen op de top van het eiland op ongeveer 2 km van het dorp.
 
Dag 3: Alert Bay (ontbijt)
Vandaag na het ontbijt vertrek je uit Alert Bay voor een spannende acht-uur durende excursie naar Telegraph Cove, waaronder een 3,5 uur durende walvis observatie tour, langs de inhammen, eilanden en waterwegen in Johnston Strait en de Broughton Archipel. Na een taxirit naar de ferryterminal en een korte tocht met de veerboot naar Port McNeill, kan je korte tijd doorbrengen in Telegraph Cove, met zijn kleine winkeltjes en het fascinerende Walvis Centrum dat de biologie, de noden en de bedreigingen van het leefgebied van orka's en andere lokale zeezoogdieren benadrukt (toegang via donatie). De lunch kan worden genomen op Telegraph Cove. In het begin van de middag, begin je dan aan de walvis observatie tour. De natuurkundige aan boord vertelt en de schipper leidt de zoektocht naar orka's, bultruggen, dwergvinvissen en andere zeedieren, zoals Dahl bruinvissen, haven-bruinvissen, Pacific witflankdolfijnen en zeeleeuwen. Adelaars en vele soorten vogels zijn er in overvloed in de regio en zwarte beren, herten en poema's kunnen worden gezien langs de kust. Na je walvis tour is de laatste etappe een tocht met de speedboot van Telegraph Cove door de Johnstone Strait. In de late namiddag ben je terug in Alert Bay, met nog voldoende tijd om te ontspannen met een drankje in de lokale pub of restaurant.

Dag 4: Alert Bay (ontbijt en lunch)
We vertrekken om 06.45 uit Alert Bay voor een volledige dag op het water om te zoeken naar grizzly beren in hun natuurlijke habitat. Onze bestemming is de Knight Inham, wat een twee uur durende vaart is met een overdekte boot op Johnstone Strait. Beroemd geworden om zijn grote populatie van Grizzly beren, is de Knight Inham, een lange en door diepe gletsjers uitgesleten fjord, omringd door met sneeuw bedekte bergen en steile, beboste kliffen. Hier drijven, peddelen en varen we met de motor rustig rond een estuarium, op zoek naar grizzlyberen terwijl ze zich voeden met de rietgrassen en andere grassen tijdens hoogtij. Bij laagtij komen meer beren in zicht en kunnen we zien hoe ze grote keien omdraaien in hun zoektocht naar krabben, pissebedden en schelpdieren. Bij sommige getijden stappen we over in platbodemskiffs om zo in het ondiepe water te varen. Breng je verrekijker en camera zeker mee! De lunch is inbegrepen.

Dag 5: Alert Bay (ontbijt)
Na het ontbijt wordt de taxi gebeld en word je op de juiste ferry naar Port McNeill gezet. In Port McNeill word je opgehaald door een taxi die je van Port McNeill Ferry Terminal naar Port Hardy Airport brengt voor je geplande vlucht terug naar Vancouver.

Optionele activiteiten
- Inheemse dansen bij het Grote Huis in de Alerte Bay Lodge
- Diepzeevissen

Prijs per persoon, in euro, CAWL002A
PeriodeDubbelSingle
A:1/6-30/06/23€ 2575 € 3214
B:1/7-15/9/23€ 2746€ 3383
C:16/9-30/9/23€ 2575€ 3214

Zoek en boek


Inbegrepen in de rondreis:
4 overnachtingen met ontbijt, 1 x lunch, 1 x diner, excursie Grizzly Bear Tour (9 uur), excursie observatie walvissen, inkomticket U'Mista Cultural Centre, transport van Vancouver naar de lodge en terug, een reisgids 'West-Canada' per dossier, verplichte belastingen voor bezoekers naar Canada en bijdrage Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen in de rondreis:
Vervoer naar Vancouver en terug, ETA-visum, persoonlijke ongevallenverzekering, persoonlijke uitgaven en fooien voor het personeel.

Opgelet: Uitzonderlijk wordt er ter bevestiging van deze reis een voorschot van 510 euro per persoon gevraagd voor deze reis. De totale reissom dient betaald te zijn min. 65 dagen voor vertrek. Vanaf 65 dagen voor vertrek bedragen de annuleringskosten 100% van de reis.


 

Gerelateerde reizen

Grizzly beren kijken, Knight Inlet Lodge, Campell River, BC, 3 tot 7 dagen
Grizzly beren kijken, Knight Inlet Lodge, Campell River, BC, 3 tot 7 dagen
Ijsberen observeren op de toendra van Manitoba, 6 of 7 dagen
Ijsberen observeren op de toendra van Manitoba, 6 of 7 dagen
IJsberen in Churchill Town, 6 dagen
IJsberen in Churchill Town, 6 dagen
Zwarte beren observeren, Duchesnay Resort, 4 dagen
Zwarte beren observeren, Duchesnay Resort, 4 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 21-04-2024 · Trade