Wie zijn wij   ·   Mijn Gallia   ·   Veelgestelde vragen   ·   Jobs   ·   Brochures   
Raadpleeg een specialist 054/326981
 
Vraag ons advies
Homepage Gallia - Reizen Beleven
Facebook
 

Gallia foto 2Gallia foto 3Gallia foto 6Gallia foto 7Gallia foto 8Gallia foto 9
(c)Richard Day, Bob Debets, Francoise Gervais

IJsberen in Churchill Town, 5 of 6 dagen

   
 
Churchill, Manitoba, ligt op de westkust van de Hudson Bay. Er leiden geen wegen heen, dus kan je er enkel maar per vliegtuig komen. Het is de thuisbasis van de Tundra Buggy, de meest comfortabele en veilige manier om ijsberen te observeren in hun natuurlijke habitat. Het beste moment om dit te doen is in oktober en november: dan migreren de beren naar de kust, waar ze het dichtvriezen van Hudson Bay afwachten. Wanneer de baai bevrozen is, kunnen de ijsberen op het ijs gaan om hun favoriete prooi te jagen: zeehonden.

Tijdens deze reis, met basis in het Enthusiast Hotel in Churchill, heb je de mogelijkheid om ijsberen te observeren en dit te combineren met andere activiteiten. Churchill is een kleine noordelijke gemeenschap, met veel karakter. Grote hotelketens zijn er niet. In plaats daarvan, vind je er warme, kleinschalige gastvrijheid in kleine en comfortabele hotels. Door in het dorp te verblijven, kan je het ook rustig verkennen, en contact maken met de locals. Dit programma is ontwikkeld voor wie meer wil leren over de geschiedenis en cultuur van Churchill en bovendien ijsberen wil gaan bekijken.

Op die dagen dat er een Tundra Buggy avontuur gepland is, zullen de deelnemers worden vervoerd naar de opstapplaats van de Tundra Buggy, waar ze aan boord kunnen gaan van een Buggy om de wilde dieren te gaan opzoeken. De Buggy rijdt over een netwerk van paden en stopt regelmatig om van het landschap te genieten, wilde dieren op te sporen en foto's te maken. Tegen de tijd dat het donker wordt, kom je terug aan bij de opstapplaats om van daar terug naar Churchill en je hotel gebracht te worden.

Dag 1: Aankomst in Winnipeg
Wanneer je aankomt in Winnipeg, ga je op eigen kracht naar je hotel in Winnipeg.

Dag 2: Winnipeg - Churchill
Vroeg in de ochtend word je van je hotel opgehaald om naar de luchthaven te gaan en daar de vlucht naar Churchill te nemen. In Churchill word je opgewacht aan de luchthaven. Tijdens de busrit naar je hotel, krijg je een rondleiding langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Vandaag ga je ook op bezoek in het Itsanitaq (Eskimo) Museum, waar een mooie collectie is uitgestald van Inuit snijwerk, kayaks en andere gebruiksvoorwerpen. Overnachting te Churchill.

Dag 3-4: Tundra Buggy Adventure
Een volledige dag op excursie door de wildernis met de Tundra Buggy, om ijsberen en andere arctische wilde dieren te observeren. Lunch en verfrissingen worden aan boord geserveerd. De Buggy is verwarmd en heeft toilet aan boord. Door de zeer hoge wielbasis kunnen deze voertuigen ver de wildernis inrijden. Nochtans moeten zij welbepaalde paden volgen om de impact op het fragiele arctische milieu te beperken. Met maximaal 22 passagiers in de buggy heb je ideale omstandigheden om de beren te fotograferen. Achteraan het voertuig is er een observatieplatform in open lucht, waar je de beren ongehinderd kan bekijken. 's Avonds volgt een presentatie door een locale trapper over zijn manier van leven. Overnachting in Churchill.

Dag 5: Churchill - Winnipeg
Excursie met een hondenslee, onder begeleiding van een locale expert. Je ontmoet het hondenteam en leert wat over het besturen van een slede. Dan volgt een sleerit van ongeveer 1 mijl door het noordelijke woud, die wordt afgesloten met een kop warme chocomelk en vers gemaakte bannock. Dan volgt een bezoek aan het Parks Canada Interpretive Centre, met een tentoonstelling over wilde dieren en de pelshandel. 's Avonds vlieg je terug naar Winnipeg, waar je overnacht.

Dag 6: Vertrek uit Winnipeg
Je gaat op eigen kracht naar de luchthaven van Winnipeg voor je vlucht terug naar huis.

Prijs per persoon, in euro, 6 dagen - CAWL011A
Data 2023DubbelSingle
10/10, 13/10, 16/10, 21/10, 24/10, 27/10, 30/10, 04/11, 07/11, 10/11, 13/11/23€ 6164€ 7128

Zoek en boek


Inbegrepen in de rondreis:
Vlucht heen en terug van Winnipeg naar Churchill, 2 overnachtingen in Winnipeg, 3 overnachtingen in Churchill, alle maaltijden van het ontbijt op dag 2 tot het avondmaal op dag 6 in Winnipeg, Tour van Churchill, bezoek aan het Eskimo Museum, aan Parks Canada, Cultural Arts voorstelling, excursie per hondenslede (enkel in het programma van 6 dagen), alle transfers in Churchill, 2 volledige dagexcursies met een Tundra Buggy, alle hulp en diensten van het team ter plaatse, verplichte belastingen  voor bezoekers naar Canada en bijdrage Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen in de rondreis:
Internationale vluchten, ETA-visum, eventuele verlengingsnachten, niet-vermelde maaltijden, persoonlijke uitgaven, annulerings- en bijstandsverzekeringen.

Algemene voorwaarden
- Een niet-terugbetaalbaar voorschot van € 740 per persoon is verschuldigd op het moment van de      
  reservatie als bevestiging van je deelname.
- Het saldo is 121 dagen voorafgaand aan vertrek te betalen.
- Reserveringen die niet volledig betaald zijn op de gevraagde datum kunnen geannuleerd worden en       
  voorschot is dan niet terugvorderbaar.
- Annulatiekosten +121 dagen voor vertrek: € 740
- Annulatiekosten van 120 dagen tot 61 dagen voor vertrek: 50% van de totale som.
- Annulatiekosten van 60 dagen tot 0 dagen voor vertrek: 100% van de totale som.
- Een annuleringsverzekering is ten sterkste aangeraden voor deze reis.
- Gedetailleerde informatie over de reis zal worden verstrekt bij de bevestiging van de reservatie.
 

Gerelateerde reizen

Grizzly beren kijken, Knight Inlet Lodge, Campell River, BC, 3 tot 7 dagen
Grizzly beren kijken, Knight Inlet Lodge, Campell River, BC, 3 tot 7 dagen
Ijsberen observeren op de toendra van Manitoba, 6 of 7 dagen
Ijsberen observeren op de toendra van Manitoba, 6 of 7 dagen
Orka's en grizzly beren, Vancouver Island, 5 dagen
Orka's en grizzly beren, Vancouver Island, 5 dagen
Zwarte beren observeren, Duchesnay Resort, 4 dagen
Zwarte beren observeren, Duchesnay Resort, 4 dagen
Mis nooit onze tips en aanbiedingen
Geef uw mening!
 

Info & weetjes        Algemene en bijzondere voorwaarden        Privacybeleid        Reisverzekeringen
Gallia bv · Weyerstraat 119 · 3850 Nieuwerkerken/Kozen · info@gallia.be · Tel 054/32.69.81. · BE0475.652.663.
© 1993-2024 · Lic. A5997 Toerisme Vlaanderen · Verzekerd bij Garantiefonds Reizen en Axa · Lid van VVR
Laatste update: 21-04-2024 · Trade